Welcome to the Future

Brad Paisley - Welcom to the Future

Vandaag, dinsdag 30 juni 2009, vindt de officiele presentatie plaats van zijn album “American Saturday Night” door Brad Paisley en natuurlijk kunt u in dit programma alvast kennismaken met fraaie hedendaagse countrymuziek.

Maar zoals altijd beginnen we met bluegrassmuziek met dit keer Audie Blaylock & Redline, die woensdag 8 juli a.s. zullen optreden in Nieuwkoop.

Vervolgens halen we ook nog mooie herinneringen op aan de begin jaren ‘70 met John Hartford en vervolgens ook nog naar een optreden van hem samen met The New Grass Rivival in 1977.

Ook alvast een voorproefje op het optreden van Crosby, Stills en Nash op maandag, 8 juli in Amsterdam met een bijzondere uitvoering van hun klassieker “Teach Your Children”.

Halverwege het programma nog

een overzicht van de countrymuziek-evenementen in de regio gevolgd door de Nederlandse bijdrage aan dit programma met The Ranch House Favorites en The Bluegrass Boogiemen, die op 11 juli zullen optreden op het Pijnackerplein in Rotterdam Nrd.

En dan is het tijd voor een aantal songs van het album “American Saturday Night” van Brad Paisley en naar verwachting functioneert hij vanavond ook als uitsmijter van dit programma.

Audie Blaylock and Redline - Two Lonely Hearts

“Two Lonely Hearts ” door Audie Blaylock & Redline hier met een song van hun album met hun eigen naam, dat op 27 januari j.l.  werd uitgebracht door Rural Rhythm.

Van dit album hoorde u ook nog de laatste track van het album “Mountain Laurel in Bloom”.

Audie Blaylock, die speelde bij o.a. Jimmy Martin en Rhonda Vincent, is reeds vier maal door de IBMA genomineerd voor de Award “Gitaarspeler van het Jaar” en ontving met Michael Cleveland & Flamekeeper de “Instrumental Group of the Year” IBMA Award.

Redline is een kwartet van jonge muziekkunstenaars, die de luisteraars verbijsterd doen staan met hun instrumentele bekwaamheid en Blaylock ondersteunen met schitterend gevoelige samenzang.

Audie Blaylock koos voor de samenstelling van  album uit een aantal songs uit de country, gospel en de bluegrass.

En sommige luisteraars zullen zich Roy Acuff’s “My Blue Eyed Darling” herinneren.

Een fraai album met een aantal donkere verhalen over overspel, afgewezen liefde, zelfmoord en dood, die worden verzacht door schitterende samenzang en muziek door Audie Blaylock en z’n extreem getalenteerde begeleiders.

Audie Blaylock and Redline

En wie zijn dan wel die begeleiders Jason Johnson op mandoline, Patrick McAvinue op viool, Matt Wallace op de staande bas en Rodney Worley op mandoline, Evan Ward op de banjo

Op woensdag, 8 juli a.s. treden zij op in Parochiehuis in Nieuwkoop en wilt u deze 5 mannen met hun virtuoze zang en muzikaliteit eens “live” meemaken voor een dag, want daarna gaan zij door voor een aantal optredens in Noordwegen. En het kan niet op, want op diezelfde avond in het Parochiehuis in Nieuwkoop treedt ook nog de Amerikaanse countryzangeres/gitariste Dawn Sears en zij gaat ook mee naar Noorwegen voor het “Norsk Country Treff 2009” van 9 t/m 12 juli met o.a. ook nog Mark Chesnutt, The Wieners.

Alvast even kennismaken met “Audie Blaylock & Redline” hier tijdens een “live” optreden tijdens het jaarlijkse “Joe Val Bluegrass Festival” met de song “Blue Eyed Darling”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

John Hartford and New Grass Revival at the Telluride Festival 1977

“Nobody eats at Linbaugh‘s anymore” door “John Hartford” hier samen met de “New Gras Revival” een track van de CD “ The Festival Tapes – Tellulive“ in 1992 uitgegeven door “Flying Fish Records” onder FF70068 en opgenomen tijdens het optreden op de 4e jaarlijkse Telluride Bluegrass & Country Festival op 25 en 26 juni 1977 in Telluride Colorado.

The New Grass Rivival bestond toen uit Sam Bush op mandoline en achtergrondzang, John Cowan op bas en achtergrondzang (opgelet, hem horen we ook nog in dit programma), Curtis Burch op dobro, Courtney Johnson op banjo en als gastspeler John Hartford op viool en met zang.

Tijd om weer eens terug te denken aan die “Goodle Days” met John Hartford hier samen met z’n zoon Jamie op mandoline hier met de klassieker “Lorena”. Niet vergeten echt even te luisteren naar deze schitterende clip!

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

The Ryman Auditorium

“ Nobody eats at Linebaugh’s anymore” geschreven en op muziek gezet door John Hartford. Een ballade over de gevolgen van de verhuizing van de “Grand Ole Opry” van de “Ryman Auditorium” op 5th Avenue naar “Opry House” in het amusementspark “Opryland” ten N.O. van Nashville bij de bocht van de Cumberland Rivier.

Grand Ole Opry House in Opry land

Met weemoed wordt teruggedacht aan de tijd, waarbij men  tot 4 uur in de morgen na een optreden nog lekker en gezellig even kon bijkomen bij “Linebaugh’s”.

De inhoud kan ook gezien worden als een soort protest tegen de toename van de commerciele invloed op de country muziek.

John Hartford - Aero-Plain

U hoorde John Hartford trouwens ook nog met de song “Where the Old Red River Flows” en de instrumental “Ruff and Ready” samen met de virtuozen Norman Blake op gitaar, Tut Taylor op dobro, Vassar Clements op viool en Randy Scruggs op de bas en John Hartford hier zelf op de banjo.

Deze muziek staat op het bijzondere album “Steam Powered Aero-Takes” opgenomen in de begin jaren ‘70 bij het uitbrengen destijds van het album “Aero-Plain”met o.a. ook nog de song “Tear Down the Grand Ole Opry”, die ook al ging over het verlaten van de Ryman Auditorium in 1974

Op 4 juni 2001 overleed John Hartford op 63-jarige leeftijd na een lange strijd tegen lymphklierkanker.

Nog terug in de tijd met een “live” optreden van John Hartford met herinneringen aan “Steam Powered Aero-Takes” met o.a. Vassar Clements op viool, Tony Rice op gitaar, Jerry Douglas op banjo, Glenn Worf op de staande bas, Mark O’Connor deze keer op mandoline,Harry Stinson op drums en Brent Rowan op gitaar.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Red Hot + Country - Teach Your Children

Dan nu alvast een voorproefje op het optreden van Crosby, Stills & Nash op maandag, 6 juni in Amsterdam hier de song “Teach Your Children”, maar nu in een vertolking door drie country zangvogels n.l. Suzy Boguss, Alison Krauss en Kathy Mattea, waarbij David Crosby, Stephen Stills en Graham Nash de achter-grondzang verzorgen.

Deze song staat op het verzamelalbum “Red Hot + Country” in 1994 uitgebracht door Mercury en waarvan de baten bestemd waren voor de Aids bestrijding.

Tal van artiesten zoals Sammy Kershaw, Johnny Cash, Marty Stuart, Dolly Parton en Radney Foster werkten mee aan dit album met 17 tracks. 

De oorspronkelijk versie stond o.a. op het zeer bekende album “déjà vu” het klassieke rock album van de groep “Crosby, Stills, Nash & Young” uit 1970 met ook nog songs als “I Almost Cut My Hair” en “Our House”.

Dan nog even terug naar “Isn’t It So” door Stephen Stills, de eerste song van het mooie album “Stills Alone” uit 1991 uitgebracht door Gold Hill Records.

Een mooi album, waar de fans van Stephen Stills in 1991 op zaten te wachten een Stephen, die doet waar hij goed in is, mooi gitaar spelen en zingen . Stephen Stills (Dallas (Texas), 3 januari 1945) is een Amerikaans gitarist en singer-songwriter, die het meest bekend is als lid van de groepen Buffalo Springfield en Crosby, Stills, Nash & Young.

In 1965 vormde Stills samen met Neil Young en Richie Furay de groep Buffalo Springfield. Hij schreef hun bekendste nummer For What It’s Worth.

Na het uiteenvallen van Buffalo Springfield in 1968 vormde Stills samen met ex-Byrd David Crosby en ex-Hollie Graham Nash in 1969 de supergroep Crosby, Stills & Nash (CSN). Later kwam daar ook Neil Young bij, en werd het Crosby, Stills, Nash & Young (CSNY).

In 1971 richtte Stills de groep Manassas op met onder anderen Chris Hillman en Al Perkins. Manassas bracht 2 albums uit, Manassas en Down The Road. CSNY viel uiteen in 1972, waarna de leden elk een solocarrière opbouwden.

Stephen Stills , Chris Hillman en Al Perkins hier in de groep Manassas tijdens een “live” optreden in 1972 met de song “It Doesn’t Matter”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Crosby Stills and Nash on Tour 2009

Dus nu weer een reunie op tournee door Europa met ook één dag een optreden in de Heineken Music Hall in Amsterdam.

Voor u als lezer ook alvast een voorproef van het optreden van Crosby, Stills and Nash tijdens een zeer recent akoestisch “live” optreden voor een zeer enthousiast publiek met hun song “Teach Your Children”. Vooral even kijken en luisteren!!

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Ranch House Favorites - Total Stranger

Na het overzicht van de countrymuziekevenementen in de regio is het nu tijd voor de nederlandse countrymuziek met om te beginnen de Ranch House Favorites met de song “Total Stranger”, die staat op hun album “The Hits of Hank Thompson” uitgebracht door Starsound.

The Ranch House Favorites hier met klein gedeelte van de klassieker “Ghost Riders in the Sky” tijdens een optreden tijdens The American Music Festival in Lingolsheim Frankrijk.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

De groep heeft inmiddels ook enige digitale ruimte voor de promotie van hun muziek gereserveerd en die kunt en wilt u natuurlijk even raadplegen!

Gewoon doorschakelen/Just Use the Link!

Een zeer verdiend eerbetoon aan Hank Thompson, de Texaanse zanger/schrijver en gitarist, vanwie meer dan 60 miljoen platen werden verkocht!

Voor u als lezer nog even enige achtergrond informatie over Hank Thompson met een zeer fraaie videoclip met ook nog de song “Total Stranger” gezongen door Hank samen met Lyle Lovett. Met oa. ook nog samen met Junior Brown en Kitty Wells. Zeer de moeite waard!

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Deze “Western en Hillbilly”groep zal optreden tijdens het Bluegrass en Country Festival op het Pijnackerplein vanaf 12.00 tot s’avonds 22.00 met ook nog The Hillbilly Stringpickers, The Homebirds en The Renegades Voor meer info over de festival kunt u de website van de organisatie raadplegen.

Blegrass Boogiemen - Down to the River

Vervolgens “Down to the River” door de Bluegrass Boogiemen uit Utrecht hier met een song van hun album “Who’s Afraid of the Boogiemen’ in 2006 uitgebracht door Vandiver Records. Van dit album hoorde u ook nog de song “Sittin’and Thinkin’”.

In april van dit jaar waren zij nog te bewonderen tijdens het 10e Blue Highways Festival in Utrecht en op zaterdag, 11 juli a.s. zullen zij ook optreden tijdens het Bluegrass & Country Festival op het Pijnackerplein in Rotterdam Noord.

De groep bestaande uit Arnold Laseur op mandoline en akoestische steelgitaar, Robert-Jan kanis op akoestische gitaar, Bart van Strien op de banjo en Aart Schroevers op de staande bas en allemaal zingen ze natuurlijk. Op dit album “Who’s  Afraid of the Boogiemen” wordt ze ook nog bijgestaan door Lody van Vlodrop op de viool. De “Bluegrass Boogiemen” werken ook wel eens onder de naam “The Hillbilly Boogiemen” en dat geeft al aan, dat zij muzikaal bijna de gehele countrymuziek bestrijken van bluegrass to western swing.

Nogmaals zorg, dat u erbij bent, zaterdag, 11 juli op het Pijnackerplein met de dynamische “Bluegrass Boogiemen” met hierbij nog even een fraai voorbeeld van een “live” optreden van hen met een medley van songs op 12 december 2004 op de “Schaffarm” te Merlischachen in Zwitserland.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Brad Paisley - Everybody's Here

Dan nu naar Brad Paisley en “Everybody’s Here” gevolgd door “Welcom to the Future”en tenslotte “The Pants” songs, die staan op z’n nieuwste en alweer het 8ste studioalbum met de titel “American Saturday Night” op 30 juni, dus vandaag, officieel gepresenteerd en uitgebracht door Arista.

Voor u als lezer ook nog even kennismaken met de song “Everybody’s Here” middels een slideshow met Brad Paisley natuurlijk in de hoofdrol.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

 “American Saturday Night” is niet echt een ongewoon onderwerp voor een countrysong, maar deze schitterende fuif van Brad Paisley is dat wel.

“Welcome to the Future” lijkt wel een soort countryvolkslied voor het nieuwe Obama tijdperk.

Inmiddels is dit lied van Brad Paisley ook al als ringtone beschikbaar, maar u kunt van de gelegenheid gebruik maken om deze song eens te beluisteren!

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Een fraai album, die in de countrymuziekwereld ongetwijfeld weer hoog in de topoverzichten zal terecht komen.

Een aantal songs van het album zijn al eerder als single uitgebracht en waarvan de eerste “Then” inmiddels als op de 1ste plaats van de Hot Country Songs staat.

Op 9 juni werden de songs “Water” en op 16 juli de titelsong “American Saturday Night” als single uitgebracht.

Maar mijn advies is gewoon dit fraaie album aan te schaffen dan heeft u ze allemaal.

Tot slot van dit bericht nog terug naar onze uitsmijter Brad Paisley hier met de song “The Pants” of te wel “Wie heeft eigenlijk de broek aan” tijdens een “live” optreden op 12 juni j.l. in Mansfield Massachusetts.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-Up” “The Grand Ole Opry in Het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).

Uitzending gemist? Jammer, jammer, maar u krijgt een herkansing, want het programma wordt op zaterdag van 12.00-13.00 herhaald en natuurlijk ook via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

info@el-okay-ranch.nl

Speellijst ” Country Music Round-up ” 

Datum: Juni 30 ‘08 19.00 – 20.00 uur Heruitzending op Juli 4 ‘09 12.00 – 13.00

Samenstelling & presentatie : Jan N. Evenhuis

Techniek : Stefan van Boudestein

Nr*      Artiest/groep ***       Titel muziek ***         Label

1. Country Gazette   ***   Hot Burrito Breakdown   *** beginmuziek   ***   BGO Records

2. Audie Blaylock & Redline   ***   Mountain Laurel in Bloom   ***   Rural Rhythm

3. Audie Blaylock & Redline   ***   Two Lonely Hearts   ***   Rural Rhythm

4. John Hartford   ***   Where the Old Red River Flows   ***   Rounder Records

5. John Hartford   ***              Riff & Ready   ***   Rounder Records

6. John Hartford & New Grass Revival   ***   Nobody Eats at Linebaugh’s Anymore   ***   Flying Fish

7. Suzy Boguss, Alison Krauss, Kathy Mattea & CSN   ***   Teach Your Children   ***   Mercury

8. Stephen Stills   ***   Isn’t It So   ***   Gold Hill Records

9. Earl & Randy Scruggs and Doc Watson   ***   Keep on the Sunny Side   ***   agendamuziek   ***   Mercury

10. Ranch House Favorites   ***   Total Stranger   ***   Starsound

11. Bluegrass Boogieman   ***   Sittin’ and Thinkin’  ***   Vandiver

12. Bluegrass Boogieman   ***   Down to the River   ***   Vandiver

13. Brad Paisley   ***   Everybody’s Here   ***   Arista Nashville

14. Brad Paisley   ***   Welcome to the Future   ***   Arista Nashville

15. Brad Paisley   ***               The Pants   ***   Arista Nashville

Be There Next Week! Same Time, Same Frequency and via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *