Amarillo Highway.

Lubbock (On Everything)

In dit programma een uitstapje naar de “Flatlands” in West Texas en de bijzondere countrymuziek van zanger/schrijver/pianist Terry Allen uit Lubbock, TX.

Maar zoals altijd beginnen we natuurlijk met bluegrassmuziek dit keer verzorgd door o.a. The Nashville Bluegrass Band, Doyle Lawson & Quicksilver vervolgens ook nog Jerry Douglas met Alison Krauss en Ricky Skaggs. Dat betekent weer een start van Country Music Round-up met “First Class, Strictly Bluegrass”.

Natuurlijk ook nog een

overzicht van de countrymuziekevenementen in de regio en vervolgens de Nederlandse bijdrage aan dit programma dit keer door The Bluegrass Boogiemen en vervolgens Cash on Delivery.

Dan maken we een kort uitstapje naar het Texas Stadium met George Strait vervolgens Carrie Underwood met een song van haar nieuwe album “Carnival Ride” en treedt Jack Ingram op als uitsmijter van dit programma.

The Nashville Bluegrass Band - Travelin' Railroad Man Blues

We begonnen met “Travelin’ Railroad Man Blues’ door de Nashville Bluegrass Band en deze song staat op het album “Nashville Bluegrass Band: The Best of The Sugar Hill Years”. Alweer zo’n fraai verzamelalbum op 10 juli van dit jaar uitgebracht door natuurlijk Sugar Hill Records.

The Nashville Bluegrass Band, die in 1984 werd opgericht, bestond toen uit Pat Enright op gitaar en met lead-zang, Alan O’Bryant op banjo en tenorzang, Stuart Duncan op viool, Roland White op de mandoline en Gene Libbea op de bas. In de loop van de jaren zijn Roland White en Gene Libbea vertrokken en vervangen door Mike Compton en Dennis Crouch.

Hedendaagse bluegrassmuziek met mooie samenzang en natuurlijk virtuoos gebruik van de instrumenten.

Tijd voor de eerste en mooie video-clip van de Nashville Bluegrass Band met de song “Waltzing For Dreamers”. Deze song staat ook op het album “Waitin’ For The Hard Times To Go” uit 1993 met lead-zang door gitarist Pat Enright! Alan O’Bryant op banjo, Stuart Duncan op viool, Gene Libbea op de staande bas en Roland White op de mandoline.

Gewoon even doorschakelen!

Doyle Lawson & Quicksilver - My Heavenly Home

Vervolgens “My Heavenly Home” door Doyle Lawson en Quicksilver hier met een song, die staat op het album Doyle Lawson: The Best of Sugar Hill Years” ook al op 10 juli van dit jaar uitgebracht.

Een mooi verzamelalbum en een uitstekende manier om kennis te maken met de bluegrass-gospel muziek van deze meer dan uitstekende mandoline-speler, al sedert de begin jaren 60 actief in de bluegrassmuziek. Niet alleen als mandoline maar ook als banjo-speler in 1963 actief bij Jimmy Martin & The Sunny Mountain Boys, daarna vertrok hij in 1966 naar J.D. Crowe & The New South eerst als gitaarspeler en later nam hij de manoline voor z’n rekening.

Hij speelde o.a. ook nog samen met Red Allen, voordat hij in 1971 voor een periode van 8 jaar speelde bij “The Country Gentlemen” . In 1979 begon hij zelf met de groep Quicksilver met o.a. de banjospeler Terry Beaucom, gitarist Jim Haley en bassist Lou Reid.

Doyle Lawson & Quicksilver achter de schermen van de Grand Ole Opry even warmdraaien met de song “Sadie’s Got Her New Dress On” , dat staat op het album “More Behind The Picture Than The Wall” op 27 maart 2007 uitgebracht door Rounder Records.

Gewoon even doorschakelen!

Terug naar dit verzamelalbum met bluegrass-gospelmuziek uit de periode van 1979 tot met 2001. De song “My Heavenly Home” staat ook op het album “Gospel Parade” uit 2001 een bijzonder mooi gospel album met schitterende samenzang. Doyle Lawson & Quicksilver zijn voor de 6e achtereenvolgende keer uitgeroepen tot “Vocal Group of The Year” en ontvingen eveneens talrijke Gospel Performance Awards.

Als voorbeeld van hun schitterende samenzang nog even een video-clip met Doyle Lawson op gitaar & Quicksilver vokaal hier met de bluegrass gospel “Hold His Hand”.

Gewoon even doorschakelen!

Jerry Douglas & Alison Krauss - I Don't Believe You've Met My Baby

Maar we gaan nog even door met de bluegrass dit keer met muziek van het album “Slide Rule” van dobrospeler Jerry Douglas geassisteerd door Alison Krauss bij de song “ I Don’t Believe You’ve Met My Baby” .

Een mooi bluegrassalbum met assistentie van een aantal grote namen in de bluegrass wereld zoals Sam Bush, Stuart Duncan, Tim O’Brien, Alison Krauss en Maura O’Connell.

Een album met 12 schitterende met oa. ook nog de instrumental “Shoulder to Shoulder” waarmee altijd het International Bluegrass Music Award Festival begint.

Een soort bluegrass volkslied dus!

Nog even een mooie video-clip van Jerry Douglas maar nu met Dolly Parton met de song “I Don’t Believe You’ve Met My Baby” en die staat op Dolly Parton’s album “Little Sparrow” .

Gewoon even doorschakelen!

Ricky Skaggs - I 'll Stay Around

Vervolgens “I’ll Stay Around” of te wel “Ik blijf in de buurt” door een Ricky Skaggs in z’n jonge jaren.

Deze song staat op het verzamelalbum “Absolutely Bluegrass Vol. 1” op 14 augustus van dit jaar uitgebracht door Sugar Hill Records.

De vorige week besteedde ik ook al aandacht aan de muziek op de fraaie album met 17 songs met een keur aan toppers uit de bluegrassmuziek zoals Nickel Creek, Del McCoury, Sam Bush, Tim O’Brien en The Gibson Brothers.

Ricky Skaggs - Sweet Temptation - 1979

De song “I’ll Stay Around” staat op het album “Sweet Temptation” in 1979 uitgebracht en dit was het eerste album van Ricky Skaggs, waarbij hij werd geassisteerd door o.a. Emmylou Harris, Tony Rice op gitaar, z’n schoonvader Buck White op piano en natuurlijk ook nog z’n vrouw Sharon White-Skaggs, Albert Lee op gitaar en Buddy Emmons op steelgitaar.

Nog even de toen 25-jarige Ricky Skaggs samen met Emmylou Harris met de “Carter” song “Hello Stranger” tijdens een optreden in 1979.

Gewoon even doorschakelen!

Terry Allen - Amarillo Highway

Maar dan nu zoals aangekondigd naar de “Flatlands” in West Texas en Lubbock TX en zanger/schrijver/pianist Terry Allen met om te beginnen een verhaal over de “Amarillo Highway”. Deze song staat staat ook op het album “The Best of Sugar Hill Records” maar afkomstig is van het bijzondere album “Lubbock (On Everything)” in 1979 uitgebracht door Sugar Hill Records en in Europa ook uitgebracht door Special Delivery/Topic Records.

De “Flatlands” in West Texas schijnen zo uitgestrekt,vlak en leeg te zijn, dat als je hond al 9 maanden is weg is, je het beest nog steeds ziet lopen!!

Terry Allen - Amarillo Highway and Oui

En van dit laatste album in dit programma ook nog de song “Oui” ( A French Song) met een knipoog naar de kunst.

Maak eens kennis met Terry Allen tijdens een “live” optreden hier met de song “Amarillo Highway” in McGonigel’s Mucky Duck in Houston Texas op 8 september j.l.

Gewoon even doorschakelen!

Vervolgens “Give Me The Flowers” eveneens door Terry Allen en die eveneens staat op het verzamelalbum “Terry Allen: The Best of The Sugar Hill Years” ook op 10 juli van dit jaar uitgebracht door Sugar Hill Records.

De song “Give Me The Flowers” of te wel “Geef mij m’n bloemen nu ik nog leef” staat ook op het album “Salivation” van Terry Allen met Terry Allen op de piano, Lloyd Maines op dobro, Richard Bowden op mandoline, Davis McLarty op drums, Glen Kukunga op de staande bas en tenslotte de zoon van Terry, Bukka Allen op de accordion.

Terry Allen geboren in 1943 komt uit Wichita Kansas, maar is sedert de jaren ‘70 actief als zanger/schrijver/pianist in de omgeving van Lubbock Texas met Jimmie Dale Gilmore, Joe Ely en Butch Hancock als vrienden en collega’s. Zijn muziek en teksten zullen nooit in de belangstelling staan van de glamour en glitter van Music City USA, maar behoort hij met zijn muziek tot de alternative country van o.a. Townes van Zandt en Guy Clark Maar countrymuziek is slechts een van de vele terreinen waar op Terry Allen actief is. Terry is een multi medie performer op het gebied van de schilderkunst, beeldhouwerk, film, theater en dichtkunst.

Proef nog even de sfeer in de “Flatlands” middels de trailer van “The Movie-Lubbock Lights” met o.a. Terry Allen met de song “Flatland Boogie”, dat staat op z’n album “Human Remains” met o.a. vocale ondersteuning van Lucinda Williams.

Gewoon even doorschakelen!

Hij heeft oa. ook de muziek geschreven voor de film Amerasia, een film over Amerikaanse soldaten, die na de oorlog in Vietnam zich vestigden in Thailand. Nogmaals Terry Allen: The Best of The Sugar Hill Years” zeer de moeite waard.

In dit programma heeft u al de muziek kunnen beluisteren een aantal albums uit deze reeks “The Best of Sugar Hill Years”. Op dit moment zijn er negen van dit soort albums uitgebracht.

The Bluegrass Boogiemen - Sittin' and Thinkin'

Na het overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het tijd voor de Nederlandse bijdrage aan dit programma met dit keer de “Bluegrass Boogiemen” met de song “Sittin’ and Thinkin’ ”.

Deze song staat op hun album “Who’ s Afraid of the Boogiemen?” dit jaar uigebracht door VanDiver Records.

Luister eens naar de muziek van deze dynamische groep uit Utrecht via een slide-show met o.a.met de song “The Lovin’ Machine” van hun album “Who’s Afraid of the Boogiemen? “.

Gewoon even doorschakelen!

De groep Bluegrass Boogiemen is tijdens het Nederlandse country Award Gala uitgeroepen tot de nr. 1 akoestisch spelende groep van Nederland, terwijl de bluegrassgroep “4 Wheel Drive” 2de werd en de bluegrassgroep Except-2 uit Delft op de 3de plaats terecht kwam.

De volgende week in het programma Country Music Round-up nog een gesprek met Jaap Spijk, de woordvoerder van de laatstvermelde groep, met meer informatie over hun jaarlijkse optreden in het Cultuurcentrum van de TU in Delft. De Bluegrass Boogiemen treden met regelmatig op in partycentrum Newland in Klaaswaal en u kunt natuurlijk regelmatig even de agenda in hun website raadplegen.

Cash on Delivery - She Thinks I Still Care!

De tweede Nederlandse bijdrage met de song “She Thinks I Still Care” door de nr.1 countrygroep van Nederland “Cash on Delivery” met Wim van der Vliert op lead-gitaar en met lead-zang, Jaqueline van der Griend op rhythm-gitaar en achtergrondzang, Loek van Heijster op drums, Johan Jansen op steel-gitaar en Ad Welten op de bas en met achtergrondzang met assistentie van Patrick van Gerven op dobro, Joost van Es op viool en Hanz Martens op piano. Deze song staat op het album “Echoes of Leaving” in maart van dit jaar uitgebracht door Rounder Europe.

Nog even luisteren naar de “Countryzangeres van het Jaar”, Jaqueline van der Griend begeleid door Wim van de Vliert met een fraaie vertolking van de klassieker en tranentrekker “End of The World” ooit zeer bekend door de versie hiervan door Skeeter Davis in 1963.

Gewoon even doorschakelen!

George, Alan & Jimmy

Dan nu voor een “live”optreden van George Strait naar het Texas Stadium met de song “Honk If You Honky Tonk”.

Dallas Texas Are Your Ready?? Een promotie video-clip van het album “Live At Texas Stadium” met George Strait, Alan Jackson & Jimmy Buffett!

Gewoon even doorschakelen!

U was dus even aanwezig bij een “live” optreden van George Strait samen met Alan Jackson en Jimmy Buffett op 29 mei 2004 in het Texas Stadium in Irving vlakbij Dallas/Fort Worth.

Van dit optreden is door MCA Nashville een mooi gemaakt, dat op 3 april van dit jaar werd uitgebracht.

We doen het nog even dunnetjes over met George Strait & Alan Jackson hier tijdens een “live” optreden met de song “Murder on Music Row”.

Gewoon even doorschakelen!

Carrie Underwood - I Told You So

Vervolgens “I Told You So” door Carrie Underwood hier met een song, die staat op haar album “Carnival Ride” op 23 oktober van dit jaar uitgebracht door Arista.

Carrie Underwood groeide op in het kleine plaatsje Checotah in Oklahoma en na haar middelbare schoolopleiding vertrok ze naar de NorthEastern State Collega voor haar studie radiojournalistiek. Vlak voor haar eindexamen in 2005 hoorde zij, dat er audities plaatsvonden voor de verkiezing van American Idol. Zij deed mee aan deze show in St Louis in Missouri en met haar onschuldige charme en mooie stem kwam ze niet alleen bij de laatste 12 uitverkorenen, maar won zij ook nog de titel American Idol 2005.

In de zomer van 2005 werd haar debuut single “Inside Your Heaven” uitgebracht, terwijl in de herfst van dat jaar het album “Some Hearts” door Arista werd uitgebracht.

Binnen een week waren er al 300.000 exemplaren hiervan verkocht en werd 3 maal platinum. De single “Jezus, Take The Wheel” , die ook stond op dit album, stond 6 weken in de top van Billboard’s Hot Country Songs.

En dan nu dus haar tweede album “Carnival Ride” in oktober van dit maand uitgebracht, waarin zij duidelijk kiest voor een countrymuziek carriere en niet zoals Faith Hill en Shania Twain de meer pop-muziekachtige kant.

Een slide-show van Carrie Underwood met de song “Just a Dream” ook van haar album “Carnival Ride”.

Gewoon even doorschakelen!

Jack Ingram -

Maar gelet op de tijd op naar onze uitsmijter van dit programma de Texaan Jack Ingram hier met de song “Maybe She’ll Get Lonely”en die staat op z’n album “This Is It” op 27 maart van dit jaar uitgebracht door Big Machine.

Het countrymuziek internet en kabelradiostation Nashville FM heeft deze song voor deze week uitgeroepen voor de “Smashplay” en daar doen wij bij “Country Music Round-up” natuurlijk graag aan mee!

Alweer de link naar de laatste video-clip van dit weblogbericht Jack Ingram met de song “Measure of a Man” zoals ook op z’n album “This Is It” .

Gewoon even doorschakelen!

“Country Music Round-up”. Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek in het “Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).

Vindt u het programma of dit weblogbericht leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt u, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt u eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het even door via dit medium!

info@el-okay-ranch.nl

U kunt daarvoor gebruik maken van het e-mailadres, dat is vermeld bij de afbeelding!

Speellijst ” Country Music Round-up ” Datum: Nov. 06 ‘07 19.00 – 20.00 uur Heruitzending op Nov. 10 ‘07 12.00 – 13.00

Samenstelling, techniek & presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr* Artiest/groep *** Titel muziek *** Label

1. Country Gazette *** Hot Burrito Breakdown *** beginmuziek *** BGO

2. Nashville Bluegrass Band *** Travelin’ Railroadman Blues *** Sugar Hill Records

3. Doyle Lawson & Quicksilver *** My Heavenly Home *** Sugar Hill Records

4. Jerry Douglas & Alison Krauss *** I Don’t Believe You’ve Met My Baby *** Sugar Hill Records

5. Ricky Skaggs *** I’ll Stay Around *** Sugar Hill Records

6. Terry Allen *** Amarillo Highway + Oui (A French Song) *** Special Delivery/Topic Records

7. Terry Allen *** Give Me The Flowers *** Sugar Hill Records

8. Earl & Randy Scruggs and Doc Watson *** Keep On The Sunny Side *** agendamuziek *** Mercury Records

9. The Bluegrass Boogiemen *** Sittin’ and Thinkin’ *** VanDiver Records

10. Cash on Delivery *** She Thinks I Still Care *** Rounder Europe

11. George Strait, Alan Jackson & Jimmy Buffett *** Honk If You Honky Tonk *** MCA Nashville

12. George Strait, Alan Jackson & Jimmy Buffett *** Murder on Music Row *** MCA Nashville

13. Carrie Underwood *** I Told You So *** Arista

14. Jack Ingram *** Maybe She’ll Get Lonely *** Big Machine

Be There Next Week! Same Time, Same Frequency

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *