‘Till I Gain Control Again

Willie Nelson - Georgia On a Fast Train

Vrijdag, 18 juni j.l. trad Willie Nelson op in theater Melkweg in Amsterdam.

Voor alle luisteraars, die er niet bij konden zijn, toch nog even middels “Countrymusic Round-Up” naar een “live” optreden van deze legendarische countryzanger uit Texas met o.a. Toby Keith, Lucinda Williams en Emmylou Harris.

Maar zoals altijd beginnen we met de bluegrass deze keer door de groep “Nothin’ Fancy”, die 14 juli a.s. zal optreden in Nieuwkoop.

Vervolgens weer eens naar pure bluegrass gospelmuziek uit de jaren ’70 door The Country Gentlemen, Mac Wiseman en ook nog Cliff Waldron.

Halverwege het programma natuurlijk nog de agenda met

een overzicht van de country-muziek evenementen in de regio en daarna is tijd voor de nederlands bijdrage aan dit programma met een song van het nieuwe album van The Bayou Mosquitos en dat geldt trouwens ook voor de groep Savannah.

Daarna gaan we naar de hedenaagse countrymuziek uit Nashville TN door Justin Moore, vervolgens uit Homer Alaska, Jewel met een song van haar album “Sweet and Wild” en dan is het ook al weer tijd voor onze uitsmijter Blake Shelton.

Nothin' Fancy - How Can I Lose

We begonnen het programma met “How can I Lose” gevolgd door “Pass Me By” door “Nothin’ Fancy” hier met songs, die staan op hun album met de title #7 in 2006 uitgebracht door Pinecastle Records.

Zoveel albums heb ik niet van deze bluegrassgroep uit Lexington in de Shenandoah Valley in de staat Virginia, maar het geeft wel aan, dat het geen “eendagsvlieg” is.

De groep bestaande uit zanger/schrijver Mike Andes op mandoline en gitaar, Gary Farris eveneens op gitaar, Eli Johnston op de bas, Mitchell Davis op de banjo en Chris Sexton op de viool is sedert 1994 actief met de bluegrassmuziek.

Na ongeveer zo’n tien jaar samenspelen en optredens in Amerika werd in 2002 hun eerste album “Once Upon a Road” door Pinecastle Records uitgebracht. Dit album werd zeer fraai geproduceerd door bluegrass Award winnaar Don Rigsby.

Het album # 7 werd trouwens geproduceerd door David Parmley, die samen met z’n groep “Continental Divide” ook mooie bluegrass albums heeft uitgebracht.

Dat is het leuke van zo’n countrymusicweblog als deze. Zo nu en dan verrassende video-clips zoals ook deze van de bluegrass groep “Nothin’ Fancy” hier met de song “Pass Me By” tijdens het 35ste jaarlijkse SPBGMA Award festival op 15 februari 2009.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Jerry Kilgore - What's It Take to Get a Drink in Here

Op woensdag, 14 juli a.s. treedt deze groep op in het Turfschip in Nieuwkoop samen trouwens met countryzanger/schrijver Jerry Kilgore om vervolgens de volgende dag te vertrekken om op o.a. 15 en 17 juli op te treden tijdens het schitterende “Norsk Country Treff” te Breim in Noorwegen.

Het gezamelijke optreden in het Turfschip in Nieuwkoop is allang geheel uitverkocht, maar u kunt als lezer toch nog wel even kennismaken met Jerry Kilmore hier met de song “What’s It Take to Get a Drink in Here” middels een fraaie video-clip.

Deze song staat trouwens op z’n album “Loaded & Empty” in 2008 uitgebracht door het label Nic-Nic Neer.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Het 3-daagse countryfestival in Breim, dat al sedert 1995 wordt georganiseerd, beloofd weer een mooie festival te worden met een keur aan niet alleen Noorse countrymusici en groepen, maar ook dus Nothin’ fancy, Jerry Kilgore en op zaterdag als uitsmijter ook nog eens de bekende Amerikaanse countryzangeres Patty Loveless.

Voor meer informatie kunt u even een kijkje nemen in de website van “Norsk Country Treff”.

Gloryland 2 - Lord, I'm Just a Pilgrim

Dan nu terug in de tijd met unieke bluegrass gospelmuziek uit de jaren ’70 met om te beginnen The Country Gentlemen hier met de song “Lord, I’m Just a Pilgrim”. Deze song staat op het verzamlalbum “Gloryland 2”, dat op 27 april van dit jaar werd uitgebracht door Time Life Entertainment.

Een verzamelalbum?? Laat u zich niet ontmoedigen door de titel en de zeer aantrekkelijke prijs en denken, dat kan niet veel bijzonders zijn.

Het is een zeer fraai verzamelalbum met 18 schitterende bluegrass gospels door het crème de la crème van de bluegrass en akoestische countrymusici, zoals Ralph Stanley, Larry Sparks, Rhonda Vincent Jim en Jesse Reynolds.

The Country  Gentlemen -Lord, I'm Just a Pilgrim

De song “Lord, I’m Just a Pilgrim” is afkomstig van het album “Calling My Children Home” een schitterende bluegrass album in 1978 uitgebracht door Rebel Records met “The Country Gentlemen” toen met o.a. natuurlijk Charlie Waller op gitaar, Doyle Lawson op mandoline, James Bailey op de banjo en Billy Yates samen met Bill Holden vokale ondersteuning.

Voor u als lezer nog even kennismaken met The Country Gentlemen uit de begin jaren ’70 hier met de song “House of the Rising Sun”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Mac Wiseman - Little White Church

Vervolgens van het verzamelalbum ook nog Mac Wiseman samen met de “Shenandoah Cut-Ups” en de song “Little White Church”. Deze song staat op meerdere abums van Mac Wiseman en natuurlijk kunt u nog even luisteren naar “Little White Church”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Cliff Waldron - Satan's Jeweled Crown

Dan van het verzamelalbum ook nog Cliff Waldron, een bluegrass veteran met ruim 30 dienstjaren uit de Washington DC omgeving en nog steeds actief. Z’n laatste mij bekende album”A Little ways Down the Road” werd in 2003 uitgebracht door Rebel.

De song “Satan’s Jeweled Crown” is trouwens afkomstig van z’n LP uit 1971, maar staat ok nog op het album “The Best of Cliff Waldron” in 1999 uitgebracht door Rebel records.

Een video-clip van Cliff Waldron heb ik niet voor u. Maar daarvoor in de plaats en schitterende video-clip van Emmylou Harris samen met “The Whites” hier met de song “Satan’s Jeweled Crown” geschreven door de Louvin Brothers tijdens een optreden in 1978.

Vooral even kijken en luisteren. Zeer de moeite waard!!

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Willie Nelson in het Theater Melkweg

Afgelopen vrijdag, 18 juni was Willie Nelson voor een concert op in Amsterdam.

Dit concert was heel snel uitverkocht, dus best wel veel teleurgestelde fans.

En daarom in dit programma toch nog even een herkansing met een “live” optreden van Willie Nelson tijdens een concert in L.A. op 5 mei 2004 met een echte Billy Shaver “binnenkomer” “Georgia on a Fast Train” samen met o.a. Toby Keith en Joe Walsh.

Natuurlijk kunt u als lezer nog even naar de opening van het concert van Willie Nelson met de aankondiging van een aantal deelnemende musici en de start van het concert met o.a. de Billy Shaver klassieker “Georgia on a Fast Train” en samen met de Hank Williams song “You Win Again”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens ook nog  Willie Nelson nog samen met Lucinda Williams tijdens dit live op treden met de door Lucinda geschreven song “Overtime.

Ook nog even naar het optreden in L.A. van Willie Nelson en Lucinda Williams met haar song “Overtime”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Willie Nelson - Angels and Outlaws

Deze twee songs staan op het album “Outlaws and Angels” in 2004 uitgebracht door Lost Highway.

Dan “Till I Gain Control Again” door Willie Nelson hier samen met Emmylou Harris hier met de song, die staat op het album “Stars & Guitars” door Willie Nelson & Friends opgenomen tijdens een “live” optreden in 2002.

Een optreden met heel veel grote sterren zoals Cheryl Crow, Lee Ann Womack, Ray Price, Nora Jones, Toby Keith en vele anderen, waardoor je zo nu en dan de weg even kwijt raakt in de countrymuziek.

Maar het duet hier met Emmylou Harris met de Rodney Crowell song “”Til I Gain Control Again” is wel heel fraai.

Het album “Stars & Guitars” werd trouwens in 2002 uitgebracht door Universal records

Een kwartier Willie Nelson “live” in Countrymusic Round-Up hier bij uw Radio Vrolek in het Groene Hart van de Krimpenerwaard en speciaal bedoeld voor de luisteraars, die het concert in theater de Melkweg in Amsterdam niet hebben kunnen bijwonen.

Toch nog een beetje een “goedmakertje”.

Voor u ook nog de video-clip van het bijzonder fraaie optreden van Willie Nelson samen met Emmylou Harris met de song “”Till I Gain Control Again”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

The Bayou Mosquitos - Mexico Americano

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het vervolgens tijd voor de nederlandse bijdrage aan dit countrymuziekprogramma met uit de omgeving van Amsterdam “The Bayou Mosquitos” hier met de song “Mexico-Americano”.

Deze song staat op hun album “Delta Darlings”, dat eind vorig jaar in eigen beheer werd uitgebracht. Een album met 18 songs, waarvan een groot aantal “covers”, maar toch ook nog een drietal van de hand van Abel de Lange, de lead-zanger/gitarist tevens op lapsteel en dobro.

Verder nog Marius Bos op accordeon en zang, Louis ter Burg op mandoline, drums en percussie en Evert Willemstijn op staande en elektrische bas.

En Marius kennen we natuurlijk ook van de succesvolle “Cajun & Zydeco” groep “Swamp”.

Een album met een mix aan muziekgenres zoals Cajun uit het Mississippi deltagebied, maar ook Tex-Mex en Rhtyhm & Blues.

“Mexico Americano”, Abel de Lange van The Bayou Mosquitos informeert u nog even over de inhoud van deze song en samen met de groep natuurlijk vervolgens deze song van hun album “Delta Darlings’ tijdens een optreden in het Tropen Theater op 22 december j.l.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Savannah - Honky Tonk Baby

Vervolgens de nr.1 electrisch spelende countrygroep van nederland “Savannah” hier met de song “Honky Tonk Baby”.

Deze song staat op hun nieuwste album “Savannah”, dat vorig jaar in theater 013 te Tilburg werd gepresenteerd.

U kunt ook nog even kijken en luisteren naar een “live” optreden van Savannah op 10 juli 2009 tijdens “The Americana International” in Nottinghamshire Engeland met de songs “Calling” en “One Kiss”.

En zoals Marcel Smulders al aankondigde de laatst vermelde song staat als 3e track op hun nieuwe album “Savannah”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Justin Moore - How I Got to Be This Way

Dan nu weer terug naar Nashville TN  voor Justin Moore hier met de song “ How I Got to be This Way”, die staat op z’n album met z’n eigen naam op 11 augustus 2009 uitgebracht door Valory Music Co.

Een album met 12 songs, waarvan de meeste door hem zijn meegeschreven en twee in de vorm van een video-clip aanwezig zijn in de sfeer van de country-rockmuziek en Bocephus, de zoon van Hank Williams Sr.

Toch ook nog even kennismaken met de 1ste track van het album “Justin Moore”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Jewel - Satisfied

Vervolgens uit Homer Alaska singer/songwriter Jewel Kilcher hier met de song “Satisfied”, die staat op haar album “Sweet and Wild” op 8 juni j.l. uitgebracht The Valory Music Group

Een album met 11 songs, waarvan de meeste door haarzelf zijn geschreven

Jewel is sedert 1995 bezig met haar muzikale carriere en heeft inmiddels zo’n 11 albums uitgebracht.

Voor u ook nog een fraaie video-clip van Jewel hier met de song “Satisfied”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Blake Shelton - All About Tonight

Dan is het nu met een kijkje op de klok tijd voor onze uitsmijter Blake Shelton hier met de song “All About Tonight”, die op dit moment als single is uitgebracht met “southern rock”, een opvolger van “HillBilly Bone” z’n countryduet met Trace Adkins en dat vast eveneens deel zal uitmaken van z’n volgende “Six Pack Series”.

Tot slot nog een introductie van onze uitsmijter Blake Shelton en natuurlijk kunt u als lezer ook nog even luisteren naar z’n nieuwe song “All About Tonight”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry in Het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).

Uitzending gemist? Jammer, jammer, maar u krijgt een herkansing, want het programma wordt op zaterdag van 12.00-13.00 herhaald en natuurlijk ook via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

info@el-okay-ranch.nl

Het adres staat vermeld “achter” de emailafbeelding!

Speellijst ” Country Music Round-up ” 

Datum: Juni 22 ‘10 19.00 – 20.00 uur heruitzending op Juni 26 12.00-13.00

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*      Artiest/groep ***       Titel muziek ***         Label

1. Country Gazette   ***   Hot Burrito Breakdown   *** intromusic   ***   BGO Records

2. Nothin’ Fancy   ***   How Can I Lose   ***   Pinecastle Records

3. Nothin’ Fancy   ***   Pass Me By   ***   Pinecastle Records

4. The Country Gentlemen   ***   Lord, I’m Just a Pilgrim   ***   Time Life Entertainment

5. Mac Wiseman & The Tennessee Cut-Ups  ***   Little White Church   ***   Time Life Entertainment

6. Cliff Waldron   ***   Satan’s Jeweled Crown   ***   Time Life Entertainment

7. Willie Nelson, Toby Keith & Joe Walsh   ***   Georgia On a Fast Train   ***   Universal

8. Willie Nelson & Lucinda Williams   ***   Overtime   ***   Universal

9. Willie Nelson & Emmylou Harris   ***   ‘Till I Gain Control Again   ***   Lost Highway

10. The Bayou Mosquitos   ***   Mexico Americano   ***   The Bayou Mosquitos

11. Savannah   ***   Honky Tonk Baby   ***   M.O.D. Record Label

12. Justin Moore   ***   How I Got to Be This Way   ***   The Valory Music Co.

13. Jewel   ***   Satisfied   ***   The Valory Music Co.

14. Blake Shelton   ***   All About Tonight   ***   Warner Bros.

Be There Next Week! Same Time, Sme Frequency and via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *