Valley of Tears

Solomon Burke- Valley of Tears

Zondag, 10 oktober j.l. overleed de soullegende Solomon Burke bij aankomst op de luchthaven Schiphol.

In dit programma een eerbetoon aan hem in “country-style”, want in 2006 maakte hij met producer/guitarist Buddy Miller het schitterende album “Nashville”.

Maar zoals u van ons gewend bent beginnen we met de bluegrass deze keer niet alleen verzorgd door de groepen “Cedar Hill” en “Jay Armsworthy & Eastern Tradition”, maar ook nog met de nr. 1 “Bluegrasszangeres van het Jaar 2010”, Claire Lynch met twee songs van haar album “Whatcha Gonna Do”.

Halverwege het programma natuurlijk nog de agenda met

een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio en daarna is tijd voor de Nederlands bijdrage aan dit programma en daarvoor  gaan we nog even door met het eerbetoon aan Solomon Burke, maar nu samen met de Nederlandse groep “De Dijk”, die dinsdagavond, 12 oktober in Paradiso met hem zou optreden.

Daarna terug naar de huidige country-pop muziek met Darius Rucker met een song van zijn nieuwe album “Charlestown SC 1966” en vervolgens Kenney Chesney als uitsmijter met de song “The Boys of Fall” van z’n album “Hemingway’s Whiskey”.

Jay Armsworthy and Eastern Tradition - Don't Let Go of My Hand

“Don’t Let Go of My Hand” een mooie bluegrass gospel geschreven door het echtpaar Dixie en Tom T. Hall en hier gezongen en gespeeld doorf Jay Armsworthy & Eastern Tradition.

Deze song zal staan op hun nieuwe album, dat naar verwachting begin volgend jaar zal worden uitgebracht.

Jay Armsworthy, zanger/gitarist afkomstig uit Californie, Maryland had gedurende bijna 7 jaar z’n eigen bluegrass radioprogramma bij twee radiostations in Lexington Park Maryland.

Z’n eerste solo album “Just Lookin’ For Fun” werd met veel waardering ontvangen. Tussen de optredens met Eastern Tradition werkte hij in 1995 ook vaak samen met David Davies & The Warrior River Boys” en op dit moment treedt hij ook nog steeds zo nu en dan met hen op.

Eastern Tradition bestaat verder uit Lisa Kay Howard op mandolin en met zang, Randy Barrett de ervaren banjospeler, die zelf trouwens ook twee albums heeft uitgebracht en Jared Creason de basspeler met een klassieke opleiding.

De song “ Don’t Let Go of My Hand” staat trouwens nu al op een verzamelalbum, dat werd uitgereikt tijdens het IBMA Festival  “World of Bluegrass 2010”gehouden van maandag, 27 September t/m zondag, 3 oktober in het Nashville Convention Centre. 

Natuurlijk ook nog de mogelijkheid om eens de kijken en luisteren naar Jay Armsworthy & Eastern Tradition hier tijdens een “live’-optreden in Hampton VA op de “Cabin Fever Pickin’ Party”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

World of Bluegrass 2010

“World of Bluegrass 2010” met elke dag optredens van heel veel bekende en minder bekende bluegrassgroepen met dan natuurlijk ook nog de uitreiking van de Bluegrass Awards op donderdag, 30 September in Nashville’s Ryman Auditorium .

Jerry Douglas en Sharon & Cheryl White traden op als ceremoniemeesters. 

Op het vermelde promotie album stond ook de titelsong van het album “I’ve Got a Thing about Doors” door de bluegrassgroep “Cedar Hill”.

Dit album met 13 songs helemaal in de traditie van de traditionele Ozark Bluegrass muziek wordt begin volgend jaar uitgebracht.

De CD presentatie zal plaatsvinden in het bekende “The Station Inn” in Nashville en u wordt geadviseerd hun agenda scherp in de gaten te houden. Nou, dat zal ik dan wel voor u doen. Tot die tijd moeten we het doen met het mooie verzamelalbum uitgebracht door Dixie en Tom T. Hall via hun “Good Home Grown Music” label.

Tijd om eens kennis te maken met Cedar Hill hier met de song “Heartaches and Teardrops” tijdens een optreden in The Station Inn in Nashville op 9 juli 2009.

Cedar Hill - Heartaches and Teardrops

Deze song staat op hun album “Looking Back” in 2008 uitgebracht door Scena Records

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Claire Lynch - Face to Face

Dan nu naar de “Bluegrasszangeres van het jaar 2010” Claire Lynch hier met de song“Face to Face” gevolgd door “My Florida Sunshine” een song ooit geschreven door Bill Monroe, maar hier dus gezongen en gespeeld door Clair Lynch en die staat op haar album “Watcha Gonna Do” in 2009 uitgebracht door Rounder Records.

Tijdens het IBMA Award Gala trad Claire Lynch samen met haar groep op met deze song, daarbij ook nog geassisteerd door Aybrey Haynie, Michael Cleveland op viool en Ron Stewart op de banjo.

Clair Lynch werd uitgeroepen tot “Bluegrasszangeres van het Jaar”, waarbij nog vermeld, dat zij deze Award ook al eens in 1997 ontving.

Het album “Watcha Gonna Do” was trouwens haar eerste studioalbum in drie jaar en het is een fraai album met tal van topmusici, mooie nieuwe songs en schitterende samenzang.

De groep bestond uit Jim Hurst op gitaar en banjo, Mark Schatz op de bas en ook banjo, Jason Thomas op viool en mandolin en natuurlijk Claire Lynch zelf op gitaar.

Zoals reeds eerder gezegd een fraai album met bluegrassmuziek, waarbij de grenzen hiervan worden opgezocht in de richting van de folk en Americana.

Een goed voorbeeld hiervan is het duet met de Amerikaanse singer/songwriter Jesse Winchester bij z’n song “That’s What Makes You Strong”.

Gisteravond hoorde ik in het programma WL Country van de locale omroep Radio Purmerend, dat Claire Lynch naar verwachting volgend jaar aanwezig zal zijn tijdens het EWOB festival in Voorthuizen en in die periuode ook nog zal optreden in Wadway en dat ligt weer een kilometer of 15 ten noorden van Purmerend.

U kunt ook nog even luisteren naar de song “Face to Face” door Claire Lynch hier tijdens een “live” optreden tijdens het New Bedford Summerfest in New Bedford Massachusetts op 4 juli 2009.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Solomon Burke - Honey, Where's the Money Gone

Dan nu hier bij “Countrymusic Round-Up” naar een eerbetoon aan de soullegende Solomon Burke hier met de song “”Honey, Where’s the Money Gone” gevolgd door de song “Valley of Tears” door Solomon vocaal ondersteund door met name Gillian Welch en David Rawlings op gitaar en de song “We’re Gonna Hold On”  samen met Emmylou Harris , Buddy Miller op gitaar  en Sam Bush op mandoline.

Voor u als lezer Solomon Burke hier “in country style” tijdens een live-optreden met Gillian Welch en David Rawlings met de song “Valley Of Tears”.

Deze video-clip mag u echt niet missen! Gewoon een paar keer naar kijken en luisteren, zeer ontroerend!

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Deze songs staan op het album “Nashville” van Solomon Burke in september 2006 uitgebracht door Shout Factory.

Het album is opgenomen gedurende de periode van 28 maart tot en met 6 april 2006 in de studio in het huis van Buddy Miller in Nashville Tennessee.

Nou, dat was wel even een verrassing van Solomon Burke.

Vier jaar na zijn schitterende album “Don’t give up on Me” van 2002 en waarvoor hij ook nog een Grammy verkreeg, kwam Solomon in 2006 terug met een album opgenomen in Music City USA of te wel Nashville Tennessee.

Toch eigenlijk ook weer niet zo vreemd, want hij bracht in de jaren 60 een countrymuzieksmaakje aan in z’n Rhythm & Blues singles van de platenmaatschappij Atlantic.

Solomon Burke met Emmylou Harris en Buddy Miller

Buddy Miller, zanger/schrijver/gitarist en producer, ooit ook nog eens de lead-gitarist van Emmylou Harris Hot Band”, nodigde een aantal duet partners uit zoals Emmylou Harris, Dolly Parton, Patty Griffin en zoals bij deze songs nog  Patty Loveless en ook nog Gillian Welch.

Ook muzikale talenten als Brady Blade, Byron House, Al Perkins, David Rawlings, Sam Bush, Buddy Miller zelf en nog vele andere hebben bijgedragen aan dit album.

Een eerbetoon aan deze soullegende, die afgelopen zondag bij de aankomst op Schiphol overleed op 70-jarige leeftijd.

Hij was vertrokken uit Los Angeles en onderweg naar Amsterdam om daar vanavond samen met de Nederlandse groep “De Dijk” ter ere van hun nieuwe gezamenlijke  album “Hold On Tight” op te treden in theater Paradiso.

Ook voor u als lezer nog even de mogelijkheid om nog eens naar de charmeur Solomon Burke hier samen met Emmylou Harris en met o.a. Buddy Miller op gitaar, Sam Bush op mandoline met de song “We’re Gonna Hold On”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Solomon Burke en De Dijk - Hold on Tight

Na het overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is nu weer tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma en we gaan nog even door met het eerbetoon aan Solomon Burke, want zoals reeds eerder vermeld zou hij 12 oktober samen met “de Dijk” optreden in Paradiso te Amsterdam ter promotie van hun gezamenlijke album “Hold on Tight”, dat op 1 oktober j.l. werd uitgebracht.

De grenzen van de countrymuziek worden vanavond hierbij “Countrymusic Round-Up” overschreden, maar voor deze gelegenheid willen we u toch laten kennismaken met de toch heel bijzondere en fraaie de titelsong “Hold on Tight” gevolgd door “My Rose saved from the Street”.

Even kennismaken om te beginnen met de “trailer” voor het album “Hold on Tight” door Solomon Burke en De Dijk!

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

 “Mijn van de straat geredde roos” is de tweede track, die staat op het album “Hold on Tight”, zoals reeds eerder vermeld op 1 oktober van dit jaar uitgebracht door Universal Music.

Solomon Burke had al eens eerder spontaan als “special gast” van “De Dijk” opgetreden in de Heineken Music Hall in Amsterdam.

“My Rose Saved from the Street” , ja daar kunt u nog even naar luisteren, maar u kunt natuurlijk veel beter het album kopen.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Solomon Burke en De Dijk - De Dijk

Solomon vond dit optreden zo leuk, dat hij verklaarde graag met de groep nog een album te maken. In oktober 2009 werkte Solomon Burke zes dagen lang samen met “De Dijk” in de ICP studio’s te Brussel aan het album “Hold on Tight”, waarbij  hij een aantal prima gekozen vertaalde songs van de Nederlandse groep warden gespeeld en opgenomen.

“Hold on Tight” of te wel “Hou Me vast” een schitterend album van De Dijk samen met Solomon Burke. Maar vanavond dus in Amsterdam heel dramatisch “De Dijk” na overleg met Burke’s familie in Paradiso met een aangepast concert, maar wel geheel in de geest en naar de wens van Solomon.

Tot slot van dit eerbetoon nog de song “Enough Is Enough” of in de originele versie van “De Dijk” “Het Moet en Het Zal”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Darius Rucker - Come Back Song

Dan nu weer terug naar de country , de hedendaagse country-pop met Darius Rucker hier met de “” Come Back Song”, die staat op z’n tweede album “Charleston SC 1966” 12 oktober j.l. officieel uitgebracht door Capitol.

Darius maakte in 2008 een succesvolle overstap van rootsy adult alternative pop naar de country-pop muziek met het uitbrengen van z’n succesvolle album “Learn to Live”.

“Never Change a Winning Team” is ook het motto van Darius Rucker, want ook dit album met de titel z’n geboorte- plaats en jaar Charleston SC 1966 omvat 13 songs in de stijl van z’n vorige album.

Heeft U nog even tijd voor een uitstapje naar Charleston South Carolina? Want hier is speciaal voor de lezer nog eens Darius Rucker in een fraaie video-clip met de “Come Back Song”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Kenney Chesney - The Boys of Fall

“The Boys of Fall” door Kenny Chesney hier met een song, die staat op het album “Hemingway’s Whiskey” op 28 september van dit jaar uitgebracht door Sony Nashville/BNA.

Een album met fraaie rustige songs, geen gillende gitaren en brullende versterkers, maar “easy-going” liedjes, die als achtergrondmuziek vanuit een heerlijke ligstoel aan het strand met een passend drankje erbij uitstekend valt te genieten.

Tot slot voor u nog onze uitsmijter van dit programma Kenney Chesney hier in een video-clip met de song “The Boys of Fall”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry in Het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).

Uitzending gemist? Jammer, jammer, maar u krijgt een herkansing, want het programma wordt op zaterdag van 12.00-13.00 herhaald en natuurlijk ook via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

info@el-okay-ranch.nl

Speellijst ” Country Music Round-up ” 

Datum: Oct. 12 ‘10 19.00 – 20.00 uur Heruitzending op Oct. 16 12.00-13.00

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep ***          Titel muziek ***              Label

1. Country Gazette   ***   Hot Burrito Breakdown   *** intromusic   ***   BGO Records

2. Cedar Hill   ***   I’ve Got a Thing About Doors   ***   Blue Circle Records

3. Jay Armsworthy & Eastern Tradition   ***   Don’t Let Go of My Hand   ***   Good Home Grown Music

4. Claire Lynch   ***   Face to Face   ***   Rounder Records

5. Claire Lynch   ***   Florida Sunshine   ***   Rounder Records

6. Solomon Burke   ***   Honey, Where’s the Money Gone   ***   Shout Factory LLC

7. Solomon Burke & Gillian Welch  ***   Valley of Tears   ***   Shout Factory LLC

8. Solomon Burke & Emmylou Harris   ***   We’re Gonna Hold On   ***   Shout Factory LLC

9. Earl & Randy Scruggs and Doc Watson   ***   Keep on the Sunny Side   ***   agendamusic   ***   Mercury Records

10. Solomon Burke & De Dijk   ***   Hold on Tight   ***   Universal Music

11. Solomon Burke & De Dijk   ***   My Rose Saved from the Street   ***   Universal Music

12. Darius Rucker   *** Come Back Song   ***  Capitol

13. Kenney Chesney   ***   The Boys of Fall   ***   Sony Nashville/BNA

Be There Next Week! Same Time, Same Frequency and via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *