Committed to Parkview

Porter Wagoner - Wagonmaster

In dit programma speciale aandacht voor Porter Wagoner, een ware country legende vanuit de jaren ‘50 en één van de pioniers in de TV- countrymuziek programma’s met z’n “Porter Wagoner Show” van 1960 tot 1980.

Porter Wagoner dies at 80

Maar zoals altijd beginnen we met de bluegrass met dit keer de groep “The Seldom Scene” met muziek van het nieuwe verzamelalbum “Different Roads”.

Vervolgens akoestische countrymuziek uit Canada door Linda McRae en nog een “Eerbetoon aan June Carter Cash” met een bijzondere uitvoering van de song “Ring of Fire” door Elvis Costello.

Daarna een overzicht van

de countrymuziekevenementen in de regio en vervolgens de Nederlandse bijdrage aan dit programma door Cash on Delivery en ook nog de groep Nickels & Dimes Dan weer terug naar de hedendaagse country met dit keer Rick Trevino en de titelsong van zijn nieuwe album ‘Whole Town Blue” en Craig Morgan als “International Harvester” en stevige uitsmijter van dit programma.

The Seldom Scene - Different Roads

In Country Music Round-up achtereenvolgens “Different Roads”, “Old Train” en “Pictures From Life’s Other Side” door The Seldom Scene en al deze songs staan op het verzamelalbum “Different Roads”, dat op 3 april van dit jaar werd uitgebracht door Rebel Records.

The Seldom Scene hadden een centrale positie in de begin en mid-jaren ‘70 in de bluegrassmuziek. De stijl en de keuze van de songs was moderner dan die van Bill Monroe, maar nooit zo avontuurlijk als die van de groep de New Grass Revival.

The Seldom Scene maakten eigenlijk het herkenbare verschil en mede dankzij de uitstekende samenzang, de beheersing van de muziekinstrumenten en de lead-zang van John Starling en de zeer herkenbare tenorzang van John Duffey, was hun muziek geen slap aftreksel van Bill Monroe dan wel van de New Grass Revival.

The Seldom Scene - Different Roads en Old Train

Het album omvat 14 songs afkomstig van drie albums n.l. de songs Different Roads en Old Train staan op het album “Old Train”, terwijl de laatste song “Picture’s From Life Other Side” staat op het album “The New Seldom Scene” met ook nog een aantal songs van het album “Act 2” . Wel met een aantal songs, die in die tijd zeer gevraagd waren zoals “Wait a Minute” , Easy Ride from Good Times to the Blues” en een schitterende vertolking van de song “Keep Me from Blowing Away” door Paul Craft gezongen.

The Seldom Scene - A Picture from Life's Other Side

Different Roads is een goede kennismaking met The Seldom Scene en wellicht een goede reden om ook eens de luisteren naar hun andere albums uit de jaren ‘70 en ‘80, toen bestaande uit John Starling op gitaar , John Duffey op mandoline, Mike Auldridge dobro, Ben Eldridge op banjo en Tom Gray op de bas.

In de eerste twee songs speelden trouwens ook nog Paul Craft op gitaar en Ricky Skaggs op viool en viola mee. De bluegrassgroep bestaat nog steeds, maar van de oude garde is nog uitsluitend de banjo-speler Ben Eldridge aanwezig. Deze groep heeft in augustus van dit jaar nog het album “Scenechronized” via Sugar Hill uitgebracht.

Voor de trouwe lezers van deze weblog hierbij nog even een video-clip van een “live” optreden van The Seldom Scene in 1985 in hun oude bezetting met John Starling op gitaar met lead-zang en natuurlijk de onvergetelijke John Duffey op mandoline met tenor-zang bij de song “Among The Stars”.

Gewoon even doorschakelen!

Linda McCrae - Living in The Past with You

Van de bluegrass naar de akoestische country uit Canada, een kennismaking met Linda McRae hier met de song “Living in The Past with You” en dat staat op haar album “Carve it to Your Heart” dit jaar uitgebracht door Black Hen Music.

Een album met 10 songs, waarvan 9 door haarzelf geschreven, terwijl de song “ The L&N Don’t Stop Here Anymore” is geschreven door Jean Ritchie.

Voor mij een mix tussen de country en folk muziek uit de prairies in het Westen van Canada tot aan de uitlopers van het Appelachie Gebergte in het Oosten van Canada in de provincie Quebec. Een mix van mooie langzame melodische songs en folk-rock muziek met als bijzonderheid nog de vokale assistentie door de zeer bekende Canadese folksinger/schrijver Gary Fjellgaard.

Linda McRae heeft ook digitale ruimte gereserveerd voor meer informatie en muziek van haar album “Crying Out Loud” en u kunt dus ook nog een aantal songs beluisteren!

Gewoon even doorschakelen!

A Tribute to June Carter Cash by Elvis Costello - Ring of Fire

Vervolgens “Ring of Fire” ooit geschreven door June Carter Cash samen met Merle Kilgore maar hier vertolkt door Elvis Costelle met hulp van Randy Scruggs op akoestische en slide gitaar, Dennis Crouch op de staande bas, David Roe op de electrische bas, Ron Wall op de autoharp, Pat Mclaughlin op de mandoline, Tony Harrell op het harmonium en accordion en tenslotte Rick Lonow percussie.

Deze song staat op het album “Anchored in Love: A Tribute to JCC” een eerbetoon aan June Carter Cash met 12 songs uitgevoerd door verschillende countryartiesten zoals Sheryl Crow samen met Willie Nelson, Carlene Cater & Ronnie Dunn, Loretta Lynn, Patty Loveless & Kris Kristofferson en ook nog Rosanna Cash.

Als u de namen hoort, dan weet u eigenlijk al, dat het gaat om een mooi album dit voorjaar uitgebracht door Dualtone. Een eerbetoon aan June Carter Cash en zowel June als Johnny Cash zullen dit eerbetoon erg gewaardeerd hebben, want het werd ook nog geproduceerd door hun zoon, John Carter Cash.

Het is weer tijd voor een bijzondere video-clip met Johnny Cash en Willie Nelson hier tijdens een “live” optreden met hun vertolking van de song “Ring of Fire” tijdens sessies van “VH1 Storytellers” uit 1998.

Gewoon even doorschakelen!

Porter Wagoner - Be a Little Quieter a.s.o.

Zoals reeds bij de start van dit programma aangegeven extra aandacht voor Porter Wagoner en daarvoor heb ik het laatste album van hem meegenomen n.l. “Wagonmaster” en we beginnen gewoon met de introductiesong: “Wagonmaster” gevolgd door de songs “Be a Little Quieter” of te wel “ Doe eens wat rustiger” , “Who Knows Right from Wrong” en als laatste “Fool Like Me”.

Deze songs staan op het album “Wagonmaster” geproduceerd door Marty Stuart en op 5 juni van dit jaar uitgebracht door Anti Records.

Porter Wagoner, een ware legende. De man, die eind jaren ‘50 met zijn songs een verandering bracht in de countrymuziek, pionierde met TV- muziek programma’s met z’n langlopende “Porter Wagoner Show” van 1960 tot 1980 en waarin hij o.a. Dolly Parton ontdekte en met z’n muziek en opvallende “Nudie”costuums iedereen beinvloedde van Johnny Cash en Dwight Yoakam tot de Byrds en Gram Parsons.

Nog even een bijzondere video-clip uit de begin periode van Dolly Parton ( zo rond 1967 en bijna onherkenbaar) in de Porter Wagoner Show met haar song “The Bridge”

Gewoon even doorschakelen!

En dan ook nog even over die costums. Nudie Cohn was de maker van pakken, waarop “glimmers” en “thema-applicaties” waren aangebracht en die door veel artiesten, zoals Elvis Presley, Hank Williams, Gram Parsons, The Flying Burrito Brothers en zelfs de Vlaamse artiest Bobbejaan Schoepen werden gedragen. Nog even een foto van Gram Parsons met zijn “Nudie”.

Gram Parsons in his Nudie suite

In de periode 70/71 ontving Porter samen met Dolly Parton twee keer de Award “Vocal Duo of The Year” en in ’69 en ’70 ook nog eens de Award “Vocal Duet of The Year”. Uit die latere periode ook nog even een video-clip van deze twee top country sterren met de song “Run That By Me One More Time!

Gewoon even doorschakelen!

Vorig jaar benaderde Marty Stuart, die ooit samenspeelde met Johnny Cash en tevens wordt beschouwd als een vaandeldrager van de traditionele countrymuziek, de toen 79-jarige Porter met een nooit opgenomen countrysong, die Johnny Cash had geschreven voor Porter “Committed to Parkview”.

Een zwaarmoedige maar schitterende ballade over het verhaal van een patient in de legendarische psychiatrische inrichting “Parkview” in Nashville. Zowel Johnny Cash als Porter verbleven er enige tijd om van hun verslaving af te komen.

U moet even even kijken en luisteren naar de film-clip van deze song door Porter Wagoner!

Gewoon even doorschakelen! Wel weer terugkomen hé!

In ieder geval een schitterend album van deze inmiddels 80-jarige Porter en tevens z’n 50jarige jubileum bij de Grand Ole Opry.

Porter Wagoner werd op 19 oktober j.l. opgenomen in een ziekenhuis in Nashville en waar werd geconstateerd, dat Porter lijdt aan longkanker en vervolgens overgebracht naar de intensive care.

Verschillende familieleden van Porter zijn naar Nashville gereisd om bij hem te zijn.

Vrijdag is Dolly Parton ook bij hem op bezoek geweest en zij vertelde, dat Porter spoedig weer beter hoopt te zijn en op te kunnen treden in de Grand Ole Opry. Zij heeft hem beloofd, dat als hij zijn eerste optreden in de Grand Ole Opry weer geeft, zij samen met hem zal zingen. Ook Marty Stuart, die zoals reeds eerder vermeld het album“Wagonmaster” heeft ge-produceerd heeft, bezocht Porter. Op vrijdag, 26 oktober werd Porter Wagoner overgebracht naar een verzorgingstehuis in Nashville Tennessee.

Porter Wagoner dies at 80

Op zondagavond, 28 oktober overleed Porter Wagoner op 80-jarige leeftijd in het “Alive Hospice” in Nashville Tennessee. Voor meer informatie: Gewoon even doorschakelen!

Cash on Delivery - When Do I (Get To Be Me)

En dan gaan we nu weer verder met de Nederlandse bijdrage aan dit programma met om te beginnen met de nr.1 countrygroep van Nederland Cash on Delivery met de song “When Do I (Get To Be Me) van hun album “Echoes of Leaving” uitgebracht door Rounder Europe.

Op 1 juni j.l. gaven zij een concert in Amicitia hier in Lekkerkerk (in het Groene Hart van de Krimpenerwaard) ter promotie van hun nieuwe album. Veel luisteraars zullen zeer waarschijnlijk door deze song weer met genoegen herinneringen ophalen aan hun optreden.

Voor nog meer informatie ook nog even een “link” naar de website van Cash on Delivery.

Nickels and Dimes - Open The Door

Vervolgens “Open The Door” door Nickels & Dimes of te wel “Stuivers & Dubbeltjes” van hun album “Another Spot” in eigen beheer uitgebracht. Dit album werd op 2 februari j.l. officieel gepresenteerd tijdens een optreden in Villa 29 in Barneveld met veel eigen songs geschreven door Rene Wingelaar en Thomas Manetti.

Rene op gitaar en met zang, Thomas op gitaar en achtergrondzang, Arno Cornelissen op bas, Klaas Christiaan Schukken op drums en percussie en tenslotte nog Freddie op de piano.

Voor meer informatie en video-clips gewoon even doorschakelen naar hun website.

Rick Trevino - Whole Town Blue

Begin september heeft u in dit programma al eens kunnen kennismaken met de promotie single “Seperate Ways” van Rick Trevino, dat zou staan op z’n nieuw uit te brengen album “Whole Town Blue”.

En inderdaad het is nu 23 oktober en z’n album is dus inmiddels verkrijgbaar in de muziekwinkels. In dit programma dan ook de titelsong van z’n album “Whole Town Blue” uitgebracht door Warner Brothers Nashville.

En jawel, het is een mooi album geworden, want naast deze mooie titelsong ook nog via de stevige South Texas Swing “Better in Texas” en de sensuele bolero “Autumn Rose” naar de Honky Tonker “Because of You”.

Rick geeft u op z’n digitale ruimte alvast een klein voorsproefje van een aantal nieuwe songs op z’n nieuwe album “The Whole Town Blue”.

Gewoon even doorschakelen!

Craig Morgan - International Harvester

Gelet op de tijd op naar onze uitsmijter van dit programma Craig Morgan met “International Harvester” van zijn album “Little Bit Of Life” vorig jaar oktober uitgebracht door Broken Bow Records.

De countryzanger is met deze song door het internet en kabel countryradio-station Nashville FM gekozen voor de “smashplay” en daar doen wij in hier bij Country Music Round-up graag aan mee!

En dus al weer de laatste link naar een video-clip van de uitsmijter van dit programma Craig Morgan met de song “International Harvester”.

Gewoon even doorschakelen!

“Country Music Round-up”.Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek in het “Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & krimpen a.d. Lek).

Vindt u het programma of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Vindt u, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt u eens uw favoriete country song horen? Maak dan gebruik van de gelegenheid en geef het even door via dit medium.

info@el-okay-ranch.nl

U kunt daarvoor het e-mail adres gebruiken, dat is vermeld bij de aanduiding!

Speellijst ” Country Music Round-up ” Datum: Oct. 23 ‘07 19.00 – 20.00 uur Heruitzending op Oct. 27 ‘07 12.00 – 13.00

Samenstelling & presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr* Artiest/groep *** Titel muziek *** Label

1. Country Gazette *** Hot Burrito Breakdown *** beginmuziek *** BGO

2. The Seldom Scene *** Different Roads *** Rebel Records

3. The Seldom Scene *** Old Train *** Rebel Records

4. The Seldom Scene *** Pictures from Life’s Other Side *** Rebel Records

5. Linda McRae *** Living in the Past with You *** Black Hen Music

6. Elvis Costello *** Ring of Fire *** Dualtone Records

7. Porter Wagoner *** Wagonmaster + Be a Little Quieter *** Anti Records

8. Porter Wagoner *** Who Knows Right from Wrong *** Anti Records

9. Porter Wagoner *** Fool Like Me *** Anti Records

10. Earl & Randy Scruggs and Doc Watson *** Keep on the Sunny Side *** agendamuziek *** Mercury Records

11. Cash on Delivery *** When Do I (Get To Be Me) *** Rounder Europe

12. Nickels & Dimes *** Open The Door *** RCS

13. Rick Trevino *** Whole Town Blue *** WB Nashville

14. Craig Morgan *** International Harvester *** Broken Bow Records

Be There Next Week! Same Time, Same Frequency

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *