Last Chance for a Thousand Years

Dwight Yoakam - Last Chance for a Thousand Years

Zo nu en dan worden door platen-maatschappijen oudere opnames en albums opnieuw uitgebracht.

Een mooi en zeer gewaardeerd voorbeeld hiervan is de verzamel-CD “Last Chance for a Thousand Years” van Dwight Yoakam door Rhino Flashback.

In dit programma dan ook bijzondere aandacht voor dit album met drie songs.

Maar zoals altijd beginnen we met de bluegrass verzorgd door de bluegrassgroep “Pathway”, Billy Boone Smith, Jerry Butler & John Wade gevolgd door de meer bekende Don Rigsby & Midnight Call en Chris Jones & The Night Drivers.

Halverwege het programma nog

een overzicht van de countrymuziek-evenementen en dan is het ook tijd voor de Nederlandse bijdrage aan dit programma met deze keer Frenk van Meeteren uit Den Haag met een twee songs van zijn akoestische folk album “Stop, Look and Listen”.

Daarna gaan we naar  Del RioTexas voor Rodney Carrington voor een song van zijn nieuwe album “El Nino Loco” gevolgd door Carrie Underwood en dan is het ook alweer tijd voor onze uitsmijter eveneens uit Texas Radney Foster tezamen met The Confessions.

Zoals aangekondigd weer bijzondere bluegrass met zo’n fraai verhaal in de song “They

Pathway - They Don't Make Girls Like Ruby Anhymore

Don’t Make Girls Like Ruby Anymore” geschreven door Tom & Dixie Hall samen met Keith Bilbrey hier gezongen en gespeeld door de groep “Pathway”.

De song staat op hun album “Somewhere Tonight” met 15 tracks op 15 april van dit jaar uitgebracht door Mountain Roads Records.

De groep bestaat uit Mark Freeman met lead-zang en op de banjo ,Mitchell Freeman op op de bas met achtergrondzang, Justin Freeman op gitaar, Scott Freeman op de viool met Jake Long op de mandoline en achtergrondzang en inmiddels heeft de groep zich uitgebreid met Casey Bird op dobro.

De drie broers en Justin, de zoon van Mark en afkomstig uit Mount Airy North Carolina hebben 11 van de 15 songs op dit album zelf geschreven.

“Somewhere Tonight” door Pathway een fraai bluegrass en gospel album uitgebracht door Mountain Roads Records.

Tijd om eens kennis te maken met de bluegrassgroep “Pathway” hier tijdens een “live” optreden op een lokale “Mainstreet” met de instrumental “Broadslide”, die als 6e track staat op het album “Somewhere Tonight”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Billy Boone Smith - A Beautiful Home

En natuurlijk gaan we nog even door met de bluegrass en “A Beautiful Home” door Billy Boone Smith hier met een schitterende ballade, die staat op z’n album “Live From Moose Lodge” in September van dit jaar uitgebracht door Muddy Sunshine LLC.

Billy Smith hier op gitaar en lead vocal, Terry Smith op de bas, Marilyn Smith beiden achtergrondzang, Dave Talbot op gitaar, Chris Henry op de mandoline en Shad Cobb op de viool.

Deze songs staan eveneens op een promotie-album met allemaal liedjes geschreven door Tom T. Hall en z’n echtgenote Dixie en uitgereikt tijdens het IBMA Bluegrass Festival begin deze maand in Nashville TN.

Een album dus met allemaal mooie verhalen van de legendarische  verhalenverteller en countryzanger/schrijver/gitarist Tom T Hall, die samen met z’n vrouw Dixie de countrymuziek heeft verrijkt met tal van mooie songs, zoals “Harper Valley P.T.A.”, “A Week in a Country Jail”, “The Year that Clayton Delaney Died”.

In 2008 werd Tom T. Hall als erkenning voor zijn enorme en langdurige verdienste voor de countrymuziek opgenomen in de “Country Music Hall of Fame”.

Bezoek ook nog even de platenmaatschappij “Muddy Sunshine”, waar u meer informatie vindt en o.a. ook naar een aantal songs kunt luisteren Billy “Boone” Smith.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Jerry Butler and John Wade - Shorty Is Forty

Van deze promotie album ook nog de song “Shorty Is Forty” gespeeld en gezongen door Jerry Butler en John Wade met Jerry op gitaar met lead-zang en John op de bas eveneens met zang instrumentaal bijgestaan door Chris Harris op mandoline, Kenny Ingram op de banjo, Ron Stewart op viool, Matt Ledbetter op dobro en ook nog vokale ondersteuning door Steve Gulley.

De song is afkomstig van hun album “Haulin’ Grass” in september van dit jaar uitgebracht door het bluegrassmuziek label “Blue Circle Records” uit Franklin TN.

Het album met 13 songs is een verzameling truckersongs van de klassieke countrystijl van Del Reeves tot nieuwe songs geschreven door Tom T. en Miss Dixie Hall, Steve Thomas & Dale Pyatt en Robert Evans.

Met het uitbrengen van dit nieuwe album zijn zij met hun ervaring van de afgelopen 10 jaar bij o.a. “Lorraine Jordan & Carolina Road” druk bezig met hun toekomstige optredens op festivals met hun nieuwe groep “The Blu-J’s”.

U kunt als lezer nog even gebruik maken van een link naar de website van Jerry Butler & John Wade en waarbij ook nog even kunt luisteren naar deze grappige bluegrass song!

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Don Rigsby and Midnight Call - Then Y'Aint

Vervolgens dan toch ook nog een tweetal bekende bluegrassgroepen waaronder Don Rigsby & Midnight Call met de song “Then Y’Aint”, die staat op het album “The Voice of God”, dat volgend jaar februari zal worden uitgebracht door Rebel Records.

Don Rigsby als vanouds met leadzang op de mandoline en gitaar, Robert Maynard op de bas, Dale VanderPool op banjo en Gerald Evans op viool.

Ook voor de luisteraars van dit programma dus songs te beluisteren niet alleen zo nu en dan uit het verre verleden, maar ook zelfs van albums, die nog moeten worden uitgebracht.

Don Rigsby hier samen met tal van collega’s zoals Terry Beaucom op de banjo, Phil Leadbetter op de dobro, Michael Cleveland op viool, Missy Raines op de staande bas en Lou Reid op gitaar met een bluegrass jam tijdens het IBMA Bluegrass Festival 2009.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Chris Jones and The Night Drivers - One Door Away

En als laatste bluegrass song van deze promotiealbum in dit programma “One Door Away” door zijn in Nederland succesvolle optredens zeer bekende Chris Jones & The Night Drivers.

Deze song staat ook op hun album “Cloud of Dust” zeer recent uitgebracht door Gal Sal Music met Chris Jones lead vocal en op gitaar, John Weisberger op de bas, Mark Stoffel op de mandoline, Ned Luberecki op de banjo en tenslotte Aaron Till op de viool.

Voor de promotie van z’n muziek en natuurlijk nieuwe album hebben Chris Jones en Ned Luberecki namens de groep enige digitale ruimte gereserveerd, waar u natuurlijk gebruik van kunt maken.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dwight Yoakam - It Only Hurts When I Cry

Dan is het nu tijd voor de hernieuwde uitgave van “Last Chance for a Thousand Years” van Dwight Yoakam met “It Only Hurts, When I Cry”  gevolgd door de songs “Thinking About Leaving”  en “I’ll Go Back to Her”.

Deze laatste song ooit geschreven en bekend geworden door Waylon jennings, maar hier dus in een zeer fraaie vertolking door Dwight Yoakam .

Deze songs staan dus op het verzamelalbum “Last Chance for a Thousand Years” destijds in 1999 uitgebracht door Reprise en zeer recent opnieuw uitgebracht door Rhino Flashback.

“Flashback” en inderdaad zo nu en dan is het prettig om weer eens zo’n fraai album uit het verleden opnieuw onder de aandacht van de countrymuziekliefhebbers en luisteraars te brengen.

Twee weken geleden in dit radioprogramma Ricky Skaggs met zijn heruitgebrachte”album “Waitin’ for the Sun to Shine” en nu dus Dwight Yoakam met zijn grootste hits uit de jaren ‘90.

Het album met 14 tracks omvat 11 top country singles zoals “Turn It On, Turn It Up, Turn Me Loose”, “A Thousand Miles from Nowhere” en “It Only Hurts, When I Cry” met ook nog drie nog niet eerder uitgebrachte opname’s, die u nu dan wel eindelijk heeft gehoord n.l. de door Rodney Crowell en Dwight geschreven song “Thinking About Leaving” en een cover van de Waylon Jennings song “I’ll Go back to Her” en tenslotte ook nog een cover van Queens “Crazy Little Thing Called Love”.

Voor u als lezer van dit bericht nog even een link naar de “openings” song van het album “Turn It On, Turn It Up, Turn Me Loose” tijdens een “live” optreden van Dwight Yoakam.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Zeer aanbevelenswaardig “Last Chance for a Thousand Miles: Greatest Hitsfrom the ’90’s” van Dwight Yoakam en onmiddellijk aanschaffen is mijn advies.

Zijn benadering van traditionele Honky Tonk en Bakersfield country deed in de jaren ‘80 de countrymuziek weer terugkeren naar de basis of te wel “The Roots”.

Net als zijn idolen Buck Owens, Merle Haggard en Hank Williams trok hij zich niet veel aan van de Nashville spelregels en heeft hij daarom in die tijd ook nooit lang in de countrymuziek overzichten gestaan en dat ondanks zijn fraaie muziek zoals op dit album “Last Chance in a Thousand Years”.

Tot slot van dit muziekblokje ook nog even naar een “live”optreden van Dwight Yoakam in 1994 met de song “A Thousand Miles From Nowhere”, zoals reeds aangegeven ook aanwezig op dit album.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Frenk van Meeteren - 8, 9 en 10

Na het overzicht van de countrymuziek evenemten in de regio is het nu tijd voor de nederlandse countrymuziek en deze keer in de richting van de folkmuziek met Frenk van Meeteren uit Den Haag hier met de song “8,9 & 10” gevolgd door “Keep Your Hands Off” De laatstvermelde song ooit in het grijze verleden geschreven en gespeeld door Huddie Ledbetter, maar hier dus in de vertolking door Frenk van Meeteren met een songs, die staan op z’n album “Stop Look and Listen” in 2006 uitgebracht door PAN Records.

“Stop, Look and Listen”  genoemd naar de groep, die maar 1 jaar bestond n.l. 1991 en een voortzetting was van de “Crooks”.

Frenk van Meteren kreeg na enige tijd toch weer de muziekkriebels en vond het tijd om nog eens een album te maken met als titel de naam van de groep.

Een album met 18 songs in een sfeer van blues, stringband songs en folk en waarbij Frenk met lead-zang, op gitaar en harmonica wordt bijgestaan door Rens van der Zalm op mandoline en ook met zang en Evert Willemstijn op de contrabass en ook met zang, een trio-bezetting dus.

Frank is oude bekende ook in de folk en jazzscene, hij speelde in de stringband Crooks (tournee’s in Rusland en Hongarije in de jaren 80), in de folkgroep King’s Galliard (jaren 70-80, prijswinnaars Letterkenny Folk festival)).

Daarnaast in de legendarische band de Gangbusters die o.a.veel speelden op de Boulevard of Broken Dreams (nu de Parade) en vergeet ook niet de Gehoorgangsters uit Rotterdam.

Een trio met mooie sfeervolle akoestische muziek.

Heeft u al eens kennis gemaakt met Frenk van Meeteren? Zo niet, dan moet u dat toch even doen en zo ja, dan is het nu tijd “Stop Look and Listen” tijdens een “live” optreden in Den Haag op 6 september 2003 met de song “Stealin’”. Deze song staat ook als 2e track op het album “Stop, Look and Listen”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Rodney Carrington - Drink More Beer

Dan nu naar Longview Texas voor de countryzanger/schrijver en komiek Rodney Carrington hier met de humorische song “Drink More Beer”, die staat op z’n album “El Nino Loco” of te wel “De Gekke Jongen” en dat klopt ook wel enigszins met de inhoud van de songs op dit album. Ook de titelsong in Tex-Mex sfeer brengt je in vakantie-sfeer.

Het album werd geproduceerd door z’n vriend Toby Keith en op 16 juni j.l. uitgebracht door Liberty/Capitol.

U kunt ook nog even luisteren naar Rodney Carrington’s “Drink More Beer”, terwijl u wordt vermaakt met een leuke toepasselijke slide-show! U hoeft ‘em niet helemaal af te kijken hoor!

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Carrie Underwood - I Told You So

Vervolgens naar de country-pop met “I Told You So” door Carrie Underwood hier met een song van haar album “Carnival Ride” op 23 okotber 2007 uitgebracht door Arista nashville.

Alvast maar even om weer de smaak te pakken te krijgen, want op 3 november a.s. wordt haar nieuwe album “Play On”  door 19 Recordings Limited/Sony uitgebracht.

Carrie Underwood van oorsprong een “Oki uit Musgokee”, maar opgegroeid in Cheecotah OK.  

Zij was de eerste country American Idol in 2005, die natuurlijk prompt een contract kreeg aangeboden en daar heel goed gebruik van heeft gemaakt.

In het najaar 2005 verscheen haar eerste album “Some Hearts”, waarvan in de eerste week na het uitbrengen al 300.00 exemplaren waren verkocht.

In 2007 volgde dus dit album “Carnival Ride”en waarbij Carrie Underwood weer in de top van de beste country-pop muziek terecht kwam.

En natuurlijk kunt u nog even naar een optreden van haar in de Gaylord Grand Ole Opry in Nashville TN met de song “I Told You So”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Radney Foster and The Confessions - A Little Revival

Dan met een kijkje op de klok op naar onze uitsmijter en daarvoor blijven we gewoon in Texas met de Del Rio zanger/schrijver/gitarist Radney Foster & The Confessions met de song  “A Little Revival”, die staat op het album “revival” heel toepasselijk uitgebracht door “Devil’s River”

Tijd voor de laatste verrassende link naar een zeer dynamische Radney Foster met z’n Confessions in de studio voor hun opname van de song “A Little Revival”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry in Het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).

Uitzending gemist? Jammer, jammer, maar u krijgt een herkansing, want het programma wordt op zaterdag van 12.00-13.00 herhaald en natuurlijk ook via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

info@el-okay-ranch.nl

Het adres staat vermeld “achter” de emailafbeelding!

Speellijst ” Countrymusic Round-up ” 

Datum: Okt. 27 ‘09 19.00 – 20.00 uur Heruitzending op Okt. 31 ‘09 12.00 – 13.00

Samenstelling & presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*      Artiest/groep ***       Titel muziek ***         Label

1. Country Gazette   ***   Hot Burrito Breakdown   *** beginmuziek   ***   BGO Records

2. Pathway   ***   They Don’t Make Girls Like Ruby Anymore   ***   Mountain Roads Records

3. Billy Boone Smith   ***   A Beautiful Home   ***   Muddy Sunshine LLC

4. Jerry Butler & John Wade   ***   Shorty Is Forty   ***   Blue Circle Records

5. Don Rigsby & Midnight Call   ***   Then Y’Aint   ***   Rebel Records

6. Chris Jones & The Nightdrivers   ***   One Door Away   ***   Cal Sal Music

7. Dwight Yoakam   ***   It Only Hurts When I Cry    ***   Rhino Flashback

8. Dwight Yoakam   ***   Thinking About Leaving   ***   Rhino Flashback

9. Dwight Yoakam   ***   I’ll Go Back to Her   ***   Rhino Flashback

10. Earl & Randy Scruggs and Doc Watson   ***   Keep on the Sunny Side   ***   agendamuziek   ***   Mercury Records

11. Frenk van Meeteren   ***   8,9 & 10   ***   PAN Records

12. Frenk van Meeteren   ***   Keep Your Hands Off   ***   PAN Records

13. Rodney Carrington  ***   Drink More Beer   ***   Liberty/Capitol

14. Carrie Underwood   ***   I Told You So   ***   Arista Nashville

15. Radney Foster & The Confessions   ***   A Little Revival   ***   Devil’s River

Be There Next Week! Same Time, Same Frequency and via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *