Sorrow Be Gone

A Happy and Prosperous New Year

Voor alle luisteraars natuurlijk nog de beste wensen en van harte welkom op deze eerste dinsdagavond van het jaar. In deze eerste uitzending zoeken we weer eens de grenzen op van de countrymuziek met o.a. de groepen “Drive-by Truckers” uit Georgia en Alabama en “The Loose Acoustisc Trio” uit Sacramento de hoofdstad van Californie.

We beginnen trouwens zoal altijd met de bluegrassmuziek maar dit keer eens uit Zweden met de “Downtown Ramblers” gevolgd door de akoestische countrygroep “The Lone Gone Smiles Band”.

Vervolgens ver terug in de tijd, maar niet onbekend in dit programma Johnnie & Jack and The Tennessee Mountain Boys uit 1949.

Halverwege het programma nog een

overzicht van de countrymuziek-evenementen in de regio gevolgd door de Nederlandse bijdrage aan het radioprogramma Country Music Round-Up met deze keer Eddy Gee met een song van z’n nieuwe EP en vervolgens nog het duo John Schets en Jody Lynn Mitchell.

Daarna nog weer even terug naar Zweden met hedendaagse countrymuziek door Cina Samuelson vervolgens naar Texas met Cory Morrow en treedt Martina McBride op als uitsmijtster van dit programma.

Somewhere in Between

Zoals reeds aangekondigd deze keer gaan we het Nieuwe Jaar bijzonder van start met bluegrassmuziek uit Zweden met de songs “Somewhere in Between” en “Silver & Gold” door de groep “Downtown Ramblers” uit Gothenburg.

Deze twee songs staan op het album met hun naam ”Down Town Ramblers” in 2008 in eigen beheer uitgebracht.

Hoog tijd om eens kennis te maken met de Downtown Ramblers hier tijdens een “live’ optreden met de song “Been So Many Places”, die ook staat op hun album “Downtown Ramblers”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Deze enthousiaste jonge groep, bestaande uit Emelie Junsten als vocaliste, Pär Eriksson op gitaar, Oskar Reuter op mandoline, Martin Blomberg op dobro en banjo en tenslotte Kalle Annerhult op bas, ging zo rond Kerst 2005 van start.

Zij traden inmiddels ook al eens samen op met de bekende bluegrasszanger/schrijver en multi-instrumentalist Tim O’Brien bij een voorstelling van Gillian Welch.

Voor meer informatie en ter promotie van hun muziek kunt u als lezer even gebruik maken van de gereserveerde digitale ruimte.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Nashville

We blijven nog even in Zweden met “Nashville”, de titelsong van het album van de Zweedse akoestische countrygroep “The Long Gone Smiles Band” in 2007 uitgebracht door Blue Standard Music.

In 2001 begonnen als een duo door Michael en Birgitta namen zij in april 2005 deel aan de Jimmie Rodgers Talent Contest in Meridian Mississippi en kwamen op de 3e plaats.

In oktober 2006 kwamen de andere jongens en de groep bestaat nu uit Michael Lindgren op gitaar and Birgitta Adamson op mandoline en tevens samenzang,  Pigge Mattis eveneens gitaar and mandolin, Ove Sundeson op dobro and the National squareneck tricone of te wel een resonator-gitaar uit 1929 ,Anders Hallman op de staande bas en tenslotte op viool Sven Faringer.

Voor u als lezer ook de mogelijkheid om eens kennis te maken met de The Long Gone Smiles Band hier tijdens een “live” optreden in Stockholm op 27 november 2006 hier met de song “The Brakemen on the Memphis Train”. Een mooi eerbetoon aan Jimmie Rodgers.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

De groep “The Long Gone Smiles Band” specialiseren zich in de muziek van Jimmie Rodgers en Hank Williams en dat betekent dus een beetje de “old time” countrymuziek. Zij schrijven zelf hun songs en vertolken ze op een mooie wijze, die duidelijk hun bewondering voor de oorspronkelijke countrymuziek uitspreekt. Songs, die voor altijd zullen blijven bestaan. De naam van de groep “Long Gone Smiles Band” is dan ook een eerbetoon aan Jimmie en Hank. Zij hebben hun muziek, maar missen hun glimlach.

Ook de LGSB heeft voor de promotie van hun muziek enige digitale ruimte gereserveerd en daar kunt u natuurlijk gebruik van maken.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Johnnie and Jack and The Tennessee Mountain Boys - What About You

Dan nu verder terug in de tijd naar 1949 op precies te zijn met Johnnie & Jack met drie songs en we beginnen met “What About You” .

U hoorde achtereenvolgens “What About You”, “For Old Times Saken” en “Poison Love” door Johnnie & Jack and The Tennessee Mountain Boys.

Akoestische countrymuziek uit de jaren 49/50 uit Nashville Tennessee van het duo Johnnie & Jack, dat staat op het album “Johnnie & Jack and The Tennessee Mountain Boys”.

Dit album of beter gezegd CD-box bestaat uit 6 CD’s  met in totaal zo’n 180 songs uit de periode 1947 t/m 28 maart 1962 in 1992 uitgebracht door de Duitse maatschappij “Bear Family”, die kosten nog moeite heeft bespaard om een zo volledig mogelijk muzikaal beeld te geven van dit legendarische countryduo in die periode.

Met een schitterend boekwerk erbij, erg kostbaar, maar zeer de moeite waard.

Johnnie and Jack - Poison Love

Er zijn natuurlijk ook wel albums van deze groep verkrijgbaar bestaande uit 1 CD, waarvan ik in ieder geval “For old times sake” in 2003 ook uitgebracht door Bear Family en het album “The best of Johnnie & Jack” in 2006 uitgebracht door Koch Records wil noemen.

Johnnie & Jack doorbraken gedurende de eind jaren ‘40 -’50  de gewoonte van de “zingende country broers” met een aantal duidelijke wijzigingen. Ten eerste waren ze geen broers, maar niet meer dan zwagers van elkaar en ten tweede introduceerden zij een geheel nieuw “Latijnse” ritme in de countrymuziek en ten derde een ongedwongen samenspelen met hun groep The Tennessee Mountain Boys.

En van alle zingende duo’s waren zij het meeste geneigd om de grenzen van hun muziek te verleggen van bluegrass naar gospel en bijzondere vertolkingen van R & B songs.

Er valt nog heel veel te vertellen over dit duo en de Tennessee Mountain Boys, waarin o.a. ook Chet Atkins nog heeft gespeeld. Aan de samenwerking van dit duo kwam op 7 maart 1963 abrupt een einde toen Jack Anglin onderweg naar de herdenkingsdienst voor Patsy Cline, Hawkshaw Hawkins en Cowboy Copas, die twee dagen eerder door een vliegtuig ongeluk omkwamen,  te snel reed, uit de bocht vloog en verongelukte.

Nog even weer terug naar het verleden met Johnnie & Jack and The Tennessee Mountain Boys hier middels een “informatie slide-show” met hun song “Poison Love”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

 

The Loose Acoustic Trio - Love Me Love You

Dan nu weer verder met muziek dit keer door The Loose Acoustic Trio met de song “Love Me Love You, die staat op hun album “Sorrow Be Gone” in 2008 uitgebracht door Big Book Records.

Deze hedendaagse “jug-band” bestaat uit Richie Lawrence op accordeon, Ken Cooper op de guit-jo, een 6-snarige banjo met de nek van een gitaar, mandoline en Steve O’Neill op de staande bas en alle drie zingen ze natuurlijk ook nog eens erbij.

Zij mengen op vaardige wijze folk, Cajun, zoals de luisteraar heeft kunnen horen bij deze song, Old-Time Country, Blues, Jug Band en Ragtime muziek tot een aantrekkelijk geluid, die zij zelf als “Good Time Muziek” aanduiden.

De combinatie van een accordeon, de 6-snarige guit-jo, een bedpan-mandoline en de staande bas met hun drie-stemmige samenzang met links en rechts nog assistentie van een aantal muzikale vrienden maakt “Sorrow Be Gone” tot een zeer bijzonder en fraai album.

Bij de song “Love Me Love You” werden zij bijgestaan door Joe Craven op viool en Washboard Chaz Leary natuurlijk op wasbord voor een nog groter Cajun accent.

Het vermelde album met 14 zelfgeschreven songs en nog een “hillbilly” versie van Peter Townshed’s (The Who) “Pinnball Wizard” op de melodie van de Wabash Cannonball zeer aanbevelenswaardig.

Hoog tijd om eens kennis te maken met The Loose Acoustic Trio tijdens een “live” optreden in Marilyn’s in Sacramento Cal. op 18 oktober 2007 met de song “Pinball Wizzard”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Drive-By Truckers - Self Destructive Zones

Vervolgens “Self Destructive Zones” door de groep “Drive-By Truckers” hier met een song van hun album “Brighter Than Creation’s Dark” in 2008 uitgebracht door New West records. “Drive-By Truckers” een alternatieve country en zuidelijke rock groep uit Athens Georgia alhoewel drie van de vijf leden afkomstig zijn uit “The Shoals” regio van Noord Alabama en die bekend staan om hun agressieve gitaarspel met daarbij nog een bas en drums. Zij brachten in 1998 hun eerste album “Gangstabilly” uit, maar vooral hun dubbelalbum “The Southern Rock Opera”, waarbij de bewondering voor de muziek van de groep “Lynyrd Skynyrd” duidelijk naar voren kwam.

Het album “Brighter Than Creation’s Dark” door de groep “Drive-By Truckers” werd trouwens door de liefhebbers van de Americana muziek vertegenwoordigd in Real Roots Cafe voor het jaar 2008 gekozen als één van de beste albums in deze genre en mag dus ook niet ontbreken hierbij het muziekprogramma “Country Music Round-Up”.

De “ Drive-By Truckers” hier tijdens een “live” optreden op hun thuisbasis in de 40 Watts in Athens Georgia op 10 januari 2008 met de song “Self Destructive Zones”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Eddye Gee - A Beautiful Memory

Na het overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is nu tijd voor de Nederlandse countrymusici met om te beginnen Eddy Gee hier met de song “ A Beautiful Memory” in eigen beheer op een EP in november vorig jaar uitgebracht.

Eddy Gee is geen onbekende in de countrymuziek hoek, want in 1998 verscheen ook al het mooie album “There’s so much that I Need to Say” uitgebracht in samenwerking met Hitsound. Deze cd werd goed ontvangen en naar Nederlandse country begrippen goed verkocht.

Toen de solo activiteiten op een laag pitje stonden is Eddy gestart met het trio Sideway. Samen met Frans Bogaard en zangeres Masja Klarenbeek speelde hij pure akoestische muziek.  Inmiddels speelt hij nu bij de groep Side Effect , waar hij de leadzang en rhythm gitaar voor zijn rekening neemt.

Nu dus weer in de countryhoek met deze EP met drie songs, waarvan twee uitvoeringen van de song “A Beautiful Memory” en “Couldn’t Sleep at All”. Binnenkort toch nog eens een nader gesprek in dit programma met Eddy om eens te horen wat er in de afgelopen 10 jaar allemaal is gebeurd en wat er ons nog in de toekomst nog te wachten staat!

Natuurlijk kunt u als lezer van dit bericht ook weer eens kennismaken met de nieuwe song “A Beautiful Memory” van Eddy Gee middels de link naar een “slide-show”.

Gewoon even doorschakelen/ Just Use the Link!

John Schets en Jody Lynn Mitchell - I Still Miss Someone

Vervolgens “I Still Miss Someone” door Jody Lynn Mitchell en John Schets hier met een song van hun album Crossroads vorig jaar uitgebracht in eigen beheer en in samenwerking met Wim Pols, die in Hoek van Holland ook inmiddels een mooie opname studio heeft gerealiseerd. John Schets en Jody Lynn Mitchell waren vorig jaar hier te gast in de Vrolek studio ter promotie van dit  mooie duettenalbum.

Cina Samuelson - Your Little Fun

Dan nu zoals aangekondigd weer naar Zweden, maar nu voor de hedendaagse countrymuziek door Cina Samuelson hier met de song “ Your Little Fun”.

Deze song staat op haar tweede album met 10 zelfgeschreven songs “Laugh, Love & Live”, dat in november 2007 werd uitgebracht door Cool Country Music.

Cina Samuelson heeft samen met haar groep “The Springhill Boys” inmiddels enige digitale ruimte gereserveerd voor de promotie van haar muziek, want ook haar eerste album “From Country to Country” uit 2004 bevat ook zeer goede countrymuziek

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Cory Morrow - Better Than Being in Love With You

Vervolgens nog even voor een korte trip naar Austin Texas voor de Texaan Cory Morrow met de song “Better Than Being in Love with You”, die staat op z’n album “Outside the Lines” in 2002 uitgebracht door zijn eigen label Write On en in 2003 nog eens door de Smith Music Group. 

Cory Morrow is inmiddels uitgegroeid tot een lokale legende in de Lonestar State door een aantal in eigen beheer uitgebrachte albums en vele optredens van Amarillo tot Corpus Christi.

Samen met singer/songwriter en troubadour Pat Green heeft hij ook nog het album “Songs We Wish We’d Written” in 2001 eveneens via zijn eigen label Write On uitgebracht. De titel van dit album geeft het eigenlijk ook al aan allemaal “covers” van o.a. Waylon Jennings, John Prine, Merle Haggard en Townes VanZandt.

Hierbij nog een link naar een “live” optreden van Cory Morrow in het programma “Sprint Live Music Lounge” van het radiostation K-VET in Austin Texas.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Martina McBride - Two More Bottles of Wine

En dan is het al weer tijd voor onze uitsmijtster voor deze uitgave van “Country Music Round-Up” Martina McBride met de stevige “Two More Bottles of Wine”, die staat op haar album “Wild Angels” in 1995 uitgebracth door BMG Entertainment.

Tot slot een bijzondere video-clip van Martina McBride “on a rocking tour” tijdens een “live” optreden met de songs “I Can See Clearly Now” en “Two More Bottles of Wine” in 1998 t.b.v. Farm Aid op de New World Music Monstrosity in Tinley Park, Illinois

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry in Het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).

Uitzending gemist? Jammer, jammer, maar u krijgt een herkansing, want het programma wordt op zaterdag van 12.00-13.00 herhaald en natuurlijk ook via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

info@el-okay-ranch.nl

Het adres staat vermeld “achter” de emailafbeelding!

Speelijst ” Country Music Round-up ” 

Datum: Jan. 6 ‘08 19.00 – 20.00 uur Heruitzending op Jan. 10 ‘09 12.00 – 13.00

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*      Artiest/groep ***       Titel muziek ***         Label

1. Country Gazette   ***   Hot Burrito Breakdown   ***   beginmuziek   ***   BGO Records

2. Downtown Ramblers   ***   Somewhere in Between   ***   Downtown Ramblers

3. Downtown Ramblers   ***   Silver & Gold   ***   Downtown Ramblers

4. The Long Gone Smiles Band   ***   Nashville   ***   Blue Standard Music

5. Johnnie & Jack and The Tennessee Mountain Boys   ***   What About You   ***   Bear Family Records

6. Johnnie & Jack and The Tennessee Mountain Boys   ***   For Old Times Sake   ***   Bear Family Records

7. Johnnie & Jack and The Tennessee Mountain Boys   ***   Poison Love   ***   Bear Family Records

8. The Loose Acoustic Trio   ***   Love Me Love You   ***   Big Book Records

9. Drive-By Truckers   ***   Self Destructive Zones   ***   New West Records

10. Earl & Randy Scruggs and Doc Watson   ***   Keep on the Sunny Side   ***     agendamuziek   ***   Mercury Records

11. Eddy Gee   ***   A Beautiful Memory   ***   EG Records

12. John Schets & Jody Lynn Mitchell   ***   I Still Miss Someone   ***   D & J  Records

13. Cina Samuelson   ***   Your Little Fun   ***   Cool Country Music

14. Cory Morrow   ***   Better Than Being in Love with You   ***   Smith Music Group

15. Martina McBride   ***   Two Bottles of Wine   ***    BMG Entertainment

Be There Next Week! Same Time, Same Frequency and via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *