Eleven Months

Lynne Hanson - Eleven Months

Op woensdagavond, 18 maart a.s. treedt de Canadese singer/songwriter Lynne Hanson op in Societeit Transvaria in Den Haag en daarom in dit programma alvast een voorproefje met een aantal songs van haar album “Eleven Months”.

Natuurlijk ook nog aandacht voor The Good Brothers ook al uit Canada, die op donderdag, 26 maart a.s. zullen optreden hier in Lekkerkerk.

Maar zoals u van ons gewend bent beginnen we bluegrass en dit keer door Ernie Thacker uit Noord Ohio met drie songs van zijn album “The Hangman”.

Halverwege het programma nog een

overzicht van de countrymuziek-evenementen in de regio gevolgd door de nou-ja bijna Nederlandse bijdrage aan Country Music Round-Up met deze keer het Radio Kalahari Orkes met “Suikerbos” en uit Zevenbergen vervolgens nog eens John Schets samen met Jody Lynn Mitchell.

Dan naar Florida voor The Bellamy Brothers en vervolgens Nashville TN voor Caitlin & Will, de winnaars van de eerste “Can You Duet” Country Music Televisie show en als stevige uitsmijter van dit programma de jonge singer/songwriter Randy Houser.

Ernie Thacker - The Ballad of Charlie Dill

Zoals aangekondigd begonnen we dit programma trouwens met de songs “The Ballad of Charlie Dill” , “Keith How Many” en de bluegrass gospel “Church Upon the Hill” door Ernie Thacker, die  staan op het fraaie bluegrass album “The Hangman” op 10 februari j.l. uitgebracht door Pinecastle Records.

Ernie Thacker hier op leadgitaar en met lead-zang, Matthew Thacker op basgitaar en tenorzang, Dick Roach op de banjon met baritonzang en Brandon Shupping op de mandoline. Verder nog de medewerking van John Rigsby op viool.

Terug in de tijd met een video-clip van een “live” optreden van Ernie Thacker & Route 23 tijdens een optreden in The Bluegrass Opry Barn in Oakwood, OH op 10 december 2005 met de bekende Bill Browning song “Dark Hollow”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Ernie, afkomstig uit Noord Ohio, groeide op met de beginselen van de bluegrassmuziek van Bill Monroe, Ralph Stanley en Jimmy Martin alhoewel hij eerst vioolles in klassieke muziek volgde.

Al gauw kwam hij onder invloed van z’n oom, die viool speelde in een bluegrassgroep, waarna hij vervolgens naast de viool ook nog de mandoline en gitaarles nam. Al snel werd hij in de omgeving bekend als een zeer goede muzikant. Op een gegeven moment ging hij bij z’n grootouders wonen en die gingen naar dezelfde kerk als Ralph Stanley. Van het een komt het ander en zo werd Ernie op 16-jarige leeftijd mandolinespeler in de Clinch Mountain Boys van Ralph Stanley en waarbij hij twee jaar later ging optreden als leadzanger en guitarist. Vijf jaar, zes albums en een Grammy Award later nam Ernie afscheid van de Clinch Mountain Boys en begon aan een solo-carriere met een meer hedendaagse koers in de bluegrassmuziek

In 1996 werd zijn eerste bluegrass album “Tennessee Blues” uitgebracht en in 2002 het album “Chill of Lonesome” met medewerking van o.a. de bluegrass veteranen Dan Tyminski en Rob Ickes.

Hierbij nog een video-clip met hier Ernie Thacker & z’n Route 23 met hun eerbetoon aan Keith Whitley de song “Keith How Many” tijdens een “live” optreden tijdens “Live Oak” Florida in april 2006 vlak voor z’n ongeluk.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

In april 2006 raakte Ernie betrokken bij een zeer ernstig auto-ongeluk, waarbij hij uit de wagen werd geslingerd, bijna alle ribben brak, een slagaderlijke bloeding opliep, andere inwendige verwondingen, z’n milt werd verwijderd, evenals de helft van een long.

Na een zeer langdurige revalidatie, waarbij hij zelfs in februari 2007 weer in kritieke toestand weer in het ziekenhuis moest worden opgenomen, gaat het dan nu weer enigszins beter met hem.

Met grote moed en volharding heeft hij ook de vokale handicap door de verminderde longcapaciteit overwonnen en het album “The Hangman” tot een fraai succes afgerond.

Hier nog een gedeelte van een video-clip van het eerste optreden na het ongeluk in 2008 met de titelsong van het album “The Hangman”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

The Good Brothers - Big Pig Jig

Dan net als de vorige week al vast een voorproefje op het optreden van The Good Brothers op donderdag 26 maart a.s. in Amicitia hier in Lekkerkerk. Eigenlijk een viooldeuntje “Big Pig Jig” door The Good Brothers en die staat op het album “One True Thing” in 2002 uitgebracht door Outside Music.

Vervolgens het vrolijke Franstalige dansliedje “la Bastringue” en “Love Please Come Home” door The Good Brothers” en was u evenals de vorige week te gast bij een optreden in “The Rattlesnake Saloon”.

Van dit optreden is dus een album uitgebracht met de naam “The Good Brothers” live at the Rattlesnake Saloon” door het label Hogtown Records. Een album met 16 tracks in de bluegrass sfeer en zeer de moeite waard.

Net als de vorige week tijd om weer eens herinneringen op te halen aan de “Good Brothers” tijdens hun optreden in de “Shaffarm Gűtsch” in Merlischachen in de buurt van Luzern Zwitserland

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

The Good Brothers

Dit dit jaar zijn zij dus weer op tournee door Europa met op donderdag, 26 maart a.s. een optreden in Amicitia hier in Lekkerkerk en in dit radioprogramma “Country Music Round-up” hier bij uw lokale omroep Radio Vrolek besteden wij natuurlijk ruim aandacht aan deze Canadese groep. The Good Brothers bestaande uit Brian, Bruce en Larry Good met ook nog Wayne Ferguson op viool en mandoline, Jeff Quick op de staande bas en Lorne Pinkney op de drums.

Sinds september 2004 zijn “The Good Brothers” opgenomen in de Candese Country Hall of Fame.

Inmiddels bestaat de groep ruim 40 jaar en hebben ook in Europa naam gemaakt. Ze hebben er inmiddels zo’n 30 tournee’s opzitten en twee jaar geleden brachten zij dit album mee, dat zoals reeds vermeld live is opgenomen in de Rattlesnake Saloon in Munchen.

Wilt U ze dit jaar tijdens hun 31ste tournee dus nog zien en horen? Dat kan want zij treden namelijk op 26 maart in Amicitia hier in Lekkerkerk. En daar kom ik straks in de agenda nog wel even op terug.

Nogmaals “The Good Brothers” tijdens het “live” optreden in 2006 in Zwitserland hier met de song “Sweet Surrender”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Lynne Hanson - Cold Touch

We blijven even op de Canadese toer, want morgenavond, dus woensdag, 18 maart a.s. een optreden van de Canadese singer/songwriter Lynne Hanson in sociëteit Transvaria en in dit programma alvast even kennismaken met een drietal songs van haar album “Eleven Months” en we beginnen met de titelsong van het album.

Vervolgens van het fraaie album nog de songs “Movie Queen” en “Cold Touch”.

Deze songs staan dus op haar nieuwste album “Eleven Months” juli 2008 in eigen beheer uitgebracht.

Een bijzondere mooie video-clip van Lynne Hanson met de song “Cold Touch” van haar album “Eleven Months”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Een album met 12 songs, waarvan 9 door haar zelf geschreven songs en de overige 3 samen met Paul Bourdeau, die op een aantal tracks met z’n akoestische gitaar ondersteuning verleent.

Op dit album wordt zij verder nog vokaal bijgestaan door o.a. de bekende Lynn Miles en Steve Wariner.

Back porch muziek of tewel varandamuziek met behoorlijke Texaanse countryinvloed door Lynn Hanson begeleid door eerste klas muzikanten, zoals banjospeler Dan Whitley en pedalsteel speler All Bragg, maar dat heeft u inmiddels natuurlijk zelf ook al gehoord

Wars van glamour en glitter, maar een zeer tot de verbeelding sprekend nieuw talent.

En woensdagavond kunt u dat zelf beluisteren in Den Haag aan de Steijnlaan 150 in Societeit Transvaria in de buurt van de La Reyweg/Paul Krugerplein. Zij komt alleen uit Canada, maar in Nederland wordt zij bijgestaan door 2 extra artiesten, te weten Alex Akela op viool en basgitaar en Rob van Duuren op steel en op dobro.

Alex en Rob zijn 2 gerenommeerde muzikanten hier in Nederland, dus dat gaat zeker een extra ‘schwung’ geven aan het geheel deze komende woensdagavond vanaf 20.30.

Voor degene onder de lezers, die haar optreden in Nederland hebben gemist, jammer, jammer!

U kunt natuurlijk snel haar fraaie album aanschaffen, maar toch nog even de gelegenheid om haar te bewonderen tijdens haar eerste “live” optreden in Europa in ’t Keerpunt te Spijkerboor op 15 maart j.l. met de song “Movie Queen” met zoals reeds aangegeven Rob van Duuren op pedal steel en dobro.

Gewoon even doorschakelen/Just Use Link!

Radio Kalahari Orkes - Naglooper

Na het overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het normaliter nu tijd voor de Nederlandse countrymusici maar vanavond eens naar de “country” van een akoestische groep uit Suid-Afrika namelijk de Radio Kalahari Orkes hier met een bijzondere uitvoering van “Suikerbos”.

Deze song staat op hun album “Naglooper” in 2007 uitgebracht door Stoep Studios/Terraplane Entertainment.

Een album met 14 tracks in de Zuid-Afrikaanse taal en een soort eerbetoon aan David de Lange, een van de bekendste Afrikaanse zangers uit de jaren ’30, die in die tijd in Johannesburg rondreed in een blitse sportwagen met aan de zijkanten z’n naam in grote letters.

Zijn optredens waren altijd uitverkocht en na zijn optredens stonden de meisjes in rijen van tien op hem te wachten en te zwijmelen!

Hoe ze dat in het Suid-Afrikaans zeggen? : “Hy’t soos die duiwel gesing en gedans en bykans ’n miljoen plate verkoop. Sy konserte was altyd uitverkoop, en na optredes het die meisies in toue by sy verhoogdeur gestaan en swymel”

De “Naglooper” is het verhaal van een Suid Afrikaanse rebel, die 60 jaar te vroeg geboren was!

RKO bestaat uit : Wynand Dawel op violin,Kaartji Davids op banjo, Michael Canfield op drums en ‘kartondoos’ met Rian Malan op bas guitar, met de zangers Ian Roberts, Elton Landrew en Christine Roberts.

Dan is het nu toch hoog tijd om kennis te maken met de “country” van die Suid-Afrikaanse musiekgroep Radio Kalahari Orkes middels een schitterende video-clip met de ook hier in Nederland zeer bekend song “Suikerbos”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

John Schets en Jody Lynn Mitchell - Nothing Without You

Vervolgens weer heel iets anders “Nothing Without You” door John Schets hier samen met Jody Lynn Mitchell met een song, die staat op hun album “Crossroads” en dat alles natuurlijk om u er aan te herinneren, dat op zondag, 22 maart a.s. de 9e luistermiddag vanaf 14.00 in theater “De Schuur” in de Kerkstraat  in Zevenbergen plaatsvindt.

9e Luistermiddag John Schets

Dan van Zevenbergen naar Florida en The Bellamy Brothers, een van de meest succesvolle duo’s in de countrymuziek, met de song “Lord Help Me Be the Kind of Person”(My Dog Thinks I Am), die staat op hun album “Jesus Is Coming”(And Boys Is He Pissed).

The Bellamy Brothers - Lord Help Me to Be the Person (My Dog Thinks I Am)

Howard en David Bellamy uit Florida en al actief in de muziek sedert eind jaren ‘60 maar hadden eerst hun opleiding in de dierengeneeskunde  resp psychologie afgemaakt. In 1975 werden zij zeer bekend van hun album en titelsong “Let Your Love Flow” en ook met hun tongbreker “If I Said You Had a Beautiful Body Would You Hold It Against Me”.

Sedert de jaren 70 een bijna constante stroom van albums met pop-countrymuziek. In 2007 bracht de twee een gospel album uit via Curb Records met mooie gospelsongs met bijzondere inhoud zoals uit deze song “Lord Help Me To Be the Kind of Person”(My Dog Thinks I Am) , “Spiritually Bankrupt” en natuurlijk de titelsong (in z’n geheel).

Een bijzondere video-clip van The Bellamy Brothers hier met de titelsong van hun album “Jesus is Coming”(And Boy Is he Pissed).

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Caitlin and Will - Even Now

Vervolgens de song “Even Now” door Caitlin Lynn (Fisher) uit Glen Burnie Maryland en Will Syder, de winnaars van het eerste seizoen van de Country Music Television’s Show “Can You Duet” hier met hun eerste single uitgebracht door Columbia Records Nashville. 

Will Syder, die opgroeide in Ohio en London, Kentucky, was oorspronkelijk niet gekoppeld aan Caitlin, maar na het zingen met hun oorspronkelijke partners werden de twee werden gekozen om voor de populaire tv-serie als duo verder te gaan .

Net zoiets als destijds met het bekende country-duo Brooks & Dunn

OK, dus als je dacht dat je klaar was voor uw “duo zangcarrière”, dan kon je naar de audities gaan voor het nieuwe seizoen van “Can You Duet”, waarvoor de screening begon op 7 maart in de Wildhorse Saloon in Nashville.

Natuurlijk even kennismaken met de winnaars van de CMT Television Show “Can You Duet” middels deze link naar hun nieuwe video-clip met de song “Even Now”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Randy Houser - Boots On

Dan op naar onze uitsmijter Randy Houser uit Nashville TN met de song “Boots On”, die staat op z’n album “Anything Goes” uitgebracht door Universal South.

Singer/songwriter Randy groeide op in Missouri en besefte al op jonge leeftijd, dat zijn toekomst in de muziek zou zijn en vertrok in 2002 naar Nashville om daar als schrijver van songs aan de slag te gaan. Hij is o.a. de auteur van “”Honky Tonk Badonkadonk,” dat in 2005 een grote hit werd voor de countryzanger/gitarist Trace Adkins.

U kunt nog even kijken en luisteren naar de titelsong van het album “Anything Goes”  van onze uitsmijter van dit programma, Randy Houser.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry in Het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).

Uitzending gemist? Jammer, jammer, maar u krijgt een herkansing, want het programma wordt op zaterdag van 12.00-13.00 herhaald en natuurlijk ook via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

info@el-okay-ranch.nl

Het adres staat vermeld “achter” de emailafbeelding!

Speellijst ” Country Music Round-up ” 

Datum: Mar. 17 ‘08 19.00 – 20.00 uur Heruitzending op Mar. 21 ‘09 12.00 – 13.00

Samenstelling en presentatie : Jan N. Evenhuis

Techniek : Stefan van Boudestein

Nr*      Artiest/groep ***       Titel muziek ***         Label

1. Country Gazette   ***       Hot Burrito Breakdown   *** beginmuziek   ***     BGO Records

2. Ernie Thacker   ***   The Ballad of Joe Dill   ***   Pinecastle Records

3. Ernie Thacker   ***   Keith How Many   ***   Pinecastle Records

4. Ernie Thacker   ***   Church Upon the Hill   ***   Pinecastle Records

5. The Good Brothers   ***   Big Pig Jig   ***   Outside Music

6. The Good Brothers   ***   La Bastringue   ***   Hogtown Records

7. The Good Brothers   ***   Love Please Come Home   ***   Hogtown Records

8. Lynne Hanson  ***   Eleven Months   ***   Lynne Hanson

9. Lynne Hanson  ***   Movie Queen   ***   Lynne Hanson

10. Lynne Hanson  ***   Cold Touch   ***   Lynne Hanson

11. Earl & Randy Scruggs and Doc Watson   ***   Keep on the Sunny Side   ***      agendamuziek   ***   Mercury Records

12. Radio Kalahari Orkes   ***   Suikerbos   ***   Stoep Studios

13. John Schets & Jody Lynn Mitchell   ***   Nothing without You   ***   D & J

14. The Bellamy Brothers   ***   Lord Help Me to Be the Kind of Person ( My Dog Thinks I Am)   ***   Spinville/Curb Records

15. Tommy Joe Wilson   ***   Tryin’ to Find the Sun   ***   Softdrive

16. Caitlin & Will   ***   Even Now   ***   Columbia

Be There Next Week! Same Time, Same Frequency and via the Internet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *