Rivers Roll On By

Jim and Jennie and The Pinetops - Country Boy Rock and Roll

Op special verzoek van een luisteraar in dit programma nog een aantal songs met bijzondere verhalen door countryzanger/schrijver/gitarist Jerry Reed. Maar zoals altijd beginnen we met de bluegrass, een beetje “old timey” met dit keer ook nog een vleugje stringbandmuziek door Jim & Jennie & The Pinetops.

Vervolgens een tweetal songs door Mac Benford & The Woodshed Allstars van hun album “Willow”. Wellicht voor de luisteraars en de lezers onbekende namen en eigenlijk dus een reden te meer om zich te laten verrassen door bijzondere akoestische muziek.

Halverwege het programma krijgt u natuurlijk ook

een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio met zoals altijd aandacht voor de countrymusici uit Nederland en in verband met het luisterconcert van John Schets, zondag, 2 november a.s. in Zevenbergen nogmaals aandacht voor het album “Crossroads” samen met Jody Lynn Mitchell en vervolgens uit Leiden nog zanger/schrijver/gitarist Rudy van Dam.

Daarna gaan we naar Beaumont, Texas voor Mark Chesnutt en vervolgens door naar Nashville TN met hedendaagse countrymuziek door Lee Ann Womack met een song van haar nieuwe album “Call Me Crazy” en treedt Toby Keith op als onze uitsmijter van dit programma met de titelsong van z’n album “That Don’t Make Me a Bad Boy”, dat vandaag officieel wordt uitgebracht.

Jim and Jennie and The Pinetops - Mount St. Helens

“Country Boy Rock & Roll”, “The Way It Is for Me” en “Mount St. Helens” door Jim & Jennie and the Pinetops hier met 3 songs van hun album “Rivers Roll on By” in 2005 uitgebracht door de door en door Independent Label Bloodshot.

De eerste song is eigenlijk al een beetje een “traditional” geschreven door schrijver/ tenorzanger en meer dan uitstekende 5-snaren banjospeler Don Reno door Jim Krewson en Jennie Benford & The Pinetops op uitstekende wijze vertolkt.

Vervolgens twee songs geschreven door Jennie en waarvan Mt. St Helens op indrukkende wijze het verhaal vertelt van de uitbarsting van de vulkaan op 18 mei 1980, waarbij in een straal van vijf kilometer alle bomen verdwenen en door de lawine van modder, as, stenen en ijs alle huizen en gebouwen in de omgeving werden verwoest.

Mount St Helens Blast

Ondanks het feit, dat de bewoners al ver van te voren waren gewaarschuwd en wegen naar het gebied waren geblokkeerd, kwamen er toch nog 57 mensen om het leven.

Terug naar het album “Rivers Roll On By” met 13 songs, waarvan de meeste geschreven door Jim en Jennie en zoals reeds gemeld door Don Reno en een paar traditionals.

Hoog tijd om eens kennis te maken met Jim & Jennie and The Pinetops hier tijdens een “live” optreden in Mystic Hot Springs, zo’n 150’  ten zuidwesten van Salt Lake City, Utah met de door Jim Krewson geschrven song “Quit Barking at Me”. Deze song staat op hun album “Rivers Roll on By”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Jim & Jennie and The Pinetops, een hedendaagse groep uit Philadelphia,PA, hebben met hun enthousiaste mix van eigen werk en “covers” tijdens plezierige optredens inmiddels een aanzienlijk luisterpubliek bestaande uit fanatieke bluegrassliefhebbers en voorbijgangers.

Als tiener speelde zanger/schrijver/gitarist Jim Krewson in de omgeving van Newton PA voor de overstap naar bluegrass.

Zangeres/mandolinespeelster Jennie Benford zong ondertussen op vijfjarige leeftijd leeftijd al samen met haar vader en banjospeler Mac Benford, waarover straks meer!

In 1998 kwamen Jim en Jennie elkaar tegen in New York City en met hun gezamenlijke voorkeur voor de bluegrass trokken zij verder samen op.

Inmiddels samen met The Pinetops een aantal albums uitgebracht, waaronder “One More in The Cabin”  in 2002 door Overcoat Recordings 12 en in 2005 de overstap naar het Independent Label Bloodshot met het album “Rivers Roll on By”.

Tot slot nog even “On Tour with Jim & Jennie and The Pinetops” een bijzondere video-clip met o.a. opnames tijdens hun optreden met Neko Case en tijdens de busrit samen met de collega’s en vrienden van de “Old Crow Medicine Show”naar een volgende show met een muzikaal juweeltje aan het einde van de rit.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Mac Benford and The Woodshed All-Stars

In het program daarna achtereenvolgens de songs “I’ll Be All Smiles Tonight” en “The House of the Rising Sun” door Mac Benford & The Woodshed All-Stars, die staan op hun album “Willow” in 1996 uitgebracht door Rounder Records.

Mac Benford was één van de oprichters van “The Highwoods Stringband”, een groep uit de begin jaren 70 zeer actief in de straten van de staat Californie, maar al snel verkast naar Ithaca in de staat New York en die zeer actief was gedurende een periode van ongeveer 7 jaar. Tussen 1972 en 1979 speelde The Highwoods Stringband tijdens de belangrijkste Amerikaanse traditionele muziekfestivals, zoals The Smithsonian, The National, Down Home en Walnut Valley.

The Highwoods Stringband

In 1974 namen zij ook nog deel aan een 6-weekse toer door Latijns America georganiseerd door het Ministerie van Buitenlandse Zaken. In 1977 waren zij voor een optreden in West-Europa en traden in 1978 op samen met de New Lost City Ramblers in de Carnegie Hall in New York. De opname van dit concert werd later genomineerd voor een Grammy Award

Na 1979 vormde Mac Benford de groep “The Backwoods Band” en maakte nog een album bij Rounder records.

De meeste groepsleden van The Higwoods Stringband zoals Mac Benford, Bob Potts, Doug Dorschug en Walt Koken zijn nog steeds zeer actief in de folk-muziek met nog regelmatig optredens in de staat New York en lesgeven in de muziek.

Hier Mac Benford actief als banjo-speler tijdens het jaarlijkse Appalachian String Band Festival 2008 in Camp Washington-Carver even ten NW van Clifftop WV.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

En als je dan in 1996 50 wordt zoals Mac Benford dan verdient zoiets wel extra aandacht en aangezien het al weer zo’n 10 jaar geleden was, dat hij een album uitbracht, leek hem zoiets een zeer geschikte mijlpaal.

Moet je natuurlijk ook nog wel een groep hebben. Dus de volgende stap was op zoek o.a. achter in z’n schuur, naar een aantal goede muzikale vrienden en bekenden , die hij humoristisch aanduidde met de “Woodshed All-Stars”.

De opnames met Marie Burns op mandoline en met zang, John Kirk op viool en met zang, Pete Sutherland op viool, John Rossbach op gitaar en tenslotte Doug Henrie op de bas en natuurlijk niet te vergeten Mac Benford op de banjo en met lead-zang resulteerden in een bijzonder fraai album met een mix van bluegrass, akoestische country & stringbandmuziek.

En zoals reeds eerder vermeld is Mac tevens vader van Jennie Benford, die de voetsporen van haar vader heeft gevolgd en zoals u heeft gehoord inmiddels ook een muziekale carriere heeft opgebouwd met de groep Jim & Jennie and The Pinetopes. “Willow” door Mac Benford & The Woodshed All-Stars” zeer de moeite waard.

Jerry Reed - The Bird

“The Bird” het schitterende verhaal van een café-bezoeker, die denkt de koop van z’n leven te hebben gesloten met de aanschaf van een “zingende vogel”, die o.a. Willie Nelson en George Jones nabootst en na de aankoop vervolgens wegvliegt onder het zingen van de Willie Nelson song “On the Road Again”. 

De twee Amerikanen Jerry Reed en Glen Campbell weer eens tijdens de Glen Campbell TV-Show tezamen met de Britten Tom Jones en Big Jim Sullivan met de song “Are You From Dixie”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Jerry stond zeker bekend om zijn verhalende songs en dat heeft u ook nog eens kunnen horen bij de song “Are You from Dixie” en “Talk Abouit the Good Times”.

Deze songs staan op het verzamelalbum “The Best of Jerry Reed” uit 1981 uitgebracht door RCA.

Wilt U daar als lezer ook nog eens getuige van zijn, dat kan! Speciaal voor de “Rokers” onder de lezers!

Jerry Reed hier met z’n song “Another Puff” tijdens een “live” optreden in 1971 in de Glen Campbell Show.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Zanger/schrijver/gitarist Jerry Reed in de countrymuziek bekend onder de naam “Guitar Man” en niet alleen beroemd vanwege zijn succesvolle solo-carriere, maar ook als acteur en top sessie speler.

Jerry Reed geboren op 20 maart 1937 in Atlanta Georgia werd in de mid-jaren ‘60 zeer bekend van een aantal songs zoals “If I Don’t Live Up to It” en “Guitar Man”, die als snel ook door Elvis Presley werd vertolkt. En nadat Elvis ook nog zijn song “U.S. Male” opnam, maakte Jerry Reed een sort Elvis Tribute middels de song “Tupelo Mississippi Flash”. En deze song werd z’n 1ste Top 20 hit.

Vervolgens ging hij samen werken met Chet Atkins en was een regelmatige gast bij de Glen Campbell Goodtime Hour.

In de mid-jaren ‘70 ging hij samenwerken met z’n vriend Burt Reynolds en trad ook op als acteur in de “Smokey & The Bandits” films en waarvoor hij o.a. de songs “East Bound and Down” en “Texas Bound and Flying” schreef en zong. In 1982 boekte hij veel succes met de song “She’s Got The Goldmine ( I Got the Shaft)” gevolgd door “The Bird” waarmee nog op de nummer twee plaats terecht kwam.

In latere jaren toerde hij nog veel o.a. samen met Atkins, maar albums werden er nauwelijks meer gemaakt eigenlijk met pensioen dus, maar z’n gezondheid liet hem ook in de steek.

Old Dogs - On Last Time

In 1998 maakte hij nog samen met Waylon Jennings, Mel Tillis en Bobby Bare een album met de titel “Old Dogs” en waarvan de baten ten goede kwamen voor de “oud-militairen”.

Bobby Bare had een keer geklaagd bij Shel Silverstein over het feit, dat er eigenlijk geen goede songs over het ouder worden.

Shel ging vervolgens aan de slag en schreef een album vol verhalen, die resulteerden in een bijzonder album met songtitels als “I Don’t Do It No More”, “Cut the Mustard”, “Still Gonna Die” en “Elvis Has Left the Building”. Een album met bijzonder mooi maar zwartgallige humor, zoals ook in de song “I Never Expected” (To Live That Long).

Op 1 September j.l. overleed Jerry op 71-jarige leeftijd aan de gevolgen van long emphyseem.

Jerry Reed tijdens een van z’n laatste interviews van de Master Series in de Country Music Hall of Fame. Dit interview is het laatste van serie van vier als een speciaal eerbetoon aan deze schrijver/zanger/gitaarspeler, acteur met oa. een bijdrage van Bobby Bare de laatst overgebleven “Old Dog”. De andere interviews zijn ook zeer aanbevelenswaardig!

Zeer de moeite waard om ze nog eens mee te maken.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Rudy van Dam - Haunted by an Angel

Na het overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het tijd voor de Nederlandse musici en dit keer “Haunted by an Angel” door zanger/schrijver/gitarist Rudy van Dam uit Leiden hier met de titelsong van z’n 3e album in eigen beheer uitgebracht.

Een mix van country, Cajun en folkmuziek door Rudy van Dam samen met vrienden met 14 zelf geschreven songs en dat hij daar succesvol mee is blijkt o.a. uit het feit, dat de bekende Americana singer/songwriter David Olney ook de song “(I Told You) No lies” van hem heeft vertolkt. Die song staat trouwens op het eerste album “Real Real Gone”  van Rudy van Dam.

Rudy van Dam hier met de Jesse Winchester song “Yankee Lady”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

John Schets en Jody Lynn Mitchell - I Still Miss Someone

In de agenda vermeldde ik de luistermiddag georganiseerd door John Schets op zondag, 2 November  a.s. in theater de Schuur in Zevenbergen en dus dan ook maar een song van het duo-album samen met Jody Lynn Mitchell “I Still Miss Someone”. Voor meer bijzonderheden gewoon even doorschakelen naar de website van John Schets of gewoon even de telefoon opnemen en TF 0168-452630 bellen.

van L n. R. John Schets; Jody Lynn Mitchell en uw presentator Jan N. Evenhuis

Voor de promotie van hun album waren zij op 29 juli j.l. in de studio van het radiostation in Lekkerkerk met natuurlijk veel mooie muziek van hun album “Crossroads” en dat werd natuurlijk een heel plezierige uitzending.

Mark Chesnutt - (Come On In) The Whiskey's Fine

Vervolgens gaan we naar Beaumont Texas voor Mark Chesnutt hier met de song “(Come On In) The Whiskey’s Fine” van z’n nieuwste album “Rollin’ With the Flow” op 29 april van dit jaar uitgebracht door het Independent label Lofton Creek en in Europa vervolgens door AGR Television.

Mark Chesnutt met zoals altijd fraaie traditionele countrymuziek met de hulp van meer dan uistekende musici zoals Glenn Worf op de bas en gitaristen James Lowry en Brent Mason en drummers Eddie Bayers en Lonnie Wilson.

“Rollin’ With the Flow” is het 12e album van Mark Chesnutt met 12 mooie songs, waaronder dus ook dit verhaal van een zwerftocht door de Appalachies en net tegen de tijd, dat gedacht wordt dat ze verdwaald zijn dus een hut vinden met “(Come On In) The Whiskey’s Fine”, “Real Down To Earth Moonshine??”.

Mark Chesnutt heeft inmiddels enige digitale ruimte gereserveerd voor de promotie van zijn muziek , waaronder ook de titelsong van z’n nieuwe album.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Lee Ann Womack - The King of Broken Hearts

Dan de song Lauderdale song “The King of Broken Hearts” door Lee Ann Womack en die staat op haar nieuwe album “Call Me Crazy” op 21 oktober j.l. uitgebracht door MCA Nashville.

Er zijn maar weinig zangers in de hedendaagse countrymuziek, die je met een droevige song toch een goed gevoel geven. Lee Ann Womack heeft na drie jaar weer een fraai album uitgebracht met de titel “Call Me Crazy” met een aantal verrassende songs, zoals ook de eerste song “Last Call”. Een tranentrekker over haar vroegere vriend, die in een bar zit, drinkt en luistert naar songs over vreemd gaan en tenslotte haar belt, maar ze herkent het GSM-nr, weet wie het is en neemt niet op.

Waarom vertel ik dit allemaal??

U kunt als lezer van dit bericht veel leuker even gebruik van de “link” naar een mooie video-clip met deze song.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Via de website van Lee Ann Womack kunt u ook nog even luisteren naar de song “The King of Broken Hearts”. ( Boven aan haar thuispagina kunt u diverse songs beluisteren!

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Toby Keith - That Don't Make Me a Bad Guy

En dan is het al weer tijd voor onze uitsmijter van dit programma Toby Keith hier met de titelsong van z’n album “That Don’t Make Me a Bad Guy” op 28 oktober j.l. uitgebracht via z’n eigen label “ Showdog Nashville”. Wel heel recent dus!

Toby Keith in een korte reclameboodschap over z’n nieuwe album “That Don’t Make Me a Bad Guy”, dat op 28 oktober offcieel werd gepresenteerd!

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Sedert 1993 al weer z’n 16e album, waarvan ook een aantal “Classic Christmas Albums” n.l. A Classic Christmas uit 2007 en vervolgens dit jaar in augustus “Classic Christmas Vol. 1” en Vol.2  in augustus dit jaar met een vrselijke hoes, maar wel met prima Country Christmas muziek. Het begint al aardig koud te worden en a.s. zaterdag is het ook al weer 1 november en tijd om eens rustig rond te grasduinen voor de muziek in de Kerstperiode.

Tot slot van dit bericht nog de akoestische versie van de titelsong “That Don’t Make Me a Bad Guy” door Toby Keith.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry in Het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).

Uitzending gemist? Jammer, jammer, maar u krijgt een herkansing, want het programma wordt op zaterdag van 12.00-13.00 herhaald en sinds kort ook via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

info@el-okay-ranch.nl

Het adres staat vermeld “achter” de emailafbeelding!

Speellijst ” Country Music Round-up ” 

Datum: Oct. 28 ‘08 19.00 – 20.00 uur Heruitzending op Nov. 1 ‘08 12.00 – 13.00

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*      Artiest/groep ***       Titel muziek ***         Label

1. Country Gazette   ***   Hot Burrito Breakdown   *** beginmuziek   ***   BGO Records

2. Jim & Jennie and The Pinetops   ***   Country Boy Rock & Roll   ***   Bloodshot

3. Jim & Jennie and The Pinetops   ***   The Way It Is for Me   ***   Bloodshot

4. Jim & Jennie and The Pinetops   ***   Mt St. Helens   ***   Bloodshot

5. Mac Benford & The Woodshed All-Stars   ***   I’ll Be All Smiles Tonight   ***   Rounder Records

6. Mac Benford & The Woodshed All-Stars   ***   The House of the Rising Sun   ***   Rounder Records

7. Jerry Reed   ***    Are You From Dixie   ***    RCA

8. Jerry Reed   ***   Talk About the Good Times   ***   RCA

9. Jerry Reed   ***   The Bird   ***   RCA

10. Earl & Randy Scruggs and Doc Watson   ***    Keep on the Sunny Side   ***     agendamuziek   ***   Mercury

11. Rudy van Dam   ***   Haunted by an Angel   ***   Rudy van Dam

12. John Schets & Jody Lynn Mitchell   ***   I Still Miss Someone   ***   D & J

13. Mark Chesnutt   ***   (Come On In) The Whiskey’s Fine   ***   Lofton Creek/AGR Television

14. Lee Ann Womack   ***   The King of Broken Hearts   ***   MCA Nashville

15. Toby Keith   ***   That Don’t Make Me a Bad Guy   ***   Showdog Nashville

Be There! Next Week, Same Time, Same Frequency as well as via the Internet

Happy Halloween on October 31

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *