Gulf of Mexico Fishing Boat Blues

Bruce Hornsy and Ricky Skaggs

In dit programma zoeken we de grenzen op van de bluegrassmuziek o.a met Ricky Skaggs samen met Bruce Hornsby, vervolgens met de damesgroep “Uncle Earl” en tenslotte ook nog de The Greencards uit Austin Texas. Maar we beginnen het programma met een eerbetoon aan Red Allen & The Kentuckians met hun traditionele bluegrassmuziek.

Halverwege het programma nog een overzicht van de countrymuziekevenementen in de regio gevolgd door de Nederlandse bijdrage aan dit programma met nog eens een liedje van het album over molens uitgebracht in het kader van “Het Jaar van de Molens 2007” met het duo Ruud Hermans en Dick van Altena en ook nog Linda Dixie & The Train, die op zondag, 22 april a.s. in Amerstol zullen optreden.

Vervolgens weer terug naar Amerika met Shooter Jennings en dus alvast een beetje vooruitlopend op het Blue Highways Festival op zaterdag, 21 april in Utrecht. Dan Martina McBride met een song van haar nieuwe album “Waking up Laughing” en met vanavond Brad Paisley als uitsmijter van dit programma met “Ticks”.

Red Allen and The Kentuckians - Whose shoulder will you cry on

De start van het programma met een soort eerbetoon aan Red Allen, die op 3 april 1993, dus al weer 14 jaar geleden, overleed met “Whose shoulder will you cry on” ,de gospel “Heaven” en de Jimmy Bond song “I wonder where you are tonight” vertolkt door Red Allan & The Kentuckians.

Deze songs staan op het album van Red Allen “Lonesome and Blue” The complete County Recordings in 2004 uitgebracht door Rebel Records met kenmerk REB-CD 1128.

Red Allan op gitaar met leadzang, Porter Church op de banjo, Wayne Yates op de mandoline, Bill Yates op de staande bas en Richard Greene op viool en allemaal zingen ze natuurlijk mee.

Tegelijkertijd werd door Rebel Records ook nog het album “Red Allen” Keep on Going” The Rebel & Melodeon Recordings uitgebracht door met kenmerk REB-CD-1127.

Een Red Allen van de periode begin 1963 tot begin 1967 met grote succesen en waarbij hij z’n beste bluegrassmuziek speelde samen met musici als Frank Wakefield, David Grisman, Bill Emerson, Scotty Stoneman, Richard Greene, Porter Church en Wayne en Bill Yates.

Zoals reeds aangegeven overleed Red Allen aan kanker op 3 april 1993, maar met deze twee albums is zijn mooiste bluegrassmuziek voor toekomstige generaties bewaard gebleven.

In 1991 maakte hij met een aantal vrienden, zoals David Grisman op de mandoline, Herb Pederson op de banjo, James Kerwin op de bas, Jim Buchanan op viool met als gastspeler en “lead” zanger “Jerry Garcia “ooit de stichter van de groep “Greatful Dead “, een schitterend album met de naam “Bluegrass Reunion” en waarvoor hij in 1992 een Grammy Award ontving.

Red Allen geboren op 12 februari 1930 in Perry County Kentucky overleed op 3 april 1993, maar van z’n muziek kunnen we nog elke dag genieten!

More Ultimate Pickin' - Pinecastle Records

Pinecastle Records uit Colombus North Carolina bracht in februari van dit jaar een aantal albums uit, waaronder het album “More Ultimate Pickin’ ” en in dit programma van dit album de instrumental “Little Darlin’ Pal of Mine” .

Met dit keer Jeff Autry op gitaar, Mike Anglin op bas, Rock Ickes op resonator gitaar, Rickie Simpkins op viool.

“The Best of Instrumental Bluegrass” uitgebracht door Pinecastle records met kenmerk PRC 1160 een verzamelalbum met bluegrassmuziek uit de jaren 90 tot en met heden met tal van top musici.

Neem voor meer informatie even een kijkje in hun website !

Ricky Skaggs and Bruce Hornsby - Gulf of Mexico Fishing Boat Blues

Vervolgens “Gulf of Mexico Fishing Boat Blues” door Ricky Skaggs & Bruce Hornsby met een song van hun album met hun eigen naam dus “Ricky Skaggs & Bruce Hornsby” op 20 maart van dit jaar uitgebracht door Legacy.

“Virginia Cool” ontmoet “Kentucky Thunder” in een samenwerking van zanger/pianist Bruce Hornsby en de “multi-instrumentalist en zanger Ricky Skaggs, die in hun album de grenzen van de bluegrass verleggen.

Zij worden op dit album nog bijgestaan door o.a. Jerry Douglas op dobro, Stuart Duncan op viool, Gordon Kennedy op gitaar en resonator, Cody Kilby op banjo evenals Jim Mills, Sonny Emory op drums en Mark Fain op de bas en ook nog vokale ondersteuning door John Anderson bij de song “Super Freak”, een spetterende bluegrassfinale van een bijzonder album.

En natuurlijk kun je vuurwerk verwachten als twee Grammy Award winnaars samen gaan spelen en vanuit hun eigen invalshoek en achtergrond de avontuurlijke Americana muziek vertalen mede met de hulp van de leden van Kentucky Thunder, de begeleidingsgroep van Ricky Skaggs. Dat Ricky wel vaker de grenzen van de muziek verkent blijkt o.a. ook van z’n samenwerking met de Ierse groep The Chieftains bij de productie van het album “Down the Old Plank Road: The Nashville Sessions” in 2002 uitgebracht door RCA. U kunt nog doorschakelen naar een video-clip van hen met de song “Cindy”. Even deze “link” gebruiken!

Bijzondere bluegrassmuziek met zang en de piano van Bruce Hornsby tezamen met instrumenten als banjo, mandoline, viool, gitaar, bas, dobro etc . Een boeiende mix “Ricky Skaggs & Bruce Hornsby” uitgebracht door Legacy.

Uncle Earl - The Last Goodbye

Dan nu naar een andere instrumental dit keer gespeeld door vier dames onder de naam van Uncle Earl : Black-eyed Susie en vervolgens de song “ The Last Goodbye”dat staat op het album “Waterloo, Tennessee” dit jaar uitgebracht door Rounder records.

Uncle Earl in 2000 opgericht door KC Groves en Jo Serrapere uit de staat Michigan, nadat beiden al met een solo-carriere bezig waren.

KC Groves nu woonachtig in Lyons Colorado vormde na haar solo album “Somethin Familiar” een nieuwe groep , die bestond uit Rayna Gellart op viool, Abby Washburn op banjo, Kristin Andreassen op gitaar en klompen.Bij de song “Last Goodbye” krijgen ze ook nog assistentie dit keer door Gillian Welch op drums. En natuurlijk kunt U deze groep nog even beluisteren en tegelijkertijd veel informatie verkrijgen! Gewoon even doorschakelen en vervolgens “The Last Goodbye” selecteren.

The Greencards - All the Way from Italy

Vervolgens “All the way from Italy” door “The Greencards” hier met een song van hun album “Viridian”. Een heel toepasselijke naam voor de groep bestaande uit mandolinespeler Kim Warner en zangeres/bassiste Carol Young, beiden afkomstig uit Australie en violist Emoin McLoughlin afkomstig uit Engeland.

Green Card

Wil je je namelijk als buitenlander vestigen in Amerika dan heb je een zogenaamde “Green Card” nodig, officieel heet een dergelijk bewijs “An United States Permanent Resident Card”. Nadat zij namelijk tot de conclusie waren gekomen, dat zij met hun unieke Amerikaanse muziekstijl in hun eigen thuisland Engeland en Australie niet veel zouden kunnen bereiken, hebben zij zich met hun Green Card kunnen vestigen in Austin Texas.

Met hun voorliefde voor de muziekstijl van Ricky Skaggs en Bob Dylan, dat zij mengden met de muziekstijl van Fairport Convention en David Bowie.

In 2004 werden zij tijdens het Austin Music Award Festival onderscheiden met de “Best New Band Award” en verkregen een aantal trouwe fans, waaronder de Texaanse zanger/schrijver/gitarist Robert Earl Keen.

In dat zelfde jaar werd ook hun eerste in eigen productie gemaakte album “Movin’ On” uitgebracht, die op de nr. 5 positie van de Americana Overzichten terecht kwam. Ze kregen vervolgens een contract bij Dualtone en brachten het album “Weather and Water” uit en dus nu in 2007 het album “Viridian”. En deze titel doet weer een beetje denken aan hun Greencard, namelijk naar de Latijnse naam Virides en dat felgroen betekent.

Daar bij de molen - Windmill gives Direction

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het nu tijd voor de Nederlandse country bijdrage aan dit programma met nog eens Ruud Hermans samen met Dick van Altena met de song “Windmill gives direction” van een wel heel landelijk project n.l. “Het Jaar van de Molens 2007.

“Windmill gives direction” geschreven en gezongen door Ruud Hermans samen met Dick van Altena met een zeer goede begeleiding van o.a. Jan Bernards op lead-gitaar, Patrick van Gerwen op gitaar en dobro, Ben Jansen op drums, Joost van Es op viool, Frans Senden op accordion en keyboards en tenslotte Ron Lieberton op basgitaar. Deze song staat op een CD project uitgebracht ter gelegenheid van ‘Het Jaar van de Molens’. Ruud Hermans en Dick van Altena hebben 14 liedjes met en over molens opgenomen. Er zijn twee CD’s gemaakt: één met alle liedjes in het Nederlands en één met alle liedjes in het Engels. De Engelse CD heet ‘Down at the Mill”. De CD’s zijn verkrijgbaar bij verschillende molens in het land, bij sommige platenwinkels, bij de artiesten en via de uitgever ‘VAROS Productions’. Voor meer informatie gewoon even gebruik maken van bijgevoegde ” link “.

Linda Dixie & The Train - I Feel a Heartache Coming On

Vervolgens “I feel a Heartache coming on” door Linda Dixie & The Train hier met een song van hun demo-CD. Deze groep uit de omgeving van Dordrecht/Spijkenisse zal zoals reeds in de agenda vermeld op zondagmiddag, 22 april optreden in het Cultureel Café in Het Gebouw in Ammerstol/Bergambacht. Neem voor meer informatie even een kijkje in hun website!

Shooter Jennings - 4th of July

Dan nu alvast een voorproefje op “The Ultimate Americana Music Fest Blue Highways 2007 dit keer met Shooter Jennings met de song “4The of July” van z’n album “Put the “O “ back in the Country”, dat in 2005 werd uitgebracht door Universal Music Corperation/Hump Head Records. Shooter is de zoon van de country legendes Waylon Jennings en Jessi Colter en groeide als het ware op in de toerbus van z’n ouders. Vorig jaar werd z’n tweede album met de naam “Electric Rodeo” uitgebracht. En kunt alvast even met hem kennismaken middels een leuke video-clip van hem met de song “Gone to Carolina” van z’n laatstvermelde album. Gewoon even doorschakelen!

Shooter Jennings zal optreden tijdens The Ultimate Americana Music Fest 2007 “Blue Highways”, dat zal worden gehouden op zaterdag. 21 april van 16.00 tot 01.30 Kaart verkoop en informatie via TF 030– 231 45 44 maar U kunt natuurlijk ook even kijken op de website van dit festival! www.vredenburg.nl

Martina McBride - Love Land

Vervolgens “Love Land” door Martina McBride hier met een song van haar nieuwste album met de naam “Waking up laughing” , die dinsdag 3 april officieel werd gepresenteerd en vanaf die dag in de winkels is aan te kopen. Na 16 miljoen verkochte albums en 22 Top 10 singles zouden sommige artiesten misschien bang zijn om het succes te tarten of het noodlot uit te dagen. Maar dat geldt niet voor Martina McBride in 1992 gestart en na haar platinum succes met het album “Timeless” nu ook nog eens als solo-producer hier met haar 9de studio uitgave “Waking up laughing”. Nog even kennismaken met Martina? Jawel, dat kan! Gewoon even doorschakelen!

Brad Paisley - I want to check you for ticks

Gelet op de tijd op naar onze uitsmijter van vanavond Brad Paisley met de song “Ticks”, die op dit moment alleen nog maar als single is aan te kopen en ook zal zijn te beluisteren op z’n nieuwste album 5th Gear, die op 19 juni a.s. zal worden uitgebracht. Dus nog even geduld hebben! U kunt vooralsnog nog even een schitterende video-clip van hem bekijken en beluisteren met de song “The World” van z’n album “Time Well Wasted” in 2005 uitgebracht door Arista Nashville. Even doorschakelen!

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” met bijzondere bluegrass, Americana en countrymuziek te beluisteren bij de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek op 107.7 MHz via de ether, 109.5 MHz via het plaatselijke kabelsysteem en tenslotte ook nog als achtergrondmuziek op het TV informatiekanaal 2.

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het even door via dit medium!

info@el-okay-ranch.nl

Gewoon het adres gebruiken dat is vermeld bij de e-mail aanduiding!

Speellijst ” Country Music Round-up ” Datum: Apr. 3 ‘07 19.00 – 20.00 uur Heruitzending op Apr. 7 ‘07 12.00 – 13.00

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr* Artiest/groep *** Titel muziek *** Label

1. Country Gazette *** Hot Burrito Breakdown *** beginmuziek *** BGO

2. Red Allen & The Kentuckians *** Whose Shoulder will You Cry On *** Rebel Records

3. Red Allen & The Kentuckians *** Heaven *** Rebel Records

4. Red Allen & The Kentuckians *** I Wonder Where You Are Tonight *** Rebel Records

5. Various Artists “instrumental “ *** Little Darlin’ Pal of Mine *** Pinecastle Records

6. Ricky Skaggs & Bruce Hornsby *** Gulf of Mexico Fishing Boat Blues *** Legacy

7. Uncle Earl *** Blayck-eyed Susie + The Last Goodbye *** Rounder Records

8. The Greencards *** All the Way from Italy *** Dualtone

9. Earl & randy Scruggs and Doc Watson *** Keep on the Sunny Side *** agendamuziek *** Mercury

10. Ruud Hermans & Dick van Altena *** Windmill gives Direction *** Varos Productions

11. Linda Dixie & The Train *** I feel a Heartache coming on *** Linda Dixie & The Train

12. Shooter Jennings *** 4th of July *** Hump Head Records

13. Martina McBride *** Love Land *** RCA

14. Brad Paisley *** Ticks *** Arista/Sony

Be there next week! Same time, same wavelength!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *