Hard-Driving Bluegrass

10 Years of EWOB

Zoals in de vorige programma reeds vermeld “Meimaand = Bluegrassmaand” en dus ook deze keer bij Country Music Round-Up ruim baan voor de bluegrass met dit keer aandacht voor het nieuwe album “Destination Life” van Rhonda Vincent en vervolgens ook nog Audie Blaylock & Redline.

Dan terug naar eind jaren ’60 met “The First Lady of Countrymusic”, Tammy Wynette, en natuurlijk twee zeer bekende songs.

Halverwege het programma nog een overzicht van de countrymuziek-evenementen in de regio gevolgd een muzikaal bezoek aan “10 Years of EWOB”.

Vervolgens eens naar de staat Wyoming voor Bryan Ragsdale met een song van zijn album “Were Cowpokes Grow” dan naar Texas voor Mark Chesnutt voor een song van zijn nieuwste album “Rollin’ with the Flow” en dan is het ook al weer tijd voor onze uitsmijter dit keer de groep “Little Big Town” met een song van hun album “The Road to Here”.

Rhonda Vincent - Last Time Loving You

“Stop the World ( and Let Me Off)” door Rhonda Vincent hier met een song in een Rumba ritme uit de eind jaren ‘50 zeer bekend door de vertolking door duo Johnnie & Jack met daarnaast trouwens ook beroemde versies van Patsy Cline en Buck Owens.

Deze song staat op haar nieuwe album “Destination Life”, die op 16 juni a.s. officieel door Rounder Records zal worden gepresenteerd, maar hier bij uw Radio Vrolek alvast een voorproefje met natuurlijk ook de titelsong “Destination Life” of te wel “Bestemming Leven”.

En we begonnen het programma met “Last Time Loving You” de eerste song van dit album, dat 12 mooie songs met hedendaagse, traditionele en gospel bluegrass bevat.

Ondanks dat zij door de IBMA in de periode van 2000 tot 2006 zeven keer werd uitgeroepen tot “Female Vocalist of the Year” gaat zij er nog steeds voor en dat is ook weer uitstekend gelukt met het album “Destination Live”.

Haar broer Darrin Vincent samen met Jamie Dailey een paar weken geleden nog in dit programma met muziek van hun nieuwste album “Brothers from Different Mothers ”.

Rhonda met weer de uitstekende groep “The Rage” speelt weer als vanouds. Een “Rage” in een gedeeltelijk nieuwe formatie met Aaron McDarris (afkomstig van The Grascalls) op banjo, Ben Helson ( afkomstig van Ricky Skaggs Kentucky Thunder) op lead-gitaar en met zang en vervolgens nog al voor hun achtste jaar deelmakend van The Rage Mickey Harris op de staande bas en Hunter Berry op viool.

Vorig jaar januari verscheen van Rhonda Vincent het succesvolle album “Good Thing Going” en binnenkort dus “Destination Live”. Zeer aanbevelenswaardig en hou dus de Rounder publicaties in de gaten!

Tijd voor de eerste video-clip met Rhonda Vincent & The Rage hier tijdens een “live” optreden met de titelsong van hun nieuwe album “Destination Live” .

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Audie Blaylock and Redline - Whispering Waters

Binnenkort voor een een aantal optredens in Nederland “Audie Baylock & Redline” en dus hoog tijd om eens kennis te maken met een aantal songs van hun album.

“Whispering Waters” en “My Blue Eyed Darling” door Audie Blaylock & Redline hier met twee songs van hun album met hun eigen naam, dat op 27 januari j.l.  werd uitgebracht door Rural Rhythm.

Hoognodig tijd om eens kennis te maken met Audie Blaylock & Redline hier met de bluegrassgospel “Who’ll Sing for Me? “tijdens een “live” optreden op het eerste jaarlijkse Conestoga Bluegrass Festival op 15 augustus 2008 in Princeton Ontario. Deze song staat ook als 11e track op het album.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Audie Blaylock, die speelde bij o.a. Jimmy Martin en Rhonda Vincent, is reeds vier maal door de IBMA genomineerd voor de Award “Gitaarspeler van het Jaar” en ontving met Michael Cleveland & Flamekeeper de “Instrumental Group of the Year” IBMA Award.

Redline is een kwartet van jonge muziekkunstenaars, die de luisteraars verbijsterd doen staan met hun instrumentele bekwaamheid en Blaylock ondersteunen met schitterend gevoelige samenzang.

Audie Blaylock koos voor de samenstelling van  album uit een aantal songs uit de country, gospel en de bluegrass.

En sommige luisteraars zullen zich Roy Acuff’s “My Blue Eyed Darling” herinneren.

Een fraai album met een aantal donkere verhalen over overspel, afgewezen liefde, zelfmoord en dood, die worden verzacht door schitterende samenzang en muziek door Audie Blaylock en z’n extreem getalenteerde begeleiders.

Op woensdag, 8 juli a.s. treden zij op in Het Turfschip in Nieuwkoop en wilt u deze 5 mannen met hun virtuoze zang en muzikaliteit eens meemaken, dan adviseer ik u per omgaande nog contact op te nemen met CMS Productions in Nieuwkoop.

En het kan niet op, want op diezelfde avond treedt ook nog Dawn Sears op in het Turfschip, maar daarover straks meer in de agenda.

Nogmaals Audie Blaylock & Redline hier met hun versie van de Osborne song “You’ll Never Be the Same” tijdens hetzelfde festival in Princeton Ontario

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Tammy Wynette - Stand by Your Man

Vervolgens terug naar de eind jaren ‘60 met “The First Lady of Country Music’ Tammy Wynette hier met de zeer bekende song “Stand by Your Man” gevolgd door “Apartment #9”  door Tammy Wynette met een song, die staat op haar eerste album “Your Girl’s Gonna Go Bad”.

Even herinneringen ophalen aan een aantal zeer bekende songs van Tammy Wynette middels een medley tijdens een optreden.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Tammy Wynette - Apartment #9

Het was trouwens haar eerste single, die eind 1966 werd uitgebracht en begin 1967 in de Country Top 40 terecht kwam. Al snel daarna kwam de single “Your Girl’s Gonna Go Bad”, die in de top 3 terecht kwam gevolgd door nog een aantal succesvolle songs.

Het album met laatst vermelde titel verscheen in 1967 uitgebracht door Epic/Legacy met ook nog bekende songs als “Walk Through This World with Me” en “Almost Persuaded”.

Tammy Wynette, echte naam Virginia Wynette Pugh (5 mei 1942 – 6 april 1998), was een Amerikaans country-zangeres en ze wordt zoals reeds eerder vermeld ook wel de “First Lady of Country Music” genoemd.

Ze is het bekendst geworden door haar single “Stand by Your Man”, maar had in totaal 17 nummer-1-hits in de Verenigde Staten in de jaren 60 en 70. In 1968 en 1969 had Tammy vijf nummer-1-hits in de VS: “Take Me to Your World,” “D-I-V-O-R-C-E,” “Stand By Your Man” (alle drie 1968), “Singing My Song” en “The Ways to Love a Man” (beide 1969).

Voor u als lezer natuurlijk ook nog de klassieker “Stand By Your Man” door Tammy Wynette tijdens een TV-show.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

In 1968 begon ze een relatie met de oudere George Jones, een van de grootste drinkers in het countrymuziek-milieu en jeugdidool van Tammy. Ze trouwden in 1969, en vanaf 1971 namen ze een aantal populaire duetten op, waarvan het eerste “Take Me” was.

Hun huwelijk ging echter niet over rozen en ze scheidden in 1975.

Ze bleven nog wel af en toe samen songs opnemen in de 20 jaren die volgden.

Voor de lezer van dit bericht nog een mooi voorbeeld van een schitterend duet van George Jones en Tammy Wynette uit die periode met de song “Take Me” middels een slide-show.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Tammy Wynette - Playlist

Tammy had ook in die jaren hits, en, alhoewel sporadischer, ook in de jaren 80.

Ze ging in 1988 ook nog eens bankroet. In 1992 nam ze een track op met de house-act The KLF, getiteld Justified and Ancient, wat een van haar grootste successen zou worden. Ondanks haar broze gezondheid wilde ze, koste wat het kost, blijven toeren. Om de pijn te ontlopen, begon zij grote hoeveelheden voorgeschreven pijnstillers en andere medicatie te slikken.

Uiteindelijk werd Tammy levenloos aangetroffen gevonden in haar huis. Medische complicaties in combinatie met een overdosis medicatie waren haar fataal geworden.

Zeer recent heeft Sony nog in de serie Playlist een album opgenomen met “The Very best of Tammy Wynette”, een album in een ECO-vriendelijke verpakking, schitterende kwaliteit muziek en veel bonusmateriaal in de vorm van foto’s en informatie digitaal verpakt op de CD.

Zeer aanbevelenswaardig!

Liz Meyer and Nugget - I've Got a Feeling

Na het overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het normaliter is het tijd voor de nederlandse countrymuziek, maar in verband met het 3-daagse EWOB festival in Voorthuizen nog eens een terugblik op 10 jaar EWOB met om te beginnen aandacht voor een van de peilers van dit festival Liz Meyer met de song “I’ve Got a Feeling”.

In verband met haar broze gezondheid zal Liz zelf geen workshop over het schrijven van songs verzorgen, maar voor haar in de plaats zal de Amerikaanse Fayssoux naast een optreden ook een workshop “Meer bluegrass in de songs” tijdens het festival leiden.

Mike Stevens and Raymond McLain - Train 45

Vervolgens de Canadese mondharmonicavirtuoos Mike Stevens samen met de Amerikaanse bajowizzard Raymond McLain met de instrumental “Train 45” tijdens hun optreden in 2004.

Zij zullen trouwens samen met Jean Blaise Rochat op gitaar, Joost van Es op viool en de bekende “Seldom Scene” bassist Tom Gray op 24 mei a.s. vanaf 15.00 optreden tijdens een concert in De Oude Veiling aan Markstaat 19, Aalsmeer . Voor meer informatie even doorschakelen naar de website van De Oude Veiling dan wel telefoon nr.   0297 – 368 378.

Op woensdag, 27 mei en donderdag, 28 mei in hetzelfde theater vervolgens nog een aantal fraaie optredens van o.a. Phil Rosenthal (a.o. Seldom Scene) met Noami Sommers en Hunter Robertson en op 28 mei White Mountain en Fayssoux duo.

Ook nog even naar de mondharmonica virtuoos Mike Stevens samen met banjowizzard Raymond MacLain hier tijdens een optreden in 2007.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

 

Blackjack -Beauty of My Dreams

Vervolgens “Beauty of My Dreams” door de Tjechische bluegrassgroep “Blackjack” tijdens hun optreden op het EWOB festival in 2006. Woensdag, 20 mei treden zij op in het dorpje Wadway in Noord-Holland en donderdagavond 21 mei ook nog een “live” optreden van 20.00-21.00 in het radioprogramma “WF-Country” van de omroep “West Friesland”.

Hier de Tjechische bluegrassgroep “Blackjack” tijdens een optreden op het “Bluegrass in Tsjech Paradise” in 2008 met de song “I Cried Again”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Bryan Ragsdale - Modern Day Mountain Man

Dan nu zoals aangekondigd naar Wyoming de Mid-West voor Bryan Ragsdale een Independent countryzanger met de song “Modern Day Mountain Man”

Tijd om eens kennis te maken met deze jonge countryzanger/schrijver/gitarist uit Wyoming Bryan Ragsdale heeft inmiddels enige digitale ruimte gereserveerd voor de promotie van zijn muziek en album.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Mark Chesnutt - She Never Got Me Over You

Vervolgens naar Texas voor Mark Chesnutt met de song “She Never Got Me Over You” ooit geschreven door Hank Cochran en Keith Whitley, maar hier in een schitterende vertolking door de Texaan uit Beamont. De song staat op het album “Rollin’ with the Flow” op 29 april 2008 uitgebracht door Lofton Creek.

“She Never Got Me Over You” is thans als single uitgebracht en voor u als lezer ook nog te beluisteren middels een fraaie “slide” show van Mark Chesnutt.

Fraaie countrymuziek zoals altijd ook te beluisteren in het countrymuziek programma “Country Music Round-Up” van de lokale omroep Vrolek niet alleen via de ether, kabel en achtergrondmuziek van het TV-informatie kanaal 2 maar ook middels “streaming audio” via het internet!

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

LittleBig Town - Good as Gone

En dan is het al weer tijd voor onze uitsmijter van dit programma, net als de vorige week “Little Big Town” maar nu met de song “Good as Gone” van hun album “The Road to Here” in 2005 uitgebracht door Equity Music Group.

Het was hun 1ste album na het debuutalbum in 2002 en veel tegenspoed in de vorm van tegenvallende verkoop resultaten van het album en het beeindigen van het contract bij Sony’s Monument Records. Vervolgens overleed ook nog eens de echtgenoot van Kimberly Roads, een van de vier groepsleden en van twee andere leden liep het huwelijk op de klippen.

Of het nu door de langdurige periode dan wel alle geschetste moeilijkheden is veroorzaakt is niet geheel duidelijk, maar de groep is er sterker uitgekomen met een schitterend album.

De vorige week waren zij ook al de uitsmijter met de song “Novocain” van hun nieuwste en fraaie album “A Place to Land” op 6 november 2007 eveneens door het Independent Label Equity Music Group uitgebracht.

Natuurlijk ook voor de lezer nog de uitsmijter van dit programma “Little Big Town” met een fraaie video-clip met de 1ste track “Good as Gone” van hun album “Road to Here”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry in Het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).

Uitzending gemist? Jammer, jammer, maar u krijgt een herkansing, want het programma wordt op zaterdag van 12.00-13.00 herhaald en natuurlijk ook via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

info@el-okay-ranch.nl

Het adres staat vermeld “achter” de emailafbeelding!

Speellijst ” Country Music Round-up ” 

Datum: mei 19 ‘08 19.00 – 20.00 uur Heruitzending op mei 23 ‘09 12.00 – 13.00

Samenstelling & presentatie : Jan N. Evenhuis

Techniek : Stefan van Boudestein

Nr*      Artiest/groep ***       Titel muziek ***         Label

1. Country Gazette   ***   Hot Burrito Breakdown   *** beginmuziek   ***   BGO Records

2. Rhonda Vincent & The Rage   ***   Last Time Loving You   ***   Rounder Records

3. Rhonda Vincent & The Rage   ***   Destination Life   ***   Rounder Records

4. Rhonda Vincent & The Rage   ***   Stop the World (and Let Me Off)   ***   Rounder Records

5. Audie Blaylock & Redline   ***   Whispering Waters   ***   Rural Rhythm  

6. Audie Blaylock & Redline   ***   My Blue Eyed Darling   ***   Rural Rhythm

7. Tammy Wynette   ***   Stand By Your Man   ***   Epic/Legacy

8. Tammy Wynette   ***   Apartment #9   ***   Epic/Legacy

9. Earl & Randy Scruggs and Doc Watson   ***   Keep on the Sunny Side   ***     agendamuziek   ***   Mercury Records

10. Liz Meyer & Nugget   ***   I’ve Got a Feeling   ***   Strictly Country Records

11. Mike Stevens & Raymond McLain   ***   Train 45   ***   Strictly Country Records

12. Blackjack   ***   Beauty of My Dreams   ***   Strictly Country Records

13. Bryan Ragsdale   ***   Modern Day Mountain Man   ***   W-Yoga Records

14. Mark Chesnutt   ***   She Never Got Me Over You   ***   Big 7 /Lofton Creek

15. Little Big Town   ***   Good as Gone   ***   Capitol Nashville

Be There Next Week! Same Time, Same Frequency

Tja, de vorige week was ik er even niet en jammer genoeg geen tijd voor een bericht, maar voor de luisteraars van Country Music Round-Up natuurlijk wel een van te voren opgenomen programma .

Voor de geinteresseerden nog even de speellijst :

Speellijst ” Country Music Round-up ” 

Datum: Mei 12 ‘08 19.00 – 20.00 uur Heruitzending op 16 ‘09 12.00 – 13.00

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*      Artiest/groep ***       Titel muziek ***         Label

1. Country Gazette   ***   Hot Burrito Breakdown   ***   beginmuziek   ***   BGO Records

2. Alison Krauss   ***   Endless Highway   ***   Sanctuary Records

3. Ralph Stanley & The Clinch Mountain Boys   ***   Katy Daley   ***   Sanctuary Records

4. Rhonda Vincent & The Rage   ***   Is the Grass Any Bluer   ***   Sanctuary Records

5. Patty Loveless   ***   Daniel Prayed   ***   Sanctuary Records

6. Mickey Clark   ***   Bound to Lovin’ You   ***   Ear X-tacy Records

7. Mickey Clark   ***   Louise   ***    Ear X-tacy Records

8. Tom Rush   ***   The Remenber Song   ***   Wildflower Records

9. Tom Rush   ***   East of Eden   ***   Appleseed Recordings

10. Tom Rush   ***   River Song   ***   Appleseed Recordings

11. Earl & Randy Scruggs and Doc Watson   ***   Keep on the Sunny Side   ***     agendamuziek   ***   Mercury Records

12. Angela Visser   ***   Brand New Start   ***   Olon/Starsound

13. Taneytown   ***   Lie to Me   ***   Olon/Corazong

14. Lotta Källström   ***   Made of Love   ***   LK-Productions

15. Little Big Town   ***   Novocain   ***   Capitol Nashville

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *