No One Like You

Blackjack - No One Like You

Eind jaren ‘90 waren er een aantal TV-shows bij BBC’s TV Fridaynight met hedendaagse Celtic, country en folksterren uit Ierland, Schotland, Engeland en Amerika, zoals de bekende violist Aly Bain van de Shetland Eilanden en de Amerikaanse “multi-Award Winner” dobrospeler Jerry Douglas.

In dit programma nog eens de aandacht voor één van deze shows met mooie muziek door o.a. folkzangeres Eddi Reader en countryzangeres Rosanne Cash.

Maar zoals u van ons gewend bent beginnen met bluegrass en een herstart van Jimmy Martin & The Sunny Mountain Boys na de technische problemen van de vorige week.

Vervolgens ook nog de Tsjechische bluegrass-groep Blackjack, die tijdens het laatste EWOB festival in Voorthuizen de publieksprijs won.

Halverwege het programma nog

een overzicht van de countrymuziek-evenementen in de regio gevolgd door de Nederlandse bijdrage aan dit programma met The Country Trail Band met een mooie song van hun nieuwe album “Back to the Country” en ook Diablo’s Bullets. Vervolgens terug naar de V.S. met een Honky Tonk Knock-Out door Mike Cullison gevolgd door het duo Fur Dixon en Steve Werner uit Californie met een song van hun album “Traveler”en daarna is het ook al weer tijd voor onze uitsmijter met deze keer The Parks.

Jimmy Martin and The Sunny Mountain Boys - You Are My Sunshine

De bekende meezinger “You Are My Sunshine” in een instrumentale uitvoering door Jimmy Martin & The Sunny Mountain Boys, die staat op het verzamelalbum “Jimmy Martin & The Sunny Mountain Boys” in 1994 uitgebracht door de Duitse platen maatschappij “Bear Family Records”.

Voor de lezer alvast even kennismaken met de bluegrassmuziek uit Tsjechie met de Petr Brandejs Band, die in 2001 tijdens het EWOB-festival werden uitgeroepen tot “European Bluegrass Band of the Year”,  hier met hun versie van “You Are My Sunshine”!

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Terug naar het verzamelalbum bestaande uit 5 CD’s met in totaal zo’n 146 songs, die gedurende de periode 1954 tot en met 1974 door Jimmy Martin & The Sunny Mountain Boys zijn opgenomen.

De meeste opnames waren ooit opgenomen en uitgebracht door Decca-MCA, maar er zijn ook nog een aantal opnames bij afkomstig van het RCA label.

Op dit verzamelalbum staat ook “Wooden Shoes” en “The Grand Ole Opry Song”, waarmee we dit programma begonnen door Jimmy Martin & The Sunny Mountain Boys op dat moment met o.a. J.D. Crowe op de banjo en Doyle Lawson op de mandoline met Gordon Terry op de viool en natuurlijk Jimmy Martin op de gitaar met lead-zang.

Jimmy Martin bijgenaamd “The King of Bluegrass”, geboren en opgegroeid in Sneedville, een boerendorp in Tennessee, leerde daar gitaar spelen en luisterde veel naar Bill Monroe en Roy Acuff tijdens hun optreden in de Grand Ole Opry on WSM.

Hij begon op 22 jarige leeftijd z’n muziekale loopbaan, toen hij werd ontslagen bij een een verffabrief in Morristown Tennessee met als reden, dat hij teveel zong. Hij stapte vervolgens op de bus op weg naar de Grand Ole Opry in Nashville Tennessee en zag kans z’n idool en bluegrass-pionier Bill Monroe met z’n moed zodanig te imponeren, dat Monroe ter plaatse een auditie organiseerde en samen zongen ze “The Old Cross Roads” en vervolgens moest Jimmy nog de song “Poor Ellen Smith” zingen en om z’n gitaarspel te testen speelde hij ook nog samen met vioolspeler Chubby Wise “The Orange Blossom Special” .

Een week later stond Jimmy Martin in Fort Smith in Arkansas op het podium met Bill Monroe en het begin van een schitterende carriere in de bluegrass .Jimmy Martin geboren in 1927 en overleden op 14 mei 2005.

Tijd om als lezer van dit bericht weer eens kennis te maken met Jimmie Martin & The Sunny Mountain tijdens een “live” optreden in de Del Reeves TV-show met de bekende “Freeborn man”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Blackjack - I've Had Enough

Dan nu zoals aangekondigd de succesvolle Tsjechische bluegrassgroep “Blackjack” met de titelsong van hun album “No One Like You” vervolgens de Steve Waller song “Faded Love and Winter Roses”en “I’ve Had Enough”.

Songs, die dus staan op hun album “No One Like You” in 2007 in eigen beheer uitgebracht. Deze groep is één van de parels in de Europese bluegrasswereld meestal met vertolkingen van Amerikaanse songs, maar op dit album toch ook drie songs van eigen bodem, waarvan de song 1928 is geschreven door Ondrej Plucha tevens op gitaar en met lead-zang.

Verder maken nog Martin Kubec op banjo en met lead-zang, Slavek en Richard Podhrasky op resp. mandoline en bas en achtergrondzang, deel uit van de groep. Als speciale gast op dit album nog aanwezig de violist Ondrej Kozak.

Hun tweede album werd door de Tsjechische Bluegrass Music Association uitgeroepen tot album van het jaar en ook dit album kreeg zeer goede aanbevelingen in Bluegrass Europe. Daarnaast bereikte de groep in de Tsjechie al twee keer een eervolle tweede plaats als “Beste Bluegrass groep van het Jaar”.

Dit jaar werden zij tijdens het 3-daagse EWOB-Festival in Voorthuizen onderscheiden met de “Publiekprijs”, terwijl zij in 2008 de 2e plaats bereikten voor deze Award en dat betekent eigenlijk voor u als luisteraar en lezer genoeg redenen om dit album snel aan te schaffen en vervolgens lekker rustig eens luisteren naar deze goede groep met hedendaagse en traditionele bluegrassmuziek.

Hier voor u als lezer nog de publiekswinnaar “Blackjack” tijdens een optreden in Old Rebel Pub”, de “thuisclub” van de eveneens zeer bekende bluegrassgroep “Cwrkot”  in Sloupnice in Tsjechie in het noordoosten aan de grens met Polen tijdens een “live” optreden met de song “Tennessee Banjo Man”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Transatlantic Sessions Series 2 - Eddi Reader - Hummingbird

Dan nu zoals aangekondigd naar die mooie BCC Fridaynight Show met zo’n fraaie link van Celtic, country en folkmuziek met om te beginnen de vrolijke song “Hummingbird” of te wel “Kolibrie”  door Eddie Reader.

Eddi Reader - Humming Bird

Eddi Reader, geboren op 28 augustus 1959 in Glasgow Schotland, is geliefd en zeer bekend als zangeres van folksongs.

Vreemd genoeg begon Reader haar carriere in de begin jaren 80 door met een circus gezelschap rond te reizen in Europa. Al snel daarna besloot zij om zich te vestigen in Londen en zangeres te worden. Haar keus bleek succesvol, want haar agenda raakte behoorlijk vol.

Zo werkte zij o.a. samen met Eurythmics, The Waterboys en “The Gang of Four”. Maar zij kon toch niet helemaal haar draai vinden tot zij haar plats vond bij de groep “Fairground Attraction”. Met het debuutalbum van deze groep “First of a million kisses” werd in 1988 de Britse Top gehaald en met haar single “Perfect” verkreeg Reader erkenning en van hieruit begon zij haar solo carriere.

Bij Warner Brothers viel zij ook op en in 1994 maakte zij daar haar album “Eddi Reader”. In april van dit jaar verscheen nog haar album “Love is the Way” en werd zij genomineerd voor de Irish Music Award als “Beste Zangeres van het Jaar. Voor meer gegevens gewoon even op haar website kijken of natuurlijk even doorschakelen naar haar gereserveerde digitale ruimte op het net!

Even doorschakelen/Just Use the Link!

Nog even terug naar het optreden van Eddi Reader samen met muzikale vrienden als Jerry Douglas, Aly Bain en Russ Barenberg met de song “Hummingbird” opgenomen in een grote kamer van een oud huis. Zeer aanbevelenswaardig!

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Rosanne Cash - 40 Shades of Green

Vervolgens ook nog “40  Shades of Green ” of te wel “ 40 tinten groen “ door Rosanna Cash. Deze song staat evenals “Humming Bird”  ook op het album “Transatlantic Sessions” Volume 2 in 1998 uitgebracht door Iona Records.

Rosanna Cash  geboren op 24 mei 1956 in Memphis Tennessee is de dochter van de bekende Johnny Cash en z’n eerste vrouw Vivian Liberto. Na de scheiding van haar ouders in de begin jaren 60  groeide zij op bij haar moeder in Zuid Californie.

Na een aanvankelijke aarzeling of ze wel of niet de voetsporen van haar vader zou volgen in de muziek begon zij in de jaren 1979 samen te werken en later trouwde met de Texaanse zanger/schrijver Rodney Crowell, die 3 songs schreef van haar debuut album “Right or wrong”. Met dit album kwam zij dan ook in de Top 25 overzichten. Even voor de volledigheid hun huwelijk werd in 1991 ontbonden.

Rosanne is nog steeds actief met de countrymuziek in 2006 werd haar album “Black Cadillac” via Capital Records uitgebracht.

40 Shades of Green

Natuurlijk ook nog Rosanne Cash hier tijdens een “live” optreden met de ijzersterke “ oldie but goodie” “40 Shades of Green”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Country Trail Band - I Can't Even Walk without Your hand

Na het overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het nu tijd voor de nederlandse countrymuziek met om te beginnen “The Country Trail Band” hier met de song “I Can’t Even Walk Without His Hand”.

Ook al weer zeer bekend door de vertolking van deze song door Marty Stuart & His Fabulous Superlatives en die staat op hun album “Soul’s Chapel”, maar hier dus door “The Country Trail Band”.

The Country Trail Band sinds 1986 zeer actief met country gospelmuziek, zowel engels als nederlandstalig,maar dit album weer terug naar het begin met 19 countrygospelsongs waaronder een groot aantal bekende zoals “Turn Your Radio On” , “Long Black Train” en “When Mamma Prayed”. “Back to the Country” uitgebracht door LW Music.

Een bijzondere versie van deze song door Jessy Dixon met vokale ondersteuning door David Phelps en Guy Penrod van de Gaither Vocal Band.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Diablo's Bullets - I'm Your Woman

Vervolgens “I’m Your Woman” door de groep “Diablo’s Bullets” of te wel “De kogels van de duivel” hier dus met een song van hun album “Reloaded”, dat in augustus 2008 werd uitgebracht met niet alleen tal van Tex-Mex titels als “La Mucura” en “Une mas Cerveze” of te wel “Nog een biertje”, maar ook songs als deze “I’m Your Woman” een mix van een aantal muziekstijlen door een aantal “oud”-leden van de Pinchitos Caliente met daarbij Patricia Eijkelboom als dynamische zangeres. Voor meer informatie gewoon even hun website raadplegen.

De lezer kan natuurlijk nog even kennismaken met Patricia als lead-zangeres van “Diablo’s Bullets” middels de leuke video-clip met de song “Una mas cerveza”, dat ook staat op het album “Reloaded”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Mike Cullison - Wish I Didn't Like Whiskey

Dan nu naar een echte “Honky Tonk Knock-Out” van dit programma “Wish I Didn’t Like Whiskey” door Mike Cullison hier met een song van z’n album “Blue Collar Tired” in eigen beheer uitgebracht samen met John A. Neel.

Samen schreven zij ook de meeste teksten en met Johnny Neel zeer bekend van “The Allman Brothers” op steel kan het eigenlijk niet meer mis gaan.

Mike Cullison uit Oklahoma al actief in de countrymuziek sedert de jaren ‘60 met het spelen in kleine clubs en Honky Tonks in de omgeving van Oklahoma City vertrok in 1988 naar Atlanta en op advies van de succesvolle Nashville schrijver Don Goodman in 1995 naar Nashville en dat leverde hem inmiddels een Europa tour op en inmiddels twee albums, warvan z’n eerste BAC, dat staat voor “Big American Car” meer in de rock-a-billy stijl en z’n nieuwe album “Blu Collar Tired” in de country stijl.

Voor meer informatie gewoon even naar z’n website of anders even shoppen bij CD Baby.

Mike Cullison heeft voor de promotie van z’n muziek en album inmiddels enige digitale ruimte gereserveerd.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Fur Dixon and Steve Werner - Friends Around the Fire

Vervolgens “Friends Around the Fire” door bijzondere duo Fur Dixon en Steve Werner hier met een song, die staat op hun album “Travelers” zeer recent uitgebracht door “Grass and Gravel Records”.

Uit Van Nuys, een plaatsje in het hart van de San Fernando Valley dichtbij Los Angeles, komen deze twee artiesten met 10 mooie zelfgeschreven songs. Fur en Steve allebei op gitaar met afwisselend lead-zang, Paul Marshall op basgitaar, Brantley kearns op viool, John “Groover” McDuffie op pedal steel en dobro, Cliff Wagner op de banjo , Gary Johnson op accordion en George Pandis op trompet.

Een fraai album vooral om tijdens een lange rit voor de vakantie mee te nemen in de auto, want het gaat vooral om songs, die te maken hebben over het maken van reizen en soms ook heimwee weer naar huis.

Voor een nadere kennismaking met Fur & Steve kunnen de lezers gebruik maken van hun ruimte op “MySpace” met o.a. “Summer’s Gone Again”, die ook staat op hun album “Travelers”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

The Parks - As Long as You're Going My Way

Dan gelet op de tijd op naar onze uitsmijters vader en zoon Park of te wel “The Parks” hier met de song “As Long as You’re Going My Way” als single uitgebracht, maar vanaf 30 juni a.s. ook verkrijgbaar op hun album “Born into It” uitgebracht door Carolwood.

Tot slot van dit bericht nog even naar een “live” optreden van The Parks in “Cowboys” in Gallatin TN. Met de song “As Long As You’re  Going My Way”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry in Het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).

Uitzending gemist? Jammer, jammer, maar u krijgt een herkansing, want het programma wordt op zaterdag van 12.00-13.00 herhaald en natuurlijk ook via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

info@el-okay-ranch.nl

Het adres staat vermeld “achter” de emailafbeelding!

Speellijst ” Country Music Round-up ” 

Datum: Juni 23 ‘08 19.00 – 20.00 uur Heruitzending op Juni 27 ‘09 12.00 – 13.00

Samenstelling & presentatie : Jan N. Evenhuis

Techniek : Jan N. Evenhuis

Nr*      Artiest/groep ***       Titel muziek ***         Label

1. Country Gazette   ***   Hot Burrito Breakdown   *** beginmuziek   ***   BGO Records

2. Jimmie Martin & The Sunny Mountain Boys   ***   The Grand Ole Opry Song   ***   Bear Family Records

3. Jimmie Martin & The Sunny Mountain Boys   ***   Wooden Shoes   ***   Bear Family Records

4. Jimmie Martin & The Sunny Mountain Boys   ***   You Are My Sunshine   ***   Bear Family Records

5. Blackjack   ***   No One Like You   ***   Blackjack

6. Blackjack   ***   Faded Love & Winter Roses   ***   Blackjack

7. Blackjack   ***   I’ve Had Enough   ***   Blackjack

8. Eddie Reader   ***   Hummingbird   ***   Iona Records

9. Rosanne Cash   ***   40 Shades of Green   ***   Iona Records

10. Earl & Randy Scruggs and Doc Watson   ***   Keep on the Sunny Side   ***     agendamuziek   ***    Mercury

11. Country Trail Band   ***   I Can’t Even Walk Without You Holding My Hand   ***   Living Water Music

12. Diablo’s  Bullets   ***   I’m Your Woman   ***   Limbo Music

13. Mike Cullison   ***   Wish I Didn’t Like Whiskey   ***   Cullison Music

14. Fur Dixon & Steve Werner   ***   Friends Around the Fire   ***   Grass and Gravel Records

15. The Parks   ***   As Long as You’re Going My Way   ***   Carolwood

Be There Next Week! Same Time, Same Frequency and via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *