All My Ramblin’ Days Are Through

Geoff Muldaur and The Texas Sheiks

Een aantal weken geleden in dit programma speciale aandacht voor het optreden van Jim Kweskin en Geoff Muldaur in Paradiso te Amsterdam.

In die uitzending vertelde ik reeds, dat zeer recent het album met de titel “Texas Sheiks” door Geoff Muldaur & The Texas Sheiks was uitgebracht. En jawel hoor inmiddels een exemplaar in mijn bezit en natuurlijk twee mooie songs van dit bijzondere folk-album in deze uitzending. Maar zoals u van ons gewend bent beginnen we met de bluegrass dit keer verzorgd door Bill Emerson & The Sweet Dixie vervolgens Michael Martin Murphey samen met Audie Blaylock en “last but not least” ook nog de Crowe Brothers.

Halverwege het programma nog een

overzicht van de countrymuziek-evenementen in de regio en dan daarna is het tijd voor de Nederlandse bijdrage aan dit programma dit keer door Conny Lee uit Etten-Leur en ook nog weer eens Dick van Altena.

Daarna gaan we naar Nashville TN voor “good old” Bill Anderson vervolgens naar Austin Texas voor James Hand met een song van zijn nieuwe album “Shadow on the Ground” en we blijven in deze regio want Robert Earl Keen treedt op als uitsmijter van dit programma met een humoristische song van zijn nieuwe album “The Rose Hotel”.

Bill Emerson and The Sweet Dixie band - A Little Rain

“A Little Rain” of te wel “Een kleine beetje regen” nou daar hebben wij inmiddels ook al weer voldoende van gehad, maar hier dus in een iets meer optimische vorm door Bill Emerson & The Sweet Dixie met een song, die staat op het album met hun eigen bandnaam in 2007 uitgebracht door Rebel Records.

En van dit album in dit programma ook nog de song “Hills of Roane County” een mooi gebied in de staat Tennessee.

“Big” Bill Emerson, die in 1956 een trio vormde met zanger en mandoline-speler Buzz Busby en zanger/gitarist Charlie Waller.

Toen Buzz door een auto-ongeluk werd uitgeschakeld vormden Charlie Waller en Bill Emerson samen met mandolinespeler John Duffey en bassist Tom Gray de legendarische bluegrass groep “The Country Gentlemen”.

Tijd voor u als lezer om eens kennis te maken met Bill Emerson & The Sweet Dixie Band hier met Frank Solivan op de mandoline met lead-zang hier tijdens een “live” optreden met de song “All My Ramblin’ Days Are Through”.

Deze song staat ook op hun album “Bill Emerson and The Sweet Dixie Band”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Bill Emerson

En zoals u inmiddels heeft kunnen horen Bill Emerson speelt nog steeds uitstekend banjo in Hills of Roane County met Paul Williams op mandoline met lead-zang, Dudley  Connell op gitaar, Pat Whitge op viool en Joe Wheatley op de bas.

We begonnen dit programma met de song “I Don’t Care Anymore” ook door de vermelde Bill Emerson samen met The Sweet Dixie en die staat op het album “Southern”, dat in januari 2010 zal worden uitgebracht door Rural Rhythm.

Tijdens het IBMA “World of Bluegrass” Festival in Nashville TN werden ter promotie van de muziek tal van albums ter beschikking gesteld aan de bezoekende DJ’s.

Ik ben er zelf niet geweest, maar Loek Lamers en Dick Groot, twee zeer betrokken en ervaren bluegrassprogrammamakers van West-Friesland Radio, waren er wel en hebben heel veel nieuwe albums voor hun programma op donderdagavond van 19.00-21.00 meegenomen.

En via hun countrymuziek collega, Piet van Mourik, ben ik dus ook in het bezit gekomen van het verzamelalbum “Class of 2009” special uitgebracht door Rural Rhythm Records en kunt u alvast ook via het programma “Countrymusic Round-Up” kennisnemen van al dat moois, dat binnenkort via hun label zal verschijnen.

U kunt ook nog even luisteren naar de song “Sweet Dixie Girl” met lead-zang door Con Burch en ondertussen kijken naar de afbeelding van het album.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Michael Martin Murphey - Running Gun

Vervolgens nog van het vermelde verzamelalbum “Class of 2009”  de song “Running Gun” door Michael Martin Murphey samen met Audie Blaylock.

Deze song staat op hun album “Buckaroo Blue Grass 2”, dat in februari volgend jaar zal worden uitgebracht door Rural Rhythm Records.

Als luisteraar van dit programma heeft u dus al even in de toekomst kunnen kijken middels dit fraaie promotie-album van de vermelde platenmaat-schappij uit Arcadia Californie.

Michael Martin Murphey, een Texaanse zanger/schrijver guitarist, waarschijnlijk bij een aantal rockliefhebbers uit de eindjaren ‘60 nog wel bekend als leider van “The Lewis & Clarke Expedition”, die na veel muzikale omzwervingen in de jaen ’90 weer terugkeerde naar z’n favoriete muziek, de countrymuziek en een aantal albums maakte in de serie “Cowboy Songs” met schitterende verhalen.

En dan nu dus binnenkort weer een fraai bluegrass album met Audie Blaylock en waar hij ook nog samen met  Carrie Hassler is te beluisteren.

Michael Martin Murphey hier samen met Audie Blaylock & Redline en Lou Reid met de song “Carolina in the Pines” tijdens een show van Rural Rhytm Records gedurende het IBMA World of Bluegrass festival 2009 in Nashville TN.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

The Crowe Brothers - Are You teasing Me?

“Which One Is to Blame” een song uit de jaren ‘60 en zeer bekend van de vertolking door The Wilburn Brothers en later ook nog eens door Chris Hillman en Herb Pedersen, maar in dit programma nu door de Crowe Brothers hier met een song, die staat op hun album “Brothers-N-Harmony” in 2007 uitgebracht door Rural Rhythm Records.

Ook de Charlie & Ira Louvin of te wel “The Louvin Brothers” song “Are You Teasing Me”  in dit programma staat op ditzelfde album.

The Crowe Brothers bestaande uit Josh en Wayne Crowe zingen en spelen al heel hun leven en treden sedert 1975 professioneel als duo op met traditionele bluegrass, folk en akoestische countrymuziek.

Hun laatste album “Brothers-N-Harmony” werd op 23 September 2008 ook al uitgebracht door Rural Rhythm Records.

Hun samenzang brengt weer mooie herinneringen boven aan andere broers in de bluegrass zoals The Stanley’s, n zoals u hoorde The Louvin’s en The Osborne’s.

Luister en kijk maar eens naar de video-clip van een bijzonder “live” optreden van Raymond Fairchild en de Crowe Brothers met de song “Where the Old Red River Flows” in de TV-show “Fire on the Mountain”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Geoff Muldaur and the Texas Sheiks - All By Myself

Dan nu in dit programma een uitstapje naar bijzondere folk-muziek met Geoff Muldaur & The Texas Sheiks en hun song “All By Myself” en  “Sweet to Mama” een traditional hier in de vertolking door Geoff Muldaur & The Texas Sheiks met hier Geoff Muldaur op de banjo met lead-zang, Suzy Thompson op de viool, Cindy Cashdollar op de dobro, Jim Kweskin op de gitaar, Johnny Nicholas op de kick-drum en Bruce Huhes op de bas.

Een aantal weken geleden besteedde ik nog al wat aandacht aan Jim Kweskin & The Jug Band met natuurlijk ook Geoff Muldaur en dit was naar aanleiding van hun optreden in Paradiso te Amsterdam op zondag, 11 oktober j.l.

En toen vertelde ik reeds dat zeer recent het nieuwe album “Texas Sheiks” was verschenen en jawel hoor zoals u inmiddels wel begrijpt thans ook in m’n bezit.

En natuurlijk zoals toegezegd ook in dit programma te beluisteren met de song “All By Myself” ooit geschreven door Williams Lee Conley Broonzy en beter bekend als “Big Bill” Broonzy, maar hier dus door Geoff Muldauer & the Texas Sheiks.

Een schitterend mooi album met 14 songs, die is gemaakt door de muzikale vrienden van en samen met de Texaan Stephen Bruton uit Fort Worth TX.

Geoff Muldaur onmoette Stephen in 1967 toen hij helemaal van Texas naar Newport, Rhode Island reed om te luisteren en te kijken naar een optreden van de Jim Kweskin Jugband en waarbij hij vooral was geïnteresseerd in het banjospel van Bill Keith.

Stephen Bruton heeft daarna jaren gitaar gespeeld bij o.a. Kris Kristofferson, Bonnie Raitt, T-Bone Burnett en Delbert McClinton.

Tijdens de song “All By Myself” speelt Stephen de gitaar solo’s, terwijl hij bij andere songs ook de mandoline en de 6-string banjo bespeelt.

Toen Geoff in 2008 hoorde, dat z’n oude vriend Stephen ernstig ziek was geworden en chemokuren onderging, was het hoog tijd om samen met oude vrienden mooie muziek te maken en nog weer eens herinneringen aan vroeger op te halen en die herinneringen hebben geleid tot dit prachtige album!

Kijk en luister vooral eens naar Geoff Muldaur met achtergrond informatie over hun album “Texas Sheiks” met ondertussen de song “Cairo”, die ook staat op deze CD.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Stephen Bruton

Stephen Bruton overleed helaas op 9 mei van dit jaar

Alle “Sheiks” van deze muziek hebben samen met Stephen Bruton een bijzonder album gemaakt, waarvan alleen maar duidelijk advies is te geven: Onmiddellijk aanschaffen! “Texas Sheiks” uitgebracht door “Tradition & Moderne”.

Tot slot van deze passende bijdrage aan het album “Texas Sheiks” met de symbolische hoes nog de fraaie gospelsong “Just a Little While to Stay Here” door Geoff Muldaur tijdens zijn optreden op 21 februari 2009 in de Acoustic Music San Diego CA.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Conny Lee - Cowboyboots or Business Suit

Na het overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het tijd voor de nederlandse countrymuziek en deze keer Conny Lee hier met de song “Cowboyboots or Business Suit, die staat op haar mini-CD of maxi-single “Still Going”, waarmee zij ook international veel succes mee boekt.

De Canadese promotiemaatschappijn Hillcrest heeft inmiddels een verzamel-CD uitgebracht en verzonden naar tal van Country-DJ’s over de hele wereld en krijgt veel positieve reacties.

Voor meer informatie kunt u natuurlijk even haar website raadplegen!

Dick van Altena - Adios Amigo

Vervolgens “Adios Amigo” natuurlijk bekend van de vertolking door Jim Reeves, maar hier dus door Dick van Altena een song, die staat op z’n nieuwe en al weer 25ste album “One Love Ago” uitgebracht door CRS P & C.

Op het album staan een aantal eigen liedjes van Dick, waaronder de titlesong “One love ago”, “Missing you girl” en “Carrie”.

Daarnaast heeft Van Altena een paar mooie covers opgenomen, zoals het openings-nummer  van het album “ I still miss someone”, een liedje van Johnny Cash, terwijl “You’re my best friend” een song is,waarmee Don Williams een grote hit scoorde in 1975.

Tijdens zijn “live” concerten met liedjes in het Betuws dialect heeft Dick van Altena ook vaak “Adios amigo” gespeeld en de reacties op dit liedje waren zo positief dat deze klassieker van Jim Reeves ook op het album “One love ago” is gekomen.  

De cd is gemaakt samen met drummer Ben Jansen, gitarist Patrick van Gerven, toetsenist Frans Senden en John Jansen op pedal steel guitar.

Dick van Altena samen met Hilde Vos en de countrygroep “Savannah” hier met de song “How’s the World treating You” tijdens het DCMA Award festival 2009. Nog even een “tip” op 2 januari 2010 een optreden van hen in de Theatershow “Somewhere Between Part Two” in het Turfship te Nieuwkoop.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Bill Anderson - It's Been a Good Week

Dan weer terug naar de US of A Nashville TN met “good old” Bill Anderson, geboren op 1 november 1937  in Columbia South Carolina, met de zeer optimische song “It’s Been a Good Week”, terwijl het nog maar maandag was!

Deze song staat op z’n album “The Way I Feel” in 2005 uitgebracht door Varese en waarbij hij nog steeds het niveau van zijn mooi geschreven countrysongs weet te handhaven. Ook op dit album zijn weer tien mooie verhalende songs van hem aanwezig, zoals “What drove her away”, “That’s Just the Way I Feel” en natuurlijk deze “It’s Been a Good Week”.

Ook van de traditie van Bill Anderson om z’n duet-partners in de schijnwerpers te zetten is hij op dit album niet afgeweken, want zanger/vioolspeler Kenzie Wetz en countryzangeres Rustie Blue, die regelmatig met hem in z’n shows optreden, zijn hier weer aanwezig.

Een mooi voorbeeld hiervan kunt u zelf nog even meemaken met “Whispering” Bill Anderson hier met één van z’n verhalen  “I Wonder If God Likes Country Music” tijdens een “live” optreden in de Grand Ole Opry met Roy Acuff als “old country-singer”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

James Hand - The Pain of Loving You

Vervolgens naar Austin TX voor zanger/schrijver/gitarist James Hand hier met de song “The pain of Loving You”, die staat op z’n nieuwe album “Shadow on the Ground” op 8 september van dit jaar uitgebracht door Rounder Records.

Het is een mooi album met “recht toe recht aan” Honky-Tonk muziek met weer opvallend gemak geschreven en gezongen door James Hand met uitzondering van zijn versie van “Mona Lisa”.

Threadgill's Austin

Klassieke Honky-Tonk dus onafhankelijk van de Nashville mode gedurende de afgelopen 30 jaar, waarbij hij werd geassisteerd door o.a. de bekende Lloyd Maines niet alleen op gitaar, dobro en pedal-steel, maar tevens als producer van dit album.

Ook Cindy Cashdollar, die we eerder nog hoorden bij de “Texas Sheiks” verleent hier ook weer haar assistentie op steelgitaar.

Voor een optreden van James Hand met z’n song “The Pain of Loving You” in de Honky-Tonk “Threadgill’s in Austin TX hoeft u slechts gebruik te maken van de link.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Robert Earl Keen - Wireless in Heaven

En we blijven nog even in Austin voor onze uitsmijter singer/songwriter Robert Earl Keen met de song “Wireless in Heaven”, die staat op z’n album “The Rose Hotel” op 29 september van dit jaar uitgebracht door Lost Highway.

Het is z’n eerste studio album sedert 2005, toen hij het album “What I Really Mean” uitbracht.

En u heeft z’n naam al gelezen ook Lloy Maines werd door Robert gevraagd om z’n album te produceren en Lloyd weet wel raad om op een zeer goede manier om het geluid van gitaren, zowel akoestische als electrisch, steelgitaren, mandolines en violen te produceren.

En dit album is weer boordevol met deze instrumenten.

Ook Bukka Allen is weer met z’n accordeon aanwezig. Zeer fraai album!!

Voor u als lezer tot slot nog naar een akoestisch optreden van singer/songwriter Robert Earl Keen hier met z’n song “Wireless in Heaven” tijdens het Key West Songwriters Festival in het Tropic Cinema Theater in Key West Fla. op 1 mei j.l.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Countrymusic Round-up” “The Grand Ole Opry in Het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).

Uitzending gemist? Jammer, jammer, maar u krijgt een herkansing, want het programma wordt op zaterdag van 12.00-13.00 herhaald en natuurlijk ook via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

info@el-okay-ranch.nl

Het adres staat vermeld “achter” de emailafbeelding!

Speellijst ” Countrymusic Round-up ” 

Datum: Nov 3. 20 ‘09 19.00 – 20.00 uur Heruitzending op Nov. 7 ‘09 12.00 – 13.00

Samenstelling & presentatie : Jan N. Evenhuis

Techniek : Stefan van Boudestein

Nr*      Artiest/groep ***       Titel muziek ***         Label

1. Country Gazette   ***   Hot Burrito Breakdown   *** intro-music   ***   BGO Records

2. Bill Emerson & The Sweet Dixie   ***   I Don’t Care   ***   Rural Rhythm Records

3. Bill Emerson & The Sweet Dixie   ***   Hills of Roane County   ***   Rebel Records

4. Bill Emerson & The Sweet Dixie   ***   A Little Rain   ***   Rebel Records

5. Michael Martin Murphey with Audie Blaylock   ***   Running Gun  ***   Rural Rhythm Records

6. Crowe Brothers   ***   Are You Teasing Me   ***   Rural Rhythm Records

7. Crowe Brothers   ***   Which One Is to Blame   ***   Rural Rhythm Records

8. Geoff Muldaur & The Texas Sheiks   ***   All By Myself   ***   Tradition & Moderne

9. Geoff Muldaur & The Texas Sheiks   ***   Sweet to Mama   ***   Tradition & Moderne

10. Earl & Randy Scruggs and Doc Watson   ***   Keep on the Sunny Side   ***   agendamusic   ***   Mercury Records

11. Conny Lee   ***   Cowboyboots or Business Suit   ***   Vincent Produkties

12. Dick van Altena   ***   Adios Amigo   ***   CRS Inlok

13. Bill Anderson   ***   It’s Been a Good Week   ***   Varese

14. James Hand   ***   The Pain of Loving You   ***   Rounder Records

15. Robert Earl Keen   ***   Wireless in Heaven   ***   Lost Highway

Be There next Week! Same Time, sam Frequency and via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *