On a Bus to St. Cloud

Gretchen Peters - On a Bus to St. Cloud

De Amerikaanse singer/songwriter en Award-winnares Gretchen Petersen is de komende week voor een tournee ook in Nederland met o.a. een optreden op donderdag, 19 november in Sociëteit Transvaria in Den Haag.

In dit programma speciale aandacht hiervoor met muziek van haar fraaie verzamelalbum “Circus Girl”.

Maar zoals altijd beginnen we met de bluegrass door o.a. The Bluegrass Soul Pickers, Frances Mooney & Fontanna Sunset, Alecia Nugent en ook nog Drew Emmitt.

Halverwege het programma nog

een overzicht is van de countrymuziek-evenementen en dan is het ook weer tijd voor de Nederlandse bijdrage aan dit programma door Cash on Delivery en ook nog misschien wel de gezelligste countrygroep van Nederland “Dixie Aces”. 

Daarna blijven we nog even in Europa en gaan we voor de verandering eens naar Duitsland naar de groep “Slow Horses” met een song van hun nieuwe album en vervolgens ook nog naar Noorwegen voor de groep “The Big Bull Band”.

Voor onze uitsmijter gaan we naar Austin TX, want Robert Earl Keen zal net als de vorige week het programma besluiten met een song van zijn nieuwe album “The Rose Hotel”.

Alecia Nugent - Nugent Family band

“Nugent  Family Band” door hoe kan het ook anders Alecia Nugent hier met een song geschreven door Dixie & Tom T. Hall en die van oorsprong staat op haar album “Hillbilly Goddess” in maart van dit jaar uitgebracht door Rounder Records.

Alecia Nugent hier tijdens het 24ste jaarlijkse Joe Val Bluegrass Festival in februari van dit jaar met de song “A Doze White Roses”in het Sheraton Tara in Framingham MA.

Het festival wordt gesponsored door de Boston Bluegrass Union (BBU)

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Tom T. and Dixie Halls Publishers

Deze song staat echter ook op een verzamelalbum met allemaal songs geschreven door Tom T. Hall en z’n vrouw Dixie en dat tijdens de IBMA World of Bluegrass festival 2009 ter promotie van hun muziek werd uitgereikt aan de bezoekende DJ’s.

Dit album bevat 17 songs met mooie verhalen en zoals gezegd allemaal geschreven door dit echtpaar en vertolkt door tal van bekende en minder bekende bluegrassgroepen.

The Soul Pickers - If I Ever Get Home

En één daarvan is ook de groep “The Bluegrass Soul Pickers”, die dit programma begonnen met song “If I Ever Get Home”.

“The Soul Pickers” is een 5-mans bluegrass en gospel groep uit Hazel Green, Alabama, die sedert september 2003 samen spelen.

De groep bestaat uit Shane Norman op mandoline, Lorne Wilde op de staande bas, Buddy mason op gitaar, Brett Anderton op dobro en gitaar en ten slotte Weston Stewart uitstekend op de banjo. Met uitzondering van Lorne zingen ze allemaal.

De groep is op dit moment bezig met de opnames voor hun eerste album, dat naar verwachting in februari 2010 zal worden uitgebracht door Blue Circle Records en waar deze song vast ook op zal staan.

The Soul Pickers hier met de song “If I Ever Get Home” tijdens Tom T. and Dixie Hall’s “Good Home Grown” show van artiesten met hun songs gedurende het IBMA “World of Bluegrass 2009”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Frances Mooney and Fontanna Sunset

U hoorde vervolgens ook nog Frances Mooney & Fontanna Sunset met de song “I Didn’t See It Coming”, die zal staan op een album, dat binnenkort wordt uitgebracht door Blue Circle Records. Dit is trouwens de platenmaatschappij van Tom T. & Dixie Hall.

Frances Mooney is de senior van de groep met een meer dan 39-jarige ervaring als zangeres en basspeelster in diverse bluegrassgroepen en sedert 1998 met haar eigen groep Fontanna Sunset en afkomstig uit Georgia. Frances maakt ook deel uit van de succesvolle groep “Daughters of Bluegrass”, die ook dit jaar weer een IBMA Award in ontvangst mochten nemen.

Als lezer kunt u ook nog even luisteren naar Frances Mooney & Fontanna Sunet tijdens een “live” optreden op 2 mei 2009 met een fraaie gospel.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Drew Emmitt - Get 'Er Rollin'

Dan naar Nashville TN voor “Get ‘Er Rollin’” en ook nog “Gold Hill Line” door Drew Emmitt hier met twee songs, die staan op z’n album “Long Road”, op 15 juli vorig jaar uitgebracht door Compass records.

Als lezer van dit bericht kunt ook nog even kennismaken met Drew Emmitt hier tijdens een interview met informatie over de totstandkoming van z’n album “Long Road” en natuurlijk over zijn geschiedenis tot dusver.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Drew, geboren in Nashville TN, musicus en oprichter van de band “Leftover Salmon”, vertrok in 1973 naar Boulder Colorado en studeerde daar aan de Colorado University.

In 1984 vormde hij de bluegrassgroep de “Left hand String Band”.

Drew Emmitt staat bekend om z’n fantastische mandolinespel en heeft dan ook met tal van bekende bluegrassgroepen, zoals The Del McCoury band gespeeld zoals ook met Peter Rowan en John Cowan tot Neil Young.

In 2002 bracht hij z’n eerste soloalbum “Freedom Ride” uit via Compass Records, in 2005 het album “Across the Bridge” ook via dit label met hedendaagse bluegrassmuziek met oa. Sam Bush, Stuart Duncan en Jim Lauderdale en natuurlijk ook nog vader en zoon McCoury.

En in dit programma dus het fraaie album “Long Road” met ook weer de hulp van talrijke countrycoryfeen als Ronnie McCoury op mandoline Alison Brown op banjo,  John Cowan, Tim O’Brien en Darrell Scott met vokale ondersteuning met Drew Emmitt zelf op gitaar, mandoline en met lead-zang.

Nog even Drew hier tijdens een “live” optreden met de song “Get ‘Er Rollin’” in de Redstone Room in Davenport Iowa.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Gretchen Peters - On a Bus to St. Cloud

En dan nu naar singer/songwriter Gretchen Peters, die de komende week voor een aantal optredens in Nederland zal zijn hier met een drietal songs van haar verzamelalbum “Circus Girl”.

Gretchen hier met de songs “On a Bus to St Cloud”, “Independence Day” en “Don’t You Know” zoals reeds aangegeven staan op haar verzamelalbum “Circus Girl” op 10 augustus van dit jaar uitgebracht door  Scarlet.

Als lezer van dit epistel kunt u ook nog even luisteren naar het mooie “On a Bus to St Cloud” middels de link naar een fraaie foto van Gretchen Peters.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Een CD met 15 songs van de diverse albums van deze zeer succesvolle Amerikaanse zangeres/schrijfster en gitariste, die op dit moment nog bezig is met een aantal optredens in Engeland, maar vanaf zaterdag tot en met donderdag, 20 november op diverse podia’s zal verschijnen tezamen met Barry Walsh op keyboard/accordeon en zang en John Lester op de bas met zang.

Alle drie muzikanten zijn giganten op zichzelf, Gretchen Peters heeft nominaties en awards gewonnen en vertolkers van haar liedjes hebben hetzelfde gedaan met die liedjes.

Barry Walsh’s album  ‘The Crossing’ is genomineerd voor de “2009 Solo Piano Album of the Year” prijs  van “Solo Piano Radio” in Amerika, terwijl John Lester o.a. winnaar is van de “WSI International Song Contest”.

Gretchen Peters - Circus Girl

Even terug naar dit fraaie album “Circus Girl” van Gretchen Peters, want de song “Don’t You Know” is nog niet eerder op een album verschenen.

De fraaie songs “On a Bus to St. Cloud” en “Independence Day”,staan van oorpsrong op haar album “Secret of Life”. Dit was haar zeer succesvolle debuut album in uitgebracht in 1996.

Voor deze laatst vermelde song ontving zij als schrijfster haar eerste Grammy nominatie voor “Song of the Year 1995”, terwijl Martina McBride met haar vertolking van deze bijzondere song niet alleen “Country Music Award Song of the Year”, maar ook de “CMA Video of the Year” in 1994 ontving.

Gretchen hier tezamen met Suzy Boguss en Matraca Berg tijdens haar optreden in de Mercy Lounge Nashville TN  op 31 maart j.l. met de song “Independence Day” gedurende het 17e jaarlijkse Tin Pan South schrijversfestival.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

In 1996 werd zij weer genomineerd als schrijfster van de “Grammy Song of the Year” voor de song “You Don’t Even Know Who I Am”, waarmee Patty Loveless zeer succesvol was.

Voor de lezer ook nog even de song “You Don’t Even Know Who I Am” zeer bekend geworden van de vertolking door Patty Loveless, maar hier tijdens hetzelfde optreden in de Mercy Lounge door singer/songwriter Gretchen Peters.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Voldoende informatie denk ik om aan te geven, dat u het optreden van Gretchen Peters in Nederland niet mag missen en daarover straks meer in de agenda.

Cash on Delivery at Amicitia Lekkerkerk

Dan is het nu tijd voor de nederlandse countrymuziek en deze keer weer eens de schijnwerpers op “Cash on Delivery” hier met de song “( When Do I) Get to Be Me”, die staat op hun album “Echoes of Leaving” uitgebracht door Rounder Europe.

Lead-zang door Wim van de Vliert tevens op gitaar en Jaqueliene van der Griend met achtergrondzang en rhythm-gitaar, Ad Welten op bas, Johan Jansen op pedal steel en Loek van Heijster op drums. 

Nog even een nagekomen berichtje. Op 22 november 2009: Scheveningen treden Jacqueline van der Griend & Wim van de Vliert op in het Singer/Songwriter Café Restaurant Noordzee Boulevard, Strandweg 183-187.

Begin deze maand waren zij nog voor een optreden in Belgie “Cash on Delivery” hier tijdens een “live” optreden in het Belgische Bergloon op 7 november 2009.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dixie Aces - Broken Heart for Sale

Vervolgens “Broken Heart for Sale” door de Dixie Aces hier met een song, die staat op hun album “Buenas Noches” in 2000 uitgebracht door That’s Entertainment.

De Dixie Aces met de bijnaam de “ misschien wel gezelligste countryband van Nederland” en afkomstig uit Roermond met Gerrie van Koot hier met lead-zang en Wout van Koot, Erik Schmitz op basgitaar, John van de Ven op akoestische gitaar, Frans “taco” Kirkels op accordion, Andre Houtappels op pedal-steel, Bert Smeets op lead-gitaar, Louis Smeets op de keyboard.

De groep vierde in 2005 hun 20-jarige jubileum en de groep heeft inmiddels een groot aantal CD’s en DVD’s uitgebracht en we kunnen wel wat vuurwerk van deze groep verwachten in 2010, want een kleine rekensom leert ons dat zij in dat jaar hun 25-jarig jubileum zullen vieren.

De misschien wel gezelligste countrygroep van Nederland “Dixie Aces” hier met de song “Since I Met You Baby” tijdens een optreden voor het programma “Sterreplaat” van TV- Limburg.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Slow Horses - Take Me Back to Graceland

We blijven nog even in Europa met de Duitse countrygroep “Slow Horses” hier met de song “Take Me Back to Graceland”.een soort eerbetoon aan Elvis Presley natuurlijk.

Deze song staat op hun nieuwe album met de titel van hun groep “Slow Horses” en wordt op 13 november a.s. in eigen beheer uitgebracht.

Deze succesvolle groep heeft via AGR Televison ook al een aantal fraaie albums uitgebracht zoals “Silent Skies” en singles zoals “I Wanna Know”, “It’s Not Raining Every Day”.

 “Slow Horses” hier met de song “It’s Not Raining Every Day” tijdens een “live” optreden in het Franse Capronne.

Deze song staat ook op hun album “Cross That Line” in 2004 uitgebracht door AGR Universal.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Big Bull band - Time Be My friend

Vervolgens “Time Be My Friend” door de Noorse groep “The Big Bull Band” hier met een song van hun album “Our Own Way”, die in de lente van 2008 werd uitgebracht in eigen beheer.

The Big Bull Band werd in 1986 begonnen door een groep vrienden uit Ulefoss in Telemark in het zuiden van Noorwegen. Zij treden voornamelijk op in kleine theaters vooral in Noorwegen en Denemarken met “Outlaw Country”-muziek. De stijl van zingen en spelen van Hans Olaf Kastodden, de enig overgebleven oorspronkelijk lid, doet vooral sterk denken aan Waylon Jennings. In 2005 brachten zij dan ook hun eerste album met de titel “A tribute to Waylon Jennings” uit en waarmee zij veel succes boekten in zowel Scandinavië als ook in de rest van de wereld.

In de lente van 2008 dus hun nieuwe album “Our Own Way”, waarvan de meeste songs door de bandleden zelf zijn geschreven.

Van de Big Bull Band uit Noorwegen nog een echte “Honky Tonk” video-clip met de titelsong van hun album “Our Own Way”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Robert Earl Keen - Laughing River

Dan met een kijkje op de klok op naar onze uitsmijter net als de vorige week Robert Earl Keen maar deze keer met de song “Laughing River” van zijn nieuwe album “The Rose Hotel” op 29 september van dit jaar uitgebracht door Lost Highway.

Een fraai album met 11 songs, waarvan er negen door Keen zijn geschreven. De song “Flying Shoes” van Townes van Zandt wordt een meer rock tempo gebracht, terwijl “Laughing River” geschreven door Greg Brown samen met de titelsong van het album toch wel de fraaiste zijn.

Greg Brown verleent trouwens vokale ondersteuning bij deze song.

In het volgende programma komen we beslist nog terug op dit schitterende album en u begrijpt natuurlijk wel dat mijn advies is : “beslist snel aanschaffen”

Voor u als lezer nog de oospronkelijke “Laughing River” door singer/songwriter/ gitarist Greg Brown.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry in Het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).

Uitzending gemist? Jammer, jammer, maar u krijgt een herkansing, want het programma wordt op zaterdag van 12.00-13.00 herhaald en natuurlijk ook via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

info@el-okay-ranch.nl

Het adres staat vermeld “achter” de emailafbeelding!

Speellijst ” Countrymusic Round-up ” 

Datum: Nov 10. 20 ‘09 19.00 – 20.00 uur Heruitzending op Nov. 14 ‘09 12.00 – 13.00

Samenstelling & presentatie : Jan N. Evenhuis

Techniek : Stefan van Boudestein

Nr*      Artiest/groep ***       Titel muziek ***         Label

1. Country Gazette   ***   Hot Burrito Breakdown   *** intromusic   ***BGO Records

2. The Bluegrass Soul Pickers   ***   If I Ever Get Home   ***  Blue Circle Records

3. Frances Mooney & Fontanna Sunset   ***   I Didn’t See it Coming   ***   Blue Circle Records

4. Alecia Nugent   ***   Nugent Family Band   ***   Rounder Records

5. Drew Emmitt   ***   Gold Hill Lane   ***   Compass Records

6. Drew Emmitt   ***   Get ‘Er Rollin’   ***   Compass Records

7. Gretchen Peters   ***   On a Bus to St. Cloud   ***   Scarlet  

8. Gretchen Peters   ***   Independence Day   ***   Scarlet  

9. Gretchen Peters   ***   Don’t You Know   ***   Scarlet  

10. Earl & Randy Scruggs and Doc Watson   ***   Keep on the Sunny Side   ***      agendamusic   ***   Mercury Records

11. Cash on Delivery   ***   (When Do I) Get to Be Me   ***   Rounder Europe

12. Dixie Aces   ***   Broken Heart for Sale   ***   That’s Entertainment

13. Slow Horses   ***    Take Me Back to Graceland   ***   Hillcrest/Wild West Verlag ohg

14. The Big Bull Band   ***   Time Be My Friend   ***   Hillcrest/Big Bull Band/Stream Peak

15. Robert Earl Keen   ***   Laughing River   ***   Lost Highway

Be There Next Week! Same Time, Same Frequency and via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *