If I Could Only Fly

Merle Haggard's Birthday Party

In dit programma speciale aandacht voor het verjaardagfeestje van Merle Haggard, want vandaag 6 april is het zijn geboortedag en dus vieren we dat hier met fraaie Outlaw en Bakersfield countrymuziek met een aantal songs van verschillende mooie albums zoals “The Bluegrass Sessions”, “1996” en “If I Could Fly”.

Maar zoals altijd beginnen we met de bluegrassmuziek waarbij wij niet alleen op een fantastische expeditie gaan met Doug Dillard en Gene Clark, maar ook nog aanwezig bij een “live’ optreden van Doug samen met z’n broer Rodney en de andere leden van The Dillards.

Halverwege het programma natuurlijk nog de agenda met

een overzicht van de country-muziekevenementen in de regio en daarna is het tijd voor de Nederlandse bijdrage aan dit programma deze keer verzorgt door de Texas Renegades en net als de vorige week ook nog Maureen Mac-Gillavry. 

Vervolgens gaan we naar Nashville TN voor Alan Jackson en z’n nieuwe album “ Freight Train” , Brad Paisley met een sng van z’n album “American Saturday Night” en treedt Jake Owen op als uitsmijter van dit programma.

Dillard and Clark - In the Plan

Zoals aangekondigd eerst naar Doug Dillard en Gene Clark hier op een fantasische tocht met “In the Plan”, “Se Darked the Sun” en “ The Radio Song” .

Songs, die staan op hun album “The Fantastic Expedition of Dillard & Clark”, een LP uit 1968 en tezamen met hun album “Through the morning, through the night “ uit 1969  in 2001 door A & M Records op 1 CD geperst.

Ook de lezer van dit weblogbericht kan ook nog eens luisteren naar een tweetal songs van dit album n.l. “Train Leaves Here This Morning” en “(Where Do I Fit)In the Plan”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Het verhaal van Gene Clark en Doug Dillard. Het gebeurde na middernacht in een kleine eenzame L.A. studio en Nashville zinde later op wraak, toen twee oude vrienden begonnen met het zingen en spelen van country & western stukken, universeel in hun eenvoud, traditioneel in hun vorm en eigentijds in hun uitvoering.

Aan het album “ The fantastic expedition of Dillard & Clark” , dat 10  schitterende stukken omvat, werken verder o.a. nog mee: Chris Hillman op mandoline, Bernie Leadon, banjo en guitaar; Don Beck op dobro en mandoline en David Jackson op string bass Andy Belling op electric harpsichord.

Doug Dillard, geboren op 6 maart 1937 in Salem Missouri, staat bekend als één van de beste banjo-spelers van de bluegrass muziek uit de jaren ‘60 ‘70 actief samen met z’n broer Rodney bekend als “The Dillards” met nieuwe bluegrassmuziek en muziek, waarin pop, folk en country rock elementen aanwezig waren.

Doug Dillard werd in 1992 door de Society of the Preservation of Bluegrass Music in America als lid van de “Hall of Greats” opgenomen, maar dat wil niet zeggen dat hij inmiddels op z’n lauweren is gaan rusten, want hij wordt nog veel gevraagd als “banjo-tovenaar”.

Doug Dillard is de vorig maand 6 maart van dit jaar 73 jaar geworden.

Een beetje laat, maar beter later dan nooit, toch weer eens aandacht voor deze bijzondere musicus uit The Ozarks in de staat Missouri

U kunt natuurlijk ook nog even naar “The Radio Song” luisteren.

Gewoon even doorschakelen/Just Us the Link!

The Dillards - Never See My Home Again

We gaan nog even door naar een “live” optreden van The Dillards met een kleine inleiding door de humorist, verhalenverteller en bassist Mitch Jayne hier met de song “Never See My Home Again”en de instrumental “Jody’s Tune” door “The Dillards” en daarvoor ben ik ver terug gegaan in de historie van deze legendarische bluegrassgroep, toen bestaande uit de broers Doug en Rodney Dillard, Dean Webb en verhalenverteller Mitch Jayne. Doug en Rodney vormden de kern van de bluegrassgroep “The Dillards”.

Zij waren geboren en opgegroeid in Salem in de staat Missouri en terwijl ze naar de middelbare school gingen, begonnen zij samen bluegrassmuziek te spelen. Doug speelde op de banjo, terwijl Rodney de gitaar hanteerde.

Deze song en Jody’s Tune staan op hun LP “Live!! Almost!!”, dat in 1964 werd uitgebracht door Elektra Records Inc., maar gelukkig tezamen met hun 2e LP “Backporch Bluegrass” door Warner Music in 2001 opnieuw op 1 CD uitgebracht.

Zoals reeds vermeld The Dillards zijn nog steeds actief. Zeer recent werd het album “32 Cts/Postage Due” door Arlo Guthrie en The Dillards uitgebracht.

En voor de lezer weer eens een bijzondere gelegenheid met een fraaie video-clip van Arlo Guthrie en The Dillards hier in de opname studio met de song “Do Re Mi”, die dus staat op het laatstvermelde album.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link

Merle Haggard - Big City

Vervolgens naar het verjaardagsfeestje met “Big City” door de jarige Merle Haggard hier met een song van z’n album “The Bluegrass Sessions” op 2 oktober 2007 uitgebracht door het McCoury Label.

Dit album werd opgenomen met een meer dan uitstekende akoestische groep en zo nu en dan hulp van gastspelers als Marty Stuart op mandoline en met achtergrondzang en Alison Krauss natuurlijk met vokale ondersteuning.

Lekker rustig spelen en zingen in de studio met niet alleen een aantal nieuwe songs zoals “Learning to live with Myself” en “Wouldn’t That Be Something”, maar ook een aantal herkenbare songs in een nieuwe uitvoering, zoals “Mama’s Hungrey Eyes”, “Holding Things Together” en deze “Big City”.

Merle Haggard hier met lead-zang op gitaar met Aubrey Haynie en Scott Joss op viool, Rob Ickes op dobro en slide-gitaar, Ben Isaacs op de staande bas, Carl Jackson ook op gitaar met tenor-zang en zoals reeds vermeld Marty Stuart en Alison Krauss.

Het kan weer niet op voor de lezer van dit weblogbericht, want we gaan ook nog even naar de de studio van Skagss Family Records in Hendersonville TN voor de opname van de song “Holding Things Together”, die ook staat op het album “Bluegrass Sessions”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Merle  Haggard - Five Days a Week

Dan nu weer naar de jarige Merle Haggard hier met de song “Five Days a Week”, die staat op z’n album met de titel “1996” op 23 januari 1996 uitgebracht door Curb records.

Merle had toen een contract bij Curb, waarvoor hij in 1994 ook nog het album met de illustere titel “1994” uitbracht.

Vervolgens country gospelsong “Shores of Jordan”, die staat op z’n album “Cabin in the Hills” in 1999 door Hag records uitgebracht en “If I Could Only Fly”, de titelsong van het album, dat op 10 oktober 2000 werd uitgebracht door het label Epitaph en gevestigd in Hollywood Californie.

Merle Haggard - Shores of Jordan

U kunt ook nog even luisteren naar de song “Shores of Jordan”. In de video-clip is Merle Haggard echter te zien tijdens een “live” optreden met de song “Listening (To the Wind)”, die als laatste track staat op z’n album “If I Could Only Fly”.

Dus beeld en geluid horen niet bij elkaar!

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Merle Haggard geboren op 6 april 1937 in Bakersfield Californie en waarbij z’n ouders afkomstig waren van Oklahoma, maar gedurende de “Grote Depressie”, die begon met de “Zwarte Donderdag” op 24 oktober 1929 in Wall Street. Een crisis, die net als nu niet beperkt bleef tot Amerika, maar wereldwijd met dramatische gevolgen om zich heen greep.

Maar laten we het gezellig houden hier op het verjaardagsfeestje van Merle Haggard, die dus vandaag 73 jaar is geworden.

Merle haggard - I Am What I Am

Hij is nog steeds niet met pensioen, want op 20 april a.s. wordt z’n nieuwe album “I Am What I Am” uitgebracht door Vanguard Records.

Een album met twaalf songs, waarbij Merle natuurlijk weer op vakkundige wijze wordt bijgestaan door z’n groep “The Strangers” en waarin ook z’n jongste 17-jarige zoon Benion speelt.

Voor u ook nog de schitterende “Honky Tonk”  klassieker “The Bottle Let Me Down” door Merle Haggard samen met “The Strangers” tijdens een “live” optreden.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Merle Haggard, vandaag dus feest in z’n woonplaats in Californie tezamen met z’n Theresa en the Kids.

Voor u als lezer aan het eind van dit feestje nog heerlijke countrymuziek met de Wiley Walker/Gene Sullivan song “When My Blue Moon Turns to Gold Again” door Merle Haggard met z’n Strangers met medewerking van  countryzangeres Janie Fricke tijdens een “live” optreden.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Texas Renegade - Silver Lining

Na het overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is tijd voor de nederlandse bijdrage aan dit programma met deze keer Texas Renegade met de song “Silver Lining”, die staat op hun DVD-CD FiveLive in 2004 uitgebracht door DVD Surround facilities en natuurlijk via hun eigen website te bestellen.

Een fraaie DVD met 5 professionele live opnamen , die op dynamische wijze in videoclip-vorm op de DvD zijn te zien.

Bovendien bevat de DvD ook een audio CD met in totaal 11 songs, waaronder de audiotracks van de DvD nummers en de gloednieuwe studio-opname Silver Lining, die speciaal voor FiveLive geschreven is.

Voor u ook nog even naar een optreden van de Texas Renegade tijdens het 3-daagse Country & Western Festival in Thorn op 30 augustus 2009 met de song “Silver Lining”.

Gewoon even doorschakelen/Just the Link!

Maureen Mac Gillavry - To Daddy

Vervolgens “To Daddy” door Maureen Mac Gillavry hier met een song, die staat op haar  album “Turn Your Back” in 2006 in eigen beheer uitgebracht.

Op zaterdag 13 maart j.l. trad zij op tijdens het bekende Country Music Messe in “Postbahnhof”te Berlijn.

Een drie-daagse countryfestival waaraan o.a. ook de nederlandse groep “Taneytown” en de “Apple Jack Dancers” deelnamen met tal van andere Europese, Amerikaanse en natuurlijk nog meer Duitse countrygroepen.

Voor de degenen, die m’n bericht van de vorige week nog niet hebben gelezen, toch ook nog even de mogelijkheid om eens te kennis te maken met Maureen hier met de song “Kentucky  Girl”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Alan Jackson - After 17

Dan is het nu tijd om te vertrekken naar Nashville TN voor een optreden van Alan Jackson hier met de song “After 17 ”, die staat op z’n 16e album “Freight Train” op 30 maart j.l. ook uitgebracht door Arista.

Alan Jackson hier tijdens een interview met Suzanne Alexander van het televisie kabelnetwork “Great American Country” over z’n nieuwste album “Freight Train” en de song “After 17” geinspireerd door de leeftijd en omstandigheden van z’n eigen dochter.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Op de voorkant van de hoes van het album staat Alan geleund tegen zo’n  mooie grote Amerikaanse diesellocomotief en waarbij je weet, dat de trein niet voor de snelheid is gebouwd, maar voor kracht en lange afstand.

Dat geldt ook een beetje voor de muziek: Rustige countrymuziek in een relaxte stijl. De meeste van de twaalf songs zijn door Alan zelf geschreven, maar er staat toch ook nog zijn versie van “Till The End”, een mooie ballade van Vern Gosdin.

Natuurlijk kunt u als lezer van dit bericht nog even luisteren naar Alan Jackson hier met de song “After 17” en ondertussen even de tekst van de song lezen.

Gewoon even doorshcakelen/Just use the Link!

Brad paisley - Water

Vervolgens “Water” door Brad Paisley hier met een song, die staat op z’n album “American Saturday Night” vorig jaar uitgebracht door Arista nashville. Deze song is op dit moment als single uitgebracht als een extra promotie van z’n album.

Voor u ook nog een fraaie video-clip met de song “Water” van Brad Paisley .

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Jake Owen - Tell Me

Dan met een kijkje op de klok op naar de uistmijter Jake Owen hier met de song “Tell Me”, die staat op z’n album “Easy Doest It” vorig jaar uitgebracht door RCA.

Tot slot ook nog even kijken en luisteren naar Jake Owen hier met de akoestische versie van de song “Tell Me” tijdens een live optreden in de Music Lounge van het radiostation KASE 101 in Austin Texas.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

One Stair Down for Technical details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry in Het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).

Uitzending gemist? Jammer, jammer, maar u krijgt een herkansing, want het programma wordt op zaterdag van 12.00-13.00 herhaald en natuurlijk ook via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

info@el-okay-ranch.nl

Het adres staat vermeld “achter” de emailafbeelding!

Speellijst ” Country Music Round-up ” 

Datum: Apr. 6 ‘10 19.00 – 20.00 uur Heruitzending op Apr. 10 12.00-13.00

Samenstelling & presentatie : Jan N. Evenhuis

Techniek : Stefan van Boudestein

Nr*      Artiest/groep ***       Titel muziek ***         Label

1. Country Gazette   ***   Hot Burrito Breakdown   *** beginmuziek   ***   BGO Records

2. Dillard & Clark   ***   In the Plan   ***   A & M Records

3. Dillard & Clark   ***   She Darked the Sun   ***   A & M Records

4. Dillard & Clark   ***   The Radio Song   ***   A & M Records

5. The Dillards   ***   Never See My Home Again   ***   Elektra Records/Warner

6. The Dillards   ***   Jody’s Tune   ***   Elektra Records/Warner

7. Merle Haggard   ***   Big City   ***   McCoury

8. Merle Haggard   ***   Five Days a Week   ***   Curb

9. Merle Haggard   ***   Shores of Jordan   ***   Hagg Records

10. Merle Haggard   ***   If I Could Only Fly   ***   Epitaph

11. Earl & Randy Scruggs and Doc Watson   ***   Keep on the Sunny Side   ***   agendamusic   ***   Mercury Records

12. Texas Renegade   ***   Silver Lining   ***   DVD Surround Facilities

13. Maureen Mac Gillavry   ***   To Daddy   ***   Maureen Mac Gillavry  

14. Alan Jackson   ***   After 17   ***   Arista

15. Brad Paisley   ***   Water   ***   Arista

16. Jake Owen   ***   Tell Me   ***   RCA

Be There Next Week! Same Time, Same Frequency and via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *