WSM (650)

Hank Williams - The Unreleased Recordings - Blue Eyes Crying in the Rain

In dit programma speciale aandacht voor het bijzondere album “The Unreleased Recordings” van Hank Williams bestaande uit 3 CD’s en eind oktober vorig jaar uitgebracht door Time Life.

Maar zoals u van ons gewend bent beginnen we met bluegrass met deze keer The Chatham County Line met drie songs van hun opnieuw uitgebrachte debuut album en vervolgens ook nog terug in de tijd met Jimmy Martin & The Sunny Mountain Boys.

Halverwege het programma nog een

overzicht van de countrymuziek-evenementen in de regio gevolgd door de Nederlandse bijdrage aan Country Music Round-Up met deze keer de “Leo Koster Band” en ook nog Loes van Schaijk & Slowaakse bluegrassgroep “Waterflow”.

Dan weer terug naar Nashville TN naar het echtpaar Joey & Rory Feek en vervolgens Carrie Underwood samen met Randy Travis met de song “I Told You So” en dan is het al weer tijd voor onze uitsmijter van dit programma Billy Currington met een song van zijn album “A Little Bit of Everything” of te wel “Van Alles Wat” en dat geldt natuurlijk ook voor “Country Music Round-Up”.

Chatam County Line - WSM (650)

“Tennessee Valley Authority” door de bluegrassgroep Chatham County Line hier met de song, die staat op hun debuutalbum in 2003 uitgebracht door het label Bonfire, maar in 2009 door het bekende label Yep Roc Records opnieuw uitgebracht.

Al weer zo’n bijzonder verhaal met een stukje Amerikaanse geschiedenis uit de jaren ‘30 toen de Clinch River na langdurig aandringen van senator Norris van de staat Nebraska door de Tennessee Valley Authority werd gekanaliseerd middels dammen.

De eerste dam, die in 1936 werd gerealiseerd werd naar hem genoemd.

Hierdoor werd de rivier beter bevaarbaar en werd ook nog eens electriciteit middels waterkrachtcentrales opgewekt, waardoor de landbouw aanzienlijk beter mogelijk werd en nieuwe industrien in de regio werden gevestigd.

Norris Dam and Norris Reservoir at the Clinch River

Op 18 mei 1933 werd door de toenmalige president Franklin D. Roosevelt de TVA Act ondertekend, waarbij TVA werd opgericht met de kracht van een overheid, maar met de flexabiliteit en ontwikkelingsvermogen van een particuliere onderneming. Tot zover het verhaal over de song “Tennessee Valley Authority”.

Voor de lezer natuurlijk de mogelijkheid om eens nader kennis te maken met de “Chatham County Line” hier met de titelsong van hun album “Route 23”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

We begonnen dit programma met de song “Sightseeing” eigenlijk een fraai lied over het kijken naar andere vrouwen met een moraal. Je kunt kijken zoveel als je wilt, als je maar naar huis komt om te eten als je honger krijgt.

Vervolgens ook nog de song “WSM (650)” het bijzondere verhaal van het zeer bekende countryradiostation in Nashville TN eigenlijk genoemd naar een groot verzekeringsbedrijf “Whe Shield Millions” en zeer geliefd vanwege de bijzondere countrymuziek uitzendingen vanuit de Grand Ole Opry, waar complete families regelmatig naar luisterden en sommige jongens en meisjes ervan droomden daar op te treden. (650) is de AM-frequentie in de toen zeer belangrijke Middengolf Omroepband met een behoordlijke reikwijdte , want de FM-omroepband was toen nog niet in gebruik.

Nog even terug naar de Chatham County Line tijdens een “live” optreden ter promotie van het album “Route 23” op 26 februari 2005 in het Lincoln Theatre op hun thuisbasis Raleigh N.C.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Mooie verhalen op het album “Chatham County Line” door de 5-mans hedendaagse bluegrassgroep “Chatham County Line” hier ook nog met vokale assistentie door Tift Merrit en Lynn Blakey.

Chatham County Line op tournee in Noorwegen en een optreden samen met de bekende Noorse zanger/schrijver/gitarist Jonas Fjeld hier met de schitterende song “Engler i Sneen”.

Dit mag u niet missen!!

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Jimmy Martin - Freeborn Man

Dan nu naar de “King of Bluegrass” Jimmy Martin samen met de “Sunny Mountain Boys” met achtereenvolgens de songs “Freeborn Man”, “Pete, The Best Coon Dog in the State of Tennessee” en de bekende “Beautiful Brown Eyes”.

Jimmy Martin bijgenaamd “The King of Bluegrass”, geboren en opgegroeid in Sneedville, een boerendorp in Tennessee, leerde daar gitaar spelen en luisterde veel naar Bill Monroe en Roy Acuff tijdens hun optreden in de Grand Ole Opry on WSM. 

Hij begon op 22 jarige leeftijd z’n muziekale loopbaan, toen hij werd ontslagen bij een een verffabrief in Morristown Tennessee met als reden, dat hij teveel zong. Hij stapte vervolgens op de bus op weg naar de Grand Ole Opry in Nashville Tennessee en zag kans z’n idool en bluegrass-pionier Bill Monroe met z’n moed zodanig te imponeren, dat Monroe ter plaatse een auditie organiseerde en samen zongen ze “The Old Cross Roads” en vervolgens moest Jimmy nog de song “Poor Ellen Smith” zingen en om z’n gitaarspel te testen speelde hij ook nog samen met vioolspeler Chubby Wise “The Orange Blossom Special” . 

Een week later stond Jimmy Martin in Fort Smith in Arkansas op het podium met Bill Monroe.

Voor u als lezer tijd om weer eens kennis te maken met Jimmy Martin & The Sunny Mountain Boys (and 1 Girl) hier tijdens een “live” optreden tijdens een Del Reeves TV-show met de song “Freeborn Man”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Jimmy was vervolgens 5 jaar lang de leadzanger van Bill Monroe’s Bluegrass Boys en namen bluegrass klassiekers op als “The little girl” “Uncle Pen””  A voice from on High” en talloze andere songs. Daarna speelde hij nog een korte periode bij The Osborne Brothers, voordat z’n eigen groep “Jimmy Martin & The Sunny Mountain Boys” vormde en waarmee hij een langdurige contract kreeg bij het Decca label (18 jaar) daarna maakte hij nog 6 albums bij Gusto, voordat hij z’n eigen platenmaatschappij Sunny Mountain Music oprichtte.

De laatste 18 jaar van zijn leven deed hij het rustig aan met z’n 20 shows per jaar en dat werd natuurlijk steeds minder. Jimmy Martin geboren in 1927 en overleden op 14 mei 2005. Een tycoon van de bluegrass uit het recente verleden, maar z’n muziek kunnen we nog wel beluisteren, want er zijn nog steeds albums van hem aan te kopen zoals het verzamelalbum “20 Greatest Hits”van Jimmy Martin uitgebracht door Highland Music.

Nog even een “slide-show” van een aantal “Coon” Dogs (jachthond op wasberen) met natuurlijk de bijbehorende song van Jimmy Martin & The Sunny Mountain Boys”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Hank Williams - Dust on the Bible

Van de King of Bluegrass naar de Father of Country Music Hank Williams hier met “Blue Eyes Crying in the Rain”,waarvan waarschijnlijk heel veel luisteraars denken, dat deze song is geschreven door Willie Nelson. Maar nee hoor deze song is geschreven door Fred Rose, de producer en muziekuitgever van o.a. Hank Williams.

De song werd voor het eerst in 1946 gezongen en uitgebracht door de countryzanger/ schrijver/gitarist/filmster Elton Britt en later o.a. ook nog door Roy Acuff.

Fred Rose was al 20 jaar overleden toen Willie Nelson in 1975 met zijn versie in de top van de countrymuziek overzichten terecht kwam.

Vervolgens in het programma ook nog de song “Dust on the Bible” een bluegrassgospel song van de Bailes Brothers, maar hier dus een bijzondere vertolking door Hank Williams gevolgd door de song “I Can’t Tell My Heart That” geschreven door Jim Anglin  de broer van Jack Anglin van het bekende duo Johnnie & Jack, die in de jaren 50 grote succes boekten met songs als “Poison Love” en trouwens ook deze song.

En tot slot van de speciale aandacht nog “I’m Gonna Sing” door Hank Williams samen met z’n “Drifting Cowboys” en die staat op de eerste CD van het album “The Unreleased Recordings” eind oktober 2008 uitgebracht door Time Life.

Drama, drama met Hank Williams en z’n song “Please, Don’t Make Me Love You” met een slide-show met foto’s van zijn twee grote liefdes in z’n leven : z’n moeder en z’n eerste vrouw Audrey.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Een bijzonder fraai en exclusief album van Hank Williams en een “must” voor de liefhebbers van zijn muziek, want het album bestaande uit 3 CD’s omvatten allemaal opnames van zijn radioprogramma’s  bij het radiostation WSM. Zijn radioprogramma in de begin jaren 50 werden dagelijks uitgezonden van 07:15 tot 07:30 en duurden dus zo rond 15 minuten. Hij zong dan z’n eigen hits en songs van anderen in het programma, dat bekend stond als “Mother’s Best” radioshows.

Hank Williams, Audrey and The Drifting Cowboys

Natuurlijk kunt u als lezer van dit bericht nog even luisteren naar zo’n originele informele uitzending van Hank Williams samen met The Drifting Cowboys uit de jaren ’50 via het radiostation WSM!

Laat u zich weer eens verrassen in dit programma met unieke opnames uit het verleden!

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Radiostation WSM (650) Nashville TN

Toen het radiostation WSM z’n bibliotheek eens ging opruimen kwamen zij ook de opnames van 72 shows tegen, want Hank nam soms de dagelijks uitgezonden shows van te voren op. Dankzij de activiteiten van een aantal medewerkers van WSM en de familie van Hank Williams werden na veel juridische problemen deze originele en zeer goede opnames van deze shows uitgebracht door TimeLife. Zeer aanbevelenswaardig “The Unreleased Recordings” van Hank Williams met een werkelijk schitterend boekwerk.

Tot slot nog een “link” naar een gedeelte van een bijzonder fraaie Britse documentaire met een aantal “flitsen” over het leven van Hank Williams.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Leo Koster Band - My 911

Na het overzicht van de countrymuziekevenementen in de regio is het nu tijd voor de Nederlandse countrymusici en we beginnen met de“Leo Koster Band” uit Utrecht met de song “My 911”, die staat op hun album “Heading for the Promised Land”.

De focus op dit fraaie album ligt op het Amerikaanse platteland van pak ‘m beet veertig jaar geleden en de hoesfoto van het album duidt er al enigszins op. Een smeltkroes van cajun, tex-mex, two-step honky tonk en zelfs tikkeltje surf is het aangename gevolg. Fraai album en voor meer informatie gewoon even een kijkje nemen op hun website.

Maar als lezer kunt u hier alvast om eens kennis te maken met de Leo Koster Band tijdens een optreden in Tivoli de Helling in Utrecht op 1 juni 2008 met de song “The Lights of JFK”. Deze song staat op hun album “After the Break” in eigen beheer in 2005 uitgebracht.

Gewoon even doorschakelen/ Just Use the Link!

Loes van Schaijk and Waterflow - 1000 Hearts

Vervolgens “1000 Hearts” door Loes van Schaijk samen met de Slowaakse bluegrassgroep “Waterflow”. Loes heeft  “1000 hearts” geschreven toen ze in 2005 voor het eerst kennis maakte met bluegrass muziek op het European World of Bluegrass Festival in Voorhuizen en haar hart gestolen werd door de Slowaakse band Waterflow.

Een jaar later stond ze met deze band op het podium van het EWOB-festival en in 2007 verscheen vervolgens deze song op de CD “Perfect match for trouble”.

Voor de lezers nog een “link” naar een optreden van Loes van Schaijk samen met Waterflow met de titelsong van hun album “Perfect Match for Trouble”.

De opnames zijn van hun optreden op Koninginnedag 2008 in Den Bosch!

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Na het opnemen van deze CD is Loes de muziek dichter bij huis gaan zoeken door de samenwerking aan te gaan met de muzikale duizendpoot Tim de Man, waarmee ze momenteel het veelzijdige duo “Lucy & The Man” vormt.

Dit duo heeft inmiddels enige digitale ruimte gereserveerd voor de promotie van hun muziek.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Play the Song

Dan nu weer terug naar Nashville TN met Joey & Rory en dat doen we met “Play the Song”,die staat op hun album “The Life of a Song” eind oktober 2008 uitgebracht door Sugar Hill records.

Voor het echtpaar Joey en Rory Feek begon hun muzikaal succes met de deelname aan de Country Music TV-show “Can You Duet” in 2008.

Zij werden 3e en heel veel sympathie van duizenden tv-kijkers, waardoor zij een contract kregen bij Sugar Hill Records en het album “The Life of a Song” werd uitgebracht.

Het duo werd op uitstekende wijze geholpen door o.a. Rob Ickes op dobro, Aubrie Haynie op viool en mandoline, Bryan Sutton op gitaar, Carl Jackson op banjo.

Natuurlijk nog een fraaie video-clip van Joey + Rory hier met de zelfgeschreven song “Cheater, Cheater”.

Ook deze song staat op het album “The Life of a Song”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Carrie Underwood and Randy Travis - I Told You So

Vervolgens “I Told You So” door het gelegenheidsduo Carrie Underwood en Randy Travis. Deze song werd ooit in 1986 door Randy Travis geschreven op opgenomen op z’n zeer fraaie album “Always and Forever” en uitgebracht door Warner.

Vervolgens werd deze song in 2007 opnieuw opgenomen door American Idol winnares Carrie Underwood voor haar succesvolle album “Carnival Ride”.

En het moest er natuurlijk van komen, dat “I Told You So” nog eens tijdens de show van American Idol ten gehore zou worden gebracht en met zoveel succes, dat hiervan een single is uitgebracht door Arista.

Nog even naar de bewuste “American Idol TV-show” met het optreden van Carrie Underwood en Randy Travis met de song “I Told You So”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Billy Currington - People Are Crazy

Maar dan is het nu al weer tijd voor onze uitsmijter van dit programma Billy Currington hier met de song “People Are Crazy”, die staat op z’n album “A Little Bit of Everything” uitgebracht door Mercury Nashville.

Billy Currington, de jonge singer/songwriter uit Rincon Georgia, die al op jonge leeftijd wist, dat hij countryzanger in Nashville wilde worden en ook daadwerkelijk na z’n middelbare school vertrok naar Music City.

Maar zo gemakkelijk gaat dat natuurlijk ook weer niet en om toch aan de kost te komen ging hij maar werken in de betonindustrie, maar in z’n vrije tijd toch kans zag om regelmatig in diverse clubs op te treden en songs te schrijven.

Toen de countryzanger Mark Wills een song van hem wilde gebruiken, leidde dat tot een contact met Carson Chamberlain (Wills’s producer) en vervolgens in 2003 tot een contract met Mercury Records.

Sedert die tijd zijn er inmiddels drie albums en een verzamelalbum van hem uitgebracht.

Tot slot van dit bericht nog even luisteren naar de song “People Are Crazy” door Billy Currington middels zijn gereserveerde digitale ruimte!

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry in Het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).

Uitzending gemist? Jammer, jammer, maar u krijgt een herkansing, want het programma wordt op zaterdag van 12.00-13.00 herhaald en natuurlijk ook via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

info@el-okay-ranch.nl

Het adres staat vermeld “achter” de emailafbeelding!

Speellijst ” Country Music Round-up ” 

Datum: Apr. 28 ‘08 19.00 – 20.00 uur Heruitzending op May. 2 ‘09 12.00 – 13.00

Samenstelling & presentatie : Jan N. Evenhuis

Techniek : Stefan van Boudestein

Nr*      Artiest/groep ***       Titel muziek ***         Label

1. Country Gazette   ***   Hot Burrito Breakdown   ***   beginmuziek   ***   BGO Records

2. Chatham County Line   ***   Sightseeing   ***   Yep Roc Records

3. Chatham County Line   ***   WSM (650)   ***   Yep Roc Records

4. Chatham County Line   ***   Tennessee Valley Authority   ***   Yep Roc Records

5. Jimmy Martin & The Sunny Mountain Boys   ***   Freeborn Man   ***   Highland Music

6. Jimmy Martin & The Sunny Mountain Boys   ***   Pete, The Best Coon Dog in the State of Tennessee   ***   Highland Music

7. Jimmy Martin & The Sunny Mountain Boys   ***   Beautiful Brown Eyes   ***   Highland Music

8. Hank Williams   ***   Blue Eyes Crying in the Rain   ***   Time Life

9. Hank Williams   ***   Dust on the Bible   ***   Time Life

10. Hank Williams   ***   I Can’t Tell My Heart That   ***   Time Life

11. Hank Williams   ***   I’m Gonna Sing   ***   Time Life

12. Leo Koster Band   ***   My 911   ***   More!!! Records/Olon

13. Loes van Schaik & Waterflow   ***   1000 Hearts   ***   N397/Olon

14. Joey + Rory   ***   Play the Song   ***   Sugar Hill Records

15. Carrie Underwood & Randy Travis   ***   I Told You So   ***   Arista

16. Billy Currington   ***   People Are Crazy   ***   Mercury Nashville

Be There Next Week! Same Time, Same Wavelength and via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *