Leavin’ You and Mobile

In dit programma halen we nog eens herinneringen op aan de “First lady of Country Music”,Tammy Wynette met een aantal songs van haar albums uit de periode ‘65 en de begin jaren ‘70 met natuurlijk ook de song “Stand By Your Man”.

Maar zoals altijd beginnen we met de bluegrass met deze keer het gelegenheidsduo “Big” Bill Emerson en Pete Goble en gaan we ook nog naar een “live” optreden van Emerson in Japan, toen hij nog speelde in The Country Gentlemen.

Halverwege het programma nog de agenda met

een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio en dan is het ook tijd voor de nederlandse bijdrage aan dit programma met de Goudse countrygroep “Change of Key ” en net als de vorige week Bart de Win met z’n fraaie album “The Simple Life”.

Hierna weer terug naar de US of A naar Arkansas voor Amy Clawson met een song van haar nieuwe album “The Woman I Am” en vervolgens nog Alan Jackson met z’n single “It’s Just That Way” en treedt Gretchen Wilson op als uitsmijtster van dit programma.

Bill Emerson and Sweet Dixie

We begonnen dit programma met de song “Back to Hancock County” en de mooie ballade “Many Hills of Time” gevolgd door “Leavin’ You and Mobile” door het gelegenheidsduo Bill Emerson en Pete Goble.

Deze song staan op het verzamelalbum “Webco Classics Volume One” destijds uitgebracht door Webco en  die eveneens staan op dit album in 2005 opnieuw uitgebracht door Pinecastle Records

Even nader kennismaken met Bill Emerson en z’n huidige band “Sweet Dixie” hier tijdens een “live” optreden met de song “Your Love is Like a Flower”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Het album bestaat uit de mooiste songs van de LP’s “Tennessee 1949” uit 1987 en “Dixie in My Eye” uit 1989 en is samengesteld door Bill Emerson, die tevens als producer optrad.

Nog even terug naar 1987 toen Bill Emerson, zeer bekend als één van de oprichters van The Country Gentlemen, zijn oude vriend Pete Goble overhaalde om eens een LP te maken met Tom Riggs als uitvoerende producer.

Pete, die zichzelf meer als een liedjeschrijver zag dan als een muzikale artiest, pakte z’n gitaar en samen met Bill Emerson op banjo en gitaar met een aantal vrienden zoals Wyatt Rice op gitaar, Tom Gray op de bas, Mike Auldridge en Steve Wilson op de dobro, Warren Blair en Rickie Simpkins op viool, Larry Stephenson, Jimmy Gaudreau  en Jeff Tuttle op mandoline.

En met al die bekende namen uit de bluegrasswereld is het natuurlijk duidelijk dat het hier moet gaan om een zeer fraai album.

De 14 songs op dit verzamelalbum zijn allemaal geschreven door Pete Goble samen met Leroy Drumm en zoals gezegd in 2005 opnieuw door Pinecastle Records uitgebracht.

Niet zo verwonderlijk want de eigenaar van deze muziekuitgever is Tom Riggs, die zoals reeds gemeld destijds als producer optrad.

Inmiddels is hij 74 jaar maar nog steeds zeer actief vanuit Columbus North Carolina in het propageren van de bluegrassmuziek onder het motto “Pass the Grass”.

Larry Stephenson - Many Hills of Time

Zoals u heeft kunnen lezen was Larry Stephenson ook muzikaal aanwezig bij de opnames van Bill Emerson en Pete Goble, maar hier voor de lezer nog even de mogelijkheid om eens de versie van “Many Hills of Time” door de Larry Stephenson Band te horen.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

The Country Gentlemen - Live in Japan

Dan nu naar een “live’ optreden begin 1970 in Japan van “Big” Bill Emerson samen met de andere leden van The Country Gentlemen met de start van het concert met de song “Fox on the Run”gevolgd door de bekende “Country Roads” en “I’ll break out” of te wel “Ik ga ontsnappen” in 1988 door Rebel Records op CD uitgebracht met kenmerk Rebel CD –1104.

The Country Gentlemen bestonden toen uit  Charlie Waller op gitaar, “Big” Bill Emerson op de banjo, Doyle Lawson op de mandoline en Bill Yates op de bass en zoals u heeft kunnen horen met schitterende samenzang.

Niet in Japan maar wel tijdens een “live” optreden tijdens Mike Seeger’s Show Grassroots in de staat Maryland The Country Gentlemen met Charlie Waller, “Big” Bill Emerson, Doyle Lawson en Billy Yates met de song “Fox on the Run”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

De songs in de bluegrass en countrymuziek bevatten meestal een bijzonder verhaal “I’ll Break Out” en in dit geval gaat het over een gevangene, die de cipier alleen maar kent van z’n gestreepte gevangenispak en waarvan hij denkt, dat hij nooit meer vrij komt.

Maar muren en tralies kunnen een man, die droomt, niet gevangen houden. Ze kunnen zijn lichaam ketenen, maar niet z’n geest. En daarom zal hij vannacht weer uitbreken en bij z’n vrouw zijn.

IJzersterke dramatische verhalen, zoals deze “I’ll Break Out” , “The legend of the Rebel Soldier” en “Bringing Mary Home”, maar ook vrolijke zoals “Seeing Nellie Home” ook bekend onder de naam “Aunt Dinah’s Quilting Party” op een schitterende manier vertolkt door de Country Gentlemen.

Bovenvermelde songs staan dus op het album van hen met de titel “Live in Japan”, een album om gewoon in je bezit te hebben en zo nu en dan thuis heerlijk te beluisteren.

Voor de lezer ook nog een video-clip met The Country Gentlemen en hun song “Matterhorn” met een “live” optreden in 1971 tijdens Carl Haney’s Festivals in Camp Springs North Carolina. Deze song staat ook op hun album “Live in Japan”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Tammy Wynette - Your Good Girl's Gonna Go Bad

Dan eigenlijk uit diezelfde periode maar dan vanuit Nashville “The First lady of Country” Tammy Wynette hier met de titelsong van het album “Your Good Girl’s Gonna Bad” en “Apartment #9” , die eveneens staat op deze CD in 1995 uitgebracht door EPIC/Legacy, maar sedert die tijd ook een paar keer door Sony Distribution is uitgebracht.

De muziek stond op haar LP, die in 1967 werd uitgebracht en wordt aangemerkt als een van haar beste albums met ook nog de bekende songs als “Almost Persuaded”, “Walk Through This World With Me” en “There Goes My Everything”.song “Your Good Girl’s Gonna Bad”.

Voor u als lezer nog even terug in de tijd met een medley van haar hits door Tammy Wynette tijdens een “live” TV-optreden.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Tammy Wynette - Stand By Your Man

Vervolgens in dit programma ook nog de wel heel bekende song “Stand By Your Man” waarmee Tammy Wynette in 1968 lange tijd zowel in de Country & Western Top als in de Pop Topoverzicht de nr.1 plaats innam. Ook dit album is inmiddels al verscheidene keren door Sony op CD uitgebracht.

Als lezer kunt u ook nog even kijken en luisteren naar een mooie video-clip van Tammy Wynette met de song “Stand By Your Man”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Tammy Wynette and George Jones - We're Gonna Hold On

En tot slot van de herinneringen “Take Me” een schitterende liefdesduet van Tammy Wynette samen met haar toenmalige echtgenoot George Jones hier met een song, die staat op het album “We Go Together”, dat in het najaar van 1971 werd uitgebracht door EPIC.

Een album met 11 songs uit een periode, waarin Tammy en George drie jaar waren getrouwd en het album nog optimistisch was over hun liefde en vertrouwen in de toekomst met songs als “Never Grow Cold”, Y’re Everything”, “Lifetime Left Together” en “When True Love Steps In”.

“Take Me” hier in een vertolking door Kelly Willis en Dwight Yoakam tijdens een “live” optreden.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Tammy Wynette

Eind ‘72 was het huwelijk net een soapopera met tal van drankmisbruikverhalen van Jones in de kranten en toch weer optredens samen.

In augustus 1973 tekende Tammy haar echtscheidingspapieren zoals vermeld voornamelijk veroorzaakt door het drank en drugsmisbruik van George Jones. Na enige tijd werd het verzoek tot scheiding vervolgens weer ingetrokken en hadden zij samen weer een Top Hit met de song “We’re Gonna Hold On” of te wel “Wij houden het vol”, maar in de zomer van 1974 was voor Tammy de maat vol en verliet zij George Jones.

Tijdens de jaren ’80 toch nog een aantal optredens van George Jones samen met Tammy Wynette hier met een medley van songs, zoals “We Are Gonne Hold On”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

In de jaren ‘80 kreeg Tammy tal van gezondheidsproblemen met o.a. een galblaasonsteking en moest in de mid-jaren ‘90 regelmatig in het ziekenhuis worden opgenomen. Zij overleed op 16 april 1998 op 55-jarige leeftijd in haar huis Nashville TN aan medische complicaties en overdosis aan medicijnen.

Change of Key - Sweet Green Eyes

Na het overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het tijd voor de nederlandse bijdrage aan dit programma met om te beginnen “Change of key” hier met de song “Sweet Green Eyes”, die staat op hun album “Home Is Where My heart Is”.

Nog steeds een fraai album on te beluisteren en zoals reeds bij de agenda vermeld op 21 maart a.s. een speciaal Jubileum concert tezamen met de Canadese countrygroep “The Good Brothers in zalencentrum De Brug in Reeuwijk en u kunt natuurlijk alvast een toegangskaart reserveren via de website van Marijke & Joop de Jong en Danielle Poot.

Tijdens hun verblijf en optredens in het voorjaar van 2009 in Canada was er al sprake van een gezamelijk “live” optreden van The Good Brothers en namen Danielle en Marijke de zang voor hun rekening!

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Bart de Win - The Simple Life

Vervolgens “The Simple Life” door Bart de Win hier met de titelsong van z’n album, dat vorig jaar September werd gepresenteerd in het Theater Frits te Eindhoven. Jarenlang heeft Bart deel uitgemaakt van de “Vaste Mannen” van Gerard van Maasakkers en tevens actief als begeleider van tal van vocalisten als bijv. de Zuid-Afrikaanse zanger/schrijver/gitarist Gert Vlok Nel en ook Stevie Ann. Maar eindelijk was het dan zover een eigen album met vijftien liedjes in de Americana sfeer dus een mix van folk, blues, country, eigentijds muziek met behulp van veel vrienden zoals de bekende Jan Baartmans op dobro, banjo en mandoline, ook Joost van Es op viool aanwezig, Arthur Lijten op drums en Harry Hendriks op gitaar, banjo en ook met zang. Een zeer fraai luisteralbum.

Ook Bart heeft enige digitale ruimte gereserveerd, niet alleen voor de promotie van zijn muziek en album, maar ook z’n agenda zodat u kennis heeft van een optreden bij u in de buurt.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Amy Clawson - God Created Woman

Dan nu naar de hedendaagse countrymuziek door Amy Clawson hier met de song “God Created Woman” of te wel “God schiep de vrouw”. Nou, dat is niet echt een nieuw bericht, maar hier gezongen door Amy is weer eens wat anders.

Deze song staat op een mooi album met de titel “the Woman I Am” eind vorig jaar uitgebracht door het Independent label BSW Records uit Universal City TX.

Amy heeft inmiddels ook enige digitale ruimte gereserveerd voor de promotie van haar muziek en albums en natuurlijk kunt u ook nog even luisteren naar de song “God Created Woman”.

Gewoon even doorschakele/Just Use the Link!

Het is inmiddels haar 4e album met 15 songs, waarvan vier zijn geschreven door David Frizell, die ook vokaal op een aantal tracks ondersteuning verleent.

U kunt ook nog even naar een “live’ optreden van Amy Clawson op “Memorial Day”, 25 mei 2009,  tijdens het Portland Rose Festival in Portland Oregon hier met de song “Country”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Alan Jackson - It's Just That Way

En u heeft het als lezer natuurlijk al lang door hoe verder het programma vordert hoe moderner de countrymuziek wordt met hier de song “It’s Just That Way” door Alan Jackson, die op dit moment als single is uitgebracht en via het internet is te verkrijgen in afwachting van het nieuwe album dat binnenkort naar verwachting in maart zal verschijnen.

“It’s Just That Way” op 4 januari j.l. uitgebracht door Arista Nashville en natuurlijk al te beluisteren hier in dit programma “Countrymusic Round-Up” via uw lokale omroep Vrolek in het groene Hart van de Krimpenerwaard.

Als lezer kunt u ook nog even luisteren naar Alan Jackson hier met de song “It’s  Just That Way”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Gretchen Wilson - Work hard, Play Harder

Dan is het nu tijd voor onze uitsmijtster Gretchen Wilson hier met haar single “Work hard, Play Harder”, die ook zal staan op haar nieuwe album “I Got Your Country Right Here” uitgebracht op haar eigen label Redneck Records.

In juli 2009 beeindigde zij haar contract met Sony Music Nashville om vervolgens dus haar eigen platenmaatschappij op te richten.

Dat is allemaal nog niet zo moeilijk, maar de distributie van nieuwe albums zal zonder de hulp van Sony “hard werken” worden.

Hier in ieder geval “Work hard, Play Harder” door Gretchen Wilson.

Tot slot van dit bericht nog even onze uitsmijtster Gretchen Wilson hier in een fraaie video met haar song “Work Hard, Play Harder!

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry in Het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).

Uitzending gemist? Jammer, jammer, maar u krijgt een herkansing, want het programma wordt op zaterdag van 12.00-13.00 herhaald en natuurlijk ook via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

info@el-okay-ranch.nl

Het adres staat vermeld “achter” de emailafbeelding!

Speellijst ” Countrymusic Round-up ” 

Datum: Jan. 12 ‘10 19.00 – 20.00 uur Heruitzending op Jan. 16 ‘10 12.00 – 13.00

Samenstelling & presentatie : Jan N. Evenhuis

Techniek : Stefan van Boudestein

Nr*      Artiest/groep ***       Titel muziek ***         Label

1. Country Gazette   ***   Hot Burrito Breakdown   *** intromusic   ***   BGO Records

2. Emerson & Goble   ***   Back to Hancock County   ***   Webco/Pinecastle Records

3. Emerson & Goble   ***   Many Hills of Time   ***   Webco/Pinecastle Records

4. Emerson & Goble   ***   Leavin’ You and Mobile   ***   Webco/Pinecastle Records

5. The Country Gentlemen   ***   Fox on the Run   ***   Rebel Records

6. The Country Gentlemen   ***   Country Roads   ***   Rebel Records

7. The Country Gentlemen   ***   I’ll Break Out   ***   Rebel Records

8. Tammy Wynette   ***   Your Good Girl’s Gonna Go Bad   ***   Epic/Legacy

9. Tammy Wynette   ***   Apartment #9   ***   Epic/Legacy

10. Tammy Wynette   ***   Stand By Your Man   ***   Epic/Legacy

11. Tammy Wynette   ***   Take Me   ***   Epic/Legacy

12. Earl & Randy Scruggs and Doc Watson   ***   Keep on the Sunny Side   *** agendamusic   ***   Mercury Records

13. Change of Key   ***   Sweet Green Eyes   ***   Change of Key

14. Bart de Win   ***   The Simple Life   ***   Double Click Music

15. Amy Clawson   ***   God Created Woman   ***   BSW Records

16. Alan Jackson   ***   It’s Just That Way   ***   Arista Nashville

17. Gretchen Wilson   ***   Work Hard, Play Harder   ***   CO5/Redneck Records

Be There Next Week! Same Time, Same Frequency and via the Internet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *