My Turn

Tanya Tucker - Wine Me Up

In dit programma bijzondere aandacht voor Texaanse countryzangeres Tanya Tucker, die na zeven jaar weer eens een nieuw album heeft uitgebracht .“My Turn” of te wel “Mijn Beurt”.

Maar zoals u van ons gewend bent beginnen we met bluegrass met dit keer Doyle Lawson & Quicksilver met een aantal songs van hun nieuwe album “Lonely Street”.

Daarna gaan we niet zo ver terug in de tijd naar 1997 met de bluegrassgroep “Longview” met oa. Dudley Connell, Don Rigsby en James King.

Halverwege het programma nog een

overzicht van de countrymuziek-evenementen in de regio gevolgd door de Nederlandse bijdrage aan dit programma met The Hillbilly Stringpickers en The Ranch House Favorites, die op 11 juli zullen optreden in Rotterdam Nrd.

Vervolgens terug naar Nashville TN voor de song “The Pants” van het album “American Saturday Night” van Brad Paisley dan Montgomery Gentry en zal Sara Evans als uitsmijtster van dit programma functioneren.

Doyle Lawson and Quicksilver - When the Last of Our Days Shall Come

“When the Last of Our Days Shall Come”, dat klinkt wellicht enigzins droevig of met spijt, maar voor Doyle Lawson & Quicksilver en wellicht ook voor veel luisteraars en lezers ook een titel vol hoop.

Een bluegrassgospel song, die staat op het nieuwe album “Lonely Street” van deze groep, die op 5 mei j.l. werd uitgebracht door Rounder Records.

Van dit album in dit programma ook nog de song “Monroe’s Mandoline”, een soort eerbetoon aan de “Father of the Bluegrass” Bill Monroe en ook nog de titelsong “Lonely Street”.

Deze laatstvermelde song kent u waarschijnlijk ook in de vertolking door Bobby Bare, Patsy Cline, The Everly Brothers danwel Don Gibson. Een ouwetje dus in een nieuwe bluegrass verpakking door Doyle Lawson & Quicksilver.

Voor de lezer om te beginnen even de mogelijkheid om kennis te maken met de titelsong van het album “Lonely Street” door Doyle Lawson & Quicksilver” tijdens een “live” optreden op 21 maart j.l. op de Big Walnut High School in Sunbury,OH.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Het is al weer zo’n 30 jaar geleden toen zanger en mandolinespeler Doyle Lawson een aantal jonge talentvolle bluegrassmusici om zich heen verzamelde net de naam “Quicksilver”. De samenstelling van deze groep heeft in de loop van de jaren talloze wijzigingen ondergaan, maar twee dingen bleven constant namelijk een verrassend sterke balans tussen de vokale en instrumentele delen van de muziek en de ongeloofelijke schitterende samenzang.

Ook deze keer weer met allemaal mooie stemmen, maar vooral de baritone lead-zang door guitarist Darren Beachley is bijzonder sterk op dit album met een mooie mix van gospel en bijzondere songs, zoals “The Human Race”, die gaat over milieu en sociale rechtvaardigheid of de song “Johnny and Sally” een soort hillbilly Romeo & Julia verhaal. Dit in tegenstelling met de dramtische inhoud van tal van bluegrasssongs, waar het vaak gaat over heimwee, ontrouw, moord en dat soort akelige zaken.

“Lonely Street” weer een mooi bluegrass album van Doyle Lawson op mandoline, gitaar en banjo, Brandon Godman op viool, Josh Swift op gitaar en met percussie, David Johnson op viool en Carl White op de bas.

Daoyle Lawson - Help is on the Way

Natuurlijk ook nog even luisteren naar de mooie bluegrass gospel “Help Is on the Way” door Doyle Lawson & Quicksilver middels een “slide-show”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Longview - Lonesome Old Home

Dan zoals aangekondigd zo’n 12 jaar terug in de tijd met de bluegrassgroep “Longview” hier met de songs “Lonesome Old Home” en “Will You Be Faithful While I’m Gone” of te wel “Zul jij mij trouw blijven, terwijl ik weg ben”. Deze songs staan op het album met hun eigen naam in 1997 uitgebracht door Rounder records.

Er even voor u als lezer tussendoor een verrassende uitvoering van de song “Lonesome Old Home” door de Australische bluegrassgroep “Bluegrass Parkway” tijdens een “live”-optreden op 18 maart j.l. op het Peter Rowan Concert te Fremantle Australie.

Met Maria Duff op de staande bas, met Paul Duff op mandoline en met lead-zang, Mic “Fabio” O’Neill op de banjo, Guy Paris op de gitaar en tenslotte Donal Baylor op viool.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

De groep Longview bestond toen uit gitaarspeler en lead-zanger Dudley Connell, Glen Duncan op viool, James King met zang, Joe Mullins op banjo, Don Rigsby op mandoline en Marshall Wilborn op de staande bas.

De naam Longview was de naam van de opname studio, waar de groep een week verbleef om hun debuutalbum op te nemen.

Zoals u inmiddels uit de vermelde namen heeft kunnen begrijpen bestond deze supergroep uit zes top bluegrassmusici, die hun naam al hadden gevestigd in de traditionele bluegrassmuziek.

De groep onstond tijdens een bluegrass jamsessie in 1994 tijdens het North Carolina Bluegrass Festival in Denton met daarbij ook nog het feestje ter viering van het 25-jarige bestaan van Rounder Records met oa. James King, die in de jaren ‘80 deel uitmaakte van Ralph Stanley’s  Clinch Mountain Bluegrass Boys en later veel succes had met z’n solo albums “These Old Pictures” in 1993 en “Lonesome and Then Some” in 1995.

Dudley Connell, wiens vader in de jaren ‘50 speelde met de Johnson Boys in de omgeving van Washington DC en die later zelf optrad als lead-zanger en gitarist bij de Johnson Mountain Boys en later bij Seldom Scène ter vervanging van de overleden John Duffey optrad als lead-zanger.

En dan Don Rigsby, die ooit mandoline speelde en de tenorzang voor z’n rekening nam bij tal van groepen als de Bluegrass Cardinals, J.D. Crow & The New South, The Lonesome River Band en de lead-zang bij de song “in de film “O Brother, Where Are Thou?. De groep kwam op initiatief van Ken Irwin, mede-eigenaar van Rounder in december 1995 een week bij elkaar in de Long View Studio in North Brookfield Massachusetts voor dit mooie album. In 1999 kwam vervolgens ook nog het album “High Lonesome”.

Toch nog even terug naar Dudley Connell op dit moment actief als lead-zanger gitarist van de huidige bluegrassgroep “Seldom Scene”, maar tijdens het optreden met de song “Don’t  Fall in Love with Me Darling I’m a Rambler” op grappige wijze overgenomen door Chris Eldridge op gitaar.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Tany Tucker - Adter the Fire Is Gone

Dan nu naar de Texaanse Tanya Tucker hier met de songs “Wine Me Up”, “After the Fire Is Gone” en “Big. Big Love” songs, die staan op haar nieuwe album “My Turn” of te wel “Mijn beurt” op 30 juni j.l. uitgebracht door Saguaro Road, een nieuwe platenmaatschappij uit Fairfax Virginia met een samenwerkingsverband met Time Life voor de distributie van de muziek van hun hun artiesten zoals Patty Loveless, Joan Osborne, Jim Birckman, Colin Raye en dus nu ook Tanya Tucker.

Kent U de song nog “Wine Me Up” o.a. van Ernest Tubb of Faron Young, maar de openingstune van het album “My Turn” door Tanya Tucker!

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Bij de song “After the Fire Is Gone” wordt Tanya op uistekende wijze bijgestaan door de bluegrassgroep “The Grascals”, terwijl de song “Big, Big Love” samen met de Cajun accordionist en zanger Joe-El Sonnier ook al zo’n bekende song is uit de jaren ‘80 van o.a. de vertolking door Waylon Jennings en Barbara Mandrell.

Op het album wordt zij verder nog vokaal ondersteund door Rhonda en Darrin Vincent, terwijl ook Jim Lauderdale en Flaco Jeminez nog extra glans toevoegen!

De Texaanse countryzangers Tanya Tucker, ongemerkt inmiddels ook vijftig jaar geworden, heeft hier haar eigen richting gekozen bij de vertolking van 12 countrysongs, die allemaal heel bekend zijn geworden door de vertolking van mannelijke zangers.

Tanya heeft al een rijke historie aan countrumuziek achter de rug, want zij begon al op 13-jarige leeftijd in 1972 met haar zeer succesvolle versie van “Delta Dawn”, die haar eerste nr. 1 hit werd in het voorjaar van 1973. En vele volgden.

Tanya Tucker Live at Billy Bob's Texas

Wilt u als luisteraar en kijker nog eens iets fraais van haar dan kan ik de DVD van haar “live” optreden in Billy Bob’s Texas uit 2005 van harte aanbevelen.

Van dit optreden is trouwens ook een CD uitgebracht met dezelfde titel door het Texaanse label Smith Music Group.

In ieder geval dit album “My Turn” van Tanya Tucker ook weer bijzonder fraai vooral ook door haar krachtige vrouwelijke versies van bekende songs.

Natuurlijk ook nog een link naar een leuke video-clip van Tanya Tucker in de opname studio met de song “Is Anybody Goin’ to San Antone” met Flaco Jeminez op de accordion.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

The Hillbilly Stringpickers - Honky Tonk Boogie

Na het overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het dan tijd voor de nederlandse countrymuziek met om te beginnen de Hillbilly Stringpickers met de song “Honky Tonk Boogie”, die staat op hun album “Go Honky Tonkin’’ uitgebracht door Sweet Lake en is daar de grootste countrymuziekwinkel van Rotterdam Hitsounds aan de Walenburgerweg ook nog bij betrokken.

De Hillbilly Stringpickers is een Country Swing trio, dat sinds 1998 bestaat. Hun stijl bestaat uit; Honky Tonk,  Country en Rockabilly, samengevat: American Roots Music. Naast eigen nummers speelt de band ook nummers van artiesten als Hank Williams, Carl Perkins, Johnny Cash, Ernest Tubb en hedendaagse artiesten zoals Wayne Hancock.

The Hillbilly Stringpickers hier tijdens een “live” optreden met de song “Matchbox” tijdens de internationale Jukebox tentoonstelling ‘Rock Around the Jukebox’ in musuem Autotron in Rosmalen (NL).

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link

Ranch House Favorites - Hangover Tavern

Vervolgens de song “Hangover Tavern” of te wel “Een fraaie kroeg om een kater te hebben” Countrymuziek zoals u ook kunt verwachten tijdens het Bluegrass en Country festival op het Pijnackerplein in Rotterdam-Noord a.s. zaterdag, 11 juli

“Hangover Tavern” door de  Utrechtse groep “Ranch House Favorites” hier met een song, die staat op hun album “The Hits of Hank Thompson” uitgebracht door Starsound. Beide vermelde groepen zullen optreden tijdens het vermelde Festival van 12.00 tot s’avonds 22.00 met o.a. ook nog The Bluegrass Boogiemen, The Homebirds en The Renegades

Voor meer info even doorschakelen naar het “Bluegrass en Country Festival” te Rotterdam!

De Ranch House Favorites hebben inmiddels ook een leuke digitale ruimte gereserveerd voor de promotie van hun muziek en natuurlijk moet u daar even op bezoek gaan!

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Brad Paisley - The Pants

Vervolgens naar Nashville TN voor “The Pants” door Brad Paisley hier met de song, die staat op z’n nieuwste en alweer het 8ste studioalbum met de titel “American Saturday Night” op 30 juni, dus vandaag officieel gepresenteerd en uitgebracht door Arista.

“American Saturday Night” is niet echt een ongewoon onderwerp voor een countrysong, maar deze fuif van Brad Paisley is dat wel.

Een fraai album, die in de countrymuziekwereld ongetwijfeld weer hoog in de topoverzichten zal terecht komen. Een aantal songs van het album zijn al eerder als single uitgebracht en waarvan de eerste “Then” inmiddels als op de 1ste plaats van de Hot Country Songs staat. Op 9 juni werden de songs “Water” en op 16 juli de titelsong “American Saturday Night” als single uitgebracht.

Maar mijn advies is gewoon dit fraaie album aan te schaffen dan heeft u ze allemaal.

Inmiddels kunt de song inladen als “ringtone” The Pants door Brad Paisley, maar u als lezer van dit artikel kunt natuurlijk even luisteren naar deze fraaie countrysong “Wie heeft de broek aan”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Montgomery Gentry - Long Line of Losers

“Long Line of Losers” door het duo Montgomery Gentry hier met een song, die staat op hun album “Back When I Knew It All” in 2008 uitgebracht door Columbia Nashville.

Deze song is op dit moment ook als single uitgebracht.

Eddie Montgomery en Troy Gentry uit Lexington Kentucky vestigden in 1999 met hun succesvolle debuutalbum “Tattoo’s & Scars” hun naam als tamelijk ruige country rebellen en werden in 2000 door de CMA tot “Country Duo van hat Jaar”, waarmee zij een eind maakten aan de acht-jarige zegereeks van Brooks & Dunn.

Ook met het volgende album “Carrying On” in 2001 kwamen zij in de Top10 Country muziekoverzichten. Inmiddels hebben zij zes zeer succesvolle albums uitgebracht, terwijl tevens een aantal verzamelalbums zijn uitgebracht, waarbij uw aandacht nog wordt gevestigd op het album “For Our Heroes” een samenwerking van het duo Montgomery Gentry en Cracker Barrel t.b.v. het “Wounded Warriors Project” op 26 mei van dit jaar uitgebracht.

 “Long Line of Losers” met een mooi achtergrond verhaal van het duo Montgomery Gentry!

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Sara Evans - Feels Like a Love Song

Dan is het nu tijd voor onze uitsmijtster Sara Evans hier met de song “Feels Just Like a Love Song” als single uitgebracht door RCA.

Sara Evans uit Boonville Missouri trok in 1995 de aandacht van de Nashville songschrijver Harlan Howard door haar vertolking van de Bukc Owens klassieker “I Got a Tiger by the Tail” en besloot haar te helpen met haar carriere. Dit leidde tot een contract bij RCA Nashville. In 1997 werd haar eerste traditionele countrymuziek album “Three Chords and the Truth”.

Vooral door het duet met Vince Gill bij de song “No Place That Far” kwam ze goed in de schijnwerpers te staan, waarna de zeer succesvolle albums “Born to Fly” en “Restless” in resp. 2000 en 2003 werden uitgebracht.

In 2001 was zij de meest door de CMA genomineerde countryartieste, waarbij zij tevens voor het album “Born to Fly” de “Video of the Year” Award ontving.

Ondanks moeilijke periodes in haar persoonlijke gezinsleven heeft zij toch kans gezien om in 2005 het fraaie album “Real Fine Place” uit te brengen.

Nog even terug in de tijd naar het album “Real Fine Place” van Sara Evans hier met de song “A Real Fine Place to Start” zoals aangegeven in 2005 uitgebracht door RCA.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Inmiddels werkende aan haar zesde studio album met ook de huidige single “Feels Just Like a Love Song”.

Inmiddels heeft Sara ook enige digitale ruimte gereserveerd voor de promotie van haar albums en muziek, waarbij u ook nog even kunt luisteren naar haar sing “Feels Like Just a Love Song”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry in Het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).

Uitzending gemist? Jammer, jammer, maar u krijgt een herkansing, want het programma wordt op zaterdag van 12.00-13.00 herhaald en natuurlijk ook via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

info@el-okay-ranch.nl

Het adres staat vermeld “achter” de emailafbeelding!

Speellijst ” Country Music Round-up ” 

Datum: Juli 7 ‘08 19.00 – 20.00 uur Heruitzending op Juli 11 ‘09 12.00 – 13.00

Samenstelling, techniek & presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*      Artiest/groep ***       Titel muziek ***         Label

1. Country Gazette   ***       Hot Burrito Breakdown   *** beginmuziek   ***     BGO Records

2. Doyle Lawson & Quicksilver   ***   Monroe’s Mandoline   ***   Rounder Records

3. Doyle Lawson & Quicksilver   ***   Lonely Street   ***   Rounder Records

4. Doyle Lawson & Quicksilver   ***   When the Last of Our Days Shall Come   ***   Rounder Records

5. Longview   ***   Lonely Old Home   ***   Rounder Records

6. Longview   ***   Will You Be faithful While I’m Gone   ***   Rounder Records

7. Tanya Tucker   ***   Wine Me Up   ***   Saguaro Records

8. Tanya Tucker   ***   After the Fire Is Gone   ***   Saguaro Road Records

9. Tanya Tucker   ***   Big, Big Love   ***   Saguaro Road Records

10. Earl & Randy Scruggs and Doc Watson   ***   Keep on the Sunny Side   ***     agendamuziek   ***            Mercury Records

11. The Hillbilly Stringpickers   ***    Honky Tonk Boogie   ***   Sweet Lake

12. The Ranch House Favorites   ***   Hangover Tavern   ***   Starsound

13. Brad Paisley   ***   The Pants   ***    Arista Nashville

14. Montgomery Gentry   ***   Long Line of Losers   ***   Columbia Nashville

15. Sara Evans   ***   Feels Just Like a Love Song   ***   RCA

Bet There Next Week! Same Time, Same Frequency and via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *