Shimmy Down the Chimney

Alison Krauss - Shimmy Down the Chimney

Zo vlak voor de Kerstdagen met enige vertraging toch nog even een bericht, want in deze donkere en koude dagen van december besteden we in het radioprogramma “Countrymusic Round-Up” ook alvast aandacht aan de countrymuziek in Kerstsfeer.

Niet de overbekende Kerstsongs, die u inmiddels via  diverse radiostations kunt horen, maar “iets heel anders”, bluegrassversies met oa. Rhonda Vincent, Open Road, Bill Grant & Delia Bell en ook nog Lynn Morris.

Verder terug in de tijd met o.a. Ralph Stanley & The Clinch Mountain Boys en The Country Gentlemen, maar ook Dwight Yoakam en bijv. Alison Krauss met de tongbreker “Shimmy Down the Chimney” of te wel “Kruip door de schoorsteen”.

Halverwege het programma natuurlijk nog de agenda met een overzicht van de countryevenementen in de regio en daarna gaan we gewoon door met Nederlandse country in Kerstsfeer met Savannah en Frank Jansen.

Vervolgens nog even proeven aan de Kerst met Brad Paisley en Ray Stevens met z’n humoristische Kerst “The Greatest Little Christmas Ever Wuz” en is de groep Lonestar onze uitsmijter met een bijzondere uitvoering van de song “Santa Claus is Coming to Town”.

O Christmas Tree - Rhonda Vincent

We begonnen het progamma met de verklaring van Rhonda Vincent hier samen met The Rage, dat de “Kersttijd nadert”, “Christmas Time’s  a Coming”,  gevolgd door

“Christmas is near “ door “Open Road” een top bluegrass-groep uit Colorado, die bluegrass speelt op een vriendelijke en trouwe manier met liefde voor de muziek van Bill Monroe, Jim & Jesse, The Osborne Brothers en Del McCoury.

Terug naar de basis is hun stijl met schitterende samenzang prima de lux vastgelegd door de tenorzang van Bradford Lee Folk, die ook nog de gitaar voor zijn rekening neemt en de heldere banjo van Jim Runnels en zingt natuurlijk ook mee.

Trouwens Robert Brit neemt de viool voor z’n rekening Caleb Roberts mandoline en tevens baritonzang en tenlsotte nog Eric Thorin op de staande bas.

Vervolgens de bekende “Rudolph the Red-Nosed Raindeer” door Lynn Morris in dit programma in bluegrass stijl.

Lynn Morris, afkomstig uit Lamesa TX al sedert de begin jaren ’70 actief in de bluegrass muziek en sedert eind jaren ‘80 op gitaar en met zang met haar eigen “Lynn Morris Band” met haar echgenoot Marshall Willborn als eminente basspeler met Jesse Brock op mandoline en Ron Stewart op banjo en viool.

Vervolgens in dit programma ook nog het inmiddels gepensioneerde duo Bill Grant en Delia Bell met hun Kerstsong “My Little Silver Bells”.

Deze vier songs staan op het mooie verzamelalbum “O Christmas Tree” in 2002 uitgebracht door Rounder Records.

Als lezer van dit bericht kunt u ook nog even gebruikmaken van de link naar een clip met de song “Christmas Time’s Coming” door Rhonda Vincent & The Rage ondertussen kijkend naar een warm haardvuur.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

 

 

Ralph Stanley and The Clinch Mountain Boys - Beautiful Star of Bethlehem

Dan gaan we nu een stapje terug in de tijd met Ralph Stanley & The Clinch Mountain Boys hier met de song “Beautiful Star of Bethlehem”, die staat op het album “Christmas in the Mountains” uitgebracht door Rebel Records.

Hiernog The Clinch Mountain Boys met Keith Whitley op gitaar en met lead-zang, Jack Cooke op de bas en baritonzang en Troy “Renfro” Profitt op lead-gitaar, Curley Ray Cline op viool en natuurlijk on-miskenbaar Ralph Stanley op z’n banjo met z’n tenorstem.

Deze song staat ook op hun album “Clinch Mountain Gospel” opgenomen in juni 1977 en op LP uitgebracht door Rebel Records, natuurlijk allang grijs gedraaid, maar gelukkig in 2001 op een CD geperst met kenmerk REB-CD-1571.

In dit bericht nog even verder terug in de tijd en kunt u ook nog even luisteren naar Carter Stanley op gitaar met lead-zang en Ralph Stanley eveneens op gitaar met z’n zeer herkenbare tenor-zang hier met de klassieker “Beautiful Star of Bethlehem”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens “Blue Christmas” of te wel  “Een eenzame Kerst”door Larry Sparks.

Larry Sparks werd in 2006 tijdens het IBMA Award festival voor de 2e achtereenvolgende keer uitgeroepen tot bluegrasszanger van het jaar, terwijl zijn album “40” werd uitgeroepen tot beste bluegrass album van het jaar 2005.

Voor de lezer nog even een uitstapje naar Elvis Presley, want zijn uitvoering van de song Blue Christmas is toch wel één van de bekendste.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

The Country Gentleman - Christmas Time Back Home

De song “Blue Christmas” staat trouwens ook op het reeds eerder vermelde verzamelalbum “Christmas in the Mountains” “Bluegrass songs for the season” evenals de song “Christmas Time Back Home” gespeeld en gezongen door de The Country Gentlemen.

Een opname uit de beginjaren ‘60, die ook staat op het mooie verzamel album “The Early Rebel Recordings 1962-1971” bestaande uit 4 CD’s en dus uit de periode, dat John Duffey, Tom Gray en Eddie Adcock ook nog deel uitmaakten van The Country Gentlemen met natuurlijk de onvergetelijke zanger/gitarist Charlie Waller.

Nog even herinneringen ophalen aan de “Classic” Country Gentlemen tijdens een reunie concert in Woodstock in 1992 met de song “Dark as a Dungeon”.

Gewoon even doorschakelen/Just User the Link!

Dwight Yoakam - Santa Claus Is Back in Town

Dan in het programma naar Californie en Dwight Yoakam met zijn constatering, dat Santa Claus weer terug is in de stad “Santa Claus Is Back in Town”.

Voor de liefhebbers van Dwight nog even de gelegenheid om nogeven te keijken en luisteren naar z’n song “Nothing’s Changed Here” tijdens een “live” optreden in Wheeling West Virginia.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Ook nog countryzangeres Jo Dee Messina met haar verzoek “Let It Snow! Let it Snow! Let it Snow!”. Ze moet nog even geduld hebben, want naar verwachting zal er donderdag ook in Nederland enige sneeuw kunnen vallen. Wordt het dan toch nog winter?

Jo Dee Messina hier zeer recent tijdens een “live” optreden samen met een jongerenkoor in de United Methodist Church in Brentwood Tennessee met de song “Let It Snow. Let it Snow! Let it Snow! 

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

“”Shimmy Down the Chimney” door Alison Krauss de titelsong van het album, dat in 2004 werd uitgebracht door Capitol records. Een verzamelalbum met 18 songs door verschillende countryzangers en zangeressen zoals Toby Keith, Glen Campbell, Willie Nelson, Merle Haggard en Dolly Parton.

Een album met veel bekende songs behalve deze “Shimmy Down the Chimney” of te wel “Zorg, dat je door de schoorsteen komt” voor deze gelegenheid door Alison Krauss zelf geschreven. Bluegrass diva Alison Krauss hier eens op de moderne pop tour met een ‘funky” geluid en natuurlijk ook passend in dit programma “Countrymusic Round-Up”.

“Shimmy Down the Chimney” een fraai country Kerstalbum met een zeer gevarieerd aanbod van countrykerstsongs vanuit het verleden met de song “I’ll Be Home for Christmas” door Glen Campbell, “Pretty Paper” door Willie Nelson en “Call Collect on Christmas” door Del McCoury.

Natuurlijk voor de lezer nog even deze uitvoering van de song “Shimmy Down the Chimney” met een fraaie slide-show van Alison Krauss!

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Frank Jansen - Old Toys Trains

Na het overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het nu tijd voor de nederlandse countrymuziek in Kerstsfeer met om te beginnen Frank Jansen hier met de Roger Miller Kerstsong “Old Toys Trains”, die staat op het verzamelalbum “The best of Country Christmas” in 1999 uitgebracht door Mirasound.

Frank Jansen is als actief in de countrymuziek sedert 1994 en behaalde in 1997 met z’n eerste CD “You’re a phonecall I need to make” de “Album of the Year Grammy Award”.

Met de tweede CD “My way or the highway” won Frank 2 prijzen: Gram Award voor de song: ” If you ever need a fool”, een eigen compositie van Frank, en een Europese Award voor Album of the Year 1999 door de Europese CMA.

Lolene, zijn derde album, dat in het voorjaar van 2002 verscheen, werd eveneens zeer enthousiast ontvangen door de countryliefhebbers. Dit jaar heeft Frank Jansen af scheid genomen van zijn 5 mans formatie de “Frank Jansen Band” en is verder gegaan als “Frank Jansen Trio”. De vorige maand trad hij nog op tijdens de bekende zondag luistermiddag van John Schets in “Theater De Schuur” te Zevenbergen.

Nog even terug naar het DCMA Award Gala 2008 met een optreden van Frank Jansen samen met Cash on Delivery met de truckersong “Big Wheels Rolling”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Savannah at theater 013 Tilburg

Vervolgens “Silver Bells” door de nr.1 countrygroep 2009 van Nederland Savannah” met hun versie van deze bekende Kerstsong en die eveneens staat op het eerder vermelde verzamelalbum

Een album met 16 songs door Nederlandse countrymusici, zoals ook Cash on Delivery, Jany Szabo, 4Wheel Drive, Jony de Boer etc.

Savannah heeft op zondagmiddag, 13 december in een uitverkocht theater 013 in Tilburg hun nieuwe album gepresenteerd en als lezer kunt u ook alvast even hiermee kennismaken middels hun gereserveerde digitale ruimte en tevens de mogelijkheid om een exemplaar te betsellen.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Brad Paisley - Winter Wonderland

Dan nu naar Nashville TN voor Brad Paisley in winterse sferen met de song “Winter Wonderland”, die staat op z’n album “Brad Paisley Christmas” vorig jaar uitgebracht door Arista Nashville.

Brad Paisley, die dit jaar  voor de 3e achtereenvolgende keer de CMA Award als “ Countryzanger van het Jaar”ontving evenals de Award “Musical Event of the Year” voor “Start a Band” samen met Keith Urban, hier met een Christmas album met niet alleen “Christmas-standards” maar ook met het grappige “Penguin, James Penguin”.

Ook nog even kennismaken met deze uitvoering van “Winter Wonderland” door Brad Paisley met een mooi wintersplaatje op de achtergrond.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Ray Stevens - Greatest Little Christmas Ever Wuz

Vervolgens Ray Stevens met de humoristische song “Greatest Little Christmas Ever Wuz” van z’n bijzondere Kerstalbum “Ray Stevens Christmas: Through a Different Window” in 1997 uitgebracht door MCA Nashville.

Een album met 13 gekke Kerstsongs met titels als “I Won’t Be Home for Christmas, Xerox Xmas Letter, “The Little Drummer Boy-Next Door”, Santa Claus Is Watching You”.

En natuurlijk dit bijzondere voorstel om alle feestdagen dan maar op 1 dag te gaan vieren en om te bouwen tot “Greatest Little Christmas Ever Wuz”

 Mooie verhalen op het album “Christmas Through a Different Window”!

Tijd voor de lezer om ook nog even kennis te maken met de song “Greatest Little Christmas Ever Wuz” door Ray Stevens middels een “slide-show”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Lonestar - Sanat Claus Is Coming to Town

En dan is het ook al weer tijd voor onze uitsmijter, de groep Lonestar, met hun versie van “Santa Claus is Coming to Town”, dat o.a. staat op het mooie Canadese verzamelalbum “Country Heat Christmas 3” op 14 oktober van vorig jaar uitgebracht door Sony/BMG.

Oorspronkelijk staat deze versie op hun album “This Christmas Time” in 2000 uitgebracht door BNA.

Tot slot voor de lezer nog even een slide-show met de titelsong van het album “This Is Christmas Time” door Lonestar.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Hereafter Technical Details on the Program

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry in Het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).

Uitzending gemist? Jammer, jammer, maar u krijgt een herkansing, want het programma wordt op zaterdag van 12.00-13.00 herhaald en natuurlijk ook via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

info@el-okay-ranch.nl

Het adres staat vermeld “achter” de emailafbeelding!

Speellijst ” Country Music Round-up ” 

Datum: Dec. 15 ‘09 19.00 – 20.00 uur Heruitzending op Dec. 19 ‘09 11.00 – 12.00

Samenstelling en presentatie : Jan N. Evenhuis

Techniek : Stefan van Boudestein

Nr*      Artiest/groep ***       Titel muziek ***         Label

1.         Country Gazette   ***   Hot Burrito Breakdown   *** intromusic   ***   BGO Records

2. Rhonda Vincent & The Rage   ***   Christmas Time’s a Coming   ***   Rounder Records

3. Open Road   ***    Christmas Is Near   ***   Rounder Records

4. Bill Grant & Delia Bell   ***   My Little Silver Bells   ***   Rounder Records

5. Lynn Morris Band   ***   Rudolph the Red-Nosed Raindeer   ***   Rounder Records

6. Ralph Stanley & The Clinch Mountain Boys   ***   Beautiful Star of Bethlehem   ***   Rebel Records

7. Larry Sparks   ***   Blue Christmas   ***   Rebel Records

8. The Country Gentlemen   ***   Christmas Time Back Home   ***   Rebel Records

9. Dwight Yoakam   ***   Santa Claus Is Back in Town   ***   Capitol Records

10. Jo Dee Messina   ***   Let It Snow! Let It Snow! Let It Snow!   ***   Capitol Records

11. Alison Krauss   ***   Shimmy Down the Chimney   ***   Capitol Records

12. Earl & Randy Scruggs and Doc Watson   ***   Keep on the Sunny Side   ***   agendamusic   ***   Murcury Records

13. Frank Jansen   ***    Old Toy Trains   ***   Mirasound Red Hat

14. Savannah   ***    Silver Bells   ***   Mirasound Red Hat

15. Brad Paisley   ***   Winter Wonderland   ***   Arista Nashville

16. Ray Stevens   ***   Greatest Little Christmas Ever Wuz   ***   MCA

17. Lonestar   ***   Santa Is Coming to Town   ***   BNA

Be There Next Week! Same Time, same Frequency and via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *