I’ve Got a Feelin’

Liz Meyer and Nugget - I've Got a Feelin'

In dit programma de schijnwerpers op de folkzanger/schrijver/gitarist Tom Paxton met o.a. muziek van z’n nieuwe album “Comedians & Angels” .

Maar zoals u van ons gewend bent beginnen we met de bluegrass en ook deze keer weer met veel aandacht voor het aanstaande 11e European World of Bluegrass-festival van 1 met t/m 3 mei a.s. in Voorthuizen met 44 bluegrassgroepen uit heel Europa en Amerika.

Vervolgens nog terug in de tijd met de bluegrassgroepen “Lost and Found”, The Seldom Scene en het duo Don Reno & Red Smiley.

Halverwege het programma krijgt u natuurlijk nog

een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio en ook aandacht voor de Nederlandse countrymuziek met dit keer zanger/schrijver/gitarist Casper Eekhof en Sandra Vanreys, die op 20 april j.l. haar 25-jarig artiesten-jubileum vierde .

Daarna gaan we naar Nashville Tennessee met Kristina Cornell met een song van haar debuutalbum “It’s a Girls Thing” en dan is het al weer tijd voor onze charmante vrouwelijke uitsmijter van dit programma, Scooter Lee, met een song van haar nieuwste album “Go to the Rock”.

Liz Meyer and Nugget at the EWOB

We begonnen dit programma met de Amerikaanse zangeres/schrijfster/gitariste Liz Meyer samen met de succesvolle Oostenrijks/Tsjechische groep “Nugget” met de song “I’ve Got That Feelin’” tijdens hun optreden in 2002.

Dat gezamelijk optreden was zo succesvol, dat vervolgens nog een gezamenlijk album met de titel “Liz Meyer and Nugget live at the EWOB 1999-2003” door Strictly Country Records werd uitgebracht.

Tijd voor een kennismaking met de bluegrassgroep “Nugget” hier tijdens een “live” optreden tijdens een bluegrassfestival in Bratislava. (Slowakije).

Gewoon even doorschakelen/Use the Link!

Liz heeft samen met haar partner Pieter Groenveld van Strictly Country Records een schitterende selectie gemaakt van opnames van bluegrassgroepen, die de afgelopen 10 jaar hebben deelgenomen aan de European World of Bluegrass en dat heeft geresulteerd in een waardevol bluegrassalbum met de titel “10 Years of European World of Bluegrass”.

Een album bestaande uit 2 CD’s is inmiddels verkrijgbaar in de betere muziekwinkels dan wel rechtstreeks te bestellen via de website van ” Strictly Country Records”.

Voor de verschillende albums van Liz kunt u natuurlijk ook even haar website raadplegen.

Vervolgens de instrumental “Light in the Storm” door de Slowaakse groep “Tomas Pesko Band” gevolgd door de song “Nazaj u mesto” door de Sloveense bluegrassgroep “Footprints”, die beiden in 2001 deelnamen aan het festival in Voorthuizen en die ook staan op het vermelde bijzondere album.

de bluegrass formatie

De banjospeler en zanger Stane Vigelje van “Footprints” maakt inmiddels deel uit van de Oostenrijks/Sloveense groep “Heartland”.

Bluegrass in de Sloveense taal, dat is weer eens wat anders in dit programma, maar zoiets kunt u beslist ook tegen komen tijdens het aanstaande EWOB festival van 1 t/m 3 mei in Voorthuizen, want dan zijn er ook weer tal van mooie optredens te verwachten van 44 groepen uit geheel Europa en uit Amerika.

Met nog even een aantal voorbeelden zoals “Acousticure” en “Eastern Station” uit Hongarije, “Autopista 6” en Lluis Gomez Quartet” uit Spanje, Benonia Grass uit Italie en uit Zweden de “Lonesesome Mountaineers” , The Hillfillies en de G2 Bluegrass Band.

Na het festival zwermen de groepen voor diverse optredens uit over geheel Europa met voor ons redelijk in de region bijv. Het Bluegrass Festival Hoofddorp op 6 en 9 mei. Gewoon de agenda van dit programma in de gaten houden, dan wel de website van de EBMA (European Bluegrass Music Association).

Lost and Found - Love of the Mountains

Vervolgens naar de traditionele bluegrass met de de song “Love of the Mountain” door de minder bekende groep “Lost and Found”, die in 1973 werd gevormd door o.a. met schrijver en basspeler en zanger Allen Mills, banjospeler Gene Parker met Demsey Young op mandoline en tenslotte Roger Handy op de gitaar.

Deze song staat op hun album “Classic Bluegrass” met opnames uit de periode 1975-1983 en dat in 1991 door Rebel ook op een CD is uitgebracht.

Voor dit programma heb ik echter gebruik gemaakt van het verzamelalbum “Best Loved Bluegrass” op 25 maart j.l. uitgebracht door Rebel Records en van dit album ook nog de vertolking van de song “Darling Corey” door de zeer bekende groep “The Seldom Scene” met John Duffey, John Starling, Mike Auldridge, Ben Eldridge en Tom Gray.

Hierbij nog even een video-clip van de huidige Seldom Scene formatie met Lou Reid, Dudley Connell,Ben Eldridge, Ronnie Simpkins en Fred Travers.

Gewoon even doorschakelen/Use the Link!

Best Love Bluegrass - Darling Corey

Als sub-titel heeft het album nog de vermelding “20 All-Time Favorites” en dat betekent dan ook 20 “First Class Bluegrass Songs” door bluegrassmusici als The Lilly Brothers & Don Stover, Tony Rice, Emerson & Waldron, Keith Whitley & Ricky Skagss e.v.a., waaronder ook“Little Rosewood Casket” door Don Reno & Red Smiley hier met een song, die ook staat op het verzamelalbum “Best Loved Bluegrass”.

Een album dus met 20 tracks met voor de echte bluegrass liefhebbers de kans om weer eens herinneringen op te halen aan niet alleen soms bekende maar ook misschien bijna vergeten bluegrassmusici, zoals Ted Lundy & The Southern Mountain Boys.

De vertolking van “Little Rosewood Casket” door het duo Don Reno & Red Smiley had ik nog niet in m’n voorraad-schuur en daarom dus weer een waardevol album voor heel veel bluegrassplezier in m’n bezit.

Don Reno, die wordt beschouwd als een van de beste banjospelers uit de na-oorlogse periode kreeg samen met Red Smiley en de groep de Tennessee Cut-Ups in de mid-jaren ‘50 grote bekendheid via hun regelmatige radiooptredens tijdens de “Old Dominion Barne Dance” via het radiostation WRVA in Richmond VA.

Don Reno was ook de uitstekende songschrijver van oa.de bekende bluegrassgospel “I’m Using The Bible for a Roadmap”.

In de jaren 60 traden zij op als gastheren in de TV-show “Top of the Show”.

Tijd voor een bijzondere video-clip van Don Reno and Red Smiley and the Tennessee Cut-ups tijdens een hun 1ste TV-show gesponsered door Kroger, nog steeds een zeer bekende supermarktketen in Amerika.

Hier met o.a. “I Wouldn’t Change You If I Could” en de instrumental “Panhandle Country”.

Gewoon even doorschakelen/Use the link!

Red Smiley kreeg echter steeds meer problemen met z’n gezondheid door diabetes en moest in 1964 afhaken. Red Smiley overleed op 46 jarige leeftijd op 2 januari 1972, terwijl Don Reno, die later nog jaren met z’n vier zoons samen speelde, op 16 oktober 1984 overleed op 58-jarige leeftijd.

Tom Paxton - Your Shoes, My Shoes

Dan nu naar de folkzanger/schrijver/gitarist Tom Paxton en gelet op het mooie weer om te wandelen eerst de leuke song “Your Shoes, My Shoes.

Alvast even weer een mooie herinnering ophalen aan Tom Paxton uit de jaren ‘60 hier tijdens een voorstelling in 1966 uitgezonden door de BBC met een van z’n bekendste “love”-songs “Last Thing On My Mind”.

Gewoon even doorschakelen/Use the Link!

“Last Thing On My Mind” is gespeeld en gezongen door tal van bekende zangers/groepen zoals Willie Nelson, Glen Campbell, The Dillards, Neil Diamond en Country Gazette.

Hier nog even een video-clip met de versie door Doc Watson

Gewoon even doorschakelen/Use the Link!

Terug naar de song “Your Shoes, My Shoes”, dat de titelsong is van het album, dat in 2002 werd uitgebracht door Red House Records.

Een bijzonder album niet alleen voor kinderen, maar voor iedereen, die jong van hart is, dus eigenlijk op z’n minst voor de leeftijdsgroep tussen de 3 en 80 jaar .

Zanger/schrijver Tom Paxton neemt in deze song de luisteraar mee op een wandeltocht met Martin Luther King en Rosa Parks door de Beweging van Gelijke Burgerrechten.

Maar het is evenzo een leuk lied om op een wandeltocht zoals de Avondvierdaagse te zingen. “Your Shoes, My Shoes” een bijzonder verhaal met tal van bijzondere avonturen op leuke muziek in 2002 door Red House Records uitgebracht en waarvoor hij ook nog Grammy Nominatie verkreeg.

Tom Paxton - Bad Old Days

Vervolgens de songs “Bad Old Days” en “I Like the Way You Look” door Tom Paxton, die staan op het album “Comedians & Angels” van Tom Paxton en dat in januari 2008 werd uitgebracht door Appleseed Recordings uit West Chester Pennsylvania.

Nog een bijzondere video-clip met Tom Paxton uit de jaren ’60 hier nog met z’n song “Bottle of Wine” .

Gewoon even doorschakelen/Use the Link!

Tom Paxton in 1937 geboren in Chicago begon z’n muzikale carriere als folkzanger/schrijver in de begin jaren ‘90 in New York in de diverse clubs in Greenwich Village en is nog steeds zeer actief met mooie songs zoals ook wel weer blijkt uit z’n nieuwste album “Comedians & Angels” een soort eerbetoon aan z’n oude college’s uit de New York tijd zoals Dave van Ronk en The Clancy Brothers met ook veel mooie songs, waaruit liefde en genegenheid spreekt voor z’n vrouw Midge en dochters Jennifer en Kate en z’n kleinkinderen.

Tom Paxton wordt muzikaal o.a. bijgestaan door Tim Crouch op mandoline en viol, Al Perkins op dobro, Mark Howard op gitaar, Pete Wasner op keyboards en Dave Pomeroy op staande bas en vokaal door o.a. Nanci Griffith , Barry en Holly Tashian.

Zoals in de inleiding reeds aangegeven Tom Paxton in de schijnwerpers van dit programma en daarom tot slot nog twee songs, maar nu uit 2002.

Tom Paxton - Looking for the Moon

Tom Paxton- met de song “I’m Bound for the Mountains and the Sea” en “Looking for the Moon” tijdens een treinreis met de Amtrak Empire Builder in de winter door de Cascade Mountains in de staat Washington”.

De laatst vermelde songs staan op het schitterende album “Looking for the Moon”, dat in 2002 werd uitgebracht door Appleseed. Ook zeer de moeite waard!

Gewoon even doorschakelen/Use the Link!

Sandra Vanreys - Oldtime Manners

Na het overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is nu tijd voor de Nederlandse countrybijdrage aan dit programma met dit keer Sandra Vanreys hier met de song “Oldtime Manners”, dat staat op haar album “Let It Go” .

Op zondag, 20 april j.l. vierde Sandra Vanreys haar 25-jarige jubileum met een muzikaal optreden in uitverkochte voorstelling in het activiteitencentrum “De Pol” in haar “homeplace” Aalten, waarbij ook nog de countrygroep “Savannah”, Dick van Altena en de nestor van de Nederlandse countrymuziek Ben Steneker optraden.

Op 23 juni 2007 was Sandra te gast bij de Huiskamer TV-Show van Radio & TV Gelderland met heel veel achtergrondinformatie over haar muziekcarriere. Het is zeer leuk interview geworden. Ga er dus maar even voorzitten!

Gewoon even doorschakelen/Use the Link!

Casper en Thijs - When My Singing Is Done

Vervolgens“When My Singin is Done” door zanger/schrijver/gitarist Casper Eekhof hier samen met Thijs Post ook op gitaar.

Samen vormen zij Heartmusic en brengen van muziek die puur en eenvoudig is, die spreekt tot het hart en die ook nog goede doelen steunt. Heartmusic is geen ‘bandje’. Het is een collectief van liefhebbers en de genoemde artiesten hebben hun eigen reportoire en stijl dat past binnen het doel van Heartmusic. Zoals elk jaar roept de Dutch Country Music Association musici op om hun muziek in te zenden en na selectie middels de Olon Country CD, die wordt gezonden aan alle aangesloten locale omroepen in Nederland meer bekendheid te verkrijgen. Casper & Thijs hebben daar ook gebruik van gemaakt en dus ook een mooie gelegenheid voor de luisteraars in “Het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” om eens kennis te maken met hun muziek.

Voor meer informatie natuurlijk even naar hun website.

Kristina Cornell - That's the EWay It Feels

Dan nu naar de hedendaagse Amerikaanse country-pop muziek met Kristina Cornell hier met de song “That’s the Way It Feels” van haar album “It’s a Girl Thing” in juni vorig jaar uitgebracht door het Lofton Creek label.

Kristina heeft enige digitale ruimte gereserveerd voor de promotie van haar album en u kunt daar ook een aantal andere songs beluisteren! (Authenticatie gewoon annuleren)

Gewoon even doorschakelen/Use the Link!

Scooter Lee - Speak to the Sky

Maar gelet op de tijd op naar onze charmante vrouwelijke uitsmijter Scooter Lee hier met de song “Speak to the Sky” een song van haar nieuwste album “Go to the Rock” in eigen beheer en in samenwerking met Universal uitgebracht.

Scooter Lee, geboren in New Orleans, heeft sedert de jaren ’90 een grote naam opgebouwd als zangeres met niet alleen mooie countrymuziek naar te luisteren, maar ook om perfect te kunnen “line-dansen”. Dus niet alleen regelmatig in de countrymuziekoverzichten, maar ook in de Country Linedance Top.

U kunt nog even luisteren naar haar versie van de Bobby Darrin song “Splish Splash”.

Deze song staat op haar verzamelalbum “More of the Best” in 2002 uitgebracht.

Gewoon even doorschakelen/Use the Link!

In Engeland werd zij in de periode 1997 t/m 2001 uitgeroepen tot “Country Dance Artist of the Year” met eveneens nog een nominatie voor deze Award in 2002.

In 2000 ontving zij in Berlijn ook nog “The Spirit of Europe Award”. Een Award, die wordt uitgereikt aan de artiest, die veel heeft bijgedragen aan de countrymuziek in Europa.

Neem voor meer informatie even een kijkje in haar website!

That's It for Today

“Country Music Round-up” Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek te beluisteren in het “Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” via de lokale omroep Radio Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).

De frequenties hiervan zijn : 107.7 MHz via de ether, 105.9 MHz via het plaatselijk kabelsysteem en als achtergrondmuziek op het lokale TV-informatiekanaal 2.

Vindt u het programma leuk? Vertel het uw buren & vrienden!

Vindt u, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt u eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef uw verzoek even door via dit medium!

info@el-okay-ranch.nl

U kunt daarvoor het e-mail adres gebruiken, dat wordt aangegeven “achter” de desbetreffende afbeelding!

Speellijst ” Country Music Round-up ”

Datum: Apr. 22 ‘08 19.00 – 20.00 uur Rebroadcasted on Apr. 26 ‘08 12.00 – 13.00

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr* Artiest/groep *** Titel muziek *** Label

1. Country Gazette *** Hot Burrito Breakdown *** beginmuziek *** BGO Records

2. Liz Meyer & Nugget *** I’ve Got a Feelin’ *** Strictly Country Records

3. Tomas Pesko Band *** Light in the Storm *** Strictly Country Records

4. Footprints *** Nazaj u mesto *** Strictly Country Records

5. The Lost & Found *** Love of the Mountains *** Rebel Records

6. Seldom Scene *** Little Corey *** Rebel Records

7. Don Reno & Red Smiley *** Little Rosewood Casket *** Rebel Records

8. Tom Paxton *** Your Shoes, My Shoes *** Red House Records

9. Tom Paxton *** Bad Old Days *** Appleseed Recordings

10. Tom Paxton *** I Like the Way You Look *** Appleseed Recordings

11. Earl & Randy Scruggs and Doc Watson *** Keep on the Sunny Side *** agendamuziek *** Mercury

12. Sandra Vanreys *** Oldtime Manners *** Silvox

13. Casper Eekhof *** When My Singing Is Done *** Eigen beheer/Olon CD

14. Kristina Cornell *** That’s the Way It Feels *** Lofton Creek

15. Scooter Lee *** Speak to the Sky *** Scooter Lee/Universal

Be There Next Week! Same Time, Same Wavelength!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *