Milwaukee, Here I Come

George Jones - Things Have Gone to Pieces

In dit programma speciale aandacht voor George Jones met songs van het fraaie verzamelalbum “The Great Lost Hits”, dat op 23 februari j.l. werd uitgebracht door Time Life.

Maar zoals altijd beginnen we met de bluegrass en mooie songs van Dixie & Tom T. Hall gespeeld en gezongen door Frances Mooney & Fontanna Sunset, Don Rigsby & Midnight Call en het duo Darin & Brooke Aldridge.

Vervolgens Lyle Lovett met een tweetal songs van z’n album “Natural Forces”.

Halverwege het programma de agenda met

een overzicht van de country-muziekevenementen in de regio en daarna is het tijd voor de Nederlandse bijdrage aan dit programma deze keer verzorgt door Frank Jansen en ook nog het gelegenheidsduo John Schets en Jody Lynn Mitchell.

Dan gaan we naar Topeka Kansas voor Jason Colvin met een song van z’n nieuwe album “ A Mind of My Own” en ook nog een uitstapje naar Australie voor Clelia Adams om vervolgens tot slot terug te keren naar Nashville TN voor onze uitsmijter van dit programma Clay Walker met de titelsong van z’n album “She Won’t Be Lonely Long.

Frances Mooney and Fontanna Sunset - I Didn't See It Coming

We begonnen deze uitzending met Frances Mooney & Fontanna Sunset en de titelsong van het album “I Didn’t See It Coming”, die op 1 februari j.l. werd uitgebracht door Blue Circle Records.

Dit is trouwens de platenmaatschappij van Tom T. & Dixie Hall.

Frances Mooney is de senior van de groep met een meer dan 39-jarige ervaring als zangeres en basspeelster in diverse bluegrassgroepen en sedert 1998 met haar eigen groep Fontanna Sunset en afkomstig uit Georgia.

Frances maakt ook deel uit van de succes-volle groep “Daughters of Bluegrass”, die ook dit jaar weer een IBMA Award in ontvangst mochten nemen.

Als lezer van dit weblogbericht natuurlijk ook even de mogelijkheid om kennis te maken met Frances Mooney & Fontanna Sunset tijdens een “live’ optreden op het IBMA FanFest 2007 met song “High Lonesome Love”.

Dit is de titelsong van hun album, dat in 2007 werd uigebracht door Blue Circle Records.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Don Rigsby - Then Y'Aint

Vervolgens Don Rigsby samen met z’n Midnight Call met de song “Then Y’Aint” en die staat op het album “The Voice of God” op 23 februari van dit jaar uitgebracht door Rebel Records. Deze songs en de volgende staan echter ook op een verzamelalbum met allemaal songs geschreven door Tom T. Hall en z’n vrouw Dixie en dat tijdens de IBMA World of Bluegrass festival 2009 ter promotie van hun muziek werd uitgereikt aan de bezoekende DJ’s.

Dit album bevat 17 songs met mooie verhalen en zoals gezegd allemaal geschreven door dit echtpaar en vertolkt door tal van bekende en minder bekende bluegrassgroepen

Voor een optreden van Don Rigsby & Midnight Call gaan we nog even naar de 2010 Bluegrass All-Star Jam in Bristol Tennessee op 28 februari j.l. met de Bill Monroe song “Close By” met Tim Stafford op gitaar, Mike Bub op de bas en Terry Baucom op banjo en als extra bijzonderheid drie violisten n.l. Michael Cleveland (r.), Adam Haynes (l. ) en Justin Moses (m.).

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Darin and Brooke Aldridge - Let's Not Go There

Dat geldt ook voor de song “Let’s Not Go There” hier gespeeld en gezongen door het jonge echtpaar Darin & Brooke Aldridge bijgenaamd “The Sweethearts of Bluegrass” en die staat op het album met hun naam op 2 maart j.l. uitgebracht door Mountain Home Records.

Darin Aldridge heeft jarenlang deel uitgemaakt als mandolinespeler, guitarist en zanger van de Country Gentlemen en ook nog meegewerkt aan het laatste album met Charlie Waller “Songs of the American Spirit”, dat vlak voor z’n fatale hartaanval op 18 augustus 2004, werd uitgebracht door Pinecastle records.

Darin trad vervolgens regelmatig op als gastspeler bij andere bluegrassgroepen zoals “Blue Highway”, maar inmiddels ook met een eigen groep bestaande uit natuurlijk z’n vrouw Brooke met lead-zang, Jerry Sally achtergrondzang, Eddie Biggerstaff op de bas en hier met gastspelers Tim Crouch op de viool en Rob Ickes op dobro.

Voor u als lezer ook nog even naar een “live” optreden van Darin & Brooke Aldridge met de song “Trail of Tears” tijdens de 2009 IBMA World of Bluegrass Showcase op 28 september 2009 in Nashville Tennessee.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Lyle Lovett - Pantry

Dan nu naar Lyle Lovett en de akoestische versie van “Pantry”, die staat op het album “Natural Forces” en waarbij de tekst van deze song kort samengevat neerkomt op het gezegde “Oost– West, Thuis Best”.

Vervolgens ook nog  “Loretta” geschreven door de Townes Van Zandt, maar hier dus gespeeld en gezongen door Texaanse singer/songwriter Lyle Lovett.

Deze songs staan dus op z’n studio album “Natural Forces” op 20 oktober vorig jaar uitgebracht door Lost Highway.

Lyle begon destijds z’n muzikale carriere als songwriter, maar in 1986 maakte hij z’n eerste album bij MCA Records.

Hij ontving tot dusver vier Grammy Awards, waaronder in 1996 voor z’n album “The Road to Ensenada” als “Best Country Album”, terwijl hij in 1994 tezamen met de groep “Asleep at the Wheel de Award voor “Best Country Duo/Vocal Group” ontving voor het album “Blues for Dixie”.

Lyle Lovett is ook nog eens acteur en heeft in verscheidene bekende films opgetreden, waaronder “The Player” in 1992, waarbij hij kennismaakte met de filmster Julia Roberts met wie hij vervolgens in 1993 trouwde.

Hun huwelijk was echter van korte duur, want nog geen twee jaar later waren ze alweer gescheiden.

Hij wordt op dit album muzikaal bijgestaan door de jarige Sam Bush, die, vandaag 13 april, z’n 58ste verjaardag viert, hier natuurlijk op de mandoline, Stuart Duncan op viool, Keith Sewell op lead-gitaar met achtergrondzang, en Viktor Krauss op de bas.

Hier toch wel weer een bijzonder fraaie video-clip van Lyle Lovett met een interview en optreden met de song “Pantry” in de “Q” TV-studio.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

George Jones - Love Bug

Dan zoals reeds aangekondigd nu speciale aandacht voor de traditionele countrymuziek door George Jones met fraaie opnames uit de begintijd en samenwerking met het bekende label Starday en Musicor.

George Jones en “The Great Lost Hits” hier met achtereensvolgens “Love Bug”, Things Have Gone to Pieces, Milwaukee Here I Come (samen met Brenda Carter) en als laatste “She’s Mine”

Terug in de tijd met een TV-optreden van George Jones hier met de song “Things Have Gone to Pieces”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

George Jones - The Great Lost Hits

Deze songs staan dus op het verzamelalbum “The Great Lost Hits” op 23 februari van dit jaar uitgebracht door Time Life, die bestaat uit twee CD’s met in totaal 34 songs.

De songs zult u zich wellicht best herinneren en afvragen hoe zo verloren?

Die kende ik toch al??

George Jones - Milwaukee Here I Come

De songs wel, maar de uitvoering op dit album zeer waarschijnlijk niet, want deze songs waren allemaal opgenomen in de tijd, dat George Jones een contract had bij het Starday/Musicor label van Pappy Dailey.

We praten dan over de periode van de midjaren ‘60 tot en met 1972. Na die tijd vertrok George met een hoop juridische problemen naar EPIC.

Niet met Brenda Carter zoals op het album, maar hier samen met z’n prille echtgenote Tammy Wynette tijdens een TV-Show met de song “Milwaukee, Here I Come”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Tot dusver bleven deze opnamen uit die tijd van George Jones met z’n beste zangstem nog uitsluitend verkrijgbaar op bestaande vinylplaten, maar dankzij Time Life zijn dus de problemen opgelost en zijn de oude opnamen digitaal opgepoetst en nu dus verkrijgbaar op CD.

Mooie opnames van songs, die later natuurlijk wel weer door George waren opgenomen, maar toen met complete strijkorkesten, “glamour & glitter” en grote zangpartijen overeenkomstig  die tijd dus overgoten met de “Nashville” sound.

Op dit album dus terug naar de “basics” van George Jones en in april 2010 voor de liefhebbersvan traditionele countrymuziek liefhebbers nog een genoegen om naar te luisteren.

Terug dus naar de periode van Starday en Musicor met een George Jones met de song “She’s Mine”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Frank Jansen - Things That I Don't Know

Na het overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio nu aandacht voor de nederlandse countrymuziek en met nog even een terugblik op de luistermiddag op afgelopen zondag, 11 april in theater “De Schuur” in Zevenbergen.

Frank Jansen hier met de song “Things That I Don’t Know” en die staat op z’n album “Frank Jansen Sings the Hits of Marty Robbins” in 2000 uitgebracht door het inmiddels jammer genoeg niet meer bestaande Starsound label.

Frank Jansen trad samen met Joost de Nijs en Cor v/d Pluym ook op tijdens de vermelde luistermiddag van John Schets.

Frank Jansen hier met z’n band tijdens een “live’ optreden in Standaardbuiten met de song “She’s a Lonely lady” , de George Strait song “Wrapped” en de Martin Robbins song “I Have to Make Some Changes”,

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

John Schets en Jody Lynn Mitchell - Does the Wind Still Blow in Oklahoma

Vervolgens “Does the Wind Still Blow in Oklahoma” een song bekend van de vertolking door Reba McEntire en Ronnie Dunn en die stt op Reba’s album Duets, maar hier vertolkt door John Schets en Jody Lynn Mitchell.

Deze song staat op hun album “Crossroads”, dat in 2008 in eigen beheer werd uitgebracht. “Crossroads”, een muzikale ontmoeting van John Schets uit Zevenbergen en Jody Lynn Mitchell uit Tilburg.

Bij de promotie van dit album waren zij destijds ook “live” aanwezig hier in de studio van uw lokale omroep Radio Vrolek in het Groene Hart van de Krimpenerwaard”.

Als lezer kunt u nog even luisteren naar de originele versie van Reba McEntire & Ronnie Dunn met een slide-show met foto’s van Oklahoma!

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Jason Colvin - Carefree Highway

Dan nu naar de staat Kansas voor Jason Colvin hier met de song “Carefree Highway”,die staat op z’n album “A Mind of My Own” ook in eigen beheer uitgebracht.

Het album heb ik zelf niet, maar deze song staat op een verzamelalbum van Hillcrest Radio Marketing Service in Cambridge Ontario. Op een dergelijk album staan zo’n 19 songs van countryartiesten uit de hele wereld en die wordt gezonden aan de serieuze country DJ’s met het verzoek de songs te promoten via hun programma.

De albums van deze vaak onbekende artiesten kan men natuurlijk aanschaffen tijdens hun optredens, maar voor ons in Nederland kunnen de luisteraars beter gebruikmaken van de website CDBaby.com ook weer zo’n bemiddelaar bij de verkoop van albums.

Jason Colvin heeft inmiddels enige digitale ruimte gereserveerd voor de promotie van zijn muziek en natuurlijk kunt u daar ook nog een aantal songs van hem beluisteren.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Clelia Adams - Honky Tonk Blues

Vervolgens “Honky Tonk Blues” ooit geschreven door Hank Williams, maar hier vertolkt door de Australische Clelia Adams uit Tamsworth New South Wales in Australië.

Deze song staat op haar 5e studio album “WildFlowers” in 2008 uitgebracht door One Stop Country Australia.

U kunt als lezer ook nog even naar “Down Under” voor een “live” optreden van Clelia Adams met de titelsong van haar album “Wildflowers”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Clay Walker - She Won't Be Lonely Long

Dan is het nu toch wel tijd voor onze uismijter Clay Walker hier met de titelsong van z’n album “She Won’t Be Lonely Long”. De titelsong is al enige tijd als single in omloop, terwijl het album in de maand juni zal worden gepresenteerd door Curb Records.

Tot slot voor u nog het verhaal van Clay Walker over z’n nieuwe album “She Won’t Be Lonely Long” en natuurlijk ook nog even luisteren!

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry in Het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).

Uitzending gemist? Jammer, jammer, maar u krijgt een herkansing, want het programma wordt op zaterdag van 12.00-13.00 herhaald en natuurlijk ook via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

info@el-okay-ranch.nl

Het adres staat vermeld “achter” de emailafbeelding!

Speellijst ” Country Music Round-up ” 

Datum: Apr. 13 ‘10 19.00 – 20.00 uur heruitzending op Apr. 17 12.00-13.00

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*      Artiest/groep ***       Titel muziek ***         Label

1. Country Gazette   ***  Hot Burrito Breakdown   *** beginmuziek   ***   BGO Records

2. Frances Mooney & Fontanna Sunset   ***   I Didn’t See It Coming   ***   Blue Circle Records

3. Don Rigsby & Midnight Call   ***   Then Y’Aint   ***   Rebel Records/Blue Circle Records

4. Darin & Brooke Aldridge   ***   Let’s Not Go There   ***   Mountain Home Records/Blue Circle Records

5. Lyle Lovett   ***   Pantry   ***   Hump Head/Lost Highway

6. Lyle Lovett   ***   Loretta   ***   Hump Head/Lost Highway

7. George Jones   ***   Love Bug   ***   Time Life

8. George Jones   ***   Things Have Gone to Pieces   ***   Time Life

9. George Jones & Brenda Carter     ***  Milwaukee, Here I Come   ***   Time Life

10. George Jones   ***   She’s Mine   ***   Time Life

11. Earl & Randy Scruggs and Doc Watson   ***   Keep on the Sunny Side   ***   agendamusic   ***   Mercury Records

12. Frank Jansen   ***   Things That I Don’t Know   ***   Starsound

13. John Schets & Jody Lynn Mitchell   ***   Does the Wind Still Blow In Oklahoma   ***   D & J

14. Jason Colvin   ***   Carefree Highway   ***   John Colvin/Hillcrest

15. Clelia Adams   ***   Honky Tonk Blues   ***   One Stop Country Australia/Hillcrest

16. Clay Walker   ***               She Won’t Be Lonely Long   ***   Curb

Be There Next Week! Same Time, Same Frequency and via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *