That Just About Does It

Vern Gosdin - That Just About Does It

In dit programma speciale aandacht voor Vern Gosdin, “The Voice of Country” met een drietal fraaie songs van verschillende albums.

Ook alvast weer eens een voor velen in deze region hernieuwde kennismaking met de Canadese groep “The Good Brothers”, die donderdag 26 maart zullen optreden in theater Amicitia hier in Lekkerkerk.

Maar we beginnen vanavond eerst de bluegrassmuziek uit Columbus North Carolina met Kristin Scott Benson met drie tracks van haar nieuwste album “Second Season”

Halverwege het programma nog een

overzicht van de countrymuziek-evenementen in de regio gevolgd door de Nederlandse bijdrage aan Country Music Round-Up met deze keer Wim Pols samen met Calyx en uit Etten-Leur vervolgens nog eens Conny Lee.

Dan voor de verandering eens naar Zweden met Carolina Åkerlind met een song van haar album “Love Me” vervolgens naar Austin TX voor de groep Heybale en als stevige uitsmijter van dit programma de jonge groep Gloriana uit Nashville TN.

Kristin Scott Benson - Imagine That

We begonnen het programma met de song “Imagine That” gevolgd door de instrumental “Sandy River Belle” en vervolgens ook nog “No Southern Comfort” eveneens aanwezig op het album “Second Season” officieel op 13 januari van dit jaar uitgebracht door het bluegrass label Pinecastle Records.

Kristin Scott Benson is een formidabele bluegrass banjospeelster, die zowel de tradtionele als hedendaagsebluegrassmuziekstijl van Bela Fleck en Alison Brown beheerst.

Maar welke stijl zij ook speelt, ze doet het met puur plezier, vrijheid en zorgeloosheid, die deze muziek zo opbeurend maakt.

Kristin geboren in Boiling Springs in de staat South Carolina is opgegroeid in een familie, die de bluegrass traditie hoog in het vaandel had staan, want zowel haar vader als de grootvader van haar moeder’s kant waren mandolinespelers.

Op 13-jarige leeftijd kreeg Kristin haar eerste banjo en speelde binnen twee jaar in een groep. Na de middelbare school vertrok ze naar Nashville Tennessee.

In 2001 toerde zij met de bekende Laurie Lewis in Europa en daarna begon zij haar eigen groep met de zeer bekende guitarist Jim Hurst en haar echtgenoot mandolinespeler Wayne Benson, die tevens deeluitmaakt  van de bluegrassgroep IIIrd Tyme Out en maakte haar eerste instrumentele debuutalbum “Straight Paths”, die in 2002 eveneens door Pinecastle werd uitgebracht.

Kristin Scott Benson - Double Award Winner

Tijdens het IBMA Award Festival 2008 ontving zij de Award “Banjo Player of the Year”, waarvoor de bekende J.D. Crowe, Earl Scruggs, Jim Mills en Ron Stewart ook waren genomineerd.

Op het album “Second Season” wordt zij bijgestaan door Cody Kilby en David Grier op gitaar, Mickey Harris en Andy Todd  op de bas, Shad Cobb en Jim van Cleve op viool.

Mickey Harris met leadzang en de bekende Sally Jones vokaal bij “Imagine That” en Josh Williams met leadzang bij de song “Southern Comfort”.

“Second Season” van Kristin Scott Benson dit jaar uitgebracht door Pinecastle Records een mooi album voor de bluegrassmuziek liefhebbers.

Kristin heeft inmiddels voor de promotie van haar muziek en album enige digitale ruimte gereserveerd.

Gewoon even doorschakelen/ Just Use the Link!

Dan nu naar de Good Brothers, die op 26 maart a.s. zullen optreden hier in Lekkerkerk en dus alvast een voorproefje op hun “live” optreden in Amicitia.

The Good Brothers at Amicitia

In het radioprogramma de Canadese groep The Good Brothers tijdens een “live” optreden in The Rattlesnake Saloon in Munchen met  achtereenvolgens de songs “There goes my love” en “Tall Pins”aangekondigd door hun promoter in Europa, Kees de Haan uit Schoonhoven.

Van dit optreden is een album uitgebracht met de naam “The Good Brothers” live at the Rattlesnake Saloon” door het label Hogtown Records.

Tijd om weer eens herinneringen op te halen aan de “Good Brothers” tijdens hun optreden in de “Shaffarm Gűtsch” in Merlischachen in de buurt van Luzern Zwitserland.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

The Good Brothers - There Goes My Love

“Live at the Rattle Snake Saloon”, een album met 16 tracks in de bluegrass sfeer en zeer de moeite waard. The Good Brothers waren in maart van vorig jaar nog voor een optreden in Nederland, waarbij zij o.a. ook nog speelden in Apeldoorn.

Maar dit jaar zijn zij dus weer op tournee door Europa met op donderdag, 26 maart a.s. een optreden in Amicitia hier in Lekkerkerk.

In dit radioprogramma “Country Music Round-up” hier bij uw lokale omroep Radio Vrolek besteden wij natuurlijk ruim aandacht aan deze Canadese groep. The Good Brothers bestaande uit Brian, Bruce en Larry Good met ook nog Wayne Ferguson op viool en mandoline, Jeff Quick op de staande bas en Lorne Pinkney op de drums.

Na enkele jaren van experimenteren zijn The Good Brothers weer terug bij hun roots. Het albums “One True Thing”, Blind Faith uit 2006 en Restricted Goods uit 2006 zijn daarvan een overtuigend bewijs. Het was hun eerste album in Canada na het uit 1990 daterende “Live Fast, Love Hard”, maar nu dus terug naar de traditionele countrymuziek met songs van George Jones en Faron Young.

We gaan gewoon nog even door met The Good Brothers hier tijdens een gezellig optreden met een vrolijke varieteit “Don’t Pet the Dog” of te wel “De hond niet aanhalen”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Sinds september 2004 zijn “The Good Brothers” opgenomen in de Candese Country Hall of Fame. Inmiddels bestaat de groep ruim 40 jaar en hebben ook in Europa naam gemaakt. Ze hebben er inmiddels zo’n 30 tournee’s opzitten en twee jaar geleden brachten zij dit album mee, dat zoals reeds vermeld live is opgenomen in de Rattlesnake Saloon in Munchen.

Wilt U ze dit jaar dus nog zien? Dat kan want tijdens hun 31ste tournee door Europa treden zij op 26 maart in Amicitia in Lekkerkerk. Voor meer bijzonderheden verwijs ik de lezer naar de rechterkolom van de thuispagina van deze website!

Nogmaals “The Good Brothers” tijdens het “live” optreden in 2006 in Zwitserland hier met de song “Sweet Surrender”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vern Gosdin - The Voice of Country

Dan nu naar “The Voice of Country” Vern Gosdin met een aantal songs en we beginnen met “That Just About Does It” gevolgd door “I’m Still Crazy” en “Do You Believe Me Now”.

“Do You Believe Me Now” of te wel “Geloof je me nu” door Vern Gosdin hier met een song van z’n album “Chiseled in Stone” of te wel “In steen gebeiteld” in 1988 uitgebracht door Columbia Records en trouwens vorig jaar nog eens opnieuw door Sony/BMG.

“Do You Believe Me Now” een dramatische song van een man aan lager wal geraakt, die plotseling en onverwacht bezoek krijgt van z’n ex-vrouw en haar overtuigd van zijn zeer slechte situatie en verteld niet zonder haar te kunnen met de vraag “Do You Believe Me Now”. Door Vern Gosdin met overtuiging en met veel gevoel gezongen, waarschijnlijk ook door het feit, dat z’n huwelijk in die periode kapot ging en ging scheiden.

Vern Gosdin - I'm Still Crazy

Daarvoor hoorde U nog de songs “That Just About Does It” en “I’m Still Crazy”. Deze twee songs staan op het album “Alone”  in 1989 uitgebracht door Columbia en ook dus in diezelfde scheidingsperiode van Vern Gosdin.

Een bijzonder fraaie video-clip van Vern Gosdin met de song “That Just About Does It”, die o.a. ook staat op het mooie verzamelalbum “40 Years of the Voice” in 2008 uitgebracht door VGM/Tangent Nashville.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Het album “Alone” bevat 10 songs, die zo’n beetje allemaal mede zijn geschreven door Vern Gosdin direct na zijn pijnlijke scheiding en allemaal in een Honky Tonk stijl zoals de titels ook al een beetje aangeven bijv. “Right in the Wrng Direction” en “I’m Only Going Crazy”. “Chiseled in Stone” en “Alone” twee zeer gedenkwaardige albums uit de jaren ‘80 toen de traditionele countrymuziek weer meer op de voorgrond kwam door countryzangers als Randy Travis en Dwight Yoakam.

Van z’n album “Out of  My Heart” in 1991 uitgebracht door Columbia Records nog de song “A Month of Sundays” door Vern Gosdin.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vern Gosdin, geboren op 5 augustus 1934 in Woodland Alabama, die samen met z’n broer Rex, een muzikale carriere begon in de bgin jaren ‘60 in Long Beach California met hun deelname aan “The Golden State Boys”, waarvan de naam later werd gewijzigd in “The Hillmen”.

Vern Gosdin - Chiseled in Stone

Nog even vermeldt, dat de song “Chiseled in Stone” in 1989 werd door de Country Music Association werd uitgeroepen tot “Song of the Year”. De laatste jaren gaat het minder goed met z’n gezondheid, nadat hij in 1990 al een hartoperatie had ondergaan en in 1994 moest herstellen na een hartaanval. In ieder geval heb ik nog heel veel schitterende albums van Vern Gosdin “The Voice of Country”, waar u als luisteraar natuurlijk ook van kan genieten!

Tot slot nog een link naar een video-clip met een “live” optreden van Vern Gosdin in 1999 met de song “Is It Raining at Your House”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Conny Lee - Sweet Little Dangerous

Na het overzicht van de countrymuziekevenementen in de regio het nu tijd voor de Nederlandse countrymusici met om te beginnen Conny Lee hier met de “Heather Myles” song “Sweet Little Dangerous”, die staat op haar nieuwe album “Don’t Think (It’s Over Yet)” in eigen beheer in 2007 uitgebracht en geproduceerd door Vincent Produkties in Zundert.

Conny Lee uit Noord-Brabantse Etten Leur hier dus met haar tweede album met zes songs, Op zaterdagavond 14 maart een optreden tijdens een artiestenavond in Partycentrum Open Huis aan de Hyacintstraat 24 in s’Gravendeel.

U kunt nog even naar een optreden van Conny Lee tijdens een “live” optreden in partycentrum “Flamingo” in Hoogvliet op 19 september 2008.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Wim Pols, Thecla Rutiing en Calyx - Truck Driving Man

Vervolgens de bekende “Truck Driving Man” door Wim Pols met Calyx hier met een song van hun album “History of Country Music”.

Deze song staat op hun fraaie album “History of Country Music” bestaande uit 2 CD’s en waarbij, zoals de titel al aangeeft, de geschiedenis van de countrymuziek de revue passeert en op het tweede album vervolgens mooie songs met allerlei soorten countrymuziek ten gehore worden gebracht.

Even terug naar een stukje geschiedenis van de countrymuziek middels een video-clip over het begin van de countrymuziek met Alvin.P., Sarah en Maybelle Carter  in “The History of Country Music” met o.a. een muzikale bijdrage door de “White Family” bestaande uit vader Buck met z’n dochters Sharon en Cheryl White.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

En zoals u natuurlijk heeft gehoord gaat het hier om truckersmuziek, die ook sedert de begin jaren ’60 een hele tijd zeer populair is geweest in Amerika zoals bijv. ook “Giddy Up Go”, “Six Days on the Road” enz.

Nogmaals op zondagmiddag 22 maart a.s. in Zevenbergen in theater De Schuur in de Kerkstraat 23 vanaf 14.00.

En natuurlijk ook in dit bericht nog even naar een optreden van Wim Pols, Thecla Rutting en Calyx hier met de song “Don’t Fence Me In” uit hun bijzonder fraaie muzikale show “History of Country Music”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Carolina Akerlind - Don't Leave Me Standing Here

Dan nu een uitstapje naar de countrymuziek uit Zweden met Carolina Akerlind “Don’t Leave Me Standing Here” en die staat op haar album “Love Me” in 2004 uitgebracht door Steel Gitar Music Sweden.

Een album met 12 songs allemaal in de Engelse taal met Carolina als zangeres, Daniel Wigstrand op lead-gitaar en Janne Lindgren op steel, dobro, eakoestische gitaar en vervolgens nog met een aantal andere Zweedse vrienden.

Tijd voor een nadere kennismaking middels een bijzondere video-clip van de Texaan Bobby Flores in Hägerstens Medborgarhus” even ten zuidwesten van Stockholm op 15 januari 2005 met medewerking van Carolina Åkerlind en de Zweedse “Country Minstrels” met de song “South of the Border”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Heybale - Step Aside

Vervolgens “Step Aside” door de bijzondere Texaanse countrygroep “Heybale” hier met de song, die staat op hun album “The Last Country Album” vorig jaar uitgebracht door het label Shuffle 5.

Als lezer van dit bericht kunt u nog even uit het “verre” verleden de versie van “Step Aside” door de “the Hillbilly Heartthrob” en “the Singing Sheriff” Faron Young meemaken tijdens een “live” optreden.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dit was de titelsong van het album, dat in 1971 werd uitgebracht door het label Mercury.

Heybale is een samenstelling van een aantal top musici uit Austin met de Continetal Club aan de Mainstreet in het centrum als “thuishaven” met oa. gitarist en in deze song met lead-zang door Redd Volkaert, die lange tijd bij Merle Haggard heeft gespeeld en ook vaak wordt gevraagd als sessie-musicus, Earle Poole Ball op de piano ook als zo’n veteraan, die ook bij Merle Haggard heeft gespeeld evenals trouwens bij Johnny Cash, verder terug in de tijd bij The Byrds en Buck Owens.

Natuurlijk ook nog even naar een “live” optreden van Heybale in hun “stamkroeg” “The Continental Club” in Austin TX met de song “Wishful Thinking”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Gloriana - Wild at Heart

Dan gelet op de tijd op naar onze uitsmijter van dit programma hedendaagse pop-country muziek door de jonge groep “Gloriana” uit Nashville TN hier met hun single “Wild at Heart”.

De groep, die in februari 2008 werd gevormd, bestaat uit de broers Tom en Mike Gossin op gitaar en met zang, Rachel Reinert met zang, Cheyenne Kimball op mandoline en met zang.

Inmiddels is er ook al een bijzondere video-clip van single “Wild at Heart” uitgebracht.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry in Het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).

Uitzending gemist? Jammer, jammer, maar u krijgt een herkansing, want het programma wordt op zaterdag van 12.00-13.00 herhaald en natuurlijk ook via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

info@el-okay-ranch.nl

Het adres staat vermeld “achter” de emailafbeelding!

Speellijst ” Country Music Round-up ” 

Datum: Mar. 10 ‘08 19.00 – 20.00 uur Heruitzending op Mar. 14 ‘09 12.00 – 13.00

Samenstelling, techniek & presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*      Artiest/groep ***       Titel muziek ***         Label

1. Country Gazette   ***   Hot Burrito Breakdown   ***   beginmuziek   ***   BGO Records

2. Kristin Scott Benson   ***   Imagine That   ***   Pinecastle Records

3. Kristin Scott Benson   ***   Sandy River Belle   ***   Pinecastle Records

4. Kristin Scott Benson   ***   No Southern Comfort   ***   Pinecastle Records

5. The Good Brothers   ***   Intro + There Goes My Love   ***   Hogtown Records

6. The Good Brothers   ***   Tall Pines   ***   Hogtown Records

7. Vern Gosdin   ***   That Just About Does It   ***   Columbia Records

8. Vern Gosdin   ***   I’m Still Crazy   ***   Columbia Records

9. Vern Gosdin   ***   Do You Believe Me Now   ***   Columbia Records/Sony

10. Earl & Randy Scruggs and Doc Watson   ***   Keep on the Sunny Side   ***     agendamuziek   ***   Mercury Records

11. Conny Lee   ***   Sweet Little Dangerous   ***   Vincent Produkties

12. Wim Pols & Calyx   ***   Truck Driving Man   ***   Living Water Music

13. Carolina Åkerlind   ***               Don’t Leave me Standing Here   ***   Steel Guitar Music

14. Heybale   ***   Step Aside   ***   Shuffle 5

15. Gloriana   ***   Wild at Heart   ***   Emblem/New Revolution

Be There Next Week! Same Time, Same Frequency and via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *