Dreaming My Dreams With You

Waylon Jennings - Dreaming My Dreams With You

Hierbij wens ik alle lezers van deze blog en luisteraars middels radio dan wel hun PC een voorspoedig en gelukkig Nieuwjaar met natuurlijk ook weer mooie countrymuziek in dit programma van uw Radio Vrolek in het groene hart van de Krimpenerwaard!

In dit programma gaan we terug in de tijd naar de jaren ’70 met mooie herinneringen aan Waylon Jennings met een drietal bijzonder fraaie songs.

Maar zoals u van ons gewend bent beginnen we met de bluegrass dit keer uit de omgeving van Chicago Illinois met de bekende en ervaren groep Special Consensus en een nieuwe jonge groep met de naam “The Henhouse Prowlers” of te wel de “Kippenhok Insluipers”.

Halverwege het programma nog de agenda

met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio en daarna natuurlijk ook nog een nederlandse bijdrage aan dit programma met heel toepasselijk Dick van Altena met zijn herinneringen aan de Winter van 1963 en ook kunt u nog kennismaken met de muziek van het nieuwe album van Bart de Win.

Daarna weer terug naar de US of A voor de Texaanse Miranda Lambert met de 1ste song van haar album “Revolution” gevolgd door de Zac Brown Band en treedt Randy Houser op als uitsmijter van dit programma “Whistlin’ Dixie”.

 

Special Consensus - Leaving This Old Town

“Leaving This Old Town” door Special Consensus evenals de song “Talkin’ Bout It Just Don’t Get Done” en we begonnen het programma met de titelsong van hun album “Signs” in 2008 jaar uitgebracht door Pinecastle Records uit Columbus North Carolina.

Special Consensus werd in 1975 opgericht door Greg Cahill met Chicago als basis en heeft in de afgelopen 32 jaar veel verschillende samenstellingen overleefd met een goede balans tussen traditionele en hedendaagse bluegrassmuziek.

Voor de lezer nog even terug in de tijd naar de begin jaren ’80 tijdens een “live” optreden van Special Consensus met Chris Jones op gitaar met lead-zang, Greg Cahill op de banjo, Dallas Wayne op de staande bas en Drew Carson op mandoline tijdens de TV-show “Fire on the Mountain”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

In 1996 sloten zijn een contract bij Pinecastle Records en brachten zij hun eerste album “Strong Enough to Bend” .

De groep bestond toen uit Greg Cahill op banjo, Colby Maddox op mandoline, de bekende Aubrey Haynie op viool en bassist Diana Phillips.

Special Consensus - 25the Anniversary

In de loop van de laatste tien jaar werden nog de albums “Our little town”, het 25-jarig Jubileum Album met de daarbij behorende video natuurlijk in 2000 en in 2002 het album Route 10, in 2006 “Everything’s Allright” vorig jaar het fraaie album “The Trail of Aching Hearts” en nu dus het album Signs”.

Special Consensus heeft natuurlijk ook enige digitale ruimte gereserveerd op de web voor de promotie van hun muziek en albums en dus :

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Ik heb ze niet allemaal geteld, maar inmiddels heeft de groep zo’n 16 albums uitgebracht en

bestaat nu uit natuurlijk nog steeds de frontman Greg Cahill met Ashby Frank op mandoline, Justine Carbone op gitaar en David Thomas op bas en allemaal zingen ze.

Op dit album werden ze nog bijgestaan door door o.a. Tim Crouch op viool, Randy Kohrs op dobro, terwijl Sonya Isaacs nog vokale ondersteuning verleend.

Gregg Cahill, Chairman of the IBMA

Gregg Cahill is ook nog voorzitter van de IBMA of te wel “The International Bluegrass Music Association” een Amerikaanse organisatie, die de bluegrassmuziek op enthousiaste wijze promoot en daar doen wij in dit programma “Countrymusic Round-Up” natuurlijk ook aan mee.

Natuurlijk mag ook tot slot van deze hernieuwde kennismaking een bluegrass gospelsong niet ontbreken en dus hier even een gedeeltelijke kennismaking met de song “Lord, Show Me the Righteous Pathway” tijdens een “live”- optreden op 18 februari 2007!

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

The Henhouse Prowlers - Shadow of a Man

Via Gregg Cahill kregen we ook het kennismakingalbum van de Henhouse Prowlers in ons bezit en dus hoog tijd om eens iets van deze groep te horen.

“Shadow of a Man” en “Simplify” door “The Henhouse Prowlers’ of te wel “De kippenhok insluipers” hier met twee tracks van hun kennismaking album met 3 songs vorig jaar in eigen beheer uitgebracht.

De groep bestaande uit Ben Benedict op gitaar , Jon Goldfine op de staande bas, J.R. Hinshaw op de viool, James Weigel op dobro en Benjamin Wright op de banjo en allemaal zingen ze er ook nog bij. Tenslotte nog Don Stiernberg als gastspeler op de mandoline. Inmiddels heeft de groep sinds kort in Steve Haberichter uit Frankfort Illinois een uitstekende mandolinespeler gevonden.

Het album werd geproduceerd door Greg Cahill en de gastspeler Don Stiernberg, die ook lange tijd als mandolinespeler actief is geweest bij “Special Consensus”.

En zoals ik al reeds eerder heb vermeld is dit album via de voorzitter van de IBMA Greg Cahill, grote promotor van de bluegrassmuziek en tevens leider van de bluegrassgroep “Special Consensus” tijdens hun optreden eind vorig jaar in Wadway Noord-Holland uitgereikt en zo bij uw programmamaker en presentator terecht gekomen.

In september vorig jaar werd hun nieuwe album “A Dark Rumor” ook in eigen beheer uitgebracht, een album met 12 songs, waarvan de meeste door de bandleden zelf zijn geschreven. Voor een nadere kennismaken gewoon even op bezoek in hun website bezoek, maar zij hebben inmiddels enige digitale ruimte gereserveerd voor de promotie van hun muziek en albums, waar u ook nog een aantal songs van hun nieuwe album kunt beluisteren.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Waylon Jennings - Lonesome On'ry and Mean

En dan nu terug in de tijd naar de jaren ‘70 met Waylon Jennings hier met de song “Lonsome On’ry and Mean”, de titelsong van z’n album “Lonesome, On’ry and Mean”, dat een song geschreven door Steve Young, maar in 1973 met de vertolking door Waylon Jennings & z’n “Waylors” zeer bekend geworden.

Voor een eerste “live” optreden van Waylon Jennings in dit bericht met de song “Lonesome On’ry and Mean” tijdens het “Lost Outlaw Concert 1974” even gebruik maken van deze link.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Waylon Jennings - Dreaminbg My Dreams With You

“Dreaming My Dreams With You” door Waylon Jennings hier met de titelsong van het album, dat in 1975 werd uitgebracht door Buddha Records en met nog een paar extra tracks erbij in 2001vervolgens op CD geperst.

Over de worsteling van de zogenaamde “Outlaw” countrymusici met de studio’s vooral in Nashville is al heel veel verteld en de controle was geen garantie voor kwaliteit.

Voor u als lezer de mogelijkheid om nog eens terug te gaan naar een optreden van Waylon Jennings in 1983 in Londen om weer eens kennis te maken met “echte” countrymuziek!

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

In de mid-jaren ‘70 wist Waylon Jennings exact wat hij wilde en dat heeft hem geen windeieren gelegd. Zoals vermeld werd het album “Dreaming My Dreams With You” uitgebracht in de mid-jaren ‘70 en het wordt tezamen met het album “Honky Tonk Heroes” met heel veel songs van de toen nog onbekende Billy Joe Shaver, beschouwd als z’n beste.

Ook op dit album is de steelgitaar weer prominent aanwezig evenals met ook nog fraaie songs als “I Recall a Gipsy Woman” en “Bob Wills Is Still the King”.

Het album verscheen in 1973 en het was z’n eerste na het verbreken van z’n contract met het RCA label.

Waylon Jennings - Lovin' Her Was Easier (Than Anything I'll Ever Do Again)

Vervolgens in het programma ook nog de song “Lovin’ her was Easier (Than Anything I’ll Ever Do Again” en die staat op z’n album “The Taker/Tulsa” een album uit 1971, die in 2008 door SBME Special Mkts opnieuw is uitgebracht.

U kunt ook nog even luisteren naar deze versie van “Lovin’ Her Was Easier (Than Anything I’ll Ever Do Again” middels deze link.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

En deze song was geschreven door die andere bekende Outlaw Kris Kristofferson samen met Willie Nelson en Johnny Cash vormde Waylon Jennings later nog de gelegenheidsgroep “The Highwaymen”, waarvan ook een aantal albums werd uitgebracht. Waylon Jennings overleed op 13 februari 2002 in z’n huis in Chandler, Arizona op 64-jartige leeftijd aan complicaties ten gevolge van diabetes.

Tot slot van deze “Tribute” Waylon Jennings hier nog een keer tijdens z’n optreden met de show “A Cowboy in London” in 1983 in het theater Hammersmith Odeon in London met de song “Dreaming My Dreams With You”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dick van Altena - Wienter '63

Na het overzicht van decountrymuziek evenementen in de regio is het nu tijd voor de nederlandse bijdrage aan dit programma met om te beginnen Dick van Altena hier met zijn herinneringen aan de Winter van 1963.

Koud? Nou nee! Kou, dat zit tussen je oren! ’t Was wel fris! Gewoon een muts opzetten om je hersenen te beschermen! Natuurlijk ook nog even kennismaken met “De Hel van ‘63”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Heel toepasselijk voor deze tijd, waarin iedereen het heeft over de winter en een eventuele “Elfstedentocht” Dick van Altena met de song “Winter ‘63”, die staat op z’n album “Snew in Mien Hart” in 2005 uitgebracht door Telstar. Een mooi album met 12 songs van Dick geheel in het Betuuws dialect.

Hier ook nog even een korte kennismaking met zanger/schrijver/gitarist en bovenal troubadour Dick van Altena met een lofzang op de Betuwe, die staat ook op z’n album “Moan Bove De Betuwe ” in 2009 uitgebracht evenals trouwens op z’n verzamelalbum “Het Beste Van” eveneens in 2009 uitgebracht door Telstar.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Bart de Win - Time Is Running Out

Vervolgens “Time Is Running Out” door Bart de Winter hier met de eerste song van z’n album, dat vorig jaar september werd gepresenteerd in het Theater Frits te Eindhoven.

Jarenlang heeft Bart deel uitgemaakt van de “Vaste Mannen” van Gerard van Maasakkers en tevens actief als begeleider van tal van vocalisten als bijv. de Zuid-Afrikaanse zanger/schrijver/gitarist Gert Vlok Nel en ook Stevie Ann.

Maar eindelijk was het dan zover een eigen album met vijftien liedjes in de Americana sfeer dus een mix van folk, blues, country, eigentijds muziek met behulp van veel vrienden zoals de bekende Jan Baartmans op dobro, banjo en mandoline, ook Joost van Es op viool aanwezig, Arthur Lijten op drums en Harry Hendriks op gitaar, banjo en ook met zang.

Een zeer fraai luisteralbum, waarvan u kunt verwachten, dat het binnenkort nog eens in dit programma valt te beluisteren.

Voor de lezer van deze “blog” een eerste kennismaking met de muziek van Bart de Win hier met de titelsong van z’n album “Simple Life” middels een “slide”-show.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Miranda lambert - White Liar

Dan nu naar de hedendaagse countrymuziek door Miranda Lambert hier met de song “White Liar”, die staat op haar album “Revolution” in september vorig jaar uitgebracht door Sony.

Deze jonge singer/songwriter uit Lindale TX, een klein plaatsje ten oosten van Dallas, dochter van countrygitarist Rick Lambert, groeide op in een huis vol countrymuziek en verscheen op 16-jarige leeftijd voor het eerst op het muziekpodium van de Johnny High Country Music Review in Arlington en vormde haar eigen groep “The Texas Pride band” op 17-jarige leeftijd.

Inmiddels heeft zij een verhouding met countryzanger/schrijver Blake Shelton en samen hebben zij de meeste songs van dit album “Revolution” geschreven.

U kunt ook nog even naar een “live”optreden van Miranda Lambert tijdens het CMA Award festival 2009 doorschakelen voor haar song “White Liar”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Zac Brown Band - Highway 20 Ride

Vervolgens “Highway 20 Ride” door de Zac Brown Band en die staat op hun album “The Foundation” in 2008 jaar uitgebracht door Atlantic. Een fraai album met mooie herinneringen aan de vakantietijd met rum-cola en andere lekkere ingrediënten aan de Gold van Mexico, maar toch ook een goed klinkende balade als deze “Highway 20 Ride”.

Exclusief via Cracker Barrel is er een nieuwe versie van het album “The Foundation” van de Zac Brown Band te koop.

Aan dit album zijn 3, niet eerder uitgebrachte, live songs toegevoegd, de bekende “The Night They Drove Old Dixie Down”, “Martin” en “I Shall Be Released”.

Voor u als lezer ook nog even kennismaken met Zac Brown en z’n groep met de ballade “Highway 20 Ride”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link

Randy Houser - Whistlin' Dixie

Dan met een kijkje op de klok op naar onze uitsmijter de succesvolle zanger/schrijver/gitarist Randy Houser hier met z’n single “Whistlin’ Dixie”, een stevige country-rocker, die als single is uitgebracht door Universal South.

Kennelijk als opvolger van z’n album “Anything Goes”, dat op 12 november 2008 werd uitgebracht.

Een heftige uitsmijter tot slot middels een fraaie video-clip van Randy Houser hier met de song “Whistlin’ Dixie”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry in Het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).

Uitzending gemist? Jammer, jammer, maar u krijgt een herkansing, want het programma wordt op zaterdag van 12.00-13.00 herhaald en natuurlijk ook via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

info@el-okay-ranch.nl

Het adres staat vermeld “achter” de emailafbeelding!

Speellijst ” Countrymusic Round-up ” 

Datum: Jan. 5 ‘09 19.00 – 20.00 uur Heruitzending op Jan. 9 ‘10 12.00 – 13.00

Samenstelling & presentatie : Jan N. Evenhuis

Techniek : Stefan van Boudestein

Nr*      Artiest/groep ***       Titel muziek ***         Label

1. Country Gazette   ***   Hot Burrito Breakdown   *** intromusic   ***   BGO Records

2. Special Consensus   ***   Signs   ***   Pinecastle Records

3. Special Consensus   ***   Talkin’ ‘Bout It Just Don’t Get It Done    ***   Pinecastle Records

4. Special Consensus   ***   Leaving the Old Home Town   ***   Pinecastle Records

5. The Henhouse Prowlers   ***   Shadow of a Man   ***   Prowlers Music

6. The Henhouse Prowlers   ***   Simplify   ***   Prowlers Music

7. Waylon Jennings   ***   Lonesome On’ry & Mean   ***   RCA Legacy

8. Waylon Jennings   ***   Lovin’ Her Was Easier (Than Anything I’ll Ever Do Again)   ***   RCA Legacy

9. Waylon Jennings   ***   Dreaming My Dreams With You   ***   RCA Legacy

10. Earl & Randy Scruggs and Doc Watson   ***    Keep on the Sunny Side   ***      agendamusic   ***    Mercury Records

11. Dick van Altena   ***   Winter ’63   ***   Telstar

12. Bart de Win   ***   Time Is Running Out   ***   Double Click

13. Miranda Lambert   ***   White Liar   ***   Sony Music Distribution

14. Zac Brown Band   ***   Highway 20 Ride   ***   Homegrown/Atlantic

15. Randy Houser   ***   Whistlin’ Dixie   ***   Universal South

Be There Next Week! Same Time, Same Frequency and via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *