The Osborne Brothers : Live in Germany

The Osborne Brothers

Op zondag, 18 maart trad Dolly Parton op voor een éénmalig concert in Zwolle tijdens haar World Tour 2007 Europe. Was U er niet bij? Jammer, jammer, maar toch nog een herkansing, want in dit programma extra aandacht voor “The Very Best of Dolly Parton. Maar zoals altijd beginnen we met bluegrass dit keer verzorgd door David Davis & The Warrior River Boys gevolgd door een bijzonder mooi “live” optreden van The Osborne Brothers op 30 juli 1989 in Streekermoor in Duitsland.

Halverweg het programma nog een overzicht van de countrymuziekevenementen in de regio gevolgd door de Nederlandse bijdrage aan dit programma door het duo Ruud Hermans en Dick van Altena en ook nog Sandra Mooy. Vervolgens weer terug naar Amerika met Mary Chapin Carpenter met een song van haar nieuwste album “The Calling” , dan de Texaaan Mark Chesnutt en we blijven in Texas met de Randy Rogers Band, die als uitsmijter van dit programma functioneert.

David Davis and The Warrior River Boys - The Ballad of Sarah Malone

We begonnen dit programma trouwens met twee dramatische verhalen n.l. “The Ballad of Sarah Malone” gevolgd door “Chancellorsville” door David Davies & The Warrior River Boys”, die staan op hun album “Troubled Times” eind september 2006 uitgebracht door Rebel Records.

Ik heb al eens vaker verteld, dat de meeste songs in de countrymuziek een verhaal bevatten en dat geldt zeker voor de meeste songs op dit bijzonder album van David Davis uit Alabama op mandoline met leadzang vokaal bijgestaan door bassist Marty Hays en gitarist Adam Dukes met verder nog Daniel Grindstaff en de legendarische violist Owen Saunders. Het album start met een recent geschreven ballade over een moord, een beetje in de traditie van “Tom Dooley”en “Knoxville Girl”, terwijl het verhaal van Sarah Malone iets gecompliceerder in elkaar steekt. O.a. het overgaan naar de eerste persoon halverwege het verhaal.Een ouderwets basis verhaal van een meisje, dat vertelt dat ze zwanger is, waarop de jongen haar vervolgens doodt met een mes. Maar het bijzondere is wel, dat Sarah Malone 50 jaar later opstaat om wraak te nemen. Waarom ze na 50 jaar opstaat en op welke manier ze wraak neemt is niet helemaal duidelijk.

Duidelijker is het verhaal van “Chancellorsville” dat gaat over één van de grote veldslagen van 30 april tot 6 mei 1863 in de omgeving van Chancellorsville tijdens de Burgeroorlog in Amerika. Generaal Robert E. Lee van het Zuidelijke leger versloeg daar met zijn troepen van ongeveer 60.000 manschappen het leger van Generaal-Majoor Joseph Hooker , dat bestond uit ongeveer 133.000 manschappen met aan beide zijden een enorm verlies aan levens. De bekende luitenant-generaal Thomas J. “Stonewall” Jackson van het Zuidelijke leger kwam door eigen vuur om het leven en dat werd door Robert E. Lee beschouwd als het verlies van z’n rechterarm. Tot zover twee dramatische verhalen van het album “Troubled Times” van David Davis & The Warrior River Boys. Een album met 12 verhalen en natuurlijk zeer de moeite waard. Neem eens kijkje in hun website!

The Osborne Brothers

En dan nu zoals aangekondigd naar een “live” optreden van The Osborne Brothers op zondag, 30 juli 1989 in Streekermoor in de buurt van Oldenburg Duitsland met om te beginnen de instrumentale start van het programma met “Fire on the mountain” gevolgd door de Ernest Tubb song “Walkin’ the floor over you” , “Let’s be Sweethearts again” en de prachtige vertolking van “Kentucky”.

Heeft U dit programma niet kunnen beluisteren? Helaas, maar zoals gebruikelijk in deze weblog is er weer een “link” aanwezig naar een video-clip met een “live” optreden van The Osborne Brothers tijdens een optreden in The Grand Ole Opry in 1994. “Let’s be Sweethearts again” ! Gewoon even doorschakelen!

Heel bijzonder, want dat de muziek van het optreden in Duitsland was opgenomen, was jarenlang onbekend, totdat de eigenaar Tom Riggs van Pinecastle Records in 2004 werd benaderd met de mededeling, dat de orginele tapes nog bewaard waren gebleven. Tom Riggs belde vervolgens Sonny Osborne met deze informatie en vroeg of The Osborne Brothers de opnames zouden willen kopen.

Om een lang verhaal kort te maken, de opnames werd aangekocht en vervolgens was het een enorm karwei om de kwaliteit van de opname’s op te poetsen, het zogenaamde “remasteren”. Met de hulp van veel uitstekende technici en de violisten Charlie Cushman en Glen Duncam tezamen met Sonny Osborne is er een schitterend album opgeleverd door Pinecastle Records. Het album met de titel “The Osborne Brothers “live” in Germany bestaande uit twee CD’s en waarvan ook nog een DVD bestaat, zal officieel begin april 2007 worden uitgebracht.

Maar U als luisteraar van dit programma heeft nu al kennis kunnen nemen van het optreden van de Osborne Brothers in 1989 bestaande uit Terry Eldredge op gitaar met leadzang, Terry Smith op akoestische bas met eveneens lead zang, Steve Thomas op viool, Bobby Osborne op mandoline en viool met leadzang en tenslotte Sonny Osborne op de banjo en allemaal met achtergrondzang.

Voor meer informatie en aanschaf kunt U gebruik te maken van de “link” naar de mooie website van Pinecastle Records.

Sonny Osborne (69)uit Hendersonville Tennessee, die z’n eigen banjo’s bouwt, is inmiddels met pensioen gegaan en treedt dus niet meer op, maar z’n broer Bobby Osborne zeer duidelijk te herkennen aan z’n zeer grote fraaie hoed is vervolgens weer aan de slag gegaan met z’n groep “The Rocky Top X-Press” en heeft in februari 2006 via Rouder nog het album “Try a little Kindness’” uitgebracht.

Bobby Osborne - Try a little Kindness

Als U snel bent kunt U nog een voorstelling van hen bijwonen in de Grand Ole Opry in Nashville Tennessee op zaterdag, 24 maart. Als dat niet meer lukt kunt in ieder geval nog even een video-clip bekijken en beluisteren van Ronnie Reno’s Old Time Festival Show in 1994 met een muzikale introductie en interview met Bobby en Sonny Osborne! Gewoon even doorschakelen!

Dolly Parton - The Very Best

Dolly Parton, afgelopen zondagavond voor een éénmalig optreden in Zwolle tijdens haar Wereld Tour 2007 Europe, maar vanavond hier bij Country Music Round-up samen met Kenny Rogers en de bekende “Islands in the stream” gevolgd door “Coat of Many Colors” en ook nog met haar song “Dumb Blonde” of te wel “Dom Blondje”. Maar dat is zij beslist niet! Deze songs staan o.a. op het album “The Very best of Dolly Parton” een verzamelalbum op 5 maart van dit jaar uitgebracht door Sony/BMG. Een schitterend album met 20 van haar beste songs, waaronder natuurlijk ook 9 to 5, Jolene, I allways will love you, de bekende “To know him is to love hime” tezamen met Emmylou Harris en Linda Ronstadt en “I allways will love you” met Dolly Parton. Natuurlijk mag Dolly met deze song ook in dit weblog-bericht niet ontbreken. Dus gewoon even doorschakelen!

Alle krantenartikelen van maandag waren weer lovend over haar. En ik citeer Quote: “Zondag 18 maart Dolly Parton zingt sterren van de hemel in Zwolle. 61 jaren “jong”met een nog steeds loepzuivere stem en ruim 6000 fans uit heel Nederland en ver daar buiten die waanzinnig uit hun dak gingen. “Dolly Parton gaf in Zwolle een wereldse show weg”. Zondagavond trad Dolly Parton op in Zwolle om een éénmalig concert te geven in Nederland tijdens haar World Tour 2007 Europe. Het was ruim 30 jaar geleden, dat de wereldster in Nederland voor het laatst een concert gaf. Hits als 9 to 5, Jolene en I Will Always Love You klonken vanavond loepzuiver in de oren. Dat er op de zwarte markt astronomische bedragen voor tickets zijn betaald maakte de echte fans niet uit.

Dolly Parton werd geboren in 1946 als vierde van 12 kinderen en is bekend als Country & Western zangeres. Haar ’trademark’ is haar grote boezem en lange blonde haren, hoewel ze niet als dom blondje gepresenteerd wil worden. We gaan nog even terug in de tijd naar een optreden eind jaren ’60 in “The Grand Ole Opry” samen met Porter Wagoner in zijn show met de song “Milwaukee here I come”. Even doorschakelen!

Voor de serie “9 to 5” bleef ze de door haar geschreven titelsong zingen, maar haar zus Rachel Dennison nam haar rol uit de film over. Parton heeft haar autobiografie geschreven, maar daarnaast ook een kinderboek. In 1985 ging haar themapark Dollywood open in Tennessee (country & western). Ze heeft ook nog een eigen productiemaatschappij SANDOLLAR. Grammy’s ontving zij voor de albums “Here you come again/1979 (best song)” en “Nine to Five/1982 (best song; best female vocal)”. Totaal dus 4 grammy’s in bezit met Country Music Association Awards in 1968, 1970, 1971, 1975, 1976, 1978 Unquote. Dolly Parton is van alle markten thuis en dus past een jas met allerlei kleuren uitstekend bij haar! Op naar de laatste link van Dolly met de “Coat of Many Colors” !

Ruud Hermans en Dick van Altena - Traveller

Na een overzicht van de countrymuziekevenementen in de regio is het weer tijd de Nederlandse bijdrage aan dit programma met om te beginnen een duet van Ruud Hermans met Dick van Altena hier met de song “Traveller” van hun schitterende akoestische album “Lonely 2” uitgebracht door Rounder Europe. Zij treden vaak op tijdens de zogenaamde “singer/songwriter” middagen en/of avonden, zoals bijvoorbeeld a.s. zaterdag, 24 maart in Sevenum in de Sevenwaeg vanaf 20.30. In het kader van “Het Jaar van de Molen” hebben Ruud en Dick ook een leuk album gemaakt bestaande uit twee CD’s vol met liedjes over molens. Heel toepasselijk met de titel “Daarbij de molen” en voor meer informatie gewoon even gebruik malen van de “link“!

Sandra Mooy - Will you believe

Vervolgens “Will you believe” door Sandra Mooy hier met een song van haar album “On my way to you” uitgebracht via Nashmusic.In 2003 won de prestigieuze SCPO Award Show in Oss. Ze sleeptetoen 2 Awards in de wacht: 1ste in de categorie ‘solisten’ en beste ‘overall artiest’. Ook werd ze in 2003 tijdens het Poll Gala te Veenendaal gekozen tot ‘meest belovende artiest’. Vanaf 2003 verscheen ze ook jaarlijks op de nominatielijst van ‘Beste Zangeres’. In november 2004 is het album ‘What if we fly…’ uitgekomen, bestaande uit romantische countrysongs. In november 2005 heeft ze een aantal zeer mooie nummers opgenomen in ‘Bahasa Indonesia’, getiteld ‘Hati Yang Terluka’ (mijn gebroken hart), terwijl vorig jaar het album “On my way to you” via NashMusic werd uitgebracht. Neem voor meer informatie even een kijkje in haar website!

Mary Chapin Carpenter - It must have happened

Nu terug naar Amerika naar schrijfster/zangeres/gitariste Mary Chapin Carpenter hier met “It must have happened” dat staat op haar album The Calling” op 6 maart van dit jaar uitgebracht via het label Zoe/Rounder Records. En één ding is zeker Mary Chapin Carpenter heeft het geluid van het nieuwe Nashville goed beluisterd en zij mixt electrische gitaren en haar Martin akoestische gitaar evenals drums en basmuziek. Ze is niet langer bang van “rock & roll” zolang het maar past met haar stijl van country folkmuziek. Jarenlang heeft ze ondanks een paar hits minder populaire countrymuziek gespeeld, maar ze is nu weer terug met “The Calling” . Waar U ook bent op deze wereld gewoon even doorschakelen naar haar video-clip met een bijzondere song van haar album “Party Doll and other Favorites” in 1999 door Columbia uitgebracht. Even gebruik maken van deze link!

Mark Chesnutt - Dreaming my dreams with you

Vervolgens “Dreaming my dreams with you” door Mark Chesnutt hier met een song van z’n nieuwste album “Heard it in a lovesong” eind vorig jaar in Europa uitgebracht door AGR Television Records. Songs met covers van o.a. de Marshall Tucker Band, Waylon Jennings en Hank Wliiams. In ieder geval een album met 10 mooie hedendaagse Honky Tonk songs. Zeer aanbevelenswaardig. Wegens enorm succes geprolongeerd! De video-clip van Mark Chesnutt met de titelsong van z’n album “Too cold at Home”. Even doorschakelen dus! Mark Chesnutt was deze zomer nog voor een aantal optredens in Europa en speelde o.a. ook nog in Emmen!

Randy Rogers Band - One More Goodbye

Maar gelet op de tijd op naar Texas en onze uitsmijter van vanavond The Randy Rogers Band met de song “One More Goodbye” van hun album “Just a Matter of Time” vorig jaar september uitgebracht door Mercury Records. Is deze groep misschien enigszins onbekend bekend voor U? Nou, dan wordt het tijd om eens nader kennis te maken, waarvoor U even kunt doorschakelen naar een video-clip met hun song “ Kiss me in the Dark” ook van het album “Just a Matter of Time” . Even deze “link” gebruiken!

“Country Music Round-up” , The Grand Ole Opry in het “Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek via de lokale omroep Vrolek. 107.7 MHz via de ether, 105.9 MHz via het plaatselijk kabelsysteem en als achtergrondmuziek via het TV-informatie kanaal 2.

Vindt U het programma leuk? Vertel het uw buren en vrienden! Vindt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het even door via dit medium! Hoe?

info@el-okay-ranch.nl

Gewoon even het adres gebruiken, dat is vermeld bij de e-mail aanduiding!

Speellijst ” Country Music Round-up ” Datum 20 ‘07 19.00 – 20.00 uur Heruitzending op Mar. 24 ‘07 12.00 – 13.00

Samenstelling en presentatie: Jan N. Evenhuis

Techniek : Stefan van Boudestein

Nr* Artiest/groep *** Titel muziek *** Label 1. Country Gazette *** Hot Burrito Breakdown *** beginmuziek*** BGO

2. David Davis & The Warrior River Boys *** The Ballad of Sarah Malone *** Rebel Records

3. David Davis & The Warrior River Boys *** Chancellorsville *** Rebel Records

4. The Osborne Brothers “live” *** Fire on the Mountain + Walkin’ the floor over you *** Pinecastle Records

5. The Osborne Brothers “live” *** Let’s be Sweethearts again *** Pinecastle Records

6. The Osborne Brothers “live” *** Kentucky *** Pinecastle Records

7. Dolly Parton & Kenny Rogers *** Islands in the Stream *** Sony/BMG

8. Dolly Parton *** Coat of Many Colors *** Sony/BMG

9. Dolly Parton *** Dumb Blonde *** Sony/BMG

10. Earl & Randy Scruggs and Doc Watson *** Keep on the Sunny Side *** agendamuziek *** Mercury Records

11. Ruud Hermans & Dick van Altena *** Traveller *** Rounder Records Europe

12. Sandra Mooy *** Will you believe *** NashMusic

13. Mary Chapin Carpenter *** It must have happened *** Zoe/Rounder Records

14. Mark Chesnutt *** Dreaming my Dreams with you *** AGR Television Records

15. Randy Rogers Band *** One more goodbye *** Mercury Records

Don't be square! Be there! Next week same time same wavelength!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *