I Ain’t Been Right, Since I’ve Been Left.

Dale Watson and his Lone Stars - I ain't been right, since i've been left

In dit programma o.a. de mooiste hedendaagse “Honky Tonk” uit Texas door Dale Watson & His Lone Stars met een aantal tracks van het album “Heeah!!”.

Maar zoals altijd beginnen we dit programma met bluegrass dit keer verzorgd door Michael Cleveland & Flamekeeper. Zij wonnen de vorige maand in de Ryman Auditorium in Nashville de IBMA Award “Instrumental Group of the Year”.

Vervolgens ook nog de groep “Old Crow Medicine Show” met drie songs van hun album “Tennessee Pusher”.

Halverwege het programma krijgt u natuurlijk ook

een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio met zoals altijd aandacht voor de countrymusici uit Nederland met vanavond de groep Cash on Delivery en ook nog de groep Savannah.

Daarna gaan we naar de hedendaagse countrymuziek door Brad Paisley samen met Keith Urban met een track van z’n nieuwe album “Play: The Guitar Album”, dan Lee Ann Womack samen met George Strait en treedt Toby Keith net als de vorige week op als onze uitsmijter van dit programma met de titelsong van z’n album “That Don’t Make Me a Bad Boy”.

Michael Cleveland and Flamekeeper - Farewell for a little while

“Farewell For a Little While” en “My Blue Eyed Darling” door Michael Cleveland & Flamekeeper. Tja we begonnen dit programma met een afscheidslied “Farewell for a Little While”, misschien een beetje de verkeerde volgorde een afscheidslied als “opener” van een programma.

Maar toch hierbij uw “Country Music Round-Up” beginnen we altijd met bluegrass en dit keer dus door de 2008 Award winnaars Michael Cleveland & Flamekeeper.

Zij ontvingen op donderdag, 2 oktober j.l. in de Ryman Auditorium voor de tweede achtereenvolgende keer de Award voor “Instrumental Group of the Year”, terwijl Michael Cleveland als vioolspeler voor de 6e keer de “Award Instrumental Performer of the Year” kreeg uitgereikt.

Op het IBMA Festival 2008 ook nog een subliem virtuoos optreden van Tony Rice en Mountain Heart hier met de song “Freeborn Man”. Maak de sfeer eens mee!

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Maar met Michael Cleveland & Flamekeeper, de “Award”-winnaars hier bij uw Radio Vrolek in dit programma met twee songs van hun nieuwste album “Leavin’ Town” op 29 juli van dit jaar uitgebracht door Rounder records.

Het is al weer het vierde album van Michael Cleveland en de eerste met z’n nieuwe groep Flamekeeper met banjospeler John Mark Batchelor, mandolinespeler en zanger Jesse Brock, gitaarspeler en zanger Todd Rakestraw en de bekende basspeler en zanger Marshall Wilborn, echtgenoot van Lynn Morris ook al zo’n bekende naam in de bluegrassmuziek.

Dit is de groep, waarmee inmiddels is opgetreden tijdens festivals en muziektheaters en die meer dan uitstekende bluegrassmuziek speelt, zoals ook op de vorige albums “Let ‘er Go Boys, “Live at the Ragged Edge” en “Flamekeeper” van de blinde kampioen vioolspeler Michael Cleveland.”.

De groep hier met de instrumental “Northern White Clouds” tijdens het Aiken Bluegrass festival op 9 mei 2008 in Aiken South Carolina. Deze instrumental staat trouwens ook op het album “Leavin’ Town

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Old Crow Medicine Show - Tennessee Pusher

Dan nu naar de muziek uit de Appalachian, een mix van folk, bluegrass met een “rock & roll” smaak door de “Old Crow Medicine Show” met om te beginnen “Mary’s Kitchen”, de ballade “Crazy Eyes” en “Caroline” door de groep “The Old Crow Medicine Show” ook wel aangeduid met de naam O.C.M.S. hier met drie songs van hun nieuwste album “Tennessee Pusher” op 22 september van dit jaar uitgebracht door Nettwerk Productions.

De O.C.M.S. doen de muziek uit de Appalachies weer herleven met een mix van traditionele folk en bluegrass met een vleugje rock & roll.

Critter Fuqua op banjo en met zang, Kevin Hayes op een “guitjo” ook wel genoemd een banjitar, een instrument, dat lijkt op een banjo met de nek van een gitaar, Morgan Jahnig op de staande bas, Ketch Secor harmonica en met zang en Willie Watson op gitaar en zang allen afkomstig uit verschillende staten van Amerika kwamen elkaar tegen in New York en vormden de groep.

Zij speelden eens voor een apotheek ergens in North Carolina, waar Doc Watson toevallig moest zijn.

Hij was zeer onder de indruk en nodigde de groep promt uit om te komen spelen op het beroemde “MerleFest”.

Dat is een jaarlijks 4-daagse festival op het universiteits terrein van de Wilkes Community College in Wilkesboro in North Carolina en twintig jaar geleden in 1988 gestart door Doc Watson samen met z’n naaste muziekvrienden als eerbetoon aan z’n in 1985 door een ongeluk omgekomen zoon Merle Watson tevens gitarist en dobrospeler.

Het festival wordt jaarlijks door z’n 100 duizend bezoekers bijgewoond een behoorlijk populair muziekfestival met de nadruk op akoestische muziek variërend van bluegrass, folk, americana, cajun en old-timey

De groep OCMS vertrok daarna naar Nashville en speelde in de Grand Ole Opry openingsacts voor o.a. Dolly Parton en de DelMcCoury Band.

De Old Crow Medicine Show hier met hun nieuwe album “Tennessee Pusher” met 13 tracks zeer de moeite waard.

Enfin, een deel van dit verhaal kunt u als lezer ook nog eens beluisteren middels een bijzondere video-clip van Old Crow Medicine Show tijdens een optreden in de studio van het radiostation Lightning 100 in Nashville TN en natuurlijk ook nog de song “Mary’s Kitchen”.

Niet te missen!

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dale Watson and his Lone Stars - Sit, Drink and Cry

Dan nu naar de Honky Tonk uit Texas door Dale Watson & His Lonestars met om te beginnen het drama “Sit, Drink & Cry”.

Vervolgens nog “I Don’t Feel Lucky Today” en “I Ain’t Been Right, Since I’ve Been Left” door de trouwe aanhanger van de Honky Tonk en Bakersfield country, Dale Watson, die zich zelf heeft neergezet als een getatoueerde eigenwijze onafhankelijke buitnestaander en die alleen maar is geinterreseerd in autenthieke countrymuziek.

Het resultaat daarvan was, dat hij nooit in de top van de countrymuziek overzichten heeft gestaan en noch miljoenen albums heeft verkocht, maar zijn muziek wel werd geroemd door critici en alternatieve countrymuziek fans.

Dale Watson and his Lone Stars - Whiskey or God

Deze songs staan op z’n album “Heeah!!’ in 2005 in Europa uitgebracht door Continental Song City te Wageningen en in 2006 in Texas door het label Palo Duro uitgebracht met de titel “Whiskey and God”. Beide titels zijn ook songs, die op het album staan.

Tijd om eens kennis te maken met een “live optreden van Dale Watson & His Lone Stars niet in Klaaswaal maar in de“Knuckleheads Saloon” in Kansas City Missouri met de song “Sit, Drink & Cry”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dale Watson geboren in 1962 in Alabama, maar opgegroeid in Houston Texas, was al op 12 jarige leeftijd bezig met de muziek en die z’n eerste plaat op 14 jarige leeftijd maakte.

Na z’n schooltijd speelde hij in kroegen en plaatselijke clubs en vertrok in 1988 op advise van de bekende Rosie Flores naar Californie, waar hij al snel deel uitmaakte van de bekende “huisband” van de legendarische theater de Palomino Club in Noord Hollywood.

Zo rond 1992 vertrok hij naar Nashville om als schrijver van songs de kost te verdienen, maar na verloop van tijd gaf hem dat geen voldoening en hij vertrok naar Austin Texas, waar hij z’n band “The Lone Stars” vormde, waarmee hij in 1995 z’n zeer succesvolle eerste album “Cheatin’ Heart Attack” maakte en dat werd uitgebracht door het prestieuze label Hightone.

Tot slot nog even terug naar Dale Watson & His Lone Stars hier tijdens een “live” optreden in theater “Knuckleheads Saloon” in Kansas City Mo met een oproep aan alle Country DJ’s  om eens een “echte” countrysong te laten horen!

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dale Watson and his Lone Stars - Live at Newland

Dat zijn album “Heaah!!” in Europa werd uitgebracht door Continetal Song City te Wageningen is niet zo vreemd, want ook in dit land heeft hij een groot aantal fans. Dale Watson is regelmatig voor een optreden in Nederland, waarbij partycentrum “Newland” in Klaaswaal zijn stamkroeg is en waar zelfs van een aantal optredens een dubbel album is uitgebracht met de titel “/Remixed”.

Cash on Delivery - As Good As It Is

Na het overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het tijd voor de Nederlandse musici en dit keer de groep Cash on Delivery met de song “As Good As It Is” van hun album “Echoes of Leaving” uitgebracht door Rounder Europe.

Met lead-zang door Jaqueline van der Griend. Hun 1ste volgende optreden is op 9 november: Kaatsheuvel tijdens het 17e Starriders Festival in de Sporthal De Werft aan de Huygenstraat 72, zaal open 11.00 uur met de start om 11.30 tot 20.15.

Natuurlijk een grote danszaal met o.a. optredens van de Dixie Aces, Shakin’Arrows, Colonel Hammonds Four en C.O.D. met daarnaast nog eeen luisterzaal alwaar een optreden van de Goudse formatie Change of Key, Jody Lynn Mitchell, Ben & Carmen Steneker.

Voor meer informatie gewoon even een kijkje nemen in de website van het “Starriders Festival” . (Adobe pdf file)

Savannah - Travelling Light

Vervolgens “Travelling Light” door de Nederlandse countrygroep Savannah met een song van hun album “Tribute to the Sixties-New Road” 2001 in eigen beheer uitgebracht.

Zoals reeds aangegeven een eerbetoon aan bekende songs uit de jaren ‘60 in een nieuw Savannah jasje gestoken en hier dus de bekende “Travelling Light” voor de iets oudere luisteraars met een goed geheugen nog wel terug te brengen naar de uitvoering van deze song door Cliff Richard.

De groep Savannah bestaat uit Wilma Smulders (keyboards, lead- en harmony vocals); Marcel Smulders (slaggitaar, lead- en harmony vocals); Johan Lemmers (drums); Joe Brozio – (leadgitaar, gitaar vocals) en tenslotte Bob Willemstein – (basgitaar) . Op 16 januari zullen zij in Nieuwkoop ook weer optreden als “backing groep” voor de Amerikaanse countryzanger- schrijver/gitarist Billy Yates. Maar dit concert is al uitverkocht.

Savannah heeft ook enige digitale ruimte gereserveerd voor de promotie van hun muziek, waaronder het album “Tribute to the Sixties-New Road”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Brad Paisley feat. Keith Urban - Start a Band

Dan nu naar het nieuwe album van Brad Paisley met de song “Start a Band” officieel op 4 november 2008 gepresenteerd door Sony/BMG.

Alvast even een video-clip met een voorbeschouwing op het uitbrengen van het nieuwe album “Play : The Guitar Album” van Brad Paisley op 4 november 2008.

Gewoon even doorschakelen/ Just Use the Link!

Brad heeft nooit geen geheim gemaakt van zijn liefde voor de countrymuziek uit de jaren ’60 door regelmatig zijn idolen in de studio uit te nodigen om nog eens een aantal songs op te nemen, die werden gespeeld in de humoristische TV-show Hee Haw uit de jaren ’80 met oa. Buck Owens en Roy Clark.

Paisley is zo doordrenkt met de jaren ’60 country, dat het gemakkelijk is te vergeten, dat hij veel later is geboren en opgegroeid is tijdens de topdagen van de gitaristen in de eind jaren ’80.  Deze twee elementen komen duidelijk hoorbaar tevoorschijn in het album “Play”, een voornamelijk instrumentaal album, waarbij de schijnwerpers zelfs bij de vokale nummers, zoals hier bij de song “Start a Band” voornamelijk zijn gericht op het 6-snarig muziekinstrument.

Vokale nummers met oa. ook nog de in overleden Buck Owens, Steve Wariner, B.B. King en tenslotte nog een heruitgave van z’n song “Waitin’ On a Woman” maar nu met medewerking van Andy Griffith, die in de jaren ’60 met een gelijksoortige humoristisch TV-Show Mayberry R.F.D.

Natuurlijk hier ook nog even een link naar een slide-show van Brad Paisley en Keith Urban hier met de song “Start a Band”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Lee Ann Womack - Call Me Crazy

Vervolgens uit Texas Lee Ann Womack samen met George Strait met de song “Everything But Quits”, die staat op het album “Call Me Crazy” op 21 oktober 2008 uitgebracht door MCA Nashville.

Kijk en luister even naar de CMT Insider News Now met Lee Ann Womack, die iets vertelt over haar nieuwe album

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Lee Ann Womack uit Jacksonville Texas maakte al op jeugdige kennis met de muziek, want haar vader werkte als DJ bij een radiostation, nam haar vaak mee en waar zij dan ook nog de muziek uit mocht zoeken. Na haar middelbare schoolopleiding ging zij vervolgens naar South Plains Junior College in Levellland TX, waar een opleiding werd gegeven voor een graad in de country en bluegrassmuziek en daarna studeerde zij nog muziek op de Belmont Universiteit in Nashville TN

Na een aantal jaren als professionele schrijver te hebben gewerkt werd zij in 1997 een van de nieuwe countrymuzieksterren met het uitbrengen van haar zeer succesvolle debuutalbum “Lee Ann Womack”.

Inmiddels in het bezit van een aantal Awards zoals “Best Female Country Vocal Performance” en “Best Vocal Country Collaboration” (met Willy Nelson in de song Mendocine County Line).

“Call Me Crazy” het inmiddels zeer fraaie zevende album van Lee Ann Womack!

Via de website van Lee Ann Womack kunt u ook nog even luisteren naar de song “Everything But Quits”. ( Boven aan haar thuispagina kunt u diverse songs beluisteren!

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Toby Keith - That Don't Make Me a Bad Guy

En dan is het al weer tijd voor onze uitsmijter, net als de vorige week Toby Keith met de titelsong van z’n nieuwe album “That Don’t Make Me a Bad Guy” uitgebracht door z’n eigen maatschappij Show Dog Nashville.

Toby Keith heeft natuurlijk ook enige digitale ruimte gereserveerd voor de promotie van zijn muziek.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down For Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry in Het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).

Uitzending gemist? Jammer, jammer, maar u krijgt een herkansing, want het programma wordt op zaterdag van 12.00-13.00 herhaald en sinds kort ook via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

info@el-okay-ranch.nl

Het adres staat vermeld “achter” de emailafbeelding!

Speellijst ” Country Music Round-up ” 

Datum: Nov. 4 ‘08 19.00 – 20.00 uur Heruitzending op Nov. 8 ‘08 12.00 – 13.00

Samenstelling & presentatie : Jan N. Evenhuis

Techniek : Stefan van Boudestein

Nr*      Artiest/groep ***       Titel muziek ***         Label

1. Country Gazette   ***       Hot Burrito Breakdown   *** beginmuziek   ***     BGO Records

2. Michael Cleveland & Flamekeeper   ***  Farewell For a Little While   ***       Rounder Records

3. Michael Cleveland & Flamekeeper   ***  My Blue Eyed Darling   ***  Rounder Records

4. Old Crow Medicine Show   ***   Mary’s Kitchen   ***   Nettwerk Productions

5. Old Crow Medicine Show   ***   Crazy Eyes   ***   Nettwerk Productions

6. Old Crow Medicine Show   ***   Caroline   ***   Nettwerk Productions

7. Dale Watson & His Lone Stars   ***   Sit, Drink and Cry   ***   Continental Record Service

8. Dale Watson & His Lone Stars   ***   I Don’t Feel Lucky Today   ***   Continental Record Service

9. Dale Watson & His Lone Stars   *** I Ain’t Been Right, Since I’ve Been Left   ***   Continental Record Service

10. Earl & Randy Scruggs and Doc Watson   ***   Keep on the Sunny Side   ***    agendamuziek   ***            Mercury

11. Cash on Delivery   ***   As Good As It Is   ***              Rounder Europe

12. Savannah   ***     Travelling Light   ***   Savannah

13. Brad Paisley feat. Keith Urban   ***   Start a Band   ***   Sony/BMG

14. Lee Ann Womack & George Strait   ***   Everything But Quits   ***   MCA Nashville

15. Toby Keith   ***  That Don’t Make Me a Bad Guy   ***     Show Dog Nashville

Be There!  Next Week, Same Time, Same Wavelength as well as Via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *