Christmas At The Ranch

Christmas At The Ranch - Blue Christmas

Net als de vorige week besteden we in deze donkere en koude dagen van december aandacht aan de countrymuziek in Kerstsfeer.

Niet de overbekende Kerstsongs, die u via  diverse radio-stations kunt horen, maar “iets heel anders” bluegrassversies met Michelle Nixon & Drive, Larry Stephenson, David Parmley & Continental Divide en Special Consensus.

Vervolgens John Prine, die alles onder controle heeft en vervolgens nemen we ook nog deel aan een intiem Kerstfeestje bij de familie “McGarricle’s”.

Dan meer richting hedendaagse countrymuziek met Brooks & Dunn, een bijzonder fraaie “instrumental’ van steelgitarist Ben Keith en uit Canada Michelle Wright met haar White Christmas.

Halverwege het programma de agenda met

een overzicht van de countrymuziek-evenementen in de regio. Daarna gaan we gewoon door met Nederlandse country in Kerstsfeer met Cash on Delivery en ook nog Ruud Hermans sam met Cor Mutsers.

Dan terug naar de US of A met Doug Stone met vervolgens nogmaals Ben Keith met zijn “Blue Christmas” en met vanavond tot slot een zeer bijzondere uitsmijter,  Neil Young met koor.

Christmas Gathering with Michelle Nixon and Drive

Tijdens de aankondiging van het programma met een kort overzicht van hetgeen de luisteraar kan verwacht in het komende uur op de achtegrond de mooie en toepasselijke instrumental “Frosty The Snowman” door Scott Vestal op banjo, Aubrey Haynie op viool, Wayne Benson op mandoline, Jeff Autry op gitaar, Rob Ickes op de resonator-gitaar en tenslotte Mark Schtaz op de staande bas.

En dan gelijk door met “When it’s Christmas in Virginia” door “Michelle Nixon & Drive” . Deze song staat op het verzamel album “Christmas Gatherin’ “ in 2003 uitgebracht door Pinecastle Music. Michelle hier met zang ondersteund door Vernon Hughes op de mandoline en achtergrondzang, Jim Green op de bas met achtergrondzang, Eddie Shifflet op gitaar, Jason Davis op banjo en Justen Hayens op viool.

Met haar warme vocale geluid en de mooie samenzang doet ze mij een beetje denken aan Alison Krauss en Rhonda Vincent.

Michelle Nixon

De naam van de groep Michelle Nixon & Drive vertoont ook wel enige overenkomst met Alison Kraus & Union Station, Rhonda Vincent & The Rage.

In augustus van 2003  heeft deze groep ook nog het mooie bluegrass album “It’s my turn”  via het label Pinecastle Records uitgebracht. Zeer de moeite waard.

Dat geldt trouwens ook voor de andere bluegrasszangers en zangeressen, zoals Josh Williams, Sally Jones, Eddie &  Martha Adcock, Jim Hurst en Missy Raines, die allemaal hun bijdrage leveren aan een zeer geslaagde Kerstalbum geheel in bluegrass stijl.

Van dit album hoorde u ook nog Larry Stephenson met z’n groep met de song “Country Christmas” in 1999 opgenomen in de Hilltop Studios in Nashville TN met de bekende Sonny Osborne als producer.

Tijd om eens kennis te maken met de traditionele bluegrassmuziek door Larry Stephenson hier tijdens een “live” optreden met de song “How High Is That Mountain”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

David Parmley and Continental Divide

Vervolgens David Parmley met z’n groep Continental Divide, die de bluegrassmuziek natuurlijk dubbel en dwars in z’n genen heeft, meegekregen van z’n vader Don Parmley, die ooit deel uitmaakte van The Hillmen.

David gaat gewoon verder waar z’n vader is gestopt met fraaie traditionele bluegrassmuziek hier met de song “Christmas in the Old Home Place”.

Hier nog even een kort fragment van een “live’ optreden van The Special Consensus hier met de bluegrass gospel “Lord Show Me The Righteous Pathway”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

En dan jawel alle luisteraars en in het bijzonder z’n fans in de omgeving van Wadway Noord-Holland, zoals Piet van Mourik  kregen ook van Greg Cahill van The Special Consensus de beste wensen met ook nog een traditioneel muzikaal advies “Go Tell It On The Mountain”.

“Go Tell It on the Mountains” hier in een geheel andere stijl door Toby Keith & Jewel tijdens een “live” optreden, maar die ook staat op z’n dubbel album “A Toby Keith Classic Christmas” in 2007 uitgebracht door Show Dog Nashville. Een vreselijke foto van hem als Santa Claus maar wel een heel fraai album.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

John Prine - Everythings Is Cool

Dan gaan we nu door naar de Midwest met een bijzonder onderkoelde humoristische Kerstsong door zanger/schrijver/gitarist John Prine en dat staat op het album “John Prine Christmas” uitgebracht in 1993 door zijn eigen platenmaatschappij “Oh Boy”.

Ik heb het album al jaren in m’n bezit, een album met slechts 8 tracks, waarvan 3 “live’ opnames van “All the Best” , If You Were the Woman and I Was the Man” en “Christmas in Prison” en nog steeds zeer de moeite waard om naar te luisteren.

Voor de lezer van dit bericht nog de gelegenheid om aanwezig te zijn bij een “live” optreden van John Prine met z’n song “Everything Is Cool”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Kate and Ann McGarrigle en Chaim Tannenbaum - Blue Christmas

Vervolgens “Blue Christmas” in een “folk-sfeer” tijdens een Kerstviering bij Kate & Anna McCarrigle hier met lead-zang door Chaim Tannenbaum. Deze bijzondere uitvoering staat op het album “The McGarrigle Christmas Hour” in 2005 uitgebracht door Nonesuch.

Kate en Ann McCarrigle nodigden een aantal familieleden en vrienden uit om een mooi Kerstalbum te maken.

Zoon en dochter van Kate, Rufus en Martha Wainwright waren aanwezig evenals collega’s van het 1ste uur, zoals Chaim Tannenbaum en getalenteerde vrienden zoals Emmylou Harris en Teddy Thompson.

Kate en Anna treden voornamelijk op als gastvrouwen op de achtergrond met drie eigen songs, terwijl Rufus en Martha, allebei op gitaar en Rufus ook nog op de piano met zang, ook nog een song hadden meegebracht..

Kate & Anna zijn vooral schitterend vokaal aanwezig bij de songs “Wise Men” en “Post Starboard Sox”.

Kate and Anna McGarricle and Chaim Tannenbaum

Maar in deze song “Blue Christmas” dus een hoofdrol voor hun vriend en collega Chaim Tannenbaum op de mandoline en met lead-zang!

“Hard Times Come Again No More” op zeer fraaie wijze gezongen door Kate & Ann McGarricle, Mary Black & Emmylou Harris met tal van vrienden tijdens de “Trans Atlantic Sessions”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Brooks and Dunn - Hangin' 'Round the Mistletoe

Dan nu naar de meer hedendaagse Kerstcountry songs met het duo “Brooks & Dunn” hier met de song “Hangin’ ‘Round The Mistletoe” en die staat op hun speciale Kerstalbum “It Won’t Be Christmas Without You” met 11 songs en die in 2002 werd uitgebracht door Arista Nashville.

Na bijna 20 jaar succesvolle samenwerking als “Brooks & Dunn” zullen zij in 2010 afscheid nemen van het publiek als “duo”.

Vanaf 23 april t/m 8 augustus gaan Kix Brooks & Ronnie Dunn op toernee met de “The Last Rodeo Tour”. Het tournee start in Sacramento, waarna in totaal 47 steden worden aangedaan.

Als verrassing voor u nog een optreden van Brooks & Dunn hier met de titelsong van hun album “It Won’t Be Christmas Without You”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Ben Keith - Silver Bells

Vervolgens in het programma de bekende “Silver Bells” in een toch wel heel romantische versie door steelgitarist Ben Keith.

Deze uitvoering staat op het album “Christmas at the Ranch” een bijzonder Kerstalbum met veel en uitstekend steelgitaarwerk van Ben Keith, die jarenlang heeft samengewerkt met Neil Young.

Een bijzonder album oorspronkelijk in 1994 uitgebracht met de titel “Seven Gates: A Christmas Album”, maar vorig jaar opnieuw “geremastered” door Vapor Records uitgebracht.

Verderop in het programma komen we dit album nog eens tegen.

Voor de lezer een andere maar ook leuke versie van “Silver Bells” hier door Sir Terry Wogan en Aled Jones. U moet echt even kijken en luisteren.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Michelle Wright - A White Christmas

En dan Michelle Wright met haar versie van “White Christmas”, die staat op haar album “A Wright Christmas” in oktober 2008 uitgebracht door Savannah Music.

Een leuke video-clip van Michelle Wright tijdens “The Calgary Stampede”, waarbij zij de eervolle “White Hat” ontvangt op 29 november j.l.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Een “Wright Christmas”, het eerste Kerstalbum van de Canadese countryster Michelle Wright, reeds meerdere malen uitgeroepen tot Canadese countryzangeres van het Jaar. Een album met 12 Kerstsongs met een aantal traditionele songs in een verrassende nieuwe versie en een aantal songs uit deze donkere December periode van haar keuze en een originele Kerstsong.

Toch ook nog even een fraaie muzikale countrymusic clip van Michelle Wright hier met de song “Take It Like a Man”, die o.a. staat op haar album “Now & Then”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Cash on Delivery - December

Na het overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het nu tijd voor de nederlandse countrymuziek in Kerstsfeer met om te beginnen Cash on Delivery hier met de song “December”.

Deze song staat staat op het verzamelalbum “The Best of Country Christmas”, dat in 1999 werd uitgebracht door Mirasound Red Hat. Een verzamelablum met tal van andere bekende Nederlandse countrymusici als Jany Szabo, Savannah, Frank Jansen en 4 Wheel Drive.

Voor u als lezer hier een andere maar zeer bekende uitvoering door Merle Haggard.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Ook de song “The Mistletoe is waiting” door Ruud Hermans in samenwerking met guitarist Cor Mutsers staat op deze CD.

Jammer, jammer, dat Ruud eind 2008 is gestopt met zijn optredens. Daarnaast was Ruud ook nog actief als medesamensteller en presentator van het programma “American Connection”, dat door de KRO via Nederland 1 werd uitgezonden.

Helaas zal dit programma ook al uit de ether gaan verdwijnen: per 1 januari a.s. valt het doek voorgoed.  E.e.a. heeft te maken met vernieuwing van de zenders en met veranderde muziekkeuze van de zenders, de coördinatoren, de omroep.

Liefhebbers van countrymuziek kunnen voor het luisteren naar hun favoriete bluegrass, Honky Tonk, Cajun, Tex-Mex en Americana nog het beste terecht van lokale omroepen, waarvan de meeste ook via het internet zijn te beluisteren en dus eigenlijk “wereldwijd” zijn te ontvangen.

Ruud Hermans hier samen met z’n zoon Jaap tijdens z’n optreden in theater 013 Tilburg ter gelegenheid van z’n 40-jarig jubileumfeest.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

 

Doug Stone - All I Want For Christmas Is You

Dan nu terug naar Nashville TN met Doug Stone met de song “All I Want for Christmas Is You”.

Deze zanger/schrijver/gitarist uit Newnan Georgia, die vooral in de jaren 90 veel succes boekte met hedendaagse countrymuziek en tal van mooie albums maakte.

Vooral met vooral z’n eerste “Doug Stone Album” , z’n 2e  album “I thought It Was You” en in 1993 z’n 3e “From the Heart” was hij erg succesvol.

In 1992 bracht hij nog z’n speciale Kerstalbum met de titel “The First Christmas”, waar op deze song dus staat.

Voor de lezer nog even de mogelijkheid om eens kennis te maken met Doug Stone hier met de song “I’d Be Better Off in a Pinebox”, die staat op z’n 1ste album “Doug Stone”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

 

Ben Keith - Blue Christmas

Een eenzame Kerst “Blue Christmas” door Ben Keith op steelgitaar samen met tal van vrienden.

In dit programma heeft u hem ook al gehoord met de instrumentale versie van “Silver Bells”.

Twee tracks, die staan op het album “Christmas at the Ranch”, zeer recent opnieuw uitgebracht door Vapor Records.

Een speciale opname door Sony als video-clip uitgebracht van Elvis Presley hier tezamen met Martina McBride met de song “Blue Christmas”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Ben Keith, een producer van naam, solo artiest, die ook jaren als steelgitarist heeft gespeeld bij Neil Young en die is ook nog aanwezig op dit album en  zo direct als uitsmijter zal zijn tezamen met een uit 27 leden bestaan jongeren-koor.

Dan nu zoals aangekondigd een passend slot in Kerstsfeer van deze voorlaatste uitzending van uw “Countrymusic Round-Up” verzorgd door  Ben Keith met Neil Young in de hoofdrol met zang en op gitaar met z’n jongerenkoor met de song “Greensleeves”.

Ben Keith hier met Neil Young en de song “What Child Is This?”, waarvan de melodie overeenkomt met het traditionele Engelse “Greensleeves”

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Technical Details on the Program

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry in Het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).

Uitzending gemist? Jammer, jammer, maar u krijgt een herkansing, want het programma wordt op zaterdag van 12.00-13.00 herhaald en natuurlijk ook via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

info@el-okay-ranch.nl

Het adres staat vermeld “achter” de emailafbeelding!

Speellijst ” Countrymusic Round-up ” 

Datum: Dec. 22 ‘09 19.00 – 20.00 uur

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*      Artiest/groep ***       Titel muziek ***         Label

1. Scott Vestal/Aubrey Haynie/Wayne Benson/Mark Schtaz & Jeff Autry   ***   Frosty The Snowman   *** intromusic   ***   Pinecastle Records

2. Michelle Nixon & Drive   ***   When It’s Christmas in Virginia   ***   Pinecastle Records

3. Larry Stephenson   ***   Country Christmas   ***   Pinecastle Records

4. David Parmley & Continental Divide   ***   Christmas at the Old Home Place   ***   Pinecastle Records

5. The Special Consensus   ***   Go Tell It On The Mountain   ***   Pinecastle Records

6. John Prine   ***   Everything Is Cool   ***   Oh Boy

7. Chaim Tannenbaum & The McGarrigle’s     ***   Blue Christmas   ***   Nonesuch

8. Brooks & Dunn   ***   Hangin’ ‘Round the Mistletoe   ***   Arista/BMG

9. Ben Keith   ***   Silver Bells   ***   Vapor Records

10. Michelle Wright  ***   White Christmas   ***   Savannah Music

11. Earl & Randy Scruggs and Doc Watson   ***   Keep on the Sunny Side   ***   agendamusic   ***   Mercury Records

12. Cash on Delivery   ***   December   ***    Mirasound/Red Hat

13. Ruud Hermans & Cor Mutsers   ***   The Mistletoe Is Waiting   ***   Mirasound/Red Hat

14. Doug Stone   ***   All I Want for Christmas Is You   ***   Epic/Sony

15. Ben Keith   ***   Blue Christmas   ***   Vapor Records

16. Neil Young & Choir   ***    Greensleeves   ***   Vapor Records

Be There Next Week! Same Time, Same Frequency and via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *