Bluegrass Bouquet

The Daughers of Bluegrass - Keep on Walking

In dit programma speciale aandacht voor de Americana-muziek met country-folk singers/songwriters Annie Keating en de titelsong van haar nieuwste album “Belmont” en Amy Speace met een song van haar album “The Killer in Me”.

Maar zoals u van ons gewend bent beginnen we met bluegrass dit keer ook geheel verzorgd door dames n.l. “The Daughters of Bluegrass” met twee songs van hun nieuwste album “Bluegrass Bouquet”.

Vervolgens even een stapje terug naar de traditionele countrymuziek met Vern Gosdin en ook nog een George Jones.

Halverwege het programma nog een

overzicht van de countrymuziek-evenementen in de regio gevolgd door de Nederlandse bijdrage aan Country Music Round-Up met deze keer Eddy Gee met een song van z’n nieuwe EP en vervolgens nog de countrygroep Change of Key uit Gouda.

Daarna nog weer even terug naar Zweden met hedendaagse countrymuziek door Cina Samuelson vervolgens naar Detroit met Whitey Morgan & The 78’s en treedt de Canadese zanger/schrijver/gitarist Gord Bamford  op als uitsmijter van dit programma.

The Daughters of Bluegrass - I Don't Think I'm Going Back to Harlan

“I Don’t Think I’m Going Back to Harlan” en we begonnen dit programma met de song “Keep on Walking” door de “Daughters of Bluegrass” hier met twee songs, die staan op hun album “Bluegrass Bouquet” op 19 September vorig jaar uitgebracht door Blue Circle Records.

“The Daughters of Bluegrass” zoals de naam al enigzins duidelijk maakt een geheel uit vrouwen bestaande groep, die in 2006 tijdens het IBMA Award Gala voor hun tweede album “Back to the Well” de “Recorded Event of the Year” Award in ontvangst mochten nemen.

Eind vorig jaar dus weer een schitterende bluegrass album, waaraan 50 dochters deelnamen en 17 mooie songs opleverden.

Hoog tijd om eens kennis te maken in dit weblog-bericht met The Daughters of Bluegrass tijdens een “live” optreden met lead-zang door Dale Ann Bradley met de song “Homesick for the Hills”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Even nog een aantal namen, die u kunt tegenkomen op dit album n.l. Dale Ann Bradley, de huidige bluegrasszangeres van het Jaar, Rhonda Vincent, Sally Jones in Nederland ook zeer bekend van tal van optredens, Sonya Isaacs evenals Becky Isaacs Bowman, Michelle Nixon, Judi Marshall, Alecia Nugent en Dixie Hall.

Teveel om allemaal op te noemen meer wel zeer aanbevelenswaardig. En als ik Dixie Hall noem dan weet u waarschijnlijk wel, dat ik het hier heb over de vrouw van Tom T. Hall, die samen alle songs van dit album hebben geschreven.

De dochters van de bluegrass nemen ons op dit album mee naar Carolina en weg van Harlan in de staat Kentucky en die een zeer slechte naam had vanwege de mijnbouw en de vele ongelukken aldaar.

In ieder geval komen in de songs de belangrijkheid van familie en gezin, de verschillende fasen van het leven, de leegheid van rijkdom en de kracht van de liefde veelvuldig aan de orde.

En zo kun je dan een song van dit album beschouwen als een roos, een iris,  ridderspoor en andere voorkomende bloemen en groen om samen een schitterend boeket te vormen. Een “Bluegrass Bouquet” door The Daughters of Bluegrass uitgebracht door Blue Circle Records.

Nogmaals een link naar The Daughters of Bluegrass tijdens een “live” optreden met lead-zang door Heather Berry met de bluegrass-gospel “Picture of Jezus”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vern Gosdin - Don't Ever Leave Me Again

Vervolgens een stapje terug in de tijd met traditionele countrymuziek hier door Vern Gosdin, bijgenaamd “The Voice of Country”met de songs “Don’t Ever Leave Me Again” en “Ain’t It Been Love”.

Deze songs staan op een verzamelalbum van Vern Gosdin met de titel “The Voice” uitgebracht door de Engelse muziekuitgeverij Castle Music. Van oorsprong staan deze songs op z’n album “Today My World Slipped Away” in 1983 uitgebracht door A & M.

Even herinneringen ophalen via een bijzonder mooie video-clip uit 1989 van Vern Gosdin met de song “That Just About Does It”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vern Gosdin

Vern Gosdin geboren op 5 augustus 1934 in Woodland Alabama heeft een glansrijke muziekcarrière achter de rug, die ooit begon als tiener in Birmingham, toen hij samen met z’n familie daar bij een radiostation de “The Gosdin Gospel Family Show” hadden.

In 1961 samen met z’n broer Rex vertrok naar LA en o.a. gingen in de jaren ’63 en ’64 samenwerken met Chris Hillman en Don Parmley , later ook openingsacts bij The Byrds en Emmylou Harris.

In 1968 werd het dubbelalbum met de titel “Sounds of Goodbye” van de twee broers door Capitol uitgebracht en waarvan de muziek grote overeenkomst vertoond met die van The Byrds. De song “Hangin On” op dit album bereikte in 1967 de Country Top 40.

In 1970 gingen de broers wegens gebrek aan succes muzikaal uit elkaar, maar in 1976 keerde Vern terug naar de countrymuziek en dit keer met veel succes en veel countryhits zoals “Chiseled in Stone”, “That Just About Does It” tot hij in de begin jaren ’90 door hartproblemen nauwelijks meer kon optreden en zijn bekendheid tanende was.

Op dit moment verblijft Vern Gosdin in een ziekenhuis in Nashville TN herstellende van een hersenbloeding, die hij zelf na een bijeenkomst voelde aankomen. De dokters verwachten, dat hij weer voor 100% zal herstellen, maar daar is wel tijd voor nodig. Zijn optredens zijn tot nader bericht afgelast. Het is voor de 2e keer, dat Vern werd getroffen door een attack. De 1ste keer was in 1995.

Tot slot toch nog weer even meer positief verder met nog een video-clip uit 1991 van Vern Gosdin in goede tijden met de song “A Month of Sundays”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

George Jones - His Lovin' Her Is Gettin' in My Way

Vervolgens  “His Lovin’ Her Is Gettin’ In My Way” en “I’m the One She Missed Him with Today” door George Jones hier met een tweetal songs van z’n album “I Am What I Am” ooit in 1980 op LP uitgebracht maar inmiddels in 1990 door Columbia Records en in 2000 nogmaals door Epic/Legacy uitgebracht.

En met “I Am What I Am” of te wel “Ik ben wie ik ben” kondigde George Jones z’n terugkeer aan in de countrymuziek met een van z’n succesvolste albums ooit.

Een album met schitterende songs bestaande uit pijnvolle ballades en ingehouden honky tonk song met o.a. weer een bijzondere fraaie versie van “He Stopped Loving Her Today”, “I’m Not Ready Yet” en “If Drinkin’Don’t Kill Me (Her Memory Will)”.

Tijd voor een mooi link naar George Jones hier tijdens een “live” optreden in 1978 in de Ronnie Prophet Show met een aantal songs. Ga er maar eens lekker voorzitten!

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Maar ook de andere songs zoals hier “I’m the One She Missed Him with Today” en “His Lovin’ Her Is Gettin’ In My Way” zijn bijzonder sterk

Het album “I Am What I Am” omvatte oorspronkelijk 10 songs, maar de editie van 2000 is nog uitgebreid met vier bonus-songs waaronder “Am I Losing Your Memory or Mine? ” en is daardoor een mooie herinnering aan de 20ste eeuw van George Jones.

En tenslotte natuurlijk niet te missen “He Stopped Loving Her Today” door George Jones tijdes een “Live” optreden bij de uitreiking van de CMA Awards in 1981.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Annie Keating - Belmont

Dan nu naar New York met “Belmont” de titelsong van het derde album van singer/songwriter Annie Keating uit Brooklyn in New York, waar ook de meeste opnames zijn gemaakt met de hulp van een aantal musici zoals Chris Tarrow op akoestische en electrische gitaar, Bill Kelly op akoestische gitaar en achtergrondzang, Neil Thomas op accordeon, Gary Dillon op viool , Chris Benelli en Dan Vonnegut op drums en percussie en tenslotte Jason Mercer op de bas.

Annie Keating, die dit album in eigen beheer heeft uitgebracht, wordt door de Village Voice, een informatie uitgaanswebsite uit New York, aangeduid als een verstandige mix van songwriter Lucinda Williams met de gitaar van Gillian Welch en de stem natuurlijk van haarzelf met een stijl van muziek die weer een mix is van Willie Nelson en John Prine.

In ieder geval een album vol met mooie rustige songs, die eerder zouden kunnen komen uit het Oude Zuiden van de Verenigde Staten dan uit die heel drukke stad New York met z’n 24 uurs economie.

“Belmont” van Annie Keating een album met 12 mooie Americana songs.

Voor u als lezer van dit bericht hier de mogelijkheid om kennismaken met Annie Keating hier tijdens een “live” optreden in het Southpaw Theater aan de Park Slope, Brooklyn New York City met de song “I’ve Got You”, die ook staat op haar album “Belmont”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Amy Speace - This Love

Vervolgens in het programma “This Love” door Amy Speace hier met een song van haar album “The Killer in Me” vorig jaar uitgebracht door Wildflower Records.

Amy Speace heeft na de middelbare school een toneelopleiding gevolgd en jarenlang deel uitgemaakt van de National Shakespeare Company in New York voordat zij de gitaar oppakte en songs ging schrijven. Dit resulteerde in 2002 in haar eerste solo-album “Fable”.

Songs van dit album werden onderscheiden in de USA Songwriters Competition en de John Lennon Songwriting Contest en zoiets zorgt natuurlijk voor de nodige bekendheid.

Amy Speace and The Tearjerkers

Inmiddels in 2008 haar vierde album “The Killer in Me” met Amy op akoestische gitaar en de “Tearjerkers” of te wel “de Tranentrekkers James Mastro op electrische gitaar en tevens producer van het album,  Rich eveneens op electrische gitaar, Matt op de bas, Jagoda op drums, tenslotte David Jackson op hammond-orgel en Anthony DaCosta achtergrondzang.

Amy Speace hier met The Tearjerkers tijdens een “live” optreden met de song “Step out of the Shade” tijdens het programma “Music in the Morning” van Fox 7 News op 7 juni 2007 in Austin Texas.

Gewoon even doorschakelen/Just the Link!

Eddy Gee - A Beautiful Memory

Na het overzicht van de countrymuziek evenementen is het nu tijd voor de Nederlandse countrymusici met om te beginnen Eddy Gee hier met de song “ I Couldn’t Sleep at All” ook in eigen beheer op een EP in november vorig jaar uitgebracht.

Eddy Gee is geen onbekende in de countrymuziek hoek, want in 1998 verscheen ook al het mooie album “There’s so much that I Need to Say” uitgebracht in samenwerking met Hitsound.

Na enkele jaren actief te zijn geweest als country artiest bracht hij in 1998 zijn eerste CD, “There’s so much that I need to say” uit. Deze cd werd goed ontvangen en naar Nederlandse country begrippen goed verkocht.

Toen de solo activiteiten op een laag pitje stonden is Eddy gestart met het trio Sideway. Samen met Frans Bogaard en zangeres Masja Klarenbeek speelde hij pure akoestische muziek.  Thans ook bij de groep Side Effect en hij verzorgt nu de leadzang en akoestische slaggitaar.

Mocht u de “link” naar de video-clip van Eddy Gee de vorige week hebben gemist dan hierbij alsnog weer in de herkansing voor Eddy met z’n song “A Beautiful Memory”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

 

Danielle Poot en Change of Key - 18 Wheel And a Dozen Roses

Vervolgens in de CD-speler van de lokale omroep Vrolek het mooie verzamelalbum “The Roads Goes On Forever” uitgebracht door de Dutch Country Music Association ter promotie van de Nederlandse countrymuziek en het DCMA Award Gale 2008.

Op dit album 24 songs van allemaal verschillende Nederlandse countrymusici met als thema “Truckersmuziek” en in dit programma heel toepasselijk de song “18 Wheels & a Dozen Roses” gezongen door Danielle Poot samen met de andere leden van de Goudse formatie “Change of Key” mede geassisteerd door Savannah.

Het album kan nog steeds via de website van de DCMA worden besteld. Zolang de voorraad strekt!!

En jawel hoor! In dit bericht ook nog eens Danielle Poot hier met de overige leden van de Goudse countrygroep “Change of Key” met de hulp van Savannah hier met de song “18 Wheels and Dozen Roses” tijdens de uitreiking van de DCMA Awards 2008.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Cina Samuelson - Are You The Man

Dan nu zoals aangekondigd net als de vorige week weer naar Zweden, maar nu voor de hedendaagse countrymuziek door Cina Samuelson hier met de song “ Are You the Man”.

Deze song staat op haar tweede album met 10 zelfgeschreven songs “Laugh, Love & Live”, dat in november 2007 werd uitgebracht door Cool Country Music.

Voor meer informatie en om het album te bestellen kunt u natuurlijk ook even haar website raadplegen.

Cina Samuelson heeft samen met haar groep “The Springhill Boys” inmiddels enige digitale ruimte gereserveerd voor de promotie van haar muziek, want ook haar eerste album “From Country to Country” uit 2004 bevat ook zeer goede countrymuziek

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Whitey Morgan and The 78's - Love and Honour

Vervolgens gaan we naar de “echte hedendaagse Honky Tonk” uit Detroit verzorgt door de groep Whitey Morgan & The 78’s hier met de song “Love and Honour”, die staat op hun album “Honky Tonks & Cheap Motels” uitgebracht door het Indie label Small Stone Records.

Deze countrymuziek waarin vaak wanhoop, pijn, spijt en onzekerheid doorklinkt gepaard met drank, verblijf in een gevangenis of onderweg, liefde en/of in de steek laten. Songs, die niet gaan over mooie stranden of Margaritaville, maar gewoon over hedendaagse problemen, waar heel veel burgers in de VS op dit moment van grote werkloosheid en financiele problemen zeker in de omgeving van Detroit City mee te maken hebben.

Whitey Morgan & The 78’s  hier tijdens een “live” optreden in PJ’s Lager House, het legendarische Indie theater,  in Detroit City Michigan vlak aan de grens met Canada hier met de song “Hold Her When She Cries”.

Gewoon even doorsckalen/Just Use the Link!

Gord Bamford - Postcard From Pasadena

En dan is het al weer tijd voor onze uitsmijter de zeer succesvolle Gord Bamford van oorsprong uit Australie, maar al sinds z’n vroege jeugd samen met z’n moeder geemigreerd naar Alberta Canada hier met de song “A Postcard from Pasadena”.

Deze song staat op het derde album “Honkytonks & Heartaches”, dat in 2007 werd uitgebracht Royalty Records.

Tenslotte natuurlijk nog een fraaie video-clip van onze uitsmijter Gord Bamford met de song “Postcard from Pasadena”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down For Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry in Het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).

Uitzending gemist? Jammer, jammer, maar u krijgt een herkansing, want het programma wordt op zaterdag van 12.00-13.00 herhaald en natuurlijk ook via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

info@el-okay-ranch.nl

Het adres staat vermeld “achter” de emailafbeelding!

Speellijst ” Country Music Round-up ” 

Datum: Jan. 13 ‘08 19.00 – 20.00 uur Heruitzending op Jan. 17 ‘09 12.00 – 13.00

Samenstelling en presentatie : Jan N. Evenhuis

Techniek : Stefan van Boudestein

Nr*      Artiest/groep ***   Titel muziek ***   Label

1. Country Gazette   ***   Hot Burrito Breakdown   *** beginmuziek   ***   BGO Records

2. The Daughters of Bluegrass   ***    Keep on Walking   ***    Blue Circle Racords

3. The Daughters of Bluegrass   ***   I Don’t Think I’m Going Back to Harlan   ***   Blue Circle Racords

4. Vern Gosdin   ***   Don’t Ever Leave Me Again   ***   Pulse/Castle Music

5. Vern Gosdin   ***   Ain’t It Been Love   ***   Pulse/Castle Music

6. George Jones   ***   His Lovin’ Her Is Getting’ In My Way   ***   Epic/Legacy

7. George Jones   ***   I’m the One She Missed Him Today   ***   Epic/Legacy

8. Annie Keating   ***   Belmont   ***   Annie Keating

9. Amy Speace   ***   This Love   ***   Wildflower Records

10. The Kentucky Colonels   ***   Listen to the Mocking Bird   ***    agendamuziek   ***   BGO Records

11. Eddy Gee   ***   Couldn’t Sleep at All   ***   EG Records

12. Change of Key   ***   18 Wheels of Roses   ***   Varos Production

13. Cina Samuelson   ***   Are You the Man   ***   Cool Country Music

14. Whitey Morgan & The 78’s   ***   Love and Honour   ***   Small Stone Records

15. Gord Bamford   ***   Postcard from Pasadena   ***   Cache Entertainment/Royalty Records

Be There Next Week! Same Time, Same Frequency and Via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *