All Roads Lead To…

All Roads Lead To.... South Mountain

Woensdag, 25 juni j.l. trad de Canadese countryformatie South Mountain op hier in Lekkerkerk in theater Amicitia met ook nog de presentatie van hun nieuwe CD “All Roads Lead To …South Mountain.

In het programma van dinsdag, 24 juni, niet alleen alvast een voorproefje met een song van dit album, maar ook nog een terugblik op een “live” optreden in de Rattlesnake Saloon in Munchen uit het recente verleden.

Maar zoals altijd beginnen we dit programma met bluegrass, dit keer een mix hedendaagse bluegrass en country-folk door de Angel Band gevolgd door een “live” optreden van Canadese Good Brothers, die in maart van dit jaar nog in de Achterhoek optraden, maar jammer genoeg niet hier in de buurt.

Halverwege het programma krijgt u natuurlijk ook

een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio met vervolgens aandacht voor de countrymuziek uit Nederland met “Dixie Aces” en ook nog de groep “Beansprouts”.

Daarna gaan we nog terug naar Nashville met Tift Merritt en de jonge countryzangers Jewel als onze vrouwelijke uitsmijter van het programma.

Angel Band - I'll Sing this Song for You

We begonnen het programma “I’ll Sing This Song For You”  en ook nog “Cold Lonesome Down in Blackbird Creek” door de “Angel Band” hier met twee songs van hun album “With Roots and Wings” op 27 mei van dit jaar uitgebracht door Appleseed Recordings.

The Angel Band bestaat uit drie zeer getalenteerde dames n.l. Nancy Josephson, Jen Schonwald en Kathleen Weber.

Een hele kleine video-clip met“I’ll Sing This Song for You” door de Angel Band om alvast even de smaak te pakken te krijgen.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Hun individuele stemmen en samenzang wekken inderdaad de indruk, dat je temidden van een aantal mooie engelen verzeild bent geraakt.

De meeste songs zijn geschreven door Nancy Josephson met in de eerst vermelde song Nancy met lead-zang en de andere Kathleen met lead-zang.

De meeste songs geschreven door Nancy Josephson en ook een aantal door Robert Tangrea hier op mandoline en gitaar, terwijl ook nog een song is geschreven samen met Jen Schonwald.

De song “Angel of the Morning” is natuurlijk geschreven door de voor ons bekende Chip Taylor.

Zij worden nog bijgestaan door de bekende guitarist David Bromberg, tevens echtgenoot van Nancy Jospehson, Bob Taylor op de bas, Nate Grower op viool evenals Jeff Wisor. Assistentie werd verleend door o.a. de bekende Texaan Lloyd Maines op steel-gitaar, Bukka Allen op accordion.

De oorsprong en start van dit gezamenlijk optreden werd veroorzaakt door  de wekelijkse muzikale bijeenkomst en waarvan de folklegende Bromberg de organisator was en die graag weer muziek wilde spelen.

Zijn groep kwam weer samen en begon weer met optredens, waarbij de  dames vaak als achtergrondzangeressen optraden en ook wel eens “openings shows” verrichten.

Maar nu dus op de voorgrond “The Angel Band” met het mooie album “With Roots and Wings” uitgebracht door Appleseed Recordings met over het algemeen akoestische muziek, waardoor de zang nog meer tot z’n recht komt.

Een heel bijzondere video-clip van singer/songwriter Paul Thorn met assistentie van o.a. David Bromberg & Angel Band hier met de song “Resurrection Day”, die staat op het album “Hammer & Nail” in 1997 uitgebracht door A&M. Wel even kijken en luisteren!

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

The Good Brothers - There Goes My Love

Dan gaan we nog even verder met de bluegrass dit keer uit Canada, want onder verwijzing naar het optreden van de Canadese groep South Mountain vonden een aantal trouwe luisteraars het toch erg jammer, dat zij dit jaar niet in de Krimpenerwaard optraden.

In dit programma achtereenvolgens de songs “There Goes My Love” en “Tall Pins” en “Wildflower”, de bekende A.P Carter song door de Canadese groep The Good Brothers “live” tijdens een optreden in The Rattlesnake Saloon in Munchen.

Van dit optreden is een album uitgebracht met de naam “The Good Brothers” live at the Rattlesnake Saloon” door het label Hogtown Records.

Een album met 16 tracks in de bluegrass sfeer en zeer de moeite waard. The Good Brothers waren in maart van dit jaar nog voor een optreden in Nederland, waarbij zij o.a. ook nog speelden in Apeldoorn.

Tja, dat is een beetje ver weg voor ons in het “Groene Hart van de Krimpenerwaard” Hebt U dat gemist? Jammer, jammer, maar in het radioprogramma “Country Music Round-up” hier bij uw lokale omroep Radio Vrolek besteden we zo nu en dan ook aandacht aan deze Canadese groep.

The Good Brothers tijdens een “live” optreden op 5 maart 2006 op een schapenboerderij in Zwitserland met de song “Sweet Surrender”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

The Good Brothers bestaande uit Brian, Bruce en Larry Good met ook nog Wayne Ferguson op viool en mandoline, Jeff Quick op de staande bas en Lorne Pinkney op de drums.

Na enkele jaren van experimenteren zijn The Good Brothers weer terug bij hun roots. Het albums “One True Thing”, Blind Faith uit 2006 en Restricted Goods uit 2006 zijn daarvan een overtuigend bewijs. “One True Thing” was hun eerste album in Canada na het uit 1990 daterende “Live Fast, Love Hard”, maar nu dus terug naar de traditionele countrymuziek met songs van George Jones en Faron Young. Sinds september 2004 zijn de Good Brothers opgenomen in de Candese Country Hall of Fame.

Inmiddels bestaat de groep ruim 39 jaar en hebben ook in Europa naam gemaakt. Ze hebben er inmiddels zo’n 27 tournee’s opzitten en vorig jaar brachten dit album mee, dat zoals reeds vermeld live is opgenomen in de Rattlesnake Saloon in Munchen.

Wilt U ze dit jaar toch nog zien? Dat kan! U moet er wel even voor op reis, want zij treden namelijk op tijdens de Calgary Stampede op dinsdag, 8 juli in een grote tent met de naam Nashville North in Calgary. Het grootste countryfestival van Canada met tal van optredens van beroemde countrysterren.

South Mountain - Stop Right Where We Are

Wie er niet bij kunnen zijn is de Canadese groep South Mountain, want zij toeren door Europa en woensdag, 25 juni dus in Amicitia in Lekkerkerk hier alvast met de song “Love Bug” gevolgd door Say Hello” en tenslotte ook hier met de song “Stop Right Where We Are” van het nieuwe album “All Roads Lead To…  Een album met 14 songs in eigen beheer uitgebracht.

Er kwamen nog weer goede entertainers naar Lekkerkerk, want woensdagavond, 25 juni vanaf 20.30 de Canadese Top countrygroep South Mountain in Amicitia.

Had U weer eens een leuke countrymuziekavond dichtbij huis willen meemaken, dan had u niet mogen onbreken bij optreden van de groep tijdens hun 26ste muzikale rondtoer door Europa.

De 26e Europese Tournee van de Canadese formatie South Mountain wilden zij niet onopgemerkt voorbij laten gaan en vandaar dat ze kwamen met een nieuw album “All Roads Lead To…….South Mountain”.

Deze avond werd de het album gepresenteerd met een spetterend optreden. Ook was dit het moment om kennis te maken met de nieuwe jonge fiddler Tyler Beckett.

Steve Piticco behoort tot de beste gitaristen in het genre met nu Tyler Beckett naast een uitstekend fiddler ook een showman van formaat.

Steve hier met gedeelte van de Hank Williams song “Mansion on the Hill” op z’n Telecaster hier tijdens een “live” optreden op 13 april 2008 tijdens het 25-jarig jubileum van The Corral in Oshawa Ontario.

En natuurlijk hebben we de gehele versie ook gehoord tijdens het optreden van South Mountain op 25 juni j.l. in het theater Amicitia te Lekkerkerk.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Voeg daarbij de meerstemmige zang en het geluid van bassist Kurk Bernard en drummer Jay Riehl en er is sprake van een topformatie.

Het nieuwe album “All Raods Lead to… South Mountain” zeer de moeite waard en u kunt ongetwijfeld een exemplaar aanschaffen via de website van hun roadmanagement in Europa “Crossroads Music” van Kees de Haan.

Dixie Aces - Rock Your Baby

Na het overzicht van de countrymuziekevenementen in de regio is het nu tijd voor de countrybijdrage door Nederlandse musici met om te beginnen de song “Rock Your Baby” door de Dixie Aces met de eerste track van hun nieuwe album “Just Live”, dat tijdens een optreden op 30 November vorig jaar werd opgenomen in M.F.C. De Velderie te Roermond en in juni van dit jaar werd uitgebracht door Zebra Music.

De beproefde succesvolle formule wat de muziekstijlen van Dixie Aces betreft, is hier ook weer volop in terug te vinden. Noem het maar op : diverse muzieksoorten zoals Country, Rock & Roll, 70’s en 80’s songs en gitaar- instrumentaaltjes, het staat allemaal op hun nieuwe album “Just Live”.

Hier nog even de Dixie Aces met de song “Great Balls of Fire” op 26 december 2007 tijdens de X-Mas Western Experience aan de Volmerlaan in Rijswijk met o.a. ook nog de Black Hills Country Band, Route 66 en Colonel Hammonds Four.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Beansprouts - Desperate Man

Vervolgens de song “Desperate Man” door de “Beansprouts” uit Nijmegen hier met de derde track van hun debuutalbum “Happy Go Lucky” in eigen beheer uitgebracht.

Liesbeth Kemerlings en Martijn de Kleer zijn de kern van Beansprouts, een band met een keur aan “electric acoustic rootsmusic with a Dutch American flavor”.

Naast Kemerlings (zang, akoestische gitaar) en De Kleer (zang, gitaren, mandoline, banjo, fiddle en harmonica) worden geassisteerd door Harmen de Bresser (bas) en producent Gabriël Peeters (drums, piano, gitaar).

Op dit album worden zij verder nog muzikaal bijgestaan Nout Grijpstra en Roel Spanjers, beiden op accordeon, en niemand minder dan Gurf Morlix op pedal steel! En Gurf Morlix kennen we niet alleen als een uitstekende singer/songwriter en milti-instrumentalist, maar ook als producer van artiesten als Ray Wylie Hubbard, ex-echtgenote Lucinda Williams, Butch Hancock., Slaid Cleaves.

Al met al is de debuut-cd Happy Go Lucky een verrassend volwassen werkstuk geworden.

Beansprouts heeft inmiddels ter promotie van hun muziek en album enige digitale ruimte gereserveerd en daar moet u beslist even mee kennismaken!

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Tift Merritt - Broken

Dan nu naar Nashville Tennessee met Tift Merritt en een song “Broken” van haar nieuwste album “Another Country” op 26 februari van dit jaar uitgebracht door Concord Records.

Tift Merritt van oorsprong uit Houston Texas verhuisde al op jonge leeftijd naar North Carolina, waar ze nog steeds woont, dook in de lente van 2002 plotseling op met veel succes met het album “Bramble Rose”. Twee jaar later kwam zij met het album Tambourine Man ook al weer geproduceerd door George Drakoulias evenals haar nieuwste album “Another Country” op 26 februari van dit jaar uitgebracht door Concord Records.

Er is ook nog een mooi video-clip van Tift Merritt met de song “Broken” van het album “Another Country” uitgebracht.

Gewoon even doorschakelen/ Just Use the Link!

Jewel - 'Til It Feels Like Cheating

Met een kijkje op de klok is het al weer tijd voor onze vrouwelijke uitsmijter Jewel hier met de song“’Till It Feels Like Cheating” van haar debuut country album “Perfectly Clear” uitgebracht door Valory Records.

Van de drievoudige voor een Grammy genomineerde Jewel zijn van haar door Rich geproduceerde eerste country album “Perfectly Clear” in de 1e week van de release ruim 47.000 exemplaren verkocht en daarmee behoort het dit jaar tot één van de hoogste debuut albums. “Perfectly Clear” komt binnen op de 1e plaats van de country albumlijst.

Het album is uitgebracht op het Valory label wat een onderdeel is van Big Machine Records van Toby Keith.

Singer/songwriter Jewel Kilcher, geboren in 1971 in Payson Utah en opgegroeid in het afgelegen Homer Arkansas en dochter van muzikale ouders, bracht na veel omzwerving in 1995 haar eerste pop-album “Pieces of You” uit. Eerst weinig succesvol, maar 14 maanden werd na het van een aantal singles van het album, waaronder “Who Will Save Your Soul” de CD alsnog een tophitter. In 1998 volgde het album “Night Without Armor”, een verzameling gesproken gedichten evenals het vervolgalbum “Spirit”. Haar fans waren verbijsterd toen zij in 2003 het gladde pop-dans album “0304” uitbracht, maar waren in 2006 weer geheel tevreden met haar album “Goodbye Alice in Wonderland”.

Nu dus met producer Rich van het countryduo “Big & Rich” het countryalbum “Perfectly Clear” met toch nog een sterke folksmaak. Niks mis mee!

En tot slot nog een video-clip met een “live” optreden van Jewel met de song “ ‘Til It Feels Like Cheating” .

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry in Het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).

Uitzending gemist? Jammer, jammer, maar u krijgt een herkansing, want het programma wordt op zaterdag van 12.00-13.00 herhaald en sinds kort ook via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

info@el-okay-ranch.nl

Het adres staat vermeld “achter” de emailafbeelding!

Speellijst ” Country Music Round-up ” 

Datum: Juni 24 ‘08 19.00 – 20.00 uur Heruitzending op Juni 28 ‘08 12.00 – 13.00

Samenstelling, techniek & presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*      Artiest/groep ***       Titel muziek ***         Label

1. Country Gazette   ***   Hot Burrito Breakdown   *** beginmuziek   ***   BGO Records

2. Angel Band   ***   I’ll Sing This Song For You   ***   Appleseed Recordings

3. Angel Band   ***   Cold Lonesome Down in Blackbird Creek   ***   Appleseed Recordings

4. The Good Brothers   ***   There Goes My Love   ***   Hogtown

5. The Good Brothers   ***   Tall Pines   ***   Hogtown

6. The Good Brothers   ***   Wildflower   ***   Hogtown

7. South Mountain   ***   Love Bug   ***   The Rattlesnake Saloon Recordings

8. South Mountain   ***   Say Hello   ***   The Rattlesnake Saloon Recordings

9. South Mountain   ***   Stop Right Where We Are   ***   South Mountain

10. Earl & Randy Scruggs and Doc Watson   ***   Keep on the Sunny Side   ***   agendamuziek   ***   Mercury Records

11. Dixie Aces   ***   Rock Your Baby   ***   Zebra Music

12. Beansprouts   ***   Desperate Man   ***   Beansprouts 

13. Tift Merritt   ***   Broken   ***   Concord Records

14. Jewel   ***   ‘Til It Feels Like Cheating   ***   Valory Records

Be There! Next Week! Same Time, Same Frequency and via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *