Dreams Have Endings

Happy Birthday Liz Meyer!

In dit programma aandacht twee jarige countrymusici n.l. de Amerikaanse/Nederlanse Liz Meyer en vervolgens ook nog Doc Watson met natuurlijk mooie bluegrass en akoestische countrymuziek.

Maar we beginnen vanavond eerst met een “live” optreden van “The Osborne Brothers” in Streekermoor in Duitsland en daarvoor gaan we terug in de tijd naar zondag, 30 juli 1989!

Halverwege het programma nog een overzicht

van de countrymuziek-evenementen in de regio gevolgd door de Nederlandse bijdrage aan Country Music Round-Up met deze keer John Schets uit Zevenbergen en The Inlaw Sisters met hun nieuwe album “Robbing the Devil”.

Dan weer terug naar de andere kant van de ocean en wel naar Austin TX voor The Lucky Tomblin Band vervolgens naar Nashville voor Lee Ann Womack en als stevige uitsmijter van dit programma Kenyon Lockry uit Florida.

The Osborne Brothers

Zoals aangekondigd begonnen we met bij een “live” optreden van The Osborne Brothers op 30 juli 1989 in Streekermoor in de buurt van Oldenburg Duitsland met de openings-instrumental “Fire on the mountain” gevolgd door “Walkin’ the floor over you” en de lofzang op de staat “Kentucky”.

Heel bijzonder, want dat de muziek van dit optreden was opgenomen, was jarenlang onbekend, totdat de eigenaar Tom Riggs van Pinecastle Records in 2004 werd benaderd met de mededeling, dat de orginele tapes nog bewaard waren gebleven.

Om een lang verhaal kort te maken de opnames werd aangekocht en vervolgens was er een enorm karwei op de kwaliteit van de opname’s op te poetsen, het zogenaamde “remasteren”. Met de hulp van heel veel uitstekende technici, waaronder ook nog Pieter Groenveld van Strictly Country Records en de violisten Charlie Cushman en Glen Duncan tezamen met Sonny Osborne is er een schitterend album opgeleverd door Pinecastle Records.

Het album met de titel “The Osborne Brothers “live” in Germany bestaande uit twee CD’s en waarvan ook nog een DVD bestaat, werd begin april 2007 uitgebracht.

Hoog tijd voor de lezers om nog eens kennis te maken met The Osborne Brothers tijdens een optreden in de Grand Ole Opry in 1980 met de song “Country Roads”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Het verhaal van The Osborne Brothers begint in Hyden, Kentucky in eind jaren 40 met Bobby, die o.a. speelde bij de Lonesome Pine Fiddlers en ook nog even een duo vormde met Jimmy Martin.

Sonny speelde tijdens de militaire dienst van z’n broer bij Bill Monroe’s Bluegrass Boys. Toen Bobby weer terugkwam gingen ze samen verder als “The Osborne Brothers” met in 1989 de sterkste samenstelling met Terry Eldredge op gitaar met leadzang, Terry Smith op akoestische bas met eveneens lead zang, Steve Thomas op viool, Bobby Osborne op mandoline en viool met leadzang en tenslotte Sonny Osborne op de banjo en allemaal met achtergrondzang..

De toen nog jonge “Osborne Brothers” tijdens een “live’ optreden met de song “Ruby”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Sonny Osborne inmiddels 71 en woonachtig in Hendersonville Tennessee, die z’n eigen banjo’s bouwde, is in 2005 met pensioen gegaan en treedt dus niet meer op, maar z’n broer Bobby Osborne inmiddels 77 en zeer duidelijk te herkennen met z’n zeer grote hoed is vervolgens weer aan de slag gegaan met z’n groep “The Rocky Top Express” en heeft in februari 2007 via Rounder nog het album “Bluegrass Melodies” uitgebracht.

Tot slot van de opening van dit programma nog The Osborne Brothers hier tijdens een “live” optreden met de song “Rocky Top”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Liz Meyer - Someday You Will

Dan nu naar de bijna jarige Liz Meyer  met de songs “Twotimer” en “Dreams Have Endings”en vervolgens “Someday You Will” een track van het album “The Storm” van Liz Meyer, dat in maart 2005 werd uitgebracht door Strictly Country Records.

Een dappere Amerikaanse vrouw, die al sedert 1985 in Nederland woont en de laatste 9 jaar voortdurend strijdt tegen borstkanker.

Desondanks heeft zij als schrijfster,/gitariste en zangeres samen met tal van top Amerikaanse bluegrass artiesten, zoals Sam Bush, Jerry Douglas, Bela Fleck, Ron Block, Stuart Duncan, Mark Cosgrove het schitterende album “The Storm” gemaakt.

In the Bluegrassblog 2006 stond nog een mooi interview van Liz Meyer door een medewerker van The Grasscast tijdens het World of Bluegrass Festival van de IBMA in 2005.

Met natuurlijk informatie over haar album “The Storm” en de organisatie van de EWOB. Daar kunt u als lezer natuurlijk even naar luisteren.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Het album “The Storm”is wellicht nog steeds aan te schaffen via de betere country-muziekwinkels, maar U kunt het album natuurlijk ook bestellen via haar website.

Ik hoop, dat zij ook dit jaar weer aanwezig zal kunnen zijn tijdens het 12e EWOB-festival in Voorthuizen , dat dit jaar wordt gehouden van donderdag, 21 tot en met zaterdag 23 mei in Voorthuizen. Een stuwende kracht voor de promotie van bluegrassmuziek in Nederland.

Vaak leidde zij tijdens het festival nog een “songwriting workshop” en dat betekent dus, dat U van haar de fijne kneepjes van het schrijven van songs te weten kon komen. 

Liz Meyer - Twotimer

In het programma ook nog de songs “Twotimer” en “Dreams Have Endings” of  te wel “ Bedrieger” en “Dromen hebben een einde”, ja jammer genoeg wel is mijn verzuchting.

Deze twee songs staan op haar fraaie album “Womanly Arts” in 1994 uitgebracht door Strictly Country records met weer de medewerking van tal van musici zoals David Parmley, 14 dagen geleden nog in dit programma te horen met z’n nieuwe album “3 Silver Dollars”, Byron Berline, Dan Crary en Mike Auldridge en zoals wellicht hoorde Emmylou Harris.

Wij kennen Liz natuurlijk ook van het album  “Liz Meyer and Nugget live at the EWOB 1999-2003” door Strictly Country Records werd uitgebracht.

10 Years of European World of Bluegrass Album

Liz Meyer heeft samen met haar partner Pieter Groenveld van Strictly Country Records een schitterende selectie gemaakt van opnames van bluegrassgroepen, die de afgelopen 10 jaar hebben deelgenomen aan de European World of Bluegrass.

Een album bestaande uit 2 CD’s inmiddels verkrijgbaar in de betere muziekwinkels. En natuurlijk nogmaals Liz van harte gefeliciteerd.

Natuurlijk kunt u nog luisteren naar een aantal songs door/van Liz Meyer van haar verschillende albums met ook een bestel adres erbij. Het kan niet op hierbij “Country Music Round-Up”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Doc Watson - I'm Thinking of My Blue Eyes

Dan nu naar een andere jarige n.l. Doc Watson, die vandaag z’n 86ste verjaardag viert. En in de studio van Radio Vrolek begonnen het verjaardagsfeestje met de Carter song “I’m Thinking of My Blue Eyes met een Doc Watson in Nashville, Tennessee.

Even snel met de jarige kennismaken Doc Watson hier tijdens een “live” optreden met de Jimmie Rodgers song “Peach Pickin’ Time in Georgia”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Doc Watson, geboren op 3 maart 1923 in Deep Gap North Carolina met z’n prettige stem zingt en speelt hier schitterend op z’n flat-top gitaar.

Deze song staat op “Good Deal”, de titel van het album met o.a. Memphis Blues, de Carter song “I’m thinking of my blue eyes” en de instrumental “Alabama Jubilee”.

Songs van o.a. Roy Acuff, Jimmie Rodgers en zoals hier “I’m thinking of my blue eyes” van A.P. Carter en trouwens ook nog een aantal traditional en zelfgeschreven nummers.

Het spelen is indrukwekkender dan de arrangementen, die het stempel van Nashville fluwelen geluid dragen.

Doc Watson in Nashville Good Deal in 1968 opgenomen en op LP uitgebracht, maar in 1996 gelukkig door Vanguard Records weer op een CD geperst.

Verder werkten aan dit album nog mee Merle Watson, de zoon van Doc, die op 23 oktober 1985 bij een tractorongeluk op hun boerderij overleed en Grady Martin hier op gitaar, Tommy Jackson en Buddy Spicher op de viool.

Zij treden nog op de voorgrond op de instrumental traditional “June Apple” , Floyd Cramer op de piano en Buddy Harman op de drums.

Doc and Merle Watson - Freight Train Blues

Vervolgens hoorde U ook nog de song “Freight Train Blues” door Doc Watson en z’n zoon Merle op het album “Sittin’ Here Pickin’ The Blues” in 2004 uitgebracht door Rounder records met opnames uit de mid-jaren ‘80.

Voor de lezer weer even iets anders Doc & Merle Watson samen met hun onafscheidelijke bassist Michael T. Coleman hier tijdens een “live optreden met een tweetal songs.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Doc Watson and Frosty Morn - On a Monday

En tot slot van dit kleine feestje nog  “On a Monday” door Doc Watson hier samen “Frosty Morn” bestaande uit Richard Watson, de onafscheidelijke bassist T. Michael, Bob Larnar Hill en Joe Smothers tijdens een “live” optreden tijdens het jaarlijkse Merle Fest.

Van dit optreden is een deel door Sugar Hill records in 2002 op een album uitgebracht met de title “Round the table Again”.

Doc Watson viert dus vandaag, 3 maart z’n 86ste verjaardag en zal ongetwijfeld als z’n gezondheid het toelaat aanwezig zijn tijdens het komende MerleFest op 23 t/m 26 april in Wilkesboro NC. Ook Doc Watson natuurlijk van harte gefeliciteerd.

Tijdens Merlefest 2008 was Ralph Stanley ook aanwezig voor een optreden. Als lezer van dit weblogbericht kunt u nog even hierbij aanwezig zijn!

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

John Schets - Don't Come Crying to Me

Dan is het nu tijd voor de Nederlandse countrymusici met om te beginnen John Schets hier met de song “Don’t Come Crying to Me”, die staat op z’n album “For You” in 2005 uitgebracht door Starsound.

John organiseert regelmatig luistermiddagen met countrymuziek in theater de Schuur in Zevenbergen en zoals u reeds in de agenda heeft kunnen horen op zondag 22 maart al weer de 9e middag luistermiddag met Wim Pols, Thecla Rutting en Calyx en John treedt natuurlijk zelf ook op.Voor meer informatie- Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link

Voor meer informatie en zijn muziek even zijn website raadplegen!

The Inlaw Sisters -The Sweetest Gift, a Mother's Smile

Vervolgens “The Sweetest Gif, a Mother’s Smile” door Anneke van der Poll op banjo en ukelele, en Monique Neuteboom samen de “The Inlaw Sisters” of the wel “De Schoonzusters” hier met een song, die staat op hun album Robbing the Devil” vorig jaar uitgebracht in eigen beheer door het Inland label.

Balfa Toujours - Live at the Whiskey River Landing

De “Inlaw Sisters” worden hier bijgestaan door Dirk Powell op viool. En Dirk Powell kennen we natuurlijk niet alleen vanuit de Cajun-muziek,als echtgenoot van Christine Balfa, maar ook als schrijver, musicus, producer, documetaire/filmmaker van oa. “Stranger with a Camera”, “The Unfinished Civel War” en z’n belangrijke rol in de film “Cold Mountain”.

Hij trad tevens op als technicus en producer van het album “Robbing the Devil”.

Het tweetal heeft een studie gemaakt van de Amerikaanse “old-time” muziek uit de jaren twintig van de vorige eeuw: liedjes die zo ongeveer het beginpunt vormden van bijna alle hedendaagse muziek en waar Sara Carter nog steeds ‘The Godmother’ van is. Dit is goudeerlijke muziek met gitaar, fiddle en banjo. Op Robbing the Devil hoor je stokoude liedjes over koortsachtige liefde, doodslag en het harde leven in Amerika van de vorige eeuw.  Bijzonder fraaie ingetogen “old time countrymuziek” uit Amsterdam.

The Inlaw Sisters hebben inmiddels enige digitale ruimte gereserveerd voor de promotie van hun muziek en album!

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

The Lucky Tomblin Band - The Keys in the Mailbox

Dan nu naar Texas voor de song “The Keys in the Mailbox” door de Lucky Tomblin Band en die staat op hun album “In a Honky-Tonk Mood” in 2008 uitgebracht door Texas World Records.

En ja, als je titels van songs op dit album leest zoals “I Done It”, “I Don’t Believe I’ll Fall in Love Today”, “Honky Tonk Hardwood Floor” en de Floyd Tillman song “I Love You So Much It Hurts” dan is het zeker een album in “Honky Tonk” stemming.

De vorige week besteedde ik ruim aandacht aan het album “The Last Country Album” van de Heybales uit Austin Texas.

En jawel, jawel een aantal musici van de laatst vermelde groep speelden ook in de groep van Lucky Tomblin en dan hebben we het over gitarist en zanger Redd Volkaert op z’n bekende Telecaster en pianist en zanger Earl Poole Ball hier dus samen met zanger Lucky Tomblin met Sarah Brown op de basgitaar, John reed op lead-gitaar, Jon Hahns op drums en tenslotte Bobby Arnold op de rhythm gitaar.

In de song “The Keys in the Mailbox” neemt Earl Pool Ball de leadzang voor z’n rekening.

Voor de lezer nog even de mogelijkheid om kennis te maken met The Lucky Tomblin Band tijdens een “live” optreden op 16 maart 2007 in Threadgill’s Austin TX met de song “End of the Road” met lead-zang door Earl Poole Ball tevens op piano, Redd Volkaert op lead-gitaar, Sarah Brown op de bas, Lucky Tomblin op bas.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Lee Ann Womack - Does My Ring Burn Your Finger

Vervolgens terug naar Nashville TN voor een optreden van Lee Ann Womack met de Buddy & Julie Miller song “Does My Ring Burn Your Finger”.

Deze versie staat op het album “Greatest Hits” op 4 mei 2004 uitgebracht door MCA Nashville. Op dit album met 14 tracks haar grootste hits zoals “I Hope You Dance” , “Never Again, Again” en “Ashes By Now”.

Lee Ann Womack uit Jacksonville TX was lange tijd actief als songschrijfster, nadat zij op het South Plains Junior College in Levelland, TX een graad behaalde in de country en bluegrassmuziek en ook deel uitmaakte van de College groep “Country Caravan. Hierna vervolgde zij haar studie “Muziekzaken” aan de bekende Belmont Universiteit te Nashville.

In 1997 bracht zij via MCA Nashville haar 1ste album met haar eigen naam als titel met o.a. de zeer succesvolle song “Never Again, Again”

Natuurlijk ook nog even naar een video-clip van Lee Ann Womack hier met de song “I May Hate Myself in the Morning” van haar album “There’s More Where That Came From” in 2005 uitgebracht door MCA Nashville.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Kenyon Lockry - Big Pig Shack

Vervolgens is het al weer tijd voor onze uitsmijter en nieuwe ster aan het countrymuziekfirmament Kenyon Lockry hier met de song “Big Pig Shack” uitgebracht via het Independent label Radio Records.

Kenyon Lockry wordt begeleid door de bekende countryzanger/schrijver Mel Tillis en heeft inmiddels ook al een aantal optredens in de Ryman Auditorium met o.a. Vince Gill gehad.

Tot slot nog een link naar onze uitsmijter Kenyon Lockry met z’n groep de Freegrazers tijdens z’n optreden in de “Zwijnestal” met z’n song “Big Pig Shack”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry in Het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).

Uitzending gemist? Jammer, jammer, maar u krijgt een herkansing, want het programma wordt op zaterdag van 12.00-13.00 herhaald en natuurlijk ook via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

info@el-okay-ranch.nl

Het adres staat vermeld “achter” de emailafbeelding!

Speellijst ” Country Music Round-up ” 

Datum: Mar. 3 ‘08 19.00 – 20.00 uur Heruitzending op Mar. 7 ‘09 12.00 – 13.00

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*      Artiest/groep ***       Titel muziek ***         Label

1. Country Gazette   ***   Hot Burrito Breakdown   *** beginmuziek   ***   BGO Records

2. The Osborne Brothers   ***   Fire on the Mountain & Walking the Floor Over You   ***   Pinecastle Records

3. The Osborne Brothers   ***   Let’s Be Sweethearts Again   ***   Pinecastle Records

4. The Osborne Brothers   ***   Kentucky   ***   Pinecastle Records

5. Liz Meyer   ***   Two Timer   ***   Strictly Country Records

6. Liz Meyer   ***   Dreams Have Endings   ***   Strictly Country Records

7. Liz Meyer   ***   Someday You Will   ***   Strictly Country Records

8. Doc Watson   ***   Thinking About My Blue Eyes   ***   Vanguard

9. Doc & Merle Watson   ***   Freight Train Blues   ***   Rounder Records

10. Doc Watson & Frosty Morn   ***   On a Monday   ***   Sugar Hill Records

11. Earl & Randy Scruggs and Doc Watson   ***   Keep on the Sunny Side   ***   agendamuziek   ***   Mercury Records

12. John Schets   ***   Don’t Come Crying to Me   ***   Starsound

13. The Inlaw Sisters   ***   The Sweetest Gift, a Mother’s Smile   ***   Inland

14. The Lucky Tomblin  Man   ***   The Key in the Mailbox   ***   Texas

15. Lee Ann Womack   ***   Does My Ring Burn Your Finger   ***   MCA Nashville

16. Kenyon Lockry   ***   Big Pig Shack   ***   Radio Records

Be There Next Week! Same Time, Same Frequency and via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *