I Heard That Lonesome Whistle

Porter Wagoner and Marty Stuart (photo by Icecreamman)

In het programma van de vorige week uitgebreid aandacht aan de 80-jarige Porter Wagoner als ware country legende en een van de pioniers van TV countrymuziek programma’s van 1960 tot 1980, die samen met Marty Stuart op 5 juni van dit jaar nog een schitterend album had uitgebracht.

En in dit programma moet ik u tot mijn verdriet meedelen, dat Porter Wagoner zondagavond, 28 oktober j.l. is overleden aan longkanker en natuurlijk horen we nog iets van z’n laatste album “Wagonmaster”.

We beginnen zoals altijd met bluegrassmuziek dit keer door Peter Rowan gevolgd door Marty Stuart samen met Doc Watson met een song van het album “Busy Bee Café”. Dan naar de traditionele countrymuziek dit keer door de Canadese zanger/schrijver/gitarist George Canyon. Natuurlijk ook

nog een overzicht van de countrymuziekevenementen in de regio en vervolgens de Nederlandse bijdrage aan dit programma dit keer door John Schets uit Zevenbergen met ook nog een telefonisch interview.

Dan weer terug naar de hedendaagse country uit Amerika door Charlie Daniels met een song van z’n nieuwe album “Deuce”, vervolgens Reba McEntire met een song van haar nieuwe album “Reba Duets” dit keer samen met Ronnie Dunn en met Lorri McKenna als uitsmijtster van dit programma.

Peter Rowan - That High Lonesome Sound

“You Taught Me How To Lose” of te wel “ Jij leerde mij om te verliezen” terwijl het programma werd begonnen met de wel heel specifieke bluegrass song “ That High Lonesome Sound” door Peter Rowan.

Deze twee songs staan op het album “Peter Rowan : The Best of The Sugar Hill Years” uitgebracht door en dat kan natuurlijk niet missen “Sugar Hill Records” sedert 1998 behorend tot Welk Music Group.

Deze platenmaatschappij heeft recent een groot aantal bijzonder mooie verzamelalbums van diverse bluegrass artiesten, zoals Doyle Lawson & Quicksilver, The Lonesome River Band en The Nashville Bluegrass Band uitgebracht. Meestal albums met meer dan 15 songs en ook nog zeer de moeite waard.

Peter Rowan - New Moon Rising

De song “That Hig Lonesome Sound” komt van het album van Peter samen met The Nashville Bluegrass Band met de naam “New Moon Rising” uit 1988, terwijl de song “You Taught Me How To Lose” op het album “Yonder” staat.

Dit laatste album is een samenwerking van Peter Rowan en Jerry Douglass uit 1996.

Peter Rowan geboren op 4 juli 1942 in Boston, Maine, speelde in 1964 gitaar en zong bij de groep “Bill Monroe & his Bluegrass Boys” , maakte in de jaren 70 deel uit van de bluegrassgroep “ Old & in the Way ” met oa. Jerry Garcia en David Grisman.

Groepen, die allang niet meer bestaan, maar waarvan de muziek nog steeds ten gehore wordt gebracht o.a. hierbij “Country Music Round-up” “The grand Ole Opry van de Krimpenerwaard”.

Tegenwoordig vaak op de solotour, maar ook recent nog samen met Tony Rice eveneens op gitaar en met zang en twee aantrekkelijke muzikale dames n.l. Bryn Davies op de staande bas en Sharon Gilchrist op mandoline samen een “Quartet” vormend .

Peter Rowan uit 1974 zal op zondagmiddag, 11 november van 15.30 samen met Peter Mulvaney optreden in in de kleine zaal van Paradiso aan de Weteringschans 6-8 in Amsterdam.

Hoog tijd om even een video-clip te bewonderen van Peter Rowan op gitaar met lead-zang “Going To The Races” met Jody Stecher op mandoline, Keith Little op banjo en Paul Knight op de staande bas tijdens een “live” optreden in het Little Fox Theater in Redwood City CA.

Gewoon even doorschakelen!

Marty Stuart and Doc Watson on

Dan gaan we weer verder met de bluegrass dit keer door Marty Stuart samen met Doc Watson en subliem gitaarspel met de song “ Blue Railroad Train” .

Deze song staat op het verzamelalbum “Absolutely Bluegrass Vol. 1” dit jaar uitgebracht door Sugar Hill Records.

Een mooi verzamelalbum met 17 tracks van diverse bluegrass artiesten als Jim Mills, The Infamous Stringdusters”, Ronnie Bowman, Sam Bush, The Yonder Mountain String band enz.

Een zeer afwisselende kennismaking met zeer recente, maar soms ook zo nu en dan ook weer iets oudere bluegrassmuziek.

Marty Stuart - Blue Railroad Train

“Blue Railroad Train” door Marty Stuart en Doc Watson staat namelijk ook als 2de track op het album “Busy Bee Café” van Marty Stuart uit 1982.

Een bijzonder album, waarbij Marty wordt bijgestaan door tal van bekende countrysterren zoals Johnny Cash, Earl Scruggs en zoals hier Doc Watson. Ook Jerry Douglas op dobro en Merle Watson, de in 1985 verongelukte zoon van Doc Watson op gitaar en slide-gitaar en Carl Jackson op gitaar en met achtergrondzang, Alan O’Bryant met zang, T. Michael Coleman op bas en Jack Crochmal percussie doen mee.

Hierbij nog even een bijzondere video-clip van “finger-picking” Doc Watson solo met de song “Blue Railroad Train”.

Gewoon even doorschakelen!

George Canyon - Seven Spanish Angels

Vervolgens de song “Seven Spanish Angels” ooit geschreven door zanger/gitarist, maar vooral schrijver van countrysongs Troy Seals, hier in een bijzonder mooie vertolking door de Canadese zanger/schrijver/gitarist George Canyon.

Deze song staat op het album met de zeer toepasselijke naam “Classics” op 9 oktober van dit jaar uitgebracht door Universal Music Canada.

“Classics” is het vijfde album van George Canyon afkomstig uit Pictou Nova Scotia en zoals de titel al vermeld een album met een mooie verzameling aan klassieke countrysongs.

Zijn vertolkingen van o.a. “Ring of Fire” , “Luckenbach Texas”, Good-hearted Woman”, He Stopped Loving Her Today” en “Hello Darlin’” maken dit album tot een zeer geslaagde “Classics”.

George Canyon heeft enige digitale ruimte gereserveerd voor de promotie van z’n albums en ook z’n nieuwste CD “Classics” met de 1ste song “Ring of Fire”.

Gewoon even doorschakelen!

Maar u kunt ook nog eens herinneringen ophalen aan een inmiddels klassieke maar schitterende vertolking van “Seven Spanish Angels” door Ray Charles en Willie Nelson tijdens een “live” optreden in 1986.

Gewoon even doorschakelen, maar wel weer terugkomen, he!

Porter Wagoner - I Heard That Lonesome Whistle

Dan nu weer verder en zoals aangekondigd aandacht voor het overlijden van Porter Wagoner afgelopen zondagavond, 28 oktober. En dat doen we met drie tracks van z’n laatste album “Wagonmaster”. In het programma achtereenvolgens “Satan’s River” gevolgd door een aangrijpende voordracht van de Hank Williams song “Men with Broken Hearts” en de Hank Williams song “ I Heard That Lonesome Whistle” door de toen 79-jarige Porter Wagoner.

Deze songs staat op het album “Wagonmaster” geproduceerd door Marty Stuart en op 5 juni van dit jaar uitgebracht door Anti Records.

Nog even een bijzondere video-clip van Porter Wagoner met Marty Stuart met meer dan uitstekende begeleiding tijdens een “live” optreden met z’n song “Albert Erving”. Deze song staat ook op z’n laatste album “Wagonmaster”.

Gewoon even doorschakelen!

Porter Wagoner een ware legende, de man, die eind jaren ‘50 met zijn songs een verandering bracht in de countrymuziek, pionierde met muziek TV-programma’s op televisie met z’n langlopende “Porter Wagoner Show” van 1960 tot 1980 en waarin hij o.a. Dolly Parton ontdekte en met z’n muziek en costuums iedereen beinvloedde van Johnny Cash en Dwight Yoakam tot de Byrds en Gram Parsons..

Vorig jaar benaderde Marty Stuart de toen 79-jarige Porter met een nooit opgenomen countrysong, die Johnny Cash had geschreven voor Porter “Committed to Parkview” en waar beiden enige tijd verbleven . Een zwaarmoedige ballade over het verhaal van een patient in het legendarische “sanatorium” Parkview in Nashville. In ieder geval een schitterend album, dat kan worden beschouwd als een erfenis van Porter.

In 2002 werd hij tijdens een optreden samen met Dolly Parton in The Grand Ole Opry officieel benoemd tot lid van de “Country Music Hall of Fame”.

In mei van dit jaar vierde hij z’n 50-jarige jubileum in de “Grand Ole Opry” en tekende zelfs nog een contract bij de ruimdenkende platen maatschappij “Anti Records” uit Los Angeles zeer bekend van alternatieve country folk en rock artiesten als Tom Waits, Nick Cave en de Texaanse Neko Case.

Hij werd de vorige week opgenomen op de intensive care afdeling van een ziekenhuis in Nashville TN, waar werd geconstateerd, dat hij longkanker had. Vervolgens werd hij na drie dagen overgebracht naar het verzorgingstehuis “Alive” in Nashville, waar hij zondagavond, 28 oktober 2007 overleed.

Als een soort eerbetoon aan Porter Wagoner nog even terug naar z’n “Porter Wagoner Show” met de toepasselijke song “Satisfied Mind”!

Gewoon even doorschakelen!

John Schets - Kick Me When I'm Down

Na het overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio gaan we nu weer verder met de Nederlandse bijdrage aan dit programma met dit keer John Schets uit Zevenbergen en de song “Kick Me When I’m Down” van z’n album “For You” in 2005 uitgebracht door Starsound Records.

Vervolgens een telefonisch interview met John Schets over z’n muziekcarriere, z’n toekomstplannen en vooral over John’s zesde akoestische luistermiddag op zondagmiddag, 04 november, in Theater “De Schuur”, Kerkstraat 23 in Zevenbergen.

Met deze keer te gast de groep “By Coincidence” helemaal uit Veendam, bij vele bekend vanwege hun mooie meerstemming stemgeluid met ook nog Thecla Rutting begeleidt door Wim Pols en John Schets wellicht ook nog samen met Jody Lynn Mitchell zelf, terwijl ook Joost de Nijs als uitstekende dobroist muzikale ondersteuning verleend. Een vol programma dus.

U kunt natuurlijk het interview nog even beluisteren. Omwille van de snelheid is het gesprek digitaal in mono samengeperst en dat gaat weer enigszins ten koste van de kwaliteit. Maar toch gewoon even luisteren!Interview met John Schets

Charlie Daniels - Long Haired Country Boy

Dan weer terug naar Amerika en “Long Haired Country Boy” door Charlie Daniels & Band bijgestaan door Brooks & Dunn. Deze song staat op het album “Deuces” op 9 oktober j.l. uitgebracht door Koch.

“Dueces” een album van de zeer talentvolle en inmiddels sneeuwwitte vioolspeler Charlie Daniels, die morgen 31 oktober 71 jaar wordt, met zijn mix van “hard-core” country en “Southern Rock” een aparte plaats inneemt in de countrymuziek.

Een album met tal van gerenomeerde countrynamen zoals Travis Tritt, Gretchen Wilson, Dolly Parton, The Del McCoury band, Montgomery Gentry en Brad Paisley.

Nog even een mooie video-clip van Charlie Daniels & Band terug naar de eind jaren ’70 tijdens een “live” optreden met dezelfde song “Long Haired Country Boy” in een andere en oudere versie dus, maar wel mooi.

Gewoon even doorschakelen!

Reba McEntire and Ronnie Dunn - Does The Wind Still Blow in Oklahoma.

Vervolgens “Does The Wind Still Blow in Oklahoma” door Reba McEntire hier samen met Ronnie Dunn. En deze song staat op het album “Duets” op 18 september j.l. uitgebracht door MCA Nashville.

Een bijzonder fraai album met Reba McEntire weer eens in de schijnwerpers, lange tijd niet gezien en gehoord, maar ze is er weer.

Een album met 11 songs met allemaal duetten m.m.v. o.a. Vince Gill, Kenny Chesney, Faith Hill en ook nog een heel bijzondere met LeAnn Rimes, terwijl ik toch ook Justin Timberlake en Don Henley niet mag vergeten.

Het album “Duets” van Reba McEntire zeer de moeite waard en alvast even voor de nieuwsgierigen Reba McEntire en LeAnn Rimes zullen dus ook een duet zingen tijdens het CMA Award festival op woensdagavond, 7 november a.s.

U kunt als luisteraar een rechtstreeksverslag van het festival in de vroege uurtjes donderdag, 8 november beluisteren via BBC Radio 2. Voor meer informatie even doorschakelen naar hun website!

De CMA Award Show wordt op naar verwachting in de nacht van zaterdag 10 november op zondag, 11 novemver door BBC TV2 uitgezonden. U wordt ook tijdig via dit medium geinformeerd!

Reba McEntire samen met Justin Timerlake tijdens een show van Ophra Winfrey met de song “The Only Promise That Remains” .

Gewoon even doorschakelen!

Lori McKenna - Unglamorous

Gelet op de tijd op naar onze uitsmijtster van dit programma Lorri Mckenna. Deze singer/songwriter uit Boston Massachusett is met de titelsong van haar album “Unglamorous” of te wel “Onaantrekkelijk” in augustus van dit jaar uitgebracht door Warner Bros. Nashville door het internet en kabel countryradiostation Nashville FM gekozen voor de “smashplay” en daar doen wij in hier bij Country Music Round-up graag aan mee!

Tijd voor de laatste promotie video-clip van onze uitsmijtster Lorri McKenna met de titelsong van haar album “Unglamorous” .

Gewoon even doorschakelen!

“Country Music Round-up”! Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “The Grand Ole Opry in het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek.

Vindt u het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Vindt u, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

info@el-okay-ranch.nl

Wilt u eens uw favoriete countrysong horen? Maak dan gebruik van de gelegenheid en geef uw verzoek even door via dit medium.

U kunt daarvoor gebruik maken van het e-mail adres, dat is vermeld bij de aanduiding!

Speellijst ” Country Music Round-up ” Datum: Oct. 30 ‘07 19.00 – 20.00 uur Heruitzending op Nov. 3 ‘07 12.00 – 13.00

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr* Artiest/groep *** Titel muziek *** Label

1.Country Gazette *** Hot Burrito Breakdown *** beginmuziek *** BGO

2. Peter Rowan & The Nashville Bluegrass Band *** That High Lonesome Sound *** Sugar Hill Records

3.Peter Rowan & Jerry Douglas *** You Taught Me How To Lose *** Sugar Hill Records

4. Marty Stuart & Doc Watson *** Blue Railroad Train *** Sugar Hill Records

5. George Canyon *** Seven Spanish Angels *** Universal Music Canada

6. Porter Wagoner *** Satan’s River *** Anti Records

7. Porter Wagoner & Marty Stuart *** Men with Broken Hearts + (I Heard That) Lonesome Whistle *** Anti Records

8. Earl & Randy Scruggs and Doc Watson *** Keep on the Sunny Side *** Agendamuziek *** Mercury

9. John Schets Kick *** Me When I’m Down *** Starsound

10. Interview met John Schets over zijn muziekcarriere en de 6e luistermiddag m.m.v. Wim Pols/Thecla Rutting, de groep By Coincidence, dobroist Joost de Nijs en Jody Lynn Mitchell op zondagmiddag, 4 november in Theater “De Schuur” in Zevenbergen.

11. John Schets *** This Old Guitar *** Starsound

12. Charlie Daniels and Brooks & Dunn *** Long Haired Country Boy *** Koch

13. Reba McEntire & Ronnie Dunn *** Does The Wind Still Blow In Oklahoma *** MCA Nashville

14. Lori McKenna *** Unglamorous *** Warner Bros. Nashville

Be There Next Week! Same Time, Same Frequency!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *