So Long So Wrong

Alison Krauss and Union Station - So Long, So Wrong

In dit programma niet alleen hedendaagse bluegrassmuziek met o.a. Alison Krauss & Union Station met de titelsong van hun album “So Long, So Wrong” en ook nog Norman Blake samen met dobrospeler Tut Taylor, maar ook verder terug in de tijd van de bluegrass naar de begin jaren 60 met The Stanley Brothers met een aantal opnames van hun latere “King” periode.

Dan countrymuziek uit de eind jaren ‘80/begin ‘90 met de drie Honky Tonk Angels Loretta Lynn, Dolly Parton en Tammy Wynette en daarna nog Ray Charles samen met Willie Nelson.

Halverwege het programma nog een

overzicht van de countrymuziekevenementen in de regio gevolgd de Nederlandse bijdrage aan dit programma dit keer door The Spokane Chiefs en ook nog Jos Jongeling.

Daarna weer terug naar de V.S. en de hedendaagse pop-countrymuziek door de Texaanse groep Rio Grand, vervolgens de Canadese Terri Clark met haar nieuwe single “In My Next Live” , Clay Walker en met Dierks Bentley als uitsmijter van dit programma.

Alison Krauss and Union Station - So Long So Wrong

We begonnen het programma met de titelsong van het album “So Long, So Wrong” door Alison Krauss & Union Station in 1997 uitgebracht door Rounder records. Dit was het eerste album na het uitbrengen van hun succes album “Now That I Have Found You: A Collection”, waarbij de groep, waarvan Alison Krauss deel uitmaakte, zich niet heeft laten verleiden om hun succes commercieel uit te buiten.

Ook in dit album schitterende bluegrass muziek met Alison Krauss in een vokale hoofdrol en tevens op viool, maar ook met een uitstekende Dan Tyminsky met leadzang en guitar, Ron Block op de banjo, Barry Bales op de bas, Adam Steffey op mandoline.

Tijd voor de eerste link naar een bijzonder mooie video-clip van Alison Krauss & Union Station hier met Jerry Douglas op dobro met de song “When You Say Nothing At All” tijdens een “live” optreden.

Gewoon even doorschakelen!

Norman Blake - Down Home Summertime Blues

Vervolgens “Down Home Summertime Blues” door Norman Blake hier met een song, die staat op het album “The Essential Guide to Bluegrass Vol. 3” vorig jaar uitgebracht door Union Square Music.

Deze maatschappij heeft een drietal verzamelalbums uitgebracht, die de luisteraar meenemen naar het verleden en heden van de bluegrassmuziek. Op het laatste album met 18 tracks van diverse bekende bluegrassmusici zoals Ricky Skaggs, Rhonda Vincent & The Rage, The Grascals, Claire Lynch, Michael Cleveland e.v.a., waaronder Norman Blake hier met een song, die van oorsprong staat op zijn eerste album “Back Home in Sulphur Springs” op 30 december 1971 uitgebracht door Rounder Records.

Norman Blake - Down Home Summertime Blues 1971

“Down Home Summertime Blues” staat ook nog op een verzamelalbum “Old Ties” van Norman Blake in 2002 eveneens door Rounder uitgebracht. Norman Blake, al jarenlang een vooraanstaande musicus en studiogitarist, hier samen met z’n vriend, de bekende dobrospeler Tut Taylor, die jarenlang behoorde tot de kern van John Hartfords “Aero-Plain” en waarvan Norman Blake ooit ook deel uitmaakte.

Nog even een herinnering ophalen? Dat kan via dit weblogbericht. Hier wilt U echt bij zijn! Een reunie van de Aero Plain Band op 18 november 2000 kort voor het overlijden van John Hartford met o.a. Mike Compton lead-zang en op de rhytmgitaar, Norman Blake op gitaar, Tut Taylor op dobro, John Hartford op viool hier met de song “Going Down Slow”.

Gewoon even doorschakelen, maar wel weer terugkomen he!

In oktober 2006 werd door Plectrafone Records het album “Shacktown Road” met Tut Taylor, Nancy en Norman Blake uitgebracht met muziek uit de tijd, dat de inwoners van een dorpje zich bij de winkel verzamelden bij de enige radio om te luisteren naar de “Grand Ole Opry” uitzending op de zaterdagavond.

Ralph and Carter - The Later King Years - Fast Express, I'm Only Human, Train 45

Maar dan nu zoals aangekondigd bluegrassmuziek uit de jaren ‘60 met Ralph & Carter Stanley hier met de songs “Fast Express” , “I’m Only Human” en de instrumental “Train 45”, die staan op het verzamelalbum “ Ralph and Carter : The Later King Years” zeer recent uitgebracht door Union Square Music.

Een album met muziek van The Stanley Brothers uit de periode van 1961 t/m 1966.

Ralph en Carter hadden al meer dan 10 jaar platen opgenomen toen zij op 30 september 1958 voor het eerst de King Studio’s op Brewster Avenue in Cincinnati binnenstapten.

Vanaf die datum tot 20 september 1965 toen de broers voor de laatste keer die studios bezochten hadden zij 196 opnames gemaakt voor King records. Een verdere twee dozijn platen in dezelfde periode opgenomen bij het Starday Label, dat later deel uitmaakte van de King inventaris, brachten het totaal aan opnames in die periode tot 220.

Een overdonderend aantal temeer omdat bijna alle opnames kunnen worden beschouwd als klassieke voorbeelden van de bluegrassmuziek.

“Fast Express” en “I’m Only Human” uit de periode 1961/1962 met de Clinch Mountain Boys met de bekende mandolinespeler Curley Lambert.

Na 1962 traden de twee broers vaak zonder de “Boys” op met uitsluitend nog lead-gitarist “ George Shuffler”.

De instrumental “Train 45” ooit in 1958 door hen gespeeld, werd opnieuw opgenomen in 1964 nu als instrumental met Ralph Stanley in een hoofdrol op de banjo.

Nog even terug naar terug naar 1958 en de oorspronkelijke uitvoering van “Train 45” met Carter op rhythm-gitaar met zang en Ralph Stanley natuurlijk op de banjo en tenorzang. Geen video-clip, maar een “audio-file”.

Gewoon even doorschakelen!

De laatste 45 toeren opnames van de Stanleys werden opgenomen in September 1966 de twee bluegrassgospels “God’s Highway” en de bijzonder voorspellende “I feel like going Home”. Het 45 toeren plaatje was nog maar net te koop, toen Carter Stanley tijdens een concert in Hazel Green in Kentucky ziek werk en moest worden opgenomen in ziekenhuis.

Carter overleed 6 weken later op 1 december 1966 op 41-jarige leeftijd.

Loretta, Dolly and Tammy - It Wasn't God Who Made Honk Tonk Angels

Dan nu naar countrymuziek uit de begin jaren ’90 met 3 Honky Tonk Angels Loretta Lynn, Dolly Parton en Tammy Wynette met de song “It Wasn’t God Who made Honky Tonk Angels” met zelfs nog vokale ondersteuning door Kitty Wells, die met deze song ooit in 1952 een enorme hit had.

De versie van Kitty Wells nog eens beluisteren? Dat kan!

Gewoon even doorschakelen!

Dit lied was een soort antwoord op de Hank Thompson’s song “The Wild Side of Life” .

In ieder geval hier ook drie andere legendarische countrysterren met een aantal zeer bekende countrysongs, zoals “Please Help Me I’m Falling”, “The Wings of A Dove” , “I Forgot More Than You’ll Ever Know” natuurlijk schitterend gezongen. Tammy Wynette in 1998 overleden, terwijl Loretta Lynn inmiddels 72 jaar nog actief is en tenslotte Dolly Parton met haar 62 jaar dit jaar weer Europa bezoekt en ook in Nederland zal optreden.

Als “toetje” van dit deel van het programma nog een link naar muziekvideo van de Honky Tonk Angels hier met de song “Silver Threads & Golden Needles”. Het album met deze song is trouwens in 1993 uitgebracht door Columbia Records.

Gewoon even doorschakelen!

Ray Charles and Willie Nelson - Seven Spanish Angels

Vervolgens naar de eind jaren ’80 met “Seven Spanish Angels” door Ray Charles hier samen met Willie Nelson. Deze song staat op het album “Seven Spanish Angels and Other Hits” in 1989 uitgebracht door CBS.

Een album met 10 songs met o.a. ook nog Ray samen met Hank Williams Jr., B.J. Thomas, George Jones en Chet Atkins.

Ray Charles, de beroemde blinde zanger/pianist en vertolker van blues en rhythm and blues, die na 1960 meer de pop en in 1962 de countrymuziekkant opging, werd o.a. zeer beroemd door zijn vertolking van de Don Gibson song “I can’t stop loving you”.

Heeft ook vaak samengewerkt en opgetreden met Willie Nelson en in 2002 zelfs nog een duet album met hem opgenomen.

Hier nog een link naar een iets oudere muziekvideo uit 1986 van Ray Charles & Willie Nelson hier met de song “Seven Spanish Angels”.

Gewoon even doorschakelen.

Nog even terug in de tijd van de jaren ‘62 -’65 want toen werden er een aantal platen van Ray Charles uitgebracht door Paramount met de titel “Greatest Country and Western Hits”.

In 1988 werd door Dunhill Compact een tweetal LP’s op 1 CD uitgebracht met songs als “Your cheatin’Heart”, “Take These Chains from My Heart” en ook “Oh, Lonesome Me” . Ray Charles overleed op 10 juni 2004 op 73 jarige leeftijd.

The Spokane Chiefs - Time to Get Rough

Na het overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het nu tijd voor de Nederlandse bijdrage aan dit programma met dit keer de Leidse formatie “The Spokane Chiefs” hier met de country-rock song “Time To get Rough” van hun album “Tears Upon the Desert Ground destijds uitgebracht door Samsammusic.

Een album met fraaie vierstemmige zang met gedegen spel in songs, die voor een groot deel van eigen hand zijn. De song “Time to Get Rough” werd ook als single uitgebracht.

Jos Jongeling - Heat of the Night

Vervolgens “Heat of The Night” door Jos Jongeling, zanger/schrijver/gitarist hier met de 1ste song van zijn album “Heart Above My Head” in 2003 uitgebracht door Red Hat. Een album met 15 songs, waarvan acht door hemzelf geschreven, met wat steviger werk dan we normaal van hem gewend zijn. Deze “Heat of The Night” is ook als single uitgebracht. Sinds eind 2006 heeft Jos weer een band “Daddy-O”, waar hij mee optreedt. Deze band speelt Ierse en Amerikaanse folk. Vijf man staan garant voor een super afwisselend repertoire met bekende en minder bekende nummers uit het folk genre met natuurlijk ook eigen werk en er worden maar liefst zo’n 12 instrumenten bespeeld. Voor meer informatie even de website van Jos Jongeling bezoeken!

Rio Grand - The Storm Inside of Me - Smashplay week 3

Dan gaan we nu naar een aantal Texanen met de naam “Rio Grand” hier met de song “The Storm Inside Me” als single uitgebracht door Curb.

Deze song werd door het country internet en kabelradiostation Nashville FM voor deze week uitgekozen voor de “Smashplay” en daar doen wij in dit programma “Country Music Round-up” graag aan mee!

“The Storm Inside Me” door Rio Grand binnenkort natuurlijk ook op een album te verkrijgen. Daar wordt aangewerkt.

Alvast even kennismaken? Dat kan!

Gewoon even doorschakelen!

Terri Clark - In My Next Life

Dan timmert de Canadese Terri Clark uit Montreal Quebec overgestapt naar het label BNA ook weer aan de “countryweg” met de song “In My Next Life”.

Nog even naar de video-clip van haar vorige topsong “Dirty Girl”.

Gewoon even doorschakelen!

Clay Walker - Fall

“Fall” door “Clay Walker” uit Beaumont Texas hier met een song van z’n laatste album “Fall” vorig jaar april uitgebracht door Curb records.

In 2003 had Clay nog het album “A Few Questions” via RCA uitgebracht, maar dat bracht hem niet veel succes, misschien ook wel veroorzaakt door het feit, dat de muziek een iets tehoog zoetsappig pop-gehalte had.

Maar hij vertrok dus naar Curb en met producer Keith Stegall, de man achter de hits van Alan Jackson, werd weer meer de hoofdstroom van de countrymuziek opgezocht.

In ieder geval weer een mooi countrymuziek album met niet al te “softe” songs.

Muziekvideo van Clay Walker hier met de titelsong van z’n album “Fall”.

Gewoon even doorschakelen!

Dierks Bentley - Free and Easy (Down the Road I Go)

Maar gelet op de tijd op naar onze uitsmijter van vanavond Dierks Bentley hier met de song “Free and Easy ( Down the Road I Go) van z’n album “Long Trip” in oktober 2006 uitgebracht door EMI.

Dierks Bentley hier met z’n muziekvideo van de song “Free and Easy (Down the Road I Go).

Gewoon even doorschakelen!

“Country Music Round-up”. Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek in het “Verre Westen & Groene Hart van de Krimpenerwaard” via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek (Lekkerkerk & Krimpen a.d. IJssel).

Vindt u het programma leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt u, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt u eens uw favoriete countrysong horen? Maak dan gebruik van de gelegenheid en geef uw verzoek even door via dit medium!

info@el-okay-ranch.nl

U kunt daarbij gebruik maken van het e-mail adres, dat is vermeld bij de aanduiding.

Speellijst ” Country Music Round-up ” Datum: Jan. 15 ‘08 19.00 – 20.00 uur Heruitzending op Jan. 19 ‘08 12.00 – 13.00

Samenstelling & presentatie : Jan N. Evenhuis

Techniek : Stefan van Boudestein

Nr* Artiest/groep *** Titel muziek *** Label

1. Country Gazette *** Hot Burrito Breakdown *** beginmuziek *** BGO

2. Alison Krauss & Union Station *** So Long, So Wrong *** Union Square Music

3. Norman Blake *** Down Home Summertime Blues *** Union Square Music

4. The Stanley Brothers *** Fast Express *** Ace Records

5. The Stanley Brothers *** I’m Only Human *** Ace Records

6. The Stanley Brothers *** Train 45 *** Ace Records

7. Loretta Lynn, Dolly Parton & Tammy Wynette *** It Wasn’t God Who Made Honky Tonk Angels *** Columbia

8. Ray Charles & Willie Nelson *** Seven Spanish Angels *** CBS

9. Earl & Randy Scruggs and Doc Watson *** Keep On the Sunny Side *** agendamuziek *** Mercury

10. The Spokane Chiefs *** Time To Get Rough *** SamSamMusic

11. Jos Jongeling *** Heat of The Night *** Red Hat

12. Rio Grand *** The Storm Inside Me *** Curb/Asylum

13. Terri Clark *** In My Next Life *** BNA

14. Clay Walker *** Fall *** Curb

15. Dierks Bentley *** Free and Easy (Down the Road I Go) *** EMI

Be There Next Week! Same Time Same Frequency

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *