Radio Songs

Whoop I Ti Yi Yo

In dit programma veel aandacht voor de opname van de 1000ste uitzending van het radioprogramma “Countrytrack” van mijn collega-presentator, Jac Oerlemans op zondag, 27 januari a.s. in theater Amicitia hier in Lekkerkerk.

Niet alleen een interview met Jac , maar natuurlijk ook muziek van Cash on Delivery, Ruud Hermans, Savannah en Wim Pols, die die middag ook zullen optreden. Nederlandse top countrymuziek hier in uw eigen Amicitia in Lekkerkerk dicht bij huis in het Groene Hart van de Krimpenerwaard.

Maar zoals altijd beginnen we eerst met bluegrass of misschien wel beter gezegd “Whisperin’ Bluegrass” door Bill Anderson gevolgd door Robin en Linda Williams met een optreden in het radioprogramma “A Prairie Home Companion”.

U krijgt natuurlijk

ook een overzicht van de andere countrymuziek evenementen in de regio. Daarna gaan we terug naar de USA met hedendaagse country muziek dit keer verzorgd door Collin Raye en tenslotte de Texaanse singer/songwriter Bruce Robison als uitsmijter van dit programma.

Bill Anderson - I've Got a Thing About a Five String

“Give It Away” door Bill Anderson hier met een song van z’n album “Whisperin’ Bluegrass” in oktober vorig jaar uitgebracht door het Canadese label Madacy.

In dit programma hebben we vorig jaar verscheidene malen deze song gehoord in de vertolking door George Strait en die staat op z’n album “It just comes Natural”.

De song is geschreven door Bill Anderson met nog twee collega’s en dus eindelijk de originele versie door de inmiddels 70-jarige singer/songwriter uit Columbia South Carolina.

Bill wordt niet alleen beschouwd als een van de meest succesvolle liedjesschrijver in de countrymuziekgeschiedenis, maar was hij zeer populair als zanger met de bijnaam “Whisperin’ Bill” vanwege z’n zachte en luchtige zangstem en zo nu en dan gesproken teksten.

Tijd voor onze eerste “link” naar een “muziekclip” met een mooi voorbeeld van een song met “gesproken teksten” van Bill Anderson hier samen met Jan Howard met de song “For Loving You” .

Gewoon even doorschakelen!

Op 19-jarige leeftijd schreef hij de song “City Lights” en waarmee de Texaanse country crooner Ray Price in 1958 de top van de country muziekoverzichten behaalde.

Daarna kreeg hij zelf een contract bij Decca met in 1959 z’n eerste hit “That’s What It’s Like to Be Lonesome”.

De grootste hit van Bill Anderson was z’n gedeeltelijk gesproken ballade “Still” in 1963, die niet alleen in de top country overzichten kwam, maar ook in de Pop Top Tien terecht kwam.

We begonnen dit programma trouwens met de song “I’ve Got a Thing About a Five String” natuurlijk ook geschreven en gezongen door Bill muzikaal geassisteerd door o.a. Rob Ickes op dobro, Steve Ivey op gitaar en piano, Andy Leftwich op viool en mandoline, Mike Toppins op gitaar en banjo en ook nog een vokale bijdrage van Vince Gill, Dolly Parton, Willie Nelson en Jon Randall.

Het album “Whisperin’ Bluegrass” van Bill Anderson met 17 tracks en een videoclip uitgebracht door Madacy zeer de moeite waard!

Natuurlijk ook nog evene een “video-clip” met de zachte zangstem van Bill Anderson in de song “Po Folks”.

Gewoon even doorschakelen!

Robin and Linda Williams - Blue Ridge Cabin Home

Vervolgens de songs “Blue Ridge Cabin Home” en “The Other Side of Town” door Robin & Linda Williams, die staan op hun album “Radio Songs” op 6 november vorig jaar uitgebracht door Red House Records.

De muziek van Robin en Linda is een mix van bluehrass, folk, “old-time country” en gospel en heeft het geluid bepaald van het radiosprogramma “A Prairie Home Companion”.

Van dit programma, dat al meer dan 30 jaar bestaat, behoren Robin en Linda tot de favoriete gasten. Er is zelfs een film hiervan gemaakt met oa. Mery Streep en Tommy Lee Jones en vertelt het verhaal over wat er allemaal gebeurt op en achter het toneel van een laatste radioshow.

Maak eens kennis met de radioshow “A Prairie Home Campanion” en de song “Whoop I Ti Yi Yo” met Woody Harrelson en John.C. Reilly.

Gewoon even doorschakelen!

En natuurlijk treden ook Robin en Linda Williams in deze film op en het is dan ook bijna niet meer dan natuurlijk dat zij een album zouden uitbrengen met een aantal songs van hun optredens in “A Prarie Home Companion” .

“Blue Ridge Cabin Home” is een typische bluegrass song, waarbij Robin en Linda muzikaal worden geholpen door de groep “Mountain Heart” met o.a. Adam Steffey op mandoline, Jim Van Cleve op viool en Barry Abernathy op banjo en dat werd op genomen op 8 november 2003 in Charlotteville Virginia.

De mooie gospel song “The Other Side of Town” met o.a. de The Hopeful Gospel Quartet werd opgenomen op 1 april 1995 tijdens een optreden in het Ryman Auditorium in Nashville Tennessee.

Nog even een heel klein gedeelte van het concert door Robin en Linda Williams in Blackfriar’s Playhouse in Staunton, Virginia op 16 december j.l. hier met de Ierse song “Old Plank Road”.

Gewoon even doorschakelen!

Cash on Delivery - Stupidville

Dan naar een optreden in de toekomst om precies te zijn 27 januari a.s. en ook nog hier in theater Amicitia in Lekkerkerk vanaf 15.30 met om te beginnen “Cash on Delivery” .

Alvast even een voorsproefje “Stupidville” van hun laatste album “Echoes of Leaving” vorig jaar uitgebracht via “Rounder Europe”.

Vorig jaar traden zij ter promotie van dit album ook al op in Amicitia en dat smaakte zeker naar meer.

De website van de nr. 1 electrische spelende Nederlandse countrygroep van het Jaar “Cash on Delivery” geeft u ook nog de mogelijkheid om even te luisteren en te kijken naar een optreden van Jacqueline van de Griend en Wim van der Vliert en een optreden van Wim als lead-zanger van de “Eagles Tribute Band”.

Gewoon even doorschakelen!

Zoals reeds aangekondigd vindt dit optreden plaats tijdens de opname van het 1000ste countrymuziek radioprogramma “Countrytrack” van mijn collega uit Tilburg, Jac Oerlemans en met hem natuurlijk een interview en dat kunt u ook even beluisteren.

Omwille van de snelheid is t.b.v. dit weblog bericht het interview digitaal gestript en gereduceerd naar mono hetgeen wel ten koste gaat van de kwaliteit.

Interview met Jac Oerlemans – deel 1.Gewoon even doorschakelen!

Ruud Hermans en Dick van Altena - Something Like Love

Het interview wordt onderbroken door de Nederlandse Countryzanger van het Jaar, Ruud Hermans hier samen met z’n muzikale vriend, Dick van Altena, met de song “Something Like Love”. Samen tijdens het Dutch Country Award Gala uitgeroepen tot “Country Duo van het Jaar 2007” , terwijl het album“Lonely 2” waar de song “Something Like Love” opstaat tevens werd uitgeroepen tot “Countryalbum van het Jaar 2007”. Ook Ruud Hermans zal optreden tijdens de opname van het 1000ste radioprogramma “Countrytrack” van Jac Oerlemans en ongetwijfeld zal Dick van Altena ook nog wel in de buurt zijn.

Na de song van het duo deel twee van het interview, dat u ook kunt beluisteren!

Interview met Jac Oerlemans – Deel 2. Gewoon even doorschakelen.

Savannah - Baby's Got a Hold on Me

Dit gedeelte wordt afgesloten met de song “Baby’s Got a Hold on Me” door de countrygroep “Savannah”, dat ook a.s. zondag, 27 januari zal optreden in Amicitia te Lekkerkerk.

Voor u als lezer van dit bericht nog even een “link” naar een video-clip van Ruud Hermans hier samen met de countrygroep “Savannah” tijdens een “live” optreden met de “Willie Nelson” song “Blue Eyes Crying in the Rain”.

Gewoon even doorschakelen!

Wim Pols en The Country Trail Band - Practice What You Preach

Vervolgens Wim Pols hier samen met de “Country Trail Band” met de country gospelsong “Practice What You Preach”, dat staat op hun album “Labor of Love” in 2003 uitgebracht door Living Water Music.

Wim net als Ruud Hermans en Dick van Altena ook regelmatig op tijdens singer/songwriter avonden, maar daarnaast ook nog met de countryband “Calyx”.

En dus nu toch ook nog een “link” naar een video-clip van Wim Pols hier met Thecla Rutting en Calyx tijdens een “live” optreden met de song “Waiting for a Train” van de nr. 1 countryshow van Nederland “History of Country Music”.

Gewoon even doorschakelen!

Collin Raye - Quitters

En dan nu vanuit “Het Verre Westen & Groene Hart van de Krimpenerwaard” naar andere kant van de oceaan met de favoriet van Janny van Dam van het muziekmaandblad Country Gazette, Collin Raye hier met de song “Quitters” .

Deze song staat op z’n album “Selected Hits” dit jaar uitgebracht door Star Pointe Records, een countrymuziek label mede opgericht door Collin Raye.

Een album van Collin Raye met de titel “Selected Hits” met trouwens twee nieuwe songs zoals deze “Quitters” en o.a. de hits “That’s My Story ( And I’m Stickin To It)” , “Little Rock”, “I Think About It” en “Love Me”.

Collin Raye heeft ook enige digitale ruimte gereserveerd voor de promitie van o.a. z’n nieuwe album “Selected Hits” en u kunt ook nog even luisteren naar de song “Quitters”.

Gewoon even doorschakelen!

Ik vertelde in de aankondiging, dat Collin de favoriete countryzanger is van Janny van Dam, samen met haar man Hans van Dam de stuwende krachten van het countrymuziekmaandblad “Country Gazette”.

Op 26 januari verwacht ik de uitgave van deze maand met o.a. veel nieuws over Alison Krauss & Robert Plant, Dolly Parton en James Taylor.

De titel van de song “Quitters” of te wel “Opgevers” is geheel toevallig, maar tot mijn grote spijt moet ik vertellen, dat Janny en Hans in verband met hun leeftijd rustiger vaarwater opzoeken en dat de kans groot is dat aan het einde van de aankomende lente voor de laatste keer dit maandblad zal verschijnen. Heeft dus eigenlijk ook helemaal niets met “Opgevers” te maken, maar misschien meer nog met het feit, dat wij als lezers dit schitterende blad in toekomst nog erg zullen missen!

Dat wordt vast en zeker een uniek exemplaar, die u niet mag missen. Bent u abonnee dan krijgt de laatste uitgave vanzelf. Maar u kunt als luisteraar en lezer zich natuurlijk ook nog melden. Gewoon even aangeven via hun website.

Bruce Robison - Lifeline

Gelet op de tijd op naar onze uitsmijter de Texaan Bruce Robison hier met de song “Lifeline” of te wel “Reddingslijn” van het album “It Came From San Antonio” vorig jaar uitgebracht door Premium.

Bruce Robison en z’n vrouw Kelly Willis hier met z’n groep tijdens een “live” optreden met de song “Lifeline” in het Granada Theater in Dallas Tx.

Gewoon even doorschakelen! 

“Country Music Round-up”. Iedere dinsdagavond bijzondere bluegrass, folk en country-muziek in het “Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” te ontvangen via de lokale omroep Radio Vrolek op 107.7 MHz in de ether, 105.9 MHz op het plaatselijke kabelsysteem en als achtergrondmuziek via het informatie TV-kanaal 2.

Wilt u eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef uw verzoek even door via dit medium.

info@el-okay-ranch.nl

U kunt daartoe gebruik maken van het e-mail adres, dat is vermeld bij de aanduiding!

Speellijst ” Country Music Round-up ” Datum: Jan. 22 ‘08 19.00 – 20.00 uur Heruitzending op Jan. 26 ‘08 12.00 – 13.00

Samenstelling & presentatie : Jan N. Evenhuis

Techniek : Stefan van Boudestein

Nr* Artiest/groep *** Titel muziek *** Label

1. Country Gazette *** Hot Burrito Breakdown *** beginmuziek *** BGO

2. Bill Anderson *** I’ve Got a Thing About a Five String *** Madacy

3. Bill Anderson *** Give It Away *** Madacy

4. Robin & Linda Williams *** Blue Ridge Cabin Home *** Red House Records

5. Robin & Linda Williams *** The Other Side of Town *** Red House Records

6. Cash on Delivery *** Stupidville *** Rounder Europe

7. Interview Jac Oerlemans 1ste gedeelte m.b.t. zijn 1000ste radioprogramma Countrytrack en opname in theater Amicitia te Lekkerkerk

8. Ruud Hermans & Dick van Altena *** Something Like Love *** Rounder Europe

9. Interview Jac Oerlemans 2de gedeelte m.b.t. de inhoud van z’n programma en de deelnemende countryartiesten

10. Savannah *** Baby’s Got a Hold On Me *** Nash Music

11. Wim Pols & The Country Trail Band *** Practice What You Preach *** Living Water Music

12. Earl & Randy Scruggs and Doc Watson *** Keep on the Sunny Side *** agendamuziek *** Mercury

13. Collin Raye *** Quitters *** Starpointe

14. Bruce Robison *** Lifeline *** Premium

Be There next Week! Same Time, Same Frequency

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *