Only Dreamin’

Dolly Parton

In dit programma zijn we met 18.000 andere fans aanwezig bij het “live” optreden van Dolly Parton op 4 en 5 juli 2008 in de O2 Arena te Londen met een drietal songs.

Maar zoals u van ons gewend bent beginnen we met de bluegrass dit keer verzorgd door de bekende violist Byron Berline samen met Vince Gill en ook nog Peter Rowan samen met een aantal muzikale vrienden.

Vervolgens gaan we ver terug in de tijd naar de jaren ‘50 van de bluegrass en akoestische countrymuziek met Johnny Wright & Jack Anglin and The Tennessee Mountain Boys.

Halverwege het programma nog de agenda met

een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio en daarna de nederlandse bijdrage aan dit programma door zanger/schrijver/gitarist Dick van Altena met een song van zijn album “Witte Vlienders”en ook nog eens terug naar het gelegenheidsduo John Schets en Jody Lynn Mitchell.

Dan in dit programma voor de verandering ook weer eens naar de Ierse countrymuziek met Shaun Loughrey met een song van zijn nieuwste album “Back Home to You” en ook nog Mick Flavin.

En daarna is het ook al weer tijd voor onze uitsmijtster van dit programma, Kate Russell van oorsprong uit Australie maar nu al jaren woonachtig in Californie.

Byron Berline - Rose of Old Kentucky

Zoals aangekondigd begonnen het programma met de song “Rose of Old Kentucky”, een song van Bill Monroe, maar nu gespeeld door Byron Berline op viool, Vince Gill op gitaar met zang, Ken Lynard, John Moore, Dennis Caplinger en Bill Bryson op de bass.

Byron Berline moeten de meeste luisteraars van “Countrymusic Round-Up”  toch wel kennen, want hij tezamen met de andere leden van de bluegrassgroep “Counbtry Gazette”  beginnen dit programma altijd met de instrumental “Hot Burritto Breakdown”, die staat op hun album “Traitor in Our Midst”.

De song “Rose of Old Kentucky” staat trouwens op het album “Fiddle & a Song” van Byron Berline in 1995 uitgebracht door Sugar Hill Records.

Niet zo vreemd dat Vince Gill ook aanwezig was, want nadat Byron in 1975 Country Gazette verliet vormde hij samen met o.a. Dan Crary en John Hickman de groep “Sundance” en waar een jaar later Vince Gill ook kwam spelen en zingen.

Tijdens een recent optreden van de Byron Berline Band in the Music Hall in Guthrie Oklahoma ook nog een gastoptreden van Vince Gill met de song “You Ain’t Goin’ Nowhere”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Peter Rowan - Sweetheart You Done Me Wrong

Vervolgens “Sweetheart You Done Me Wrong” door zanger/schrijver en guitarist Peter Rowan hier met een song, die staat op z’n album “The First Whippoorwill” of te wel de “1ste nachtzwaluw” ooit in 1985 op LP uitgebracht maar in 1990 door Sugar Hill Records opnieuw op CD geperst.

Het album is een eerbetoon aan z’n mentor Bill Monroe met wie hij in de begin jaren ‘60 veel had samengewerkt.

Het is tevens een van de mooiste tribute’s , waarbij Peter Rowan op een zeer fraaie en levendige manier twaalf songs van de “Father of Bluegrass” vertolkt.

Daarvoor had hij ook een top bluegrassgroep bijeengebracht met Alan O’Bryant, Sam Bush, Bill Keith, Richard Green, Buddy Spicher en Roy Huskey Jr.

U kunt ook nog even kijken luisteren naar Peter Rowan en z’n vermelde vrienden tijdens een “live” optreden in de TV-show New Country met de song “I’m on My Way Back to the Old Home”, die als eerste track staat op het album “The First Whippoorwill”.

Gewoon even doorschakelen/ Just use the Link!

Johnnie and Jack - For Old Times Sake

Dan nu nog verder terug in de tijd naar de jaren ‘50 met Johnny & Jack and The Tennessee Mountain Boys hier met de songs “For Old Times Sake”, “Poison Love” , “Kiss Crazy Baby” en de song “Stop the World (And Let Me Off)”. Een mix van bluegrass en countrymuziek uit de jaren 49/57 uit Nashville Tennessee van het duo Johnnie & Jack, dat staat op het album “Johnnie & Jack and The Tennessee Mountain Boys”.

Waarschijnlijk voor heel veel lezers ver terug in de tijd en wellicht een eerste kennismaking met een optreden van Johnnie & Jack & The Tennessee Mountain Boys in de Grand Ole Opry met de song “Honey, I Need You”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Het bovenvermelde album of beter gezegd CD-box bestaat uit 6 CD’s  met in totaal zo’n 180 songs uit de periode 1947 t/m 28 maart 1962 in 1992 uitgebracht door de Duitse maatschappij “Bear Family”, die kosten nog moeite heeft bespaard om een zo volledig mogelijk muzikaal beeld te geven van dit legendarische countryduo in die periode.

Met een schitterend boekwerk erbij, erg kostbaar, maar zeer de moeite waard. Er zijn natuurlijk ook wel albums van deze groep verkrijgbaar bestaande uit 1 CD, waarvan ik in ieder geval “For Old Times Sake” in 2003 ook uitgebracht door Bear Family en het album “The best of Johnnie & Jack” in 2006 uitgebracht door Koch Records wil noemen.

Johnnie & Jack doorbraken gedurende de eind jaren ‘40 -’50  de gewoonte van de “zingende country broers” met een aantal duidelijke wijzigingen.

Ten eerste waren ze geen broers, maar niet meer dan zwagers van elkaar en ten tweede introduceerden zij een geheel nieuw “Latijnse” ritme in de countrymuziek en ten derde een ongedwongen samenspelen met hun groep The Tennessee Mountain Boys.

En van alle zingende duo’s waren zij het meeste geneigd om de grenzen van hun muziek te verleggen van bluegrass naar gospel en bijzondere vertolkingen van R & B songs.

U kunt ook nog even luisteren naar de originele versie van “Poison Love” door het duo “Johnnie & Jack “ samen met The Tennessee Mountain Boys.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Er valt nog heel veel te vertellen over dit duo en de Tennessee Mountain Boys, waarin o.a. ook Chet Atkins ( o.a. in de song “Kiss Crazy Baby”) nog heeft gespeeld.

Aan de samenwerking van dit duo kwam op 7 maart 1963 abrupt een bizar einde toen Jack Anglin onderweg naar de herdenkingsdienst voor Patsy Cline, Hawkshaw Hawkins en Cowboy Copas, die twee dagen eerder door een vliegtuig ongeluk omkwamen,  te snel reed, uit de bocht vloog en verongelukte.

Johnnie, inmiddels 96, woont nog samen met z’n vrouw, de legendarische countryzangeres Kitty Wells, ook 91 en bijna 73 jaar getrouwd in de omgeving van Nashville TN.

Johnnie & Jack hier tijdens een optreden in de show van Roy Acuff met de song “I Get So Lonely”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dolly Parton - Live from London

Dan nu naar een andere legendarische vrouw Dolly Parton tijdens haar “live” optreden in de O2 Arena in Londen op 4 en 5 juli 2008 in een geheel uitverkocht huis voor 18.000 enthousiaste fans hier met de songs “Backwoods Barbie”, “Coat of many Colors” en haar nieuwe song “Only Dreamin’”.

Alvast  voor de lezer nog een fraaie video-clip van Dolly Parton met de song “Backwoods Barbie”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Het hele concert werd gefilmd met de meest geavanceerde apparatuur vanuit alle hoeken en waarbij Dolly optrad met tal van haar grote hits als “Two Doors Down”, “Here You Come Again”, “Jolene” and “9 to 5” en natuurlijk niet te vergeten haar alle records verbrekende smash-hit “I Will Always Love You”.

Een vak en showvrouw eerste klasse, die niet alleen schitterende liedjes schrijft en zingt, maar ook tijdens de show nog zo’n half dozijn instrumenten bespeelt.

Daarnaast het publiek ook nog eens kostelijk vermaakt met ontroerende en ook grappige verhalen over haar leven en familie, die als achtergrond informatie bij de songs werden verteld.

Ook nog even het verhaal achter “Coat of Many Colors” met Dolly Parton tijdens een optreden in de ACL-show.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Voor u als luisteraar bestaat de mogelijkheid om dit allemaal nog enigzions in uw huiskamer te halen, want van dit optreden is een album uitgebracht met de titel “Dolly Live From London” bestaande uit een CD met 15 songs en een mooie DVD van haar optreden.

Dolly Parton een “Backwoods Barbie” met een schitterend verhaal.

Dolly Parton - Only Dreamin'

I grew up poor and ragged, just a simple country girl.

I wanted to be pretty more than anything in the world,

like Barbie or the models in the Fredricks’ catalog.

From rags to wishes in my dreams I could have it all.

 

I’ve always been misunderstood because of how I look.

Don’t judge me by the cover ‘cause I’m a real good book.

So read into it what you will, but see me as I am.

The way I look is just a country girl’s idea of glam.

 

Tot slot van dit gedeelte van het programma kunt u nog even luisteren naar haar song “Only Dreamin’”, die staat op haar album “Backwoods Barbie”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dick van Altena - Pruuve

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het nu tijd voor de nederlandse bijdrage aan dit programma en we beginnen met Dick van Altena de de song “Prúúve”, die staat op zijn mooie album “Witte Vlienders” in 2008 uitgebracht door Interlokaal CRS.

Een album met 14 songs in het Betuuws dialect.

Mooie luistermuziek, zoals de titelsong “Witte Vlienders” een ode aan z’n overleden moeder, maar ook herinneringen aan z’n jeugd met Arendsoog.

Binnenkort nog wel eens hier bij “Countrymusic Round-Up” te beluisteren, maar nog beter is het album zelf aan te schaffen via z’n website!

John Schets en Jody Lynn Mitchell - If I Could Only Fly

Vervolgens “If I Could Only Fly” door het gelegenheidsduo John Schets en Jody Lynn Mitchell hier met een song van hun album “Crossroads”.

Sinds 2005 organiseert John Schets tweemaal per jaar een akoestische luistermiddag in theater”de Schuur”in Zevenbergen, te gast waren oa Wim Pols, Frank Jansen, Ruud Hermans, Dick van Altena,  Thecla Rutting.

Jody Lynn Mitchell is ook enkele malen te gast geweest op deze middagen, samen met John bracht zij verschillende duetten ten gehore, de reacties van het publiek waren zeer enthousiast en hier werd het idee geboren om samen een duettenalbum op te nemen.

In december 2007 hebben zij in de studio van Wim Pols samen met een aantal gedreven muzikanten het album vorm te geven en vervolgens op 13 April 2008 is het album “Crossroads” niet alleen gepresenteerd in bovenstaand theater maar natuurlijk hier ook in het radioprogramma “Countrymusic Round-Up” in de studio van uw Radio Vrolek.

Voor u nog even de originele versie van de song “If I Could Only Fly” door Merle Haggard tijdens een “live” optreden.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Shaun Loughrey - It's An Old Love Thing

Dan nu naar Ierland met Shaun Loughrey hier met de song “It’s An Old Love Thing”, die staat op z’n album “Back Home to You” van z’n nieuwe album “Back Home to You” in juli van dit jaar uitgebracht door Diamond Star.

Shaun werd in het voorjaar van 2006 tijdens de “Irish Entertainment Awards” uitgeroepen tot “Best Male Vocalist”.

Hij heeft inmiddels al een paar albums uitgebracht met fraaie Ierse en Amerikaanse countrysongs en dit album “Back Home to You” bevat 15 leuke songs met onmiskenbare Ierse invloed.

Natuurlijk kan de lezer in dit bericht ook eens kennismaken met Shaun Loughrey middels een slide-show met de song “Big Iron”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Mick Flavin - Weary Weary World

Vervolgens “Weary, Weary World” door Mick Flavin hier met een song van z’n album “Lucky Break in 2006 uitgebracht door Schoolyard Records.

Mick Flavin, met z’n mooie bariton stem, moderne hedendaagse troubadour vertolker van songs en ballades, die heel veel mensen raken hier tezamen met veel Ierse vrienden weer een mooi album met 16 songs heeft uitgebracht.

Zoals de song “Mayo  to St. Antone” of te wel van de County Mayo in het westen van Ierland naar St. Anton Texas een mooie ballade met het verhaal van een Ierse jongen die naar St. Anton Texas is vertrokken en daar nu woont met een mix van Ierse heimwee en liefde en Texaanse muziek.

Ook nog een leuke video-clip van Mick Flavin met zijn herinneringen aan z’n schooltijd in de song “The Old School Yard”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Kate Russell - Kick Down the Door

Dan is het nu tijd voor onze uitsmijtster de van oorsprong Australische Kate Russell hier met de song  “Kick Down the Door”, die staat op haar album “Kickin Down the Door” in 2008 uitgebracht door Urunga/Aspirion.

Dat album heb ik nog niet, maar Kate Russell al jaren woonachtig in Californie, heeft via Hillcrest deze song op een verzamelalbum laten plaatsen en deze maatschappij zorgt er vervolgens ook voor dat country DJ’s hun luisteraars kunnen laten kennismaken met hun muziek. “Kick Down The Door”, “Powerfull Stuff”, dat is trouwens ook nog de titel van een ander fraai album van haar.

Kate Russell heeft een bijzonder informatieve website waar u echt even een kijkje moet gaan nemen!

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Countrymusic Round-up” “The Grand Ole Opry in Het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).

Uitzending gemist? Jammer, jammer, maar u krijgt een herkansing, want het programma wordt op zaterdag van 12.00-13.00 herhaald en natuurlijk ook via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

info@el-okay-ranch.nl

Het adres staat vermeld “achter” de emailafbeelding!

Speellijst ” Country Music Round-up ” 

Datum: Jan. 19 ‘10 19.00 – 20.00 uur Heruitzending op Jan. 23 ‘10 12.00 – 13.00

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*      Artiest/groep ***   Titel muziek ***   Label

1. Country Gazette   ***   Hot Burrito Breakdown   ***   beginmuziek   ***   BGO Records

2. Byron Berline & Vince Gill   ***   Rose of Old Kentucky   ***   Sugar Hill Records

3. Peter Rowan   ***   Sweetheart You Done Me Wrong   ***   Sugar Hill Records

4. Johnnie Wright & Jack Anglin  ***   What About You   ***   Bear Family Records

5. Johnnie Wright & Jack Anglin  ***   Poison Love   ***   Bear Family Records

6. Johnnie Wright & Jack Anglin  ***   Kiss Crazy Baby   ***   Bear Family Records

7. Johnnie Wright & Jack Anglin  ***   Stop the World (And Let Me Off)   ***   Bear Family Records

8. Dolly Parton   ***   Backwoods Barbie   ***   Dolly Records LLC

9. Dolly Parton   ***   Coat of many Colors   ***   Dolly Records LLC

10. Dolly Parton   ***   Only Dreamin’  ***   Dolly Records LLC

11. Earl & Randy Scruggs and Doc Watson   ***   Keep on the Sunny Side   ***   agendamusic   ***   Mercury Records

12. Dick van Altena   ***   Prúúve   ***   Inter Lokaal/CRS

13. John Schets en Jody Lynn Mitchell   ***   If I Could Only Fly   ***   D & J

14. Shaun Loughrey   ***   It’s an Old Love Thing   ***   Diamond Records

15. Mick Flavin   ***   Weary, Weary World   ***   Schoolyard Records

16. Kate Russell   ***   Kick Down the Door   ***   Urunga-Aspirion/Hillcrest

Bet There Next Week! Same Time, Same Frequency and via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *