A Different Story to Tell

The Art Gomperz Band - A Different Story to Tell

Op special verzoek in dit programma weer eens aandacht voor countryzanger/multi-instrumentalist Vince Gill met een aantal songs van z’n album “When I Call Your Name”.

Maar zoals u van ons gewend bent beginnen met de bluegrass deze keer verzorgd door The Hagar’s Mountain Boys, Charlie Sizemore en vervolgens uit Yukon Michigan The Art Gomperz Band met 3 songs van hun nieuwe album “A Different Story to Tell”.

Halverwege het programma natuurlijk nog de agenda met

een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio en daarna is tijd voor de Nederlands bijdrage aan dit programma en deze keer  uit de omgeving van Eindhoven de rockband “Two and a Half Each” en vervolgens de nr. 1 countrygroep “Savannah” .

Dan verder met countrymuziek “From All over the World”, want we blijven nog even in Europa voor Andy Martin uit Zwitserland.

Daarna gaan we naar Texas voor Holly Tucker met een song van haar album “For You” om vervolgens in Australie naar onze uitsmijter van dit programma Darin Warner met de titelsong van zijn album “No Regrets” te luisteren.

The Hagar's Mountain Boys - vanuit de heuvels van North Carolina

Zoals reeds aangekondigd begonnen we het programma met ”The Hager’s Mountain Boys”  en de titelsong van hun nieuwe album“Where’s the Lonesome”, dat binnenkort zal worden uitgebracht door “Mountain Fever Records”.

“The Hager’s Mountain Boys” uit Roxboro Virgina voor  mij tot dusver onbekend, maar zij hebben inmiddels in eigen beheer een drietal albums uitgebracht.

De groep bestaat uit Blake Johnso op de bas met leadzang, z’n vader Mike Johnson op gitaar en achtergrondzang, Cliff Smith op de banjo, David Nance op dobro geasxsisteerd door  Rick Allred op mandolin en Ron Stewart op viool.

Natuurlijk kunt u als lezer ook eens kennismaken met The Hagar’s Mountain Boys hier tijdens een “live” optreden tijdens het SPBGMA (Society of the Preservation of Blue Grass Music in America) in februari 2010.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Tom T. Hall - Pay No Attention to Alice

Vervolgens “Pay No Attention to Alice” ooit in de beginjaren ‘70 geschreven door verhalenverteller/zanger/schrijver Tom T. Hall voor z’n album “For the People in the Last hard Town”, maar hier vanavond bij “Countrymusic Round-Up” gespeeld en gezongen door Charlie Sizemore.

Deze song zal staan op het nieuwe album “Heartache”, dat naar verwachting begin 2011 zal worden uitgebracht door Rounder Records.

“Besteedt geen aandacht aan Alice” is een verhaal, waarbij het met alcohol doortrokken country & western repertoire bijna niets voorstelt, geschreven in een stijl en benadering, die doet denken aan de “alternatieve country” uit de jaren 90,  25 jaar later dus.

Voor u ook nog even naar een “live” Charlie Sizemore met de song “Alison’s Band” tijdens The North Carolina State Bluegrass Festival in Cherokee, NC.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Good Home Grown Music - Pass the Grass

Deze song staat trouwens ook op een verzamelalbum, die als promotie van de muziek met songs van Dixie en Tom T. Hall werd uitgereikt tijdens de “World of Bluegrass 2010”.

Dit jaarlijkse festival werd gehouden van maandag, 27 September t/m zondag, 3 oktober in het Nashville Convention Centre met natuurlijk als hoogtepunt de uitreiking van de Bluegrass Music Awards op donderdag, 30 September in Nashville’s Ryman Auditorium met Jerry Douglas als gastheer en Sharon & Cheryl White als gastvrouwen.

Nog even terug naar het promotiealbum van Dixie & Tom T. Hall met 22 songs, die door hen zijn geschreven en door tal van bekende en minder bekende bluegrass groepen zijn gespeeld, zoals hier dus Charlie Sizemore, ooit lead-zanger/gitarist van The Stanley Brothers, Don Rigsby & Midnight Call, Josh Williams, Chris Jones & The Nightdrivers en is uitgebracht door hun eigen platen maatschappij “Good Home Grown Music”.

Als extraatje nog een leuke slide-show met de song “Country Is” door Tom T. Hall.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

The Art Gomperz Band from Yukon MI

Dan nu naar Yukon Michigan voor de Art Gomperz Band hier met de titelsong van hun album “A Different Story to Tell” gevolgd door “Love Is Just for Fools” en “Don’t Worry Anymore” dit jaar in eigen beheer werd uitgebracht door All About Murray Records.

Een eerbetoon aan Bev Hahn, de zangerer/schrijfster van de meeste songs op dit album, die op 30 September 2008 overleed.

Dan Geib en Bev Hahn onmoetten elkaar zo’n 10 jaar geleden, toen zij speelde in een plaatselijke kleine café en hem vroeg zijn gitaar eens mee te nemen om samen te spelen.

En dat hebben zij vervolgens jaren gedaan, waarbij Bev vaak met veel zelf geschreven songs kwam opdraven en zoiets maakte haar toch wel heel bij-zonder voor Dan.

Dan Geib had daarvoor in de Art Gomperz Band ook al opgetreden met o.a. de bluegrassgroep The Steep Canyon Rangers, The Dillards, The Pure Prairie League en Peter Rowan.

In begin 2008 vatten Bev Hahn en Dan Geib het plan op om een studio op te zetten en een album te maken met geselecteerde songs van Bev uit de periode, dat zij samen optraden als duo en in de periode van de Art Gomperz Band.

Maar heel plotseling kwam daar dus het overlijden van Bev Hahn in 2008.

Na enige tijd toch weer aan de slag gegaan met een nieuwe talentvolle zangeres, Jenna Mammina, die voor dit album ook nog de song “Inner Smile” schreef, terwijl Dan Geib de instrumental “Concert in Session” inbracht.

Verder bestaat de groep nog uit Al Bates op mandoline en dobro en de bassist Mark Albers, die trouwens ook bekend is onder de naam “Art Gomperz” en zo weet u ook weer waar de naam van deze groep vandaan komt.

Een fraai album met 12 tracks met bluegrass en Americana muziek uitgebracht door de Art Gomperz Band.

Tijd om eens kennis te maken met de Art Gomperz Band hier tijdens een “live” optreden in het Acorn Theater in Three Oaks Michigan op 7 november 2009 met de titelsong van hun alnum “A Different Story to Tell”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vince Gill - When I Call Your Name

Dan nu naar Nashville TN voor Vince Gill hier met de song “Ridin’ The Rodeo, die staat op het album “When I Call Your Name” in 1989 uitgebracht door MCA Nashville.

Van dit album hoorde u ook nog de titelsong “When I Call Your Name” en “We Won’t Dance”.

Vince Gill, geboren op 12 april 1957, kwam uit een muzikaal gezin. Z’n vader, een rechter, speelde banjo en gitaar en leerde hem in z’n tienerjaren deze instrumenten te bespelen.

Later kwamen daar nog eens de dobro, mandoline en bas bij. Tijdens z’n schooltijd maakte hij deel uit van de bluegrassgroep “Mountain Smoke” en waren daarmee zo succesvol, dat eens een concert van de Pure Pairie League mochten openen.

Even terug in de tijd naar een 33-jarige Vince Gill tijdens een “live’ optreden met de song “Ridin’ The Rodeo”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Hij speelde trouwens in die tijd ook al uitstekend golf en moest toen kiezen voor een sportcarrière of de muziek. En het werd gelukkig voor ons de muziek.

Op 18-jarige leeftijd begon zijn muzikale carriere door deelname in The Bluegrass Alliance, vervolgens Boone Creek met Ricky Skaggs

The Notorious Cherrybombs

In 1981 vertrok hij en ging samenwerken met niet alleen Rodney Crowells Cherry Bombs, maar ook met o.a. Emmylou Harris en leerde de producers Emory Gordy Jr en Tony Brown kennen en maakte vervolgens een aantal mooie albums bij RCA.

In 1989 vertrok Vince naar platenlabel MCA, waar hij zijn samenwerking met Tony Brown, inmiddels een succesvolle producer, weer oppakte. Het uitgebrachte album “When I Call Your Name” maakte van Vince pas echt een ster.

De duetsong “Oklahoma Swing”, met countryster Reba McEntire, kwam niet verder dan de top 20, maar de titeltrack van het album werd een megahit en bereikte de tweede plaats in de charts.

En dan zeer recent dezelfde Vince Gill  & The Time Jumpers tijdens een “live” optreden in de Station Inn in Nashville met de wel zeer bijzondere “Honky Tonk’ song met de wel zeer lange titel“It’s Hard to Kiss the Lips at Night, that Chew Your Ass Out All Day Long”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Two and a Half Each - Gain Two Hearts

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het nu weer tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma met deze keer aandacht voor de groep “Two and a Half Each” uit de omgeving van Eindhoven hier met de song “Gain Two Hearts”, die staat op hun album “Sudden Chemistry” in eigen beheer uitgebracht.

De groep bestaat uit Robin Lexmond zang, Maarten Sterck op gitaar, Marlie de Vet op gitaar en met zang, Remco Moonen op de bas en tenslotte Yannick Jacobs op drums.

Zij hebben inmiddels al een aantal leuke “live” optredens gehad en Voor meer informatie gewoon even naar hun website.

“Two and a Half Each” heeft inmiddels ook enige digitale ruimte gereserveerd voor de promotie van muziek en optredens!

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Savannah - One Kiss

Vervolgens “One Kiss” door de nr. 1 countrygroep Savannah hier met een song van hun tot dusver laatste album “Savannah”. Zoals reeds tijdens de agenda gemeld a.s. zaterdagavond voor een optreden in theater “De Stoep” in Spijkenisse.

Tijdens het DCMA Award Gala, dat op 12 september j.l. werd gehouden in theater “de Lievekamp in Oss viel de countrygroep Savannah dik in de prijzen met de Award “Elektrische spelende country groep van Nederland” en waarbij hun album “Savannah” werd uitgeroepen tot “Album van het Jaar”, terwijl ook de samenzang werd gehonoreerd met de Award “Duo/Trio van het Jaar” en tenslotte werd de lead-gitarist Joe Brozio uitgeroepen tot “Instrumentalist van het Jaar”.

U kunt ook nog even naar een “live” optreden van Savannah hier o.a. met de song “One Kiss”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Andy Martin - I Feel Bad

Dan nu voor de country naar Zwitserland voor Andy Martin hier met de song “I Feel Bad”, die staat op z’n album “Eleven” dit jaar uitgebracht via Elite Special.

De titel “Eleven” is toch wel bijzonder leuk gevonden, want het is het elfde album van deze Zwitserse countryzanger/schrijver/gitarist met elf songs en totaal elf personen waren in Nashville betrokken bij de totstandkoming van dit album.

Al meer dan 20 jaar is Andy Martin actief in de Europese countrymuziek en meermalen genomineerd en altijd met z’n “Live” band onderweg met inmiddels honderden optredens in tot dusver 11 landen, he alweer het getal 11 dus.

Een Engelse country DJ verklaarde eens tijdens z’n show “Als je van countrymuziek houdt, hou je van Andy Martin”. Deze mening laat ik trouwens graag over aan de luisteraars en natuurlijk lezers van dit bericht. Tijd dus voor meer informatie via Andy’s website.

Holly Tucker - Anymore

Vervolgens naar Texas voor “Anymore” door Holly Tucker hier met een song, die staat op haar album “For You” in eigen beheer uitgebracht.

Holly Tucker uit Lorena Texas is nog erg jong, 17 jaar, maar al we twee albums op haar naam en veel aspiraties om door te gaan als countryzangeres, maar ja de school moet ook nog worden afgemaakt.

In 2007 werd zij door Waco Herald Tribune uitgeroepen winnares van “Waco’s Got Talent”.

Ook de jong Holly Tucker heeft inmiddels een leuke video-clip met de song “Anymore”, die ook staat op haar album “For You”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Darin Warner - No Regrets

Dan met een kijkje op de klok onze uitsmijter Darin Warner uit Loxton Australie hier met de mooie titelsong van z’n nieuwe album “No Regrets” in eigen beheer uitgebracht.

Deze song staat trouwens op een promotiealbum van Hillcrest uit Cambridge Ontario, die onafhankelijke countrymusici in staat stelt om hun favoriete song en naam via de verspreiding aan serieuze countrymuziek DJ’s over de hele wereld bekend te maken.

En zo kan ik u dus als luisteraar en lezer ook in staat stellen eens kennis te maken met wellicht onbekende countryzangers.

Darin Warner, die niet alleen in 2006 en 2007 een Award ontving als “liedjesschrijver”, maar ook in 2007 werd uitgeroepen “countryzanger van het jaar” in South Australia, bracht in 2008 het album “Still Pictures” uitbracht en dus nu dit jaar z’n nieuwe album “No Regrets. Zeer de moeite waard.

Inmiddels heeft Darin ook enige digitale ruimte gereserveerd voor de promotie van zijn muziek en albums.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry in Het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).

Uitzending gemist? Jammer, jammer, maar u krijgt een herkansing, want het programma wordt op zaterdag van 12.00-13.00 herhaald en natuurlijk ook via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

info@el-okay-ranch.nl

Speellijst ” Country Music Round-up ” 

Datum: Oct. 5 ‘10 19.00 – 20.00 uur Heruitzending op Oct. 9 12.00-13.00

Samenstelling & presentatie : Jan N. Evenhuis

Techniek : Stefan van Boudestein

Nr*        Artiest/groep ***          Titel muziek ***              Label

1. Country Gazette   ***   Hot Burrito Breakdown   *** intromusic   ***   BGO Records

2. The Hagar’s Mountain Boys   ***   Where’s The Lonesome   ***   Mountain Fever Records/Good Home Grown Music

3. Charlie Sizemore   ***   Pay No Attention to Alice   ***   Rounder/Good Home Grown Music

4. The Art Gomperz Band   ***   A Different Story to Tell   ***   All About Murray Records

5. The Art Gomperz Band   ***   Love Is Just For Fools   ***   All About Murray Records

6. The Art Gomperz Band   ***   Don’t Worry Anymore   ***   All About Murray Records

7. Vince Gill   ***   Ridin’ The Rodeo   ***   MCA Records

8. Vince Gill   ***   When I Call Your Name   ***   MCA Records

9. Vince Gill   ***   We Won’t Dance   ***   MCA Records

10. Earl & Randy Scruggs and Doc Watson   ***                Keep on the Sunny Side   ***   agendamusic   ***   Mercury Records

11. Two and a Half Each   ***   Gain Two Hearts   ***   Two and a Half Each

12. Savannah   ***   One Kiss   ***   M.O.D. Record Label

13. Andy Martin   ***   I Feel Bad   ***   Elite Special

14. Holly Tucker   ***   Liner + Anymore   ***    Holly Tucker

15. Darin Warner   ***   No Regrets   ***   Darin Warner Music

Be There Next Week! Same Time, Same Frequency and via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *