Take Me Back to Alabama

Vern Gosdin - Take Me back to Alabama

Op woensdagmorgen, 29 april j.l. overleed Vern Gosdin, The Voice of Country Music, op 74 jarige leeftijd in een ziekenhuis te Nashville TN. In dit programma natuurlijk nog een eerbetoon aan deze unieke countryzanger/schrijver/gitarist met een drietal fraaie songs.

Maar zoals u van ons gewend bent beginnen we met bluegrass en wel hele speciale bluegrassmuziek vooral in het teken van Moederdag.

Zondag, 10 mei Moederdag, met de Austin Lounge Lizards, Don Rigsby, vervolgens ook nog de bijzondere groep “Bad Livers” en een dramatische “ode”aan moeder door Johnny Cash.

Halverwege het programma nog een

overzicht van de countrymuziek-evenementen in de regio gevolgd door de Nederlandse bijdrage aan Country Music Round-Up met deze keer “Audrey Smits” en ook nog weer eens “Beansprouts” .

Vervolgens nog speciale aandacht voor Dale Watson & His Lone Stars op dit moment op tournee door Nederland.

En dan is het al weer tijd voor onze uitsmijter dit ker de groep “Little Big Town” met een song van hun album “A Place to Land”.

Mother, Queen of My heart

Zoals al aangekondigd in dit programma een uitgebreid eerbetoon aan “Moeder” met een bluegrass, folk en countrymuziek van het album “Mother, Queen of my Heart” in 2002 uitgebracht door Sugar Hill records SUG CD 3948.

Een bijzonder verzamelalbum van Sugar Hill Records, dat allemaal songs bevat, die over””Mother”gaan en zijn verzameld van de diverse bluegrass en countryartiesten, die reeds eerder een album met deze song hadden gemaakt.

We begonnen de uitzending met  “Forty years old & I’m livin’ in my Mom’s garage” of te wel “Ik ben 40 jaar en woon in de garage van m’n moeder”  door “ The Austin Lounge Lizards” en dat betekent natuurlijk een groep uit Austin Texas ontstaan in de jaren 80. “Lounge Lizards” een beetje bargoens voor jongelui, die rondhangen in bars en in de werkelijkheid zijn zij ook zo onstaan.

In diverse bars in Austin spelen voor een biertje, fooien en dergelijke met zanger/gitarist Conrad Deisler, bassist Hank Card en Tom Pittman op de banjo en pedal-steel als harde kern van de groep. Inmiddels een aantal albums uitgebracht en in 2004 verscheen er nog een DVD met de naam “ live at Antone’s” , waarmee hun 20-jarig bestaan werd gevierd.

Tijd om eens kennis te maken met de “Austin Lounge Lizards” hier met de song “Brain Damage”, die staat op hun album “Lizard Vision” in 1990 uitgebracht door Flying Fish.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Don Rigsby - If I'd Had a Mother Like You

Vervolgens Don Rigsby met zijn song “If I’d had a mother like you “. Deze track staat eveneens op het album “Empty old mailbox “ of te wel “Lege oude brievenbus” van Don Rigsby ook uitgebracht door Sugar Hill records met kenemerk SUG CD 3915.

Don Rigsby zoals gewoonlijk op mandoline en hier met lead zang, Carl Jackson op rhythm gitaar en met zang, Gabe Witcher op viool, Gene Libbea op acoustische bas, Stuart Duncan op clawhammer banjo, Jerry Douglas op een resonator gitaar, Lilly Isaacs met lead en tenor zang, terwijl Rebecca Bowman de tenor en hoge bariton zang voor haar rekening neemt.

Voor meer bijzonderheden over Don Rigsby en z’n huidige groep “Midnight Call” gewoon even doorschakelen naar z’n website!

Bad Livers - I'm Going Back to Mom and Dad

We gaan weer terug naar Austin Texas voor nog zo’n bijzondere bluegrass groep uit de eind jaren ‘90 “Bad Livers” met de song “I’m Going Back to Mom and Dad”, die ook staat op het verzamelalbum “Mother, Queen of My Heart”.

“Bad Livers”, een groep, die een beetje vergelijkbaar is met “The Austin Lounge Lizards” met een bijzondere benadering van de bluegrassmuziek. Deze song staat oorspronkelijk op hun album “Industry & Thrift” of te wel “Industrie en Economische Groei” in 1998 uitgebracht door Sugar Hill Records.

Voor u als lezer van dit bericht nog een mogelijkheid om eens kennis te maken met een tweetal lezen van de groep middels een bijzonder humoristische verhaal van “Turpentine Willie” verteld en gespeeld door Mark Rubin op tuba en Danny Barnes op banjo van Bad Livers tijdens een optreden op 23 november ’99 in Prism Coffeehouse in Charlotteville Virginia! Ga er even voorzitten. Heel speciaal!

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Johnny Cash - I Dreamed about Mamma Last Night

“I dreamed about Mamma last night” ooit geschreven door Hank Williams Sr. Maar hier in een ijzersterke vertolking door Johnny Cash. Dit is natuurlijk wel “pure drama” , maar toch ook gebaseerd op de werkelijkheid.Veel luisteraars zullen zich misschien wel een moeder herinneren, die s’avonds in bed ligt te wachten tot haar kind weer veilig thuis is gekomen.

Hank Williams - I Dreamed about Mamma Last Night

“I dreamed about Mamma last night”stond met nog een aantal andere verhalen op Hank Williams album “Beyond the sunset” in 1963 nog eens uitgebracht door MGM en in 2001 nog weer eens op CD uitgebracht. Een album met een zeer sobere muzikale achtergrond in de vorm van een orgel, een steel-gitaar en soms niet meer dan z’n eigen gitaar. maar met ijzersterke teksten.

Verbluffende verhalen van Hank Williams in de rol van Luke The Drifter of te wel “Luke de Zwerver” met liedjes als “Be Careful of Stones That You throw”, “Men with broken hearts”, “A picture of Life’s Other Side” en het aangrijpende “The Funeral”. Heel bijzonder toch wel en bijna niet voor te stellen, dat een man tussen de 20 en 30 jaar in staat was om zulke songs te schrijven.

Johnny Cash begon ooit zijn carriere als countrygospelzanger en met zijn diep resonerende bariton stem gaf hij in 2001 nog een schitterende en gevoelige vertolking aan “I dreamed about Mamma last night”. Johnny Cash overleed op 12 september 2003 in een zekenhuis te Nashville Tennessee op 70 jarige leeftijd..

“I Dreamed About Mama Last Night” een mooie versie hier gezongen en gespeeld door David Church tijdens een “live” optreden in de Ernest Tubb Theatre in Nashville TN.

In 2003 werd door hem het album “A Legend Froze in Time : A Tribute to Hank…” uitgebracht met o.a. Don Helms op steel (ooit deeluitmakend van Hank’s Drifting Cowboys”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vern Gosdin - Cowboys Are Common as Sin

Dan nu naar een eerbetoon aan “The Voice” Vern Gosdin, die in de vroege morgen van 29 april op 74-jarige leeftijd overleed. Vern Gosding hier met de song “Cowboys Are Common as Sin” gevolgd door “It’s Not Over (If I’m Not Over You). Deze songs staan op het bijzondere album “The AMI Sessions” in 1989 uitgebracht door RCA.

Vervolgens in dit programma ook nog de songs “That Just About Does It” en het bijzondere “Take Me Back to Alabama”, die staan op z’n album “Alone” in 1988 uitgebracht door Columbia Records.

Een album, dat vlak na z’n pijnlijke scheiding werd uitgebracht, een CD met dramatisch toepasselijke songs als “I’m Still Crazy”, “Wright in the Wrong Direction”, “I’m Only Going Crazy” en natuurlijk de titelsong “Alone”.

Muzikale herinneringen ophalen aan Vern Gosdin in dit programma en bericht met een schitterende video-clip met z’n song “That Just About Does It”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

En zoals reed aangegeven Vern Gosdin overleed in de nacht van 28 en 29 april j.l. in een ziekenhuis te Nashville, nadat hij 14 dagen daarvoor was getroffen door een beroerte.

Vern Gosdin - Chiseled in Stone

Nadat hij al met veel succes een aantal albums had uitgebracht via “Elektra”, zoals “Till the End” en het label “American Harvest” met “There Is a Season” vertrok hij eind jaren ‘90 naar het labe RCA Columbia Records waar hij al heel snel een aantal zelf dan wel in samenwerking geschrevenTop 10 singles uitbracht, zoals “Do You Believe Me Now,” “Chiseled in Stone,” “Who You Gonna Blame It On This Time” and “That Just About Does It.” Met  “Set’ Em Up Joe” en “I’m Still Crazy” bereikte No. 1.

Vern Gosdin was natuurlijk in de jaren ’80 ook voor een tournee in Europa en daarom nog even naar een video-clip van hem tijdens een optreden in Duitsland met o.a. de song “Mother Country Music”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vern Gosdin - Jesus, Hold My Hand

Gosdin’s laatste Top 10 singles werden uitgebracht in 1990, zoals “Right in the Wrong Direction” and “Is It Raining at Your House.” De titelsong van z’n album “Chiseled in Stone” werd in 1989 door de CMA onderscheiden met de Award “Song of the Year”.

Vern Gosdin hier tijdens een “live” optreden in de TV-show “Nashville Now” met de country gospelsong “Jesus, Hold My Hand”, een song, die ook staat op z’n album “Time Stood Still” in 1998 uitgebracht door American Harvest.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Als eerbetoon aan de vorige week overleden Vern Gosdin hebben donderdagavond, 30 april j.l. in the Grand Ole Opry Jeannie Seeley, Mel Tillis, Gene Watson, Billy Yates, Emily West en Justin Moore meegewerkt aan een speciaal programma.

Vern Gosdin “The Voice of Country Music” is helaas uitgezongen en terug naar z’n Alabama, maar z’n muziek kunnen we nog vaak horen, want er zijn nog steeds heel veel albums verkrijgbaar.

En natuurlijk ook via dit programma “Country Music Round-Up bij uw Radio Vrolek te horen en u kunt natuurlijk ook hiervoor telefonisch contact opnemen tijdens het radioprogramma danwel via het medium “elektronisch post”.

Tot slot van dit eerbetoon aan The Voice of Country Music ook nog een “slide-show” met Vern Gosdin met de song “The Garden”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Audrey Smits - I'm in Love

Na het overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het nu tijd voor de Nederlandse countrymusici en we beginnen met Audrey Smits hier met de song “I’m in Love” een song, die staat op haar album “Audromia” in 2005 uitgebracht door “Starsound”.

Dit was haar tweede album na haar debuutalbum “Vivid”. Twee cd’s met covers alsmede eigen geschreven nummers, ( country ) ballads, lekkere rock en country songs. 

Op 16 mei a.s. treedt zij s’avonds op tijdens het Openingsfeest Horecaplein in Geldrop.

Voor meer informatie over Audrey gewoon even haar fraaie website raadplegen, maar natuurlijk ook nog even een “link” naar een slide-show van haar met een mooie song.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Beansprouts - Happy Go Lucky

Vervolgens “Happy Go Lucky” de titelsong van het album van de Nederlandse Americana groep Beansprouts eind vorig jaar in eigen beheer uitgebracht. Singer-songwriter duo Liesbeth Kemerlings en Martijn de Kleer vormen samen de basis van de band Beansprouts met Gabriel Peeters als producer-drummer en Gurf Morlix (Lucinda Williams, Mary Gauthier) en Roel Spanjers (JW Roy, Birdcatcher) als gastmuzikanten.

Deze song staat inmiddels ook op een zogenaamde OLON-CD, die ter promotie van het nederlands product is toegezonden aan de meeste lokale omroepstations in Nederland en daar maken wij bij radio Vrolek natuurlijk ook gebruik van!

Beansprouts heeft enige digitale ruimte gereserveerd om hun album en muziek te promoten en daar kunt u natuurlijk ook terecht voor meer informatie.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dale Watson - Sit and Drink and Cry

Afgelopen zondagavond een optreden van Dale Watson & His Lone Stars in de Boerderij te Zoetermeer en woensdagavond, 6 mei a.s. in Partycentrum Newland te Klaaswaal en vanavond  hierbij “Country Music Round-Up” met “Sit and Drink & Cry”, die staat op het album “Whiskey or God” in 2006 uitgebracht door het label Palo Duro.

Op dit album staat trouwens ook een versie van “Truckin’ Queen ( I Got My Night Gown On…)” het bijzondere verhaal van een travestiete truckchauffeur, die we ook weer tegenkomen op z’n album “The Trucking Sessions Volum II.

“Hoog tijd voor Dale Watson & His Lone Stars tijdens een “live”- optreden met de song “Sit and Drink and Cry” in Knuckleheads Saloon in Kansas City.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dale Watson - Jack's Truck Stop and Cafe

Vervolgens ook nog “Jack’s Truck Stop and Cafe” door Dale Watson & His Lone Stars hier met een song, die staat op het reeds vermelde album “The Trucking Sessions Volume II” zeer recent uitgebracht door Munich records. .

Evenals z’n eerste “Trucking Sessions” van 1998 weer een bijzonder fraai album vol met songs over het wel en wee van de vrachtwagenchauffeurs in “hard-core” countrystijl met titels als “Drag N Fly”, “Hey Driver”, “Truckin’ Queen”, “Truck Stop in La Grange” en deze ”I Got To Drive”.

Begeleid door Dale Watson en His Lonestars met de muziek van dit album heb je weer het gevoel op een plezierige manier heel veel “miles” te kunnen rijden met je “18-wheeler”.

10-4! ( En dat is ook de titel van de instrumental op dit album) met Dale Watson op gitaar en met zang, Don Pawlak op pedal steel, Don Raby op viool, Gene Kurtz op de bas en nu eens David Bowen op drums.

Natuurlijk kunt u als lezer ook nog even luisteren naar “Jack’s Truck Stop and Cafe” door Dale Watson middels deze “link”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Little Big Town - I'm with the Band

Dan gelet op de tijd naar onze uitsmijter de groep “Little Big Town” hier met de song “I’m with the Band” , die staat op hun album “A Place to land” in 2007 uitgebracht door Capitol Nashville.

Tijd om eens kennis te maken met deze groep middels hun video-clip met de song “Boondocks”, die staat op hun album “The Road to Here” in 2005 uitgebracht door Equity Music Group en in 2008 nogmaals door Capitol Nashville.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

“Little Big Town” bestaande uit de dames Kimberley Roads en Karen Fairchild uit Georgia en de heren Jimmi Westbrook en Phil Sweet uit Arkansas, die sedert 1998 samen een vokale groep vormen, die door hun samenzang herinneringen oproept aan “Crosby, Stills, Nash & Young” , “The Eagles” en “Fleetwood Mac”.

Tot slot van dit bericht nog even naar een “live” optreden van “Little Big Town” met hun song “Good Lord Willing”, die ook staat op hun album “A Place to Land”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry in Het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).

Uitzending gemist? Jammer, jammer, maar u krijgt een herkansing, want het programma wordt op zaterdag van 12.00-13.00 herhaald en natuurlijk ook via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

info@el-okay-ranch.nl

Het adres staat vermeld “achter” de emailafbeelding!

Speellijst ” Country Music Round-up ” 

Datum: Mei. 5 ‘08 19.00 – 20.00 uur Heruitzending op Mei. 9 ‘09 12.00 – 13.00

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*      Artiest/groep ***   Titel muziek ***   Label

1. Country Gazette   ***   Hot Burrito Breakdown   *** beginmuziek   ***   BGO Records

2. Austin Lounge Lizards   ***   40 Years Old and I’m Livin’ in my Mom’s Garage   ***   Sugar Hill Records

3. Don Rigsby   ***   If I’d Had a Mother Like You   ***   Sugar Hill Records

4. Bad Livers   ***   I’m Going Back to Mom and Dad   ***   Sugar Hill Records

5. Johnny Cash   ***   I Dreamed About Mamma Last Night   ***   Lost Highway

6. Vern Gosdin   ***   Cowboys Are Common as Sin   ***   RCA

7. Vern Gosdin   ***   It’s Not Over (If I’m Not Over You)   ***   RCA

8. Vern Gosdin   ***    That Just About Does It   ***   Columbia/CBS

9. Vern Gosdin   ***   Take Me Home to Alabama   ***   Columbia/CBS

10. Earl & Randy Scruggs and Doc Watson   ***   Keep on the Sunny Side   ***   agendamuziek   ***   Mercury Records

11. Audrey Smits   ***   I’m in Love   ***   OLON/Starsound

12. Beansprouts   ***   Happy Go Lucky   ***   OLON/Beansprouts

13. Dale Watson   ***   Sit and Drink and Cry   ***   Palo Duro

14. Dale Watson   ***   Jack’s Truck Stop and Café   ***   Munich

15. Little Big Town   ***   I’m with the Band   ***   Capitol Nashville

Be There Next Week!  Same Time, Same Wavelength and via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *