She’s Gone (And Bob’s Gone With Her)

The John Hartford Stringband - She's Gone (And Bob's Gone With Her)

In dit programma op speciaal verzoek nog eens de Texaan Willie Nelson met een tweetal songs uit de jaren ‘70 en een song van z’n laatste album “Country Music” en aangezien we dan toch in Texas zijn gaan we ook nog even naar Justin Trevino en Amber Digby.

Maar zoals u van ons gewend bent beginnen we dit programma met akoestische muziek met deze keer “The John Hartford Stringband”

Halverwege het programma natuurlijk nog de agenda met

een overzicht van de country-muziek evenementen in de regio en daarna is tijd voor de nederlands bijdrage aan dit programma met net als de vorige week The Bayou Mosquitos en dat geldt trouwens ook voor de groep Savannah.

Daarna gaan we naar de Independent countrymuziek met uit Alberta Canada Larry Vannatta met z’n groep, gevolgd door Ian Boyd uit Australie met de titelsong van zijn album “Among the Lakes and the Craters” en treedt Bonita Mercer uit Ontario op als uitsmijtster van dit programma.

The John Hartford Stringband - Lorena

We begonnen trouwens met de door John Hartford geschreven song “She’s Gone (And Bob’s Gone With Her)  of te wel “Zij is er vandoor ( en Bob is met haar meegegaan). Een bijzondere titel voor een bijzondere song. En zo zijn er nog wel meer van die bijzondere titels van countrysongs zoals bijv. “Zij is er vandoor met m’n beste vriend en ik zal hem zeker missen” of “Jij bent de reden, dat onze kinderen zo lelijk zijn” en “Als de telefoon niet gaat, weet ik, dat jij het bent”.

Vervolgens ook nog de song “Lorena” eveneens gespeeld en gezongen door “The John Hartford Stringband” en die staan op het album “Memories of John” op 25 mei j.l. uitgebracht door Red Clay Records.

“Lorena”, een folksong ooit in 1856 geschreven door Henry Webster nadat z’n “verloving” werd verbroken en hij zeer bedroefd een lang dramatisch liefdesgedicht schreef.

In de periode van de Amerikaanse burgeroorlog werd deze song vaak gezongen door de soldaten van zowel het Noordelijke als het Zuidelijke leger en die aan hun geliefden thuis dachten.

Natuurlijk moet u even kennismaken met de introductie van dit mooie en bijzondere album “Memories of John”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

The John Hartford Stringband in the Studio

The Hartford Stringband bestaande uit Bob Carlin op de banjo, Matt Combs op de viool, Mike Compton op mandoline, Chris Sharp op de gitaar en tenslotte Mark Schatz op de staande bas en allemaal zingen ze trouwens ook.

Muzikale ondersteuning trouwens nog van Alison Brown en George Buckner op de banjo en Tim O’Brien en Alan O’Bryant met zang en Eileen Carson Schatz met de voeten.

Een fraai eerbetoon aan John Hartford met een schitterend album met 15 songs, waarvan de meeste door John zijn geschreven en in een aantal songs is hij zelfs nog te horen met zang, banjo en gitaar.

John Hartford toch wel zeer bekend van z’n op-standaard song “Gentle on My Mind” zeer bekend geworden door de vertolking hiervan door Glen Gampbell, maar ook o.a. door Frank Sinatra en Aretha Franklin.

John een multi getalenteerde “old-time” musicus, rivierboot-kapitein, satirische schrijver en destijds toch ook een van de drijvende krachten achter hedendaagse countrymuziek als ook het verjongen van de stringband muziek. Vandaar dus ook de naam van de groep “The John Hartford Stringband” muziek uit een periode van voor de bluegrass, waarin hij ook een grote naam opbouwde.

John overleed op 4 juni 2001 op 63-jarige leeftijd in Nashville TN, nadat hij al jaren een voortdurende strijd had geleverd tegen Non-Hodgekin.

Toch ook nog even kijken en luisteren naar John Hartford “in better days” op banjo en met lead-zang  samen met z’n zoon Jamie op mandoline met de song “Lorena”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Willie nelson - Man With the Blues

Dan nu naar Texas en op special verzoek nog eens Willie Nelson hier met de song “Man with the Blues”, die staat als 1ste track op z’n tot nu toe laatste album “Country Music” op 20 april van dit jaar officieel uitgebracht door Rounder Records

Zoals de titel van het album heel duidelijk aangeeft Willie Nelson gaat terug naar de basis van de klassieke Amerikana met 15 songs opgenomen in Nashville Tennessee en geproduceerd door T Bone Burnett.

Heel toepasselijk begint het album dan ook met de song “Men with the Blues”, de 1ste single van Nelson uit 1959 en die al gelijk aangeeft hoe tijdloos de countrymuziek kan zijn.“Men with the Blues” is trouwens de enige song geschreven door Willie Nelson. Willie Nelson, zoals altijd meestal ongeschoren en met lange haren met Indiaanse kettingen en cowboyhoed of een Amerikaanse vlag als hoofddoek, is nog steeds een uitstekende vertegenwoordiger van de countrymuziek. Nelson, de hoeksteen van de “Outlaw” countrymuziek beweging gedurende de jaren ‘70 en ‘80, tevens filmacteur in meer dan 15 grote films en in het bezit van talrijke countrymuziek Awards en Grammy’s, heeft tot dusver in z’n 45 jarige carriere meer dan 100 albums uitgebracht.

Voor u als lezer weer eens een mogelijkheid om eens te kijken en luisteren naar een meer dan uitstekende video-clip van Willie Nelson hier met de 1ste track van z’n album “Country Music”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Willie Nelson - So Much To Do

Vervolgens ver terug in de tijd met de songs “So Much to Do” en “Who Do I Know in Dallas” door Willie Nelson uit de jaren ’70 in de beginperiode, waarin hij net afscheid had genomen van de Nashville producers bij RCA, die zijn “sound” bewerkten met violen, koren en blaasinstrumenten.

In de jaren ’73 maakte Willie bij het bekende label Atlantic weer mooie countrymuziek veel dichter bij hetgeen hij voorstond en bracht o.a. de albums “Shotgun Willie”, waar ook “So Much to Do” opstaat en “Blood Mary Morning” uit.

Deze twee songs staan trouwens ook op het verzamelalbum van Willie Nelson met de title Rarities Vol. One in mei van dit jaar uitgebracht door “Great American Music”.

18 juni j.l. trad deze legendarische countryschrijver/gitarist en filmacteur op in een uitverkocht theater de Melkweg in Amsterdam voornamelijk ook om z’n nieuwe album “Country Music” te promoten.

Voor de lezer nog even naar 1989 toen Willie Nelson, in een voor hem ongekend deftig pak, optrad samen met Dolly Parton en Kenny Rogers, terwijl zij elkaars liedjes zongen.

Daar moet u dus wel even naar kijken en luisteren,

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Amber Digby and Justin Trevino - High As The Mountains

We blijven nog even in Texas met het gelegenheidsduo “Amber Digby & Justin Trevino” hier met de song “High as the Mountains”, die staat op het album “Keeping Up Appearances” of te wel “de schijn hooghouden”, die zeer recent ook is uitgebracht door “Heart of Texas Records”.

Een paar maanden na het uitbrengen van het laatste solo album “Another Way to Live” is Amber Digby weer terug met een aantal duets samen met haar producer Justin Trevino.

Hun stemmen gaan zoals u heeft gehoord goed samen, roepen herinneringen op aan klassieke duo’s uit het verleden met als rsultaat een mooi album met een traditonele countrysound. De productie is nu door hen samen gedaan met o.a. de echtgenoot van Amber, Randy Lindley op verschillende gitaren en haar stiefvader Dickie Overbey weer op steelgitaar.

En zoals altijd gaan de songs over verhoudingen tussen man en vrouw, zoals liedjes over liefde, bedriegen en verhalen over ontrouw.

Natuurlijk ook nog even naar een “live” optreden van Justin Trevin en Amber Digby met de Buck Owens klassieker “Under Your Spell Again” op 17 mei 2009 in Houston’s Trader Village.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Justin Trevino - Honky Tonk Atmosphere

Vervolgens in het programma Justin Trevino zelf met de song “Honky Tonk Atmosphere”, die staat op z’n album “Too Many Heartaches” in 2009 ook uitgebracht door Heart of Texas Records.

Een fraai Honky-Tonk album met natuurlijk weer de mooie vioolmuziek door Bobby Flores en de steelgitaar van Dicky Overbey.

U kunt als lezer ook nog even een video-clip bekijken van een “live” optreden van de blinde Justin Trevino temidden van tal van doorgewinterde countryartiesten hier met de song “Texas Honky Tonk”.

Deze song staat ook op z’n album “Too Many Heartaches” in 2004 uitgebracht.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Amber Digby - Weak in the Knees

En dan natuurlijk ook nog even de song “Weak in the Knees” gezongen door Amber Digby geschreven door Justin Trevino samen met Suzanne McCall.

Dit lied staat op haar 2de album “Here Come the Teardrops” uitgebracht door Heart of Texas Records.

Zoals gewoonlijk met Justin Trevino op rhythm gitaar, Jake Hooker op de bas; Dicky Overbey op Steel gitaar & dobro; Jim Loessberg op drums; Ronnie Huckabee op piano; de bekende Bobby Flores op viool en Dave Biller op lead gitaar, terwijl Leona Williams, Justin Trevino en Amber Digby ook nog de achtergrondzang voor hun rekening namen.

U kunt nog even luisteren naar een echte Honky Tonker “One Kiss Away From Loneliness”, die staat op haar album “Passion, Pride and What Might have Been” uitgebracht in 2008 eveneens door Heart of Texas Records.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

The Bayou Mosquitos - Under a Stormy Sky

Na het overzicht van de countrymuziek evenementen is het nu weer tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma met net als de vorige week nogmaals “The Bayou Mosquitos”, maar nu met de song “Under a Stormy Sky”, die staat op hun album “Delta Darlings”, dat eind vorig jaar in eigen beheer werd uitgebracht.

Een album met een mix aan muziekgenres zoals Cajun uit het Mississippi deltagebied, maar ook Tex-Mex en Rhtyhm & Blues met 18 songs, waarvan een groot aantal “covers”, maar toch ook nog een drietal van de hand van Abel de Lange, de lead-zanger/gitarist tevens op lapsteel en dobro.

Verder nog Marius Bos op accordeon en zang, Louis ter Burg op mandoline, drums en percussie en Evert Willemstijn op staande en elektrische bas.

En Marius kennen we natuurlijk ook van de succesvolle “Cajun & Zydeco” groep “Swamp”.

U kunt ook nog weer naar het optreden van The Bayou Mosquitos met de song “Under the Stormy Sky” op 22 december 2009 in het Tropen Theater te Amsterdam.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Savannah - One Kiss

Vervolgens “One Kiss” door de nr. 1 electrische spelende countrygroep van het Jaar 2009 .

Deze song staat op hun nieuwste album “Savannah”, dat vorig jaar in theater 013 te Tilburg werd gepresenteerd. Dit album werd voor een deel ook opgenomen in Tennessee met de hulp van countryzanger/schrijver Billy Yates

U kunt ook nog even kijken en luisteren naar een “live” optreden van Savannah op 10 juli 2009 tijdens “The Americana International” in Nottinghamshire Engeland met de songs “Calling” en “One Kiss”.

En zoals Marcel Smulders al aankondigde de laatst vermelde song staat als 3e track op hun nieuwe album “Savannah”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Larry Vannatta - Paradise

Dan nu naar Alberta Canada voor Larry Vannatta met een ook nog beetje reclame voor het radioprogramma “Countrymusic-Round-Up  ” Liner “Countrymusic Round-Up”   en z’n song “Paradise”, die op dit moment als single is uitgebracht, maar ongetwijfeld binnenkort ook op een nieuw album verkrijgbaar zal zijn.

Larry Vannatta heeft ook enige digitale ruimte gereserveerd voor de promotie van zijn albums en muziek.

U kunt dus ook nog even luisteren naar z’n mooie summer single “Paradise”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Ian

Vervolgens naar Australie voor de song “Among the Lakes and the Craters” door zanger/schrijver/gitarist Ian “Bidge”Boyd hier met de titelsong van z’n 2de album in eigen beheer uitgebracht.

Een Australische boer uit Weerite in de buurt van Camperdown in de provincie Southwestern Victoria, die in 2006 z’n debuut album “Every Second, Every Minute” ook in eigen beheer uitbracht.

Zowel Ian Boyd als Larry Vannatta hebben voor de kennismaking met hun muziek gebruik gemaakt van Hillcrest Radio Marketing Service uit Cambridge Ontario Canada.

Deze firma zet alle promotiesongs van diverse countryartiesten op een CD en verstuurt een dergelijk album naar alle bekende country DJ’s in de hele wereld en zo komt deze muziek dus ook terecht bij uw countrymuziekprogramma “Countrymusic Round-Up” hierbij uw lokale omroep Vrolek in het Groene Hart van de Krimpenerwaard.

Ook Ian Boyd is inmiddels te beluisteren via “My Space” met een aantal songs, waaronder ook de eerste vermelde titelsong en lekkere Western Swing in de song “Too Many Pockets”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Bonita Mercer - Afterwards

Ook onze uitsmijtster Bonita Mercer uit Canada maakt gebruik van deze methode hier met haar single “Afterwards”.

Op het album “You’Ll Be The One” van Bonita, dat in 2007 in eigen beheer werd uitgebracht, staat ook nog de romantische countrysong “Tennessee Waltz” ooit in 1948 geschreven door Redd Stewart en Pee Wee King.

Deze song is ontelbare malen vertolkt en u kunt nog een aantal korte fragmenten van deze song beluisteren en we beginnen natuurlijk met Bonita Mercer!

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down For Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry in Het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).

Uitzending gemist? Jammer, jammer, maar u krijgt een herkansing, want het programma wordt op zaterdag van 12.00-13.00 herhaald en natuurlijk ook via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

info@el-okay-ranch.nl

Het adres staat vermeld “achter” de emailafbeelding!

Speellijst ” Country Music Round-up ” 

Datum: Juni 29 ‘10 19.00 – 20.00 uur Rebroadcasted on Juli 3 12.00-13.00

Samenstelling, techniek & presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*      Artiest/groep ***       Titel muziek ***         Label

1. Country Gazette   ***   Hot Burrito Breakdown   *** intromusic   ***   BGO Records

2. The John Hartford Stringband   ***   She’s Gone (And Bob’s Gone With Her)   ***   Red Clay Records

3. The John Hartford Stringband   ***   Lorena   ***   Red Clay Records

4. Willie Nelson   ***   So Much to Do   ***   Atlantic/Great American Music

5. Willie Nelson   ***   Who Do I Know in Dallas   ***   Atlantic/Great American Music

6. Willie Nelson   ***   Man With the Blues   ***   Rounder Records

7. Amber Digby and Justin Trevino   ***   High As the Mountains   ***   Heart of Texas Records

8. Justin Trevino   ***   Honky Tonk Atmosphere   ***   Heart of Texas Records

9. Amber Digby   ***   Week in the Knees   ***   Heart of Texas Records

10. Earl & Randy Scruggs and Doc Watson   ***   Keep on the Sunny Side   ***     agendamusic   ***   Mercury Records

11. The Bayou Mosquitos   ***   Under a Stormy Sky   ***   Bayou Mosquitos

12. Savannah   ***   One Kiss   ***   M.O.D. Record Label

13. Larry Vannatta   ***   Paradise   ***   Larry’s Country Music / Hillcrest

14. Ian “Bidge” Boyd   ***   Among the Lakes And Craters   ***   Ian Boyd/Hillcrest

15. Bonita Mercer  ***   Afterwards   ***   Lee Beach Music/Hillcrest

Be There Next Week! Same Time and Don't Turn That Radiodial

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *