Under Western Skies

Gary Fjellgaard - Under Western Skies

In dit programma speciale aandacht voor de bekende Canadese singer/songwriter Gary Fjellgaard, die op 29 april a.s. hier in Amicitia Lekkerkerk, dus “Our Hometown” een optreden zal verzorgen samen met z’n vrienden het muzikale duo Saskia & Darrell Delaronde. Maar zoals altijd beginnen het programma met bluegrassmuziek deze keer verzorgd door Big Country Bluegrass, Summertown Road en ook nog The Ridgerunners.

Vervolgens nog bijzonder fraaie countrygospelmuziek door Jeff & Sheri Easter.

Halverwege het programma de agenda met

een overzicht van de country-muziekevenementen in de regio en daarna is het tijd voor de Nederlandse bijdrage aan dit programma deze keer verzorgt door de Limburgse groep  Dixie Aces en ook nog de nr. countrygroep 2009 van Nederland Savannah.

Dan gaan we vervolgens Nashville TN en de hedendaagse countrymuziek met Jos Turner, Rosanne Cash samen met Bruce Springsteen en daarna is het ook al weer tijd voor voor onze uitsmijter van dit programma, Easton Corbin, met de song “This Far from Memphis”.

Big Country Bluegrass - Boys in Hats and Ties

Zoals reeds aangekondigd begonnen we de uitzending met bluegrass met de song “The Boys in Hats and Ties” door de groep “Big Country Bluegrass hier met een leuk verhaal,  dat staat op hun album “Back in Time” uitgebracht door “Mountain Roads Recordings met Jeff Michale op viool met lead-zang, Teresa Sells op de gitaar, Johnny Williams eveneens op gitaar, Lynwood Lunsford op de banjo en alle drie met achtergrondzang, Alan Mastin op de bass en Tommy Sells op de mandoline.

Deze song staat echter ook op een verzamelalbum met allemaal songs geschreven door Tom T. Hall en z’n vrouw Dixie en dat tijdens de IBMA World of Bluegrass festival 2009 ter promotie van hun muziek werd uitgereikt aan de bezoekende DJ’s. Dit album bevat 17 songs met mooie verhalen en zoals gezegd allemaal geschreven door dit echtpaar en vertolkt door tal van bekende en minder bekende bluegrassgroepen.

Big Country Bluegrass - Sinner's Dream

Big Country Bluegrass hier met de song “Sinner’s Dream tijdens een optreden op 26 februari j.l. in het Kirby Theater Roxboro NC. Deze song staat op hun album “20 Years of Grass”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Summertown Road - That's Kentucky

Ook de bluegrassgroep “Summertown Road” hier met de song “That’s Kentucky”, die staat op hun album met de naam van de groep “Summertown Road”. De groep uit Ashland, Kentucky, sedert 2008 muzikaal samen actief weten waar ze over zingen en hebben dit jaar via Rounder records hun eerste album uitgebracht met 14 mooie songs.

De groep bestaat uit Bo Isaac op gitaar met lead-zang, Jonathan Rigsby op viool, mandoline en samenzang, Randy Thomas op de bas en Jack Hickes op de banjo.

Summertown Road heeft inmiddels voor de promotie van hun album en muziek enige digitale ruimte gereserveerd en daar kunt u natuurlijk even een kijkje nemen in de mooie bossen van Kentucky en luisteren naar hun muziek.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

The Ridgerunners Gospel band - Take Just a Minute For Him

Vervolgens “Take Just a Minute for Him” door “The Ridgerunners” hier met de titel-song van hun album, dat werd uitgebracht door Blue Circle Records. Ook deze song staat op het vermelde promotiealbum van Dixie en Tom T. Hall songs.

Een echte bluegrass gospel band uit Cadiz Kentucky bestaande uit Sheila Lancaster op de bas met lead-zang, June Cobb samenzang, Billy Robertson op gitaar en samenzang en Kenny Holland op de mandoline.

Het album werd opgenomen in de studio van het schrijversechtpaar Dixie en Tom T. Hall in Franklin TN.

Toch ook eens voor de lezer een video-clip met singer/songwriter Tom T Hall met z’n verhaal over Clayton Delaney! Later door tal van bekende countryzangers zoals Waylon Jennings, Willie Nelson, Bobby Bare en Steve Young ook gezongen!

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Jeff and Sheri Easter - The Sun Will Shine Again

Van de bluegrassgospel naar de countrygospel met Jeff & Sheri Easter hier met de songs “The Sun Will Shine Again” en “Expecting Good Things” , de titelsong van hun album “Expecting Good Things” op 26 januari van dit jaar uitgebracht door The  Spring Hill Music Group.

Jeff en Sheri Easter uit Lincolnton Georgia zijn allebei afkomstig een muzikale familie.

Hoog tijd om eens kennis te maken en dus even luisteren naar Jeff & Sheri Easter hier met de song “The Sun Will Shine Again”. Uitsluitend audio en geen fraaie video-clip, maar die komt vast nog wel eens!

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

De vader van Jeff maakte deel uit van The Easter Brothers, terwijl de moeder van Sheri deel uitmaakte van “The Lewis Family” die ook bekend stond als “The First Family of Bluegrass Gospel”.

En op diverse country en bluegrass gospelconcerten kom je elkaar wel eens tegen en in 1984 maakten Jeff en Sheri samen deel uit van The Lewis Family, totdat zij in 1988 besloten samen verder te gaan en inmiddels maken hun zoon Madison en dochter Morgan deel uit van hun groep

De groep is ook vaak te bewonderen tijdens de bekende “Gaither Homecoming” concerten.

Er is inmiddels ook een nieuwe toevoeging aan de Easter Family gekomen met hun jongste dochter Maura Grace.

Jeff en Sheri treden zoals gezegd regelmatig op tijdens de tournee’s met Gaither Homecoming, maar daarnaast hebben zij zelf ook een behoorlijk volle agenda van optredens.

Inmiddels zijn zij al in het bezit van een groot aantal Awards van o.a. drie Awards van de Society of the Preservation of Bluegrass Music in America (SPBMA), twee Awards van de International Country Gospel Music Association en trouwens ook nog een “Grammy” Nomination.

Toch ook nog even naar een “live” optreden van Jeff & Sheri Easter samen met Charlotte Ritchie hier met de song “Is There Anything I Can Do?” in Carnegie Hall.

Gewoon even doorschakelen/Just the Link!

Gary Fjellgaard - The best of

Dan nu naar British Columbia Canada voor de singer/songwriter Gary Fjellgaard samen met Cindy Church hier met de song “Love to the Wind” gevolgd door de song “Under Western Skies” en “Falcon and the Cowboy”.

Deze songs staan op het verzamelalbum “The Best of Gary Fjellgaard” in 1997 uitgebracht door Stony Plain Records.

Deze laatst vermelde song is trouwens afkomstig van z’n album “Believe in Forever”, dat in 1994 werd uitgebracht.

Een betere aankondiging valt bijna niet te bedenken voor Gary Fjellgaard tijdens een optreden in de Winspear Centre te Edmonton, Alberta, met z’n song “Falcon and the Cowboy”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Gary Fjellgaard - Under Western Skies

Van het verzamelalbum hoorde u dus ook nog de titelsong van zijn album “Under the Western Skies” uit 1996 en speciaal voor dit album ook een duet met Cindy Church “Love to the Wind”.

Gary Fjellgaard van oorsprong uit Saskatchewan, die in z’n jonge jaren deel uitmaakte van een kerkkoor om vervolgens later overdag als houthakker te gaan werken in de provincie British Columbia en s’avonds in diverse clubs speelde.

Inmiddels al tal van albums op zijn naam, waaronder nog “All in the Journey” in 2009 uitgebracht. Een fraai album met akoestische versies van tal z’n songs zoals ook “Falcon and the Cowboy”.

Songs met een boodschap over de huidige leefomstandigheden, milieuproblemen en over het leven op de prairie, waar hij opgegroeid is.

Kortom hij is een singer/songwriter, een troubadour, die je gehoord moet hebben. En die kans krijgt u als luisteraar, want vanaf eind april tot half mei is Gary voor een aantal optredens in Nederland, waaronder ook hier in Amicitia Lekenkerk en daarover straks in de agenda meer informatie.

Gary Fjellgaard wordt vergezeld door Darrel Delaronde & Saskia, ook alle twee afkomstig uit de Canadese provincie Saskatchewan en zij omschrijven hun muziek als prairie-folk.

In Canada treden ze veelvuldig met Gary op en vergezellen hem tijdens zijn talrijke tournee’s. Zelf hebben ze een viertal albums op hun naam met als laatste het fraaie “Laura’s Kitchen”. Daarop spelen zij een aantrekkelijke mix van liedjes, waarvan ze er tijdens hun optreden ook zullen laten horen.

Ook nog even naar een “live” optreden in 2009 van Saskia, Darrell Delaronde en Gary Fjellgaard hier met de bekende Townes VanZandt song “If I Needed You”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dixie Aces - I Hear You Knockin'

Dan zoals gebruikelijk na het overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het tijd voor de nederlandse countrymuziek met deze keer de Dixie Aces uit Roermond hier met de song “I Hear You Knockin’, die staat op hun album “Buenas Noches from Dixie Aces” uitgebracht door That’s Entertainment.

Jammer genoeg komt aan alles een einde en zo hebben de Dixie Aces na 25 jaar besloten ieder hun eigen weg te gaan. Eerst had Louis Smeets aangekondigd te willen stoppen en vervolgens gaven Bert Smeets en Eric Schmitz ook aan te willen vertrekken, maar de optredens zullen t/m 31 juli gewoon plaatsvinden. Ook het 25 jarig jubileum zal nog gevierd worden op 1 mei.

Een aantal overige leden gaat een nieuwe band vormen, die de “Terry White Band”zal gaan heten en waarvan de bezetting van als volgt : Dennis Berkelie – steelgitaar ;Eppo Franken – leadgitaar ; Frank Smith – basgitaar/ backingvocals ; Wout van Koot – drums/zang; Gerry van Koot – zang en er wordt nog een toetsenist gezocht.

Het eerste optreden van de Terry White Band zal plaatsvinden op 21 aug. in Zevenaar.

Als lezer van dit weblogbericht toch nog de mogelijkheid om nog eens te luisteren en te kijken naar de Dixie Aces met een “live” optreden in hun “hometown” Roermond hier met de song “Masquerade of a Fool”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Savannah - Back to Loving Me Again

Vervolgens “Back to Loving Me Again” door Savannah hier met een song, die staat op het album “”Love, Me”, dat in 1999 werd uitgebracht door Markant Recording Studio. Eind vorig jaar brachten zij hun album “Savannah”.

Ook de lokale omroep van Goirle was aanwezig tijdens de presentatie van het nieuwste album “ Savannah “ van gelijknamige countrygroep Savannah op zondag 13 december 2009 in theater 013 in Tilburg.

U kunt een aantal fragmenten van hun album beluisteren!

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Josh Turner - Why Don't We Just Dance

Dan nu naar Nashville TN en de hedendaagse countrymuziek met Josh Turner hier met de song “Why Don’t We Just Dance”, die staat op z’n album “Haywire” DeLuxe Edition en dat is een editie met 4 songs extra met oa. “live” versies van z’n bekende song “Long Black Train” en “Your Man”.

Voor u ook nog een leuke video-clip van Jush Turner met de song “Why Don’t We Just Dance”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Rosanne Cash and Bruce Springsteen - Sea of Heartbreak

Vervolgens “Sea of Heartbreak” door Rosanne Cash samen met Bruce Springsteen hier met een song, die staat op haar album “The List” in oktober 2009 uitgebracht door Manhattan Records.

Na haar album “Black Cadillac”, dat in 2006 werd uitgebracht met sombere en beklemmende thema’s over de dood van haar moeder Vivian Liberto , haar vader Johnny Cash en haar stiefmoeder June Carter Cash, die alle drie binnen een periode van twee jaar waren overleden nu een heel wat optimistischer album, waarbij nog wel wordt terug gekeken.

Toen Rosanne 18 werd kreeg zij van haar vader een lijst met zo’n 100 volgens hem belangrijke songs.

En deze lijst heeft zij altijd bewaard en hieruit een aantal songs gekozen, zoals de oude Jimmie Rodgers song “Miss the Mississippi and You” , 500 Miles en de Bob Dylan song “Girl from the Northern Country”.

Maar hier dus gekozen voor de Hal David en Paul Hampton song “Sea of Heartbreak” samen met Bruce Springsteen.

Rosanne Cash hier met haar verhaal over “The List” en natuurlijk de song “Sea of Heartbreak” tijdens de Today Show op 10 oktober 2009.  Bruce was er toen niet bij!

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Easton Corbin - This Far from Memphis

Dan gelet op de tijd op naar onze uitsmijter Easton Corbin uit Florida hier met de song “This Far from Memphis”, die staat op z’n eerste album met z’n eigen naam op 2 maart j.l. uitgebracht door Mercury Records. Een fraai album met traditionele country en Honk Tonk muziek.

Corbin Easton hier met de song “A Little More Country Than That”, die ook staat op z’n vermelde album “Corbin Easton” en die begin april reeds op de nr.1 plaats stond van de countrymuziek overzichten.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry in Het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).

Uitzending gemist? Jammer, jammer, maar u krijgt een herkansing, want het programma wordt op zaterdag van 12.00-13.00 herhaald en natuurlijk ook via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

info@el-okay-ranch.nl

Het adres staat vermeld “achter” de emailafbeelding!

Speellijst ” Country Music Round-up ” 

Datum: Apr. 20 ‘10 19.00 – 20.00 uur Heruitzending op Apr. 24 12.00-13.00

Samenstelling & presentatie : Jan N. Evenhuis

Techniek : Stefan van Boudestein

Nr*      Artiest/groep ***       Titel muziek ***         Label

1. Country Gazette   ***   Hot Burrito Breakdown   *** intromusic   ***   BGO Records

2. Big Country Bluegrass   ***   Boys in Hats and Ties   ***   Mountain Roads Recordings/Blue Circle Records

3. Summertown Road   ***   That’s Kentucky   ***   Rounder Records/Blue Circle Records

4. The Ridgerunners   ***   Take Just a Minute For Him   ***   Blue Circle Records

5. Jeff & Sheri Easter   ***   The Sun Will Shine Again   ***   Spring Hill Records

6. Jeff & Sheri Easter   ***   Expecting Good Things   ***   Spring Hill Records

7. Gary Fjellgaard & Cindy Church   ***   Love to the Wind   ***   Stone Plain Records

8. Gary Fjellgaard   ***   Under Western Skies   ***   Stone Plain Records

9. Gary Fjellgaard   ***   Falcon and the Cowboy   ***   Stone Plain Records

10. Earl & Randy Scruggs and Doc Watson   ***   Keep on the Sunny Side   ***   agendamusic   ***   Mercury Records

11. Dixie Aces   ***   I Hear You Knockin’   ***   That’s Entertainment  

12. Savannah   ***   Back to Lovin’ Me Again   ***   MRK

13. Josh Turner   ***   Why Don’t We Just Dance   ***   MCA Nashville

14. Rosanne Cash & Bruce Springsteen   ***   Sea of Heartbreak   ***   Manhattan

15. Easton Corbin   ***   This Far from Memphis   ***   Mercury Records

Be There Next Week! Same Time same Frequency and via the Internet