Better Get To Livin’

Dolly Parton - Backwoods Barbie European Tour 2008

Op donderdag, 19 juni, treedt de Amerikaanse countryzangeres/schrijfster en gitariste Dolly Parton op in Ahoy te Rotterdam. In dit programma alvast een voorproefje met songs van haar gezongen door o.a. Alison Krauss, Sinead O’Connor en natuurlijk ook Dolly Parton zelf.

Ook nog een schitterend lied door Emmylou Harris dat staat op haar nieuwe album “All I Intended to Be” met een vokale bijdrage door Dolly samen met Vince Gill.

Maar zoals u van ons gewend bent beginnen we met de bluegrass dit keer verzorgd door The Gibson Brothers met twee tracks van hun nieuwe album “Iron & Diamonds”.

Halverwege het programma krijgt u natuurlijk ook

een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio met vervolgens aandacht voor de countrymuziek uit Europa met twee jubilarissen n.l. uit Duitsland Tom Astor samen met Dolly Parton en uit Nederland Ruud Hermans samen met Jacqeline v.d. Griend en de titelsong van het nieuwe album van Ruud, “Forevermore”.

Daarna gaan we nog terug naar Austin Texas met de Eli Young Band gevolgd door Becky Schlegel onderweg naar Tennessee en treedt Laura Bryna op als onze vrouwelijke uitsmijter van dit programma met de song “Life Is Good”.

The Gibson Brothers - The Other Side of Town

We begonnen dit programma met “ The Other Side of Town ” gevolgd door “Long Way Down” door The Gibson Brothers met twee songs, die staan op hun album “Iron & Diamonds ” .

The Gibson Brothers bestaande uit de broers zanger/schrijver en bajospeler Eric & zanger/schrijver/gitarist Leigh Gibson opgegroeid op een boerderij in de buurt van Ellenburg in de staat New York vlak aan de grens met Canada speelden en zongen sedert 1983 met countrysterren als Merle Haggard en Buck Owens en de bekende bluegrassgroepen als favoriete voorbeelden.

In de beginjaren 90 vormden zij in samenwerking met de bekende akoestische gitaarspeler Junior Barber en met diens zoon Mike Barber de bluegrass groep “The Gibson Brothers”.

In 1994 maakten zij hun eerste album “Underneath a Harvest Moon”, dat werd uitgebracht door het Independent Label Big Elm Records.

Na een optreden in 1995 tijdens een bluegrass festival in Owensboro Kentucky kregen zij een platencontract van Hay Holler Records aangeboden. Zij maakten tussen 1996 en 1998 3 albums bij dit dit label, waarmee zij mooie successen boekten en regelmatig in de TOP 30 terecht kwamen.

Hoog tijd voor de 1ste video-clip van dit bericht met een optreden van The Gibson Brothers met de song “40 Years of Trouble” tijdens een optreden in juli 1997 op het “Elks’ Dixie Bluegrass Festival in de buurt van Hattiesburg Mississippi

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

In 1998 ontvingen The Gibson Brothers tijdens het IBMA-festival de Award voor de meest belovende bluegrassgroep of te wel “The Horizon Award”.

In 2000 kregen zij een contract bij het bekende label Sugar Hill Records en brachten vervolgens de albums “Bona Fide” , Long Way Back Home” in 2004, “Red Letter Day” in 2006 en nu dus in 2008 het mooie album “Iron & Diamonds”.

De bovenvermelde groep is op dit album nog uitgebreid met Rick Hayes op mandoline en Clayton Campbell op viool, terwijl bij de gospel “Go Home” Erin LaClair vokaal assisteert.

The Gibson Brothers hebben met dit album hun plaats in de Amerikaanse jukebox meer dan verdient met hun hedendaagse bluegrassmuziek.

Inmiddels hebben de Gibson Brothers ook enige digitale ruimte gereserveerd voor de promotie van hun nieuwe album “Iron & Diamonds” en dus voor de lezer tijd om eens kennis te maken met een aantal songs!

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dolly Parton - 9 To 5 and Odd Jobs

Dan nu alvast een voorproefje op het optreden van Dolly Parton en starten we met songs van Dolly hier door Alison Krauss met haar vertolking van de bekende song “9 to 5”.

Het is zo’n beetje de titelsong van het album “9 to 5 and Odd Jobs” eigenlijk in december 1980 uitgebracht door Buddah en natuurlijk ook een song uit de gelijknamige film met Dolly Parton, Jane Fonda en Lily Tomlin in de hoofdrol als drie vrouwelijke medewerkers van een sexistische, egocentrische en leugenachtige zeurpiet.

Grappige en vrolijke film met een toen 34-jarige Dolly.

Nog even weer herinneringen ophalen met een aantal scenes van de film “9 to 5” met de titelsong door Dolly Parton!

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Just Because I'm a Woman

Maar zoals reeds vermeld “9 to 5” hier vertolkt door Alison Krauss en deze song staat op het album “Just Because I’m a Woman : The Songs of Dolly Parton” door verschillende artiesten op 14 oktober 2003 uitgebracht door Sugar Hill Records.

“Just Because I’m a Woman” was trouwens de titelsong van het eerste soloalbum van Dolly Parton in 1968.

Van het album “The Songs of Dolly Parton” hoorde u ook nog de Parton song “Dagger Through the Heart”, maar hier ook op een mooie wijze vertolkt door de bekende Ierse zangeres”Sinnead O’Connor.

Hierbij nog eens de originele vertolking van de song “Dagger Through the Heart” door Dolly Parton. Mijn favoriete video-clip voor deze week! Deze song staat op haar album “Halos & Horns”, dat in juli 2002 werd uitgebracht door Sugar Hill Records.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Emmelou Harris feat. Dolly Parton and Vince Gill - Gold

Vervolgens “Gold” door Emmylou Harris met vokale assistentie door Dolly Parton en Vince Gill. Deze song staat op het nieuwste album van Emmylou Harris met de titel “All I Intended to Be” of te wel “ Alles wat ik wilde zijn” officieel op 10 juni j.l. uitgebracht door het label Nonesuch.

Dit album is duidelijk het werk van een artiest, die op haar eigen wijze naar het verleden kijkt.

Het album werd geproduceerd door de legendarische Brian Ahern, die gedurende de jaren ‘70 en ‘80 ook voor de meeste van haar albums achter de knoppen in de studio zat met natuurlijk de hulp van een aantal sessiemuzikanten, die in het verleden al met hun beiden had gewerkt, zoals Buddy Miller en hier ook met vokale assistentie door Vince Gill en “last but not least” Dolly Parton.

Zes van de dertien songs zijn door Harris zelf geschreven met daarbij een zevental songs van o.a. de Texaan Billy Joe Shaver, Merle Haggard en Patty Griffin. Ook Kate & Ann McGarricle zijn weer aanwezig met een aantal mooi geschreven songs en schitterende vokale assistentie.

“All I Intended to Be” door Emmylou Harris uitgebracht door Nonesuch een album om te koesteren!

Nog even een video-clip van een vroegere samenwerking van Emmylou Harris, Dolly Parton en Linda Ronstadt hier met hun vertolking van de Neil Young song “After the Goldrush”, die staat op hun album Trio II.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dolly Parton - The Very Best of

Dan wordt het nu tijd voor Dolly Parton in de hoofdrol zoals a.s. donderdag in Rotterdam en wellicht zullen de bezoekers ook nog een paar “oldies” zoals “Jolene” , Coat of Many Colors en My Tennessee Home kunnen horen.

En zoniet, nou dan heeft u deze mooie songs in ieder geval in dit programma kunnen beluisteren.

Deze songs staan op één van hare vele verzamelalbums in dit geval het album “The Very Best of Dolly Parton” in maart 2007 uitgebracht door Sony/BMG.

Een album met 20 mooie songs met o.a. ook nog een aantal tracks van de albums Trio en Trio II met Emmylou Harris en Linda Ronstadt.

Een ontspannen Dolly Parton alleen met een akoestische gitaar en de song “ My Tennessee Mountain Home”!

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dolly Parton - I Will Forever Hate Roses

Vervolgens “I Will Forever Hate Roses” door Dolly Parton hier met een song van haar laatste album “Backwoods Barbie” op 26 februari van dit jaar uitgebracht door haar eigen muziekuitgeverij “Dolly”.

Mocht u het album nog niet in uw bezit hebben dan kunt u even gebruik maken van deze gelegenheid en nog even luisteren naar Dolly’s mooie wals “I Will Forever Hate Roses”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Ongetwijfeld zullen de bezoekers van haar concert a.s. donderdag een aantal songs van dit album te horen krijgen, want het gaat tenslotte om de “Backwoods Barbie 2008 World Tour” . Inmiddels heeft zij al een aantal optredens in de Scandinavische landen gehad en dus donderdag in Rotterdam en dat had zij vorig jaar tijdens haar optreden in Zwolle de aanwezigen beloofd.

Vervolgens vertrekt zij naar Ierland, Schotland , Wales en Engeland met totslotte twee dagen achtereen in O2 Arena in London op 5 en 6 juli a.s.

Op 1 augustus vervolgens haar volgende optreden in San Diego in het bekende theater Humphrie’s Concerts by the Bay”.

Ik wens alle bezoekers van haar concert een schitterende voorstelling toe en vooral niet te vergeten, dat Dolly Parton niet alleen een begaafde artieste in hart en nieren is, maar ook uitstekende schrijfster, filmster en zakenvrouw en dat alles vermomd als “media-superster” en “sex-bomb”.

Voor de promotie van haar nieuwste album werd ook nog een fraaie video-clip van Dolly Parton uitgebracht met de song “Better Get To Livin’”, die staat op het album “Backwoods Barbie”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Tom Astor feat. Dolly Parton - To Daddy

Na het overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het nu tijd voor een speciale countrybijdrage uit Duitsland en uit Nederland met om te beginnen de Duitse countryzanger/gitarist Tom Astor hier samen met Dolly Parton met haar song : To Daddy.

Deze staat staat op het nieuwe album “Alles klar—Kein Problem” van de Duitse countryzanger/schrijver/gitarist Tom Astor en waarbij Tom voor deze song vokale assistentie verkreeg van niemand minder dan Dolly Parton.

Het album bestaande uit 2 CD’s werd op 6 juni j.l. uitgebracht door AR-Express (Sony /BMG) ter ere van z’n 45-jari jubileum als artiest. Op het 1ste album nieuwe songs, die voor een groot deel in Nashville zijn opgenomen, terwijl het 2e album vol staat met toppers uit het verleden zoals “Hello Gutenmorgen Deutschland”en waarvan een aantal in een nieuw jasje is gestoken.

Tom Astor hier tijdens een “live” optreden met de song “Freunde holen dich auch aus die Hölle” .

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link”.

Ruud Hermans en Jacqeline van der Griend - Forevermore

Dan “Forevermore” of te wel “Voor eeuwig” door Ruud Hermans, de huidige Nederlandse countryzanger van het Jaar hier samen met Jacqueline van der Griend, de huidige Nederlandse Countryzangeres van het Jaar.

Deze song staat op het jubileumalbum van Ruud Hermans, dat ter ere van z’n 40-jarig jubileum als artiest op zondag, 18 mei tijdens een mooie show werd uitgebracht in theater 013 in Tilburg werd uitgebracht.

Medewerking werd verleend door o.a. Dick van Altena, Jacqueline van de Griend, Wim van de Vliert, Pascal Jakobsen, Marcel Smulders, Peter Vincent, JW Roy en Ilse de Lange naast de meer dan uitstekende musici als Cor Mutsers Eric Coenen e.v.a.

Als countrymuziek liefhebber en lezer van dit weblogbericht wil ik u er nog op wijzen, dat u tot 1 juli a.s. via de websie van de “Dutch Country Music Association” de mogelijkheid heeft uw keuze uit de “Award-genomineerden” te bepalen. Gewoon even doen,hé!

Eli Young Band - When It Rains

Dan nu eens kennismaken met nieuw countrytalent en daarvoor gaan we naar Texas met “When It Rains” door de Eli Young Band hier met een song van hun album “Level”, die in april 2005 werd uitgebracht door het label Carnival.

Deze groep begon ooit als een akoestisch duo met James Young en Mike Eli tijdens hun studie aan de Universiteit van Noord Texas als “Eli & Young”, maar met de komst van Chris Thompson en Jon Jones werd het “& “ teken weggelaten, terwijl de muziek meer in de richting van de rock en alternatieve country ging.

In 2006 werd het album “Live at the Jolly Fox” uitgebracht en sinds 2007 hadden zij ondermeer openingsacts voor de Texaanse country/zanger/schrijver Pat Green, Robert Earl Keen en ook nog Jack Ingram.

Inmiddels hebben zij een contract bij een groter label met meer publiciteit en verwachten in september a.s. een nieuw album uit te brengen.

Ook voor u als lezer nog even Eli Young Band hier met de song “When It Rains” .

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Becky Schlegel - Bound For Tennessee

Vervolgens “Bound for Tennessee” of te wel “Onderweg naar Tennessee” door Becky Schlegel hier met een song van haar album “For all the world to See”, dat officieel op 17 juni 2008 is uitgebracht door het label Lilly Ray uit Minneapolis Minnesota

Becky afkomstig uit het plaatsje Kimball in Zuid-Dakota heeft inmiddels vier albums uitgebracht, waaronder het album “Red Leaf” in 2002 en “Drifter Like Me” in 2005 in eigen beheer met een echte bluegrassfeer.

Nu dus het album “For All the World to See” met medewerking van Gordy Johnson, Marc Anderson, Bo Ramsey, Richard Dworsky, Randy Kohrs, Jeff Midkiff, Kenny Wilson and Peter Mayer.

Voor de promotie van haar muziek heeft Becky Schlegel enige digitale ruimte gereserveerd en natuurlijk moet u even luisteren! Vindt u het leuk? Vertel het uw buren & vrienden!

Gewoon doorschakelen/Just Use the Link!

Laura Bryna - Trying To Be Me

Maar gelet op de tijd op naar onze vrouwelijk uitsmijter Laura Bryna uit de staat Maryland hier met de toepasselijkse song “Life is Good”, die staat op haar album “Trying to Be Me” in januari van dit jaar uitgebracht door Equity van o.a. de bekende countryartiest Clint Black.

Ook Laura Bryna kunt u terugvinden in de digitale ruimte voor de promotie van haar album “Trying to Be Me”!

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for More Information

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry in Het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).

Uitzending gemist? Jammer, jammer, maar u krijgt een herkansing, want het programma wordt op zaterdag van 12.00-13.00 herhaald en sinds kort ook via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

info@el-okay-ranch.nl

Het adres staat vermeld “achter” de emailafbeelding!

Speellijst ” Country Music Round-up ”

Datum: Juni 17 ‘08 19.00 – 20.00 uur Heruitzending op Juni 21 ‘08 12.00 – 13.00

Samenstelling & presentatie : Jan N. Evenhuis

Techniek : Stefan van Boudestein

Nr* Artiest/groep *** Titel muziek *** Label

1. Country Gazette *** Hot Burrito Breakdown *** beginmuziek *** BGO Records

2. The Gibson Brothers *** The Other Side of Town *** Sugar Hill Records

3. The Gibson Brothers *** Long Way Down *** Sugar Hill Records

4. Alison Krauss *** 9 to 5 *** Sugar Hill Records

5. Sinead O’Connor *** Dagger Through the Heart *** Sugar Hill Records

6. Emmylou Harris with Dolly Parton & Vince Gill *** Gold *** Nonesuch

7. Dolly Parton *** Jolene + Coat of Many Colors *** Sony/BMG

8. Dolly Parton *** My Tennessee Mountain Home *** Sony/BMG

9. Dolly Parton *** I Will Forever Hate Roses *** Dolly

10. Earl & Randy Scruggs and Doc Watson *** Keep on the Sunny Side *** agendamuziek *** Mercury Records

11. Tom Astor with Dolly Parton *** To Daddy *** AR-Express

12. Ruud Hermans & Jacqueline v.d. Griend *** Forevermore *** Continental Record Service

13. Eli Young Band *** When It Rains *** Carnival/Universal South

14. Becky Schlegel *** Bound For Tennessee *** Lilly Ray/Iggo

15. Laura Bryna *** Life Is Good *** Equity

Be There Next Week! Same Time, Same Frequency and via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *