Come a Rain

Kevin Welch - A Patch of Blue Sky

In dit programma alvast een voorproefje op het optreden van de Amerikaanse singer/songwriter Kevin Welch donderdagavond, 21 oktober a.s. in Sociëteit Transvaria in Den Haag.

Niet alleen muziek van z’n nieuwe album “A Patch of Blue Sky”, maar z’n songs ook samen met zijn muzikale vrienden Kieran Kane en Fats Kaplan.

Maar zoals altijd beginnen we met de bluegrass deze keer verzorgd door Frances Mooney & Fontanna Sunset en ook nog Don Rigsby samen met de groep Midnight Call.

Halverwege het programma natuurlijk nog de agenda

met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio en daarna is tijd voor de nederlands bijdrage aan dit programma door de nr. 1 Countrygroep van het Jaar “Savannah” en de zangeres Maureen MacGillavry met haar single “Blue Kentucky Girl”.

Daarna besteden we weer eens aandacht de Independent countryartiesten, zoals Robert Mizzell & the Country Kings uit Ierland vervolgens uit Engeland Aubrey Lovejoy en Justin McGurk ook uit Ierland treedt op als onze uitsmijter met de song “We’re Gonna Be Allright”.

Frances Mooney and Fontanna Sunset - I Didn't See It Coming

We begonnen deze uitzending met Frances Mooney & Fontanna Sunset en de song “I Didn’t See It Coming”, dat op 1 februari van dit jaar is uitgebracht door Blue Circle Records.

Dit is trouwens de platenmaat-schappij van Tom T. & Dixie Hall. Frances Mooney is de senior van de groep met een meer dan 39-jarige ervaring als zangeres en basspeelster in diverse bluegrassgroepen en sedert 1998 met haar eigen groep Fontanna Sunset en afkomstig uit Georgia. Frances maakt ook deel uit van de succes-volle groep “Daughters of Bluegrass”, die in 2009 een IBMA Award voor “Recorded Event of the Year” in ontvangst mocht nemen .

U kunt ook nog even naar een “live” optreden van Frances Mooney & Fontanna Sunset tijdens de Sawnee Mountain Music Show in Cumming GA  op 15 juni 2007 met de song “Ocean of Diamonds”

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Don Rigsby - Then Y'Aint

Vervolgens  “Then Y’Aint “ door Don Rigsby samen met z’n Midnight Call,  die staat op het album “The Voice of God” op 23 februari van dit jaar uitgebracht door Rebel Records.

En zoals de titel duidelijk aangeef een bluegrass gospel album met 14 songs, waarbij de multi-instrumentalist Don Rigsby, een neef van Ricky Skaggs en eveneens uit Oost Kentucky, hier op op gitaar, mandolin, viool en met leadzang wordt bijgestaan door o.a. Rory Block op slide-gitaar, Tim Greene en Robert Maynard op akoestische bas, Gerald Evans op viool, Clyde Marshall op gitaar en met tenorzang.

De song “Then Y’Aint” staat echter ook op een verzamelalbum met allemaal songs geschreven door Tom T. Hall en z’n vrouw Dixie en dat tijdens de IBMA World of Bluegrass festival 2009 en ook op het festival van 2010 ter promotie van hun muziek werd uitgereikt aan de bezoekende DJ’s.

Dit verzamelalbum bevat album 17 songs met mooie verhalen en zoals gezegd allemaal geschreven door dit echtpaar en vertolkt door tal van bekende en minder bekende bluegrassgroepen. 

Niet in de winkels aan te schaffen, maar natuurlijk wel voor de luisteraars van “Countrymusic Round-Up en de betere countrymuziekprogramma’s zijn te horen.

Don Rigsby heeft inmiddels ook enige digitale ruimte gereserveerd om z’n muziek en natuurlijk z’n nieuwe album “The Voice of God” te promoten.

U kunt dan ook nog o.a. even luisteren naar z’n song “Then Y’Aint”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Kieran Kane - Will You Miss Me

Dan nu naar de de singer/songwriter Kieran Kane hier met de song “ One Raindrop” en de bekende A.P. Carter song “Will You Miss Me “ hier met twee songs van z’n album “Shadows on the Ground”. Deze songs staan op het album “Shadows on the ground” van Kieran Kane in 2002 uitgebracht door de productiemaatschappij “Dead Reckoning”. Kieran Kane, een van de liedjesschrijvers van de uit de jaren 80 bekende O’Kanes, betuigt hier dus een eerbetoon aan A.P Carter. In 2002 was hij betrokken bij een zeer ernstig ongeluk, terwijl bij z’n zoon Lucas “Hodgkin” ook wel bekend onder de naam “Lymfeklier kanker” werd vastgesteld. Toen hij zelf hersteld was, nam hij het album “Shadows on the ground” in twee en halve dag op en droeg het op aan z’n zoon Lucas. Tijdens een interview zei hij:“En daar is dan de dood, maar de dood maakt deel uit van het leven”. “Ik dacht dit het ongeluk overleef ik niet, maar het bleek niet zo te zijn”. “En mijn reactie hier op was, dat het leven erg wordt overgewaardeerd”.

Voor u als lezer een speciale uitvoering van de song “Will You Miss Me” met o.a. Emmylou Harris, Kieran Kane, Barry & Holly Tashian tijdens een “live” optreden.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Z’n zoon Lucas is gelukkig inmiddels hersteld en treedt vaak op als bassist bij concerten van z’n vader en Kevin Welch. Kieran Kane’s “Shadows on the ground” een bijzonder mooi album op 8 oktober 2002 uitgebracht door “Dead Reckoning” .

Kieran Kane is samen met Kevin Welch en Harry Stinson eigenaar van deze platenmaatschappij. U hoorde Kieran Kane op lead gitaar en met leadzang, Mike Henderson op mandoline, Fats Kaplan op de banjo, Tammy Rogers op viool en met zang, Harry Stinson op autoharp en met zang en tenslotte Glenn Worf op de bas. Het album “Shadows on the ground” van Kieran Kane bestaat uit twee CD’s met als 2de CD een Dead Reckoning Sampler met 4 tracks met o.a. Kevin Welch, The Fairfield Four, The Dead Reckoners ( Kevin Welch en John Hadley) en Mike Henderson & The Bluebloods.

I Can't Wait

Vervolgens “I Can’t Wait” door het trio Kieran Kane, Kevin Welch en Kaplin hier met een song van hun album “Lost John Dean” in 2006 uitgebracht door Compass Records.

Het is de opvolger van hun album “You Can’t Save Everybody”, dat in 2004 door hetzelfde label werd uitgebracht.

Dan nu de schijnwerpers op Kedvin Welch hier met de titelsong van z’n album “Millionaire” gevolgd door de song “Something “Bout You” en “.. Come a Rain” door de Amerikaanse singer/songwriter Kvin Welch hier met de 1ste track van z’n album “A Patch of Blue Sky” op 15 juni van dit jaar uitgebracht door Music Roads Records.

Voor u alvast ook nog een solo-optreden van Kevin Welch met de song “Andaman Sea” in de “Music Fog” bus opgenomen in Memphis op 19 februari 2010.

Deze song staat als 3e track op het album “A Patch of Blue Sky”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Kevin Welch uit Longbeach Californie verliet op 17 jarige leeftijd het ouderlijk huis in Oklahoma om z’n hobby muziekmaken om te zetten in een professionele carriere. Na veel rondzwervingen vestigde zich 5 jaar later in 1978 in Nashville TN als songschrijver voor Sony/Tree voor o.a. Waylon Jennings, Roger Miller, Trisha Yearwood en Ricky Skaggs.

Kevin Welch and The Overtones - Something 'Bout You

In 1990 begon hij zelf met albums te maken en waarbij z’n eerste album met z’n eigen naam verscheen hij het label Reprise en twee jaar later het album “Western Beat” samen trouwens met z’n groep “The Overtones” met toen al Kieran Kane op mandoline en Harry Stinson op drums, tevens producer van het album.

En van dit album hoorde u dus de song “ Something ‘Bout You”.

Al weer zo’n fraaie video-clip maar nu van Kevin Welch samen met Kieran Kane en Fats Kaplan hier met de song “Something ‘Bout You”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Kevin Welch - Millionaire

Zoals reeds eerder vermeld startte Kevin met hen het label “Dead Reckoning Records”. In 2002 werd het album “Millionaire” ook door dit label uitgebracht en van dit album hoorde u natuurlijk de titelsong.

Dit album werd gemaakt in samenwerking met een aantal Deense muzikale vrienden, heel toepasselijk met de naam “The Danes”.

En dan nu dus z’n zesde solo-album “A Patch of Blue Sky”en de eerste sinds zijn nauwe samenwerking met Kieran Kane en Fats Kaplan.

Een album met 10 songs in een “easy going” Americana stijl vol met ballade’s met fraai vakmanschap gemaakte songs, waarbij Kevin wordt bijgestaan door o.a. Bukka Allen op piano en keyboard, z’n zoon Dustin Welch op banjo en resonator gitaar en natuurlijk ook nog Fats Kaplan op pedal steel. Mooie beschouwende muziek en fraai teksten zeker passend nu in de herfst zoals volgens Kevin “Deze dagen zijn gevuld met schoonheid en droevenis” en zo voelt het ook wel gedurende een “Patch of Blue Sky”.

Tot slot nog een geweldige video-clip van Kevin Welch vanaf z’n “ranch” in Texas en de Royal Studios in Memphis en waarin hij niet alleen vertelt over de totstandkoming van z’n nieuwe album “A Patch of Blue Sky”, maar natuurlijk ook veel muziek valt te beluisteren.

Dit mag u niet missen!

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Savannah - K.I.S.S.I.N.G.

Na het overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het nu weer tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma en daarvoor deze keer weer eens de nr. 1 elektrisch spelende country groep van Nederland “Savannah” hier met de song “Kissing”, die staat op het album met hun eigen naam “Savannah”.

Een enthousiaste en succesvolle formatie , die al sinds 1986 zeer actief is in de countrymuziek en sedert 1991 13 albums heeft uitgebracht.

Voor de lezer ook nog een leuke video-clip van Savannah hier met de song K.I.S.S.I.N.G. tijdens een opname bij de regionale omroep Brabant

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Maureen MacGillavry - Countrymusic Messe Berlin 2010

Vervolgens “Blue Kentucky Girl” door de nederlandse Maureen MacGillavry met een song, die als single is uitgebracht, maar ook staat op een dubbel album met de titel “Country Music Messe Berlin 2010 uitgebracht door Blue Bird café Records.

Een album met veel Duitse countrymusici w.o. ook de Honky Tonk zanger/schrijver/gitarist Hermann Lammers Meijer.

Maureen heeft tot dusver het album “Turn Your back on Me” in eigen beheer uitgebracht.

Robert Mizzell - Mama Courtney

In het programma gaan weer verder met countrymuziek uit Europa en dus eigenlijk Independent countrymusisic zoals hier Robert Mizzell met de song “Mama Courtney”,  een soort eerbetoon aan z’n stiefmoeder, die hem in in z’n jonge jaren heeft opgevoed en hem liet kennis maken met de muziek.

Deze song staat op z’n album Redneck Man” uitgebracht door CEOL.

Bent u klaar voor een reisje naar Ierland en leuk muzikaal optreden van Robert Mizzell, Jimmy Buckley en Patrick Feeney met een Johnny Cash-medley tijdens de “Late Night Show” voor RTE One op vrijdag, 29 januari j.l.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Robert Mizzell van oorsprong uit Shreveport Lousiana, maar al een tiental jaren geleden verhuisd naar Ierland, waar hij heel veel succes met z’n muziek en optredens heeft.

Maar u kunt als lezer ook nog even luisteren naar Robert Mizzell hier met de song “Mama Courtney”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Aubrey Lovejoy - Silence in the Wind

Vervolgens “Silence in the Wind” de Porter Wagoner song hier in de vertolking door Aubrey Lovejoy en die staat op z’n album “Silence in the Wind” uitgebracht door Mosrite.

Het album heb ik niet in m’n bezit, maar de song staat ook op het verzamelalbum “Hillcrest 54”, dat werd toegezonden door de firma Hillcrest uit Cambridge Ontario Canada.

Deze maatschappij stelt countrymusici in de gelegenheid songs op te laten nemen op een album, die door hen vervolgens wordt gestuurd naar de bekende countrymuziek programmamakers over de gehele wereld.

En zo komt u als luisteraar dus in de gelegenheid om niet alleen maar de TOP 10 of 20 countrymuzieksongs te horen, maar ook nog eens verrassende goede “outsiders in countrymuziekland”.

Aubrey Lovejoy promoot z’n songs ook via z’n eigen website. U kunt in z’n thuispagina kiezen voor z’n jukebox en vervolgens de titelsong van z’n nieuwe album kiezen.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Justin McGurk - The Road Back

Dan met een kijkje op de klok op naar onze uitsmijter, Justin McGurk eveneens uit Ireland hier met de song “We’re Gonna Be Allright”, die staat op z’n album The Road back” uitgebracht door Boogie Men Records.

Onze uitsmijter Justin McGurk maakt voorlopig nog geen aanstalten om aan te kondigen dat het tijd is om op te stappen, maar tja het programma “Countrymusic Round-Up” duurt echt niet langer dan één uur.

En dus voor toch de laatste video-clip met Justin en z’n song “We’re Gonna Be Allright”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry in Het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).

Uitzending gemist? Jammer, jammer, maar u krijgt een herkansing, want het programma wordt op zaterdag van 12.00-13.00 herhaald en natuurlijk ook via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

info@el-okay-ranch.nl

Speellijst ” Country Music Round-up ” 

Datum: Oct. 19 ‘10 19.00 – 20.00 uur Heruitzending op Oct. 23 12.00-13.00

Samenstelling & presentatie : Jan N. Evenhuis

Techniek : Stefan van Boudestein

Nr*        Artiest/groep ***          Titel muziek ***              Label

1. Country Gazette   ***   Hot Burrito Breakdown   *** intromusic   ***   BGO Records

2. Frances Mooney & Fontanna Sunset   ***   I Didn’t See It Coming   ***   Blue Circle Records

3. Don Rigsby   ***   Then Y’Aint   ***   Rounder Records/Good Home Grown Music

4. Kieran Kane   ***   One Raindrop   ***   Dead Reckoning Records

5. Kieran Kane   ***   Will You Miss Me   ***   Dead Reckoning Records

6. Kieran Kane, Kevin Welch & Fats Kaplan   ***   I Can’t Wait   ***   Dead Reckoning Records

7. Kevin Welch   ***   Millionaire   ***   Dead Reckoning Records

8. Kevin Welch & The Overtones   ***   Somethin ‘Bout You   ***   Reprise/Dead Reckoning Records

9. Kevin Welch   ***   .. Come a Rain   ***   Music Roads Records

10. Earl & Randy Scruggs and Doc Watson   ***   Keep on the Sunny Side   ***   agendamusic   ***   Mercury Records

11. Savannah   ***   K.I.S.S.I.N.G.   ***   M.O.D. Record Label

12. Maureen MacGillavry   ***   Blue Kentucky Girl   ***   Maureen MacGillavry

13. Robert Mizzell   ***   Mama Courtney   ***   CEOL Records

14. Aubrey Lovejoy   ***   Silence in the Wind   ***   Mosrite

15. Justin McGurk   ***   We’re Gonna Be Allright   ***   Boogie Men Records

Be There Next Week! Same Time, Same Frequency and via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *