Route 23

Chatham County Line - Route 23

A.s. donderdagavond, 1 maart in Het Paard van Troye in Den Haag, maar vanavond reeds hier in dit programma de bluegrassgroep “The Chatham County Line”. Vervolgens ook alvast een voorproefje op het optreden van de Canadese countrygroep “The Good Brothers” op dinsdag, 6 maart in De Tapperij in Gouda en op donderdag, 8 maart in “De Overkant” in Schoonhoven.

Daartussen een tweetal tracks van het nieuwe album “Too Bad You’re No Good” van Paul Craft.

Halverwege het programma nog de agenda met een overzicht van de countrymuziekevenementen in de regio gevolgd door een Nederlandse bijdrage aan dit programma door Stef White & Kersten de Ligny en ook nog de bekende groep Texas Renegade met een song van hun album “That’s life”

Daarna weer terug naar Amerika met o.a. Mark Chesnutt vervolgens ook nog Carrie Underwood met vanavond Tim McGraw, als uitsmijter van dit programma, met een song van z’n nieuwste album “Let it go”

Chatham County Line - Speed of the Whippoorwill

“Coming home” door The Chatham County Line hier met een song van hun album “ Speed of the Whippoorwill” of te wel “De snelheid van de nachtzwaluw” uitgebracht via het label Yep Roc Records. Zij komen uit Raleigh North Carolina en de groep bestaat uit gitarist Dave Wilson, Chandler Holt op de banjo, Greg Readling op de staande bas en John Teer is een multi-instrumentalist. Zij ontmoeten elkaar in 1996 en hele jonge groep. Zij maakten ook nog deel uit van de “Carbines” de backing groep van Merritt Tift, maar inmiddels dus via Yep Records in 2005 hun eerste album Route 23 en nu dus in 2006 hun 2e album “Speed of the Whippoorwill”. Ze waren vorig jaar augustus ook al voor een optreden in Nederland maar toen in de omgeving van Deventer, maar a.s. donderdagavond treden ze op in “Het Paard van Troye” in Den Haag en dat is gewoon in onze regio. We begonnen het programma trouwens met dezelfde groep met twee tracks van hun eerste album “Route 23” . N.l.”Nowhere to go” en de titelsong van het album“ Route 23” ,dat op 22 februari 2005 werd uitgebracht door Yep Roc Records. Een mooi lied over de ondergang van het benzine en service -station van z’n vader aan de 2-baans teerweg “Route 23”.

Chatham County Line - Route 23

Ze maakten wel lange dagen, verdienden er goed geld mee en hadden er een mooi leven, totdat eind 1965 de gouverneur over de radio vertelde, dat de staat een nieuwe snelweg zou gaan aanleggen.

En nu de nieuwe snelweg er is, stopt niemand meer bij hun tankstation ondanks dat hun vader vertelde, dat z’n vaste klanten best wel zouden komen. En nu hangt er nog steeds een calender van 1975 en niemand ging de snelweg af op de dag, dat z’n vader overleed.

Geschreven, gespeeld en gezongen door schrijver,lead-zanger, gitarist en harmonicaspeler Dave Wilson, John Teer op mandoline en viool, Chandler Holt op de banjo en Greg Reading op de bas en pedal steel.

De groep Chatham County Line op donderdag 1 maart vanaf 20.30 voor een optreden in Het Paard van Troye aan de Prinsengracht 12 in Den Haag. Zorg, dat U erbij bent! U kunt nog even kijken en luisteren naar de CD-presentatie van hun album “Route 23” op 25 februari 2005. Even doorschakelen dus!

Paul Craft - Drop Kick Me, Jesus, Through the Goalposts of Life

Dan gaan we nu naar Memphis Tennessee en Paul Craft met de song “Drop kick Me, Jesus”, dat staat op het bijzondere album “Too bad you’re no good” . Een song met een niet alledaagse titel “Drop kick me, Jesus” met daarbij nog de aanvullende tekst “Through the Goalposts of Life” of te wel “ Jezus, schop mij als een stuiterbal door de doelpalen van het leven”. U kunt de gehele songtekst nog eens bekijken en daarbij ook nog de vertolking door Bobby Bare beluisteren. Maak even gebruik van de aangebrachte link.

Deze song geschreven en gezongen door Paul Craft geassisteerd door de bekende “good old” countryzanger Bobby Bare met Ronnie McCoury op mandoline en z’n broer Robbie op de banjo, Thom Bresh op gitaar, Terry Eldredge op rhythm gitaar, Mike Daly op steel gitaar , Jason Carter en tenslotte Mike Bub op de bas. Eigenlijk op vader Del na, bijna de complete Del McCoury Band.

Vervolgens “Is this you leavin’” door schrijver/zanger Paul Craft met nog een song van z’n album “Too bad you’re no good” dit jaar uitgebracht door Strictly Country Records. Bij de song “Is this you leavin’” wordt Paul Craft vokaal bijgestaan door zangeres/schrijfster Karen Staley met ook nog Grammy Award Winner Gene Wooten op dobro. Door de SPBMA ( Society of the Preservation of Bluegrass Music in America) werd hij drie keer uitgeroepen tot dobrospeler van het jaar.

Gene Wooten overleed helaas op 7 november 2001 op 49-jarige leeftijd in Nashville Tennessee na een langdurige strijd tegen longkanker.

Paul Craft, geboren in Memphis Tennessee, is voornamelijk bekend door het schrijven van tal van songs en waarvoor hij zelfs al eens is genomineerd voor de Country Musci Songwriters Hall of Fame. Hij speelt trouwens ook uitstekend op de gitaar en op de banjo en staat ook bekend om z’n uitgebreide collectie van deze snaarinstrumenten.

Hij schreef songs, die o.a. zijn vertolkt door The Eagles, Linda Rondstadt, Randy Travis, Kenny Rogers. “Teardrops will kiss the morning dew” gespeeld en gezongen door Alison Krauss & Union Station en dat staat op het platinum verzamelalbum“Now that I have found you”, maar natuurlijk ook op z’n eigen album “Brother Jukebox” in 1998 ook uitgebracht Strictly Country Records.

The Good Brothers -

Op dit moment op tournee door Europa The Good Brothers uit Canada binnenkort voor een “live” optreden in Gouda en Schoonhoven, maar vanavond hier in dit programma alvast even een voorproefje met een optreden in The Rattlesnake Saloon in Munchen

U hoorde achtereenvolgens de introductie van The Good Brothers” door Kees de Haan, die o.a. de boekingen voor deze groep in Europa verzorgd en vervolgens “There goes my live”, Tall Pines en “Wildwood Flower” de zeer bekende Carter song door de Canadese groep The Good Brothers “live”.

Van dit optreden is een album uitgebracht met de naam “The Good Brothers live at the Rattlesnake Saloon” door het label Hogtown Records. Een album met 16 tracks in de bluegrass sfeer en zeer de moeite waard.

The Good Brothers waren vorig jaar nog voor een optreden in Nederland, waarbij zij o.a. ook nog speelden in Stolwijk. Heeft U dat gemist? Jammer, jammer, maar U krijgt nu een herkansing, want op dinsdag, 6 maart, zijn zij voor een optreden in Gouda in café “De Tapperij” op de Markt aanvang 20.30 Vervolgens op donderdag, 8 maart in Schoonhoven in het restaurant “De Overkant” aan de Wal 34. Het optreden van The Good Brothers begint om 20.30 en er vindt dan ook nog de presentatie plaats van hun nieuwste album.

Rattlesnake Saloon - The Good Brothers

The Good Brothers in Munchen bestaande uit Brian, Bruce en Larry Good met ook nog Wayne Ferguson op viool en mandoline, Jeff Quick op de staande bas en Lorne Pinkney op de drums.

Na enkele jaren van experimenteren zijn The Good Brothers weer terug bij hun roots. Het album “One True Thing” is daarvan een overtuigend bewijs. Het is hun eerste album in Canada na het uit 1990 daterende “Live fast, love hard”. Terug naar de traditionele countrymuziek met songs van George Jones en Faron Young. Sinds september 2004 zijn The Good Brothers opgenomen in de Candese Country Hall of Fame.

Inmiddels bestaat de groep ruim 25 jaar en hebben ook in Europa naam gemaakt. Ze hebben er inmiddels zo’n 27 tournee’s opzitten en vorig jaar brachten zij dus dit album mee, dat zoals reeds vermeld live is opgenomen in de Rattlesnake Saloon in Munchen. En de volgende week donderdag, 8 maart weer een nieuw album, dat wordt gepresenteerd in Schoonhoven

Stef White and Kersten de Ligny - A Million Cries

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziekevenementen in de regio is het nu tijd voor een Nederlandse bijdrage aan dit programma met om te beginnen dit keer het duo Jef White & Kersten de Ligny met de song “A million cries” .

Het duo “Stef White & Kersten de Ligny “ op akoestische gitaar bijgestaan door Martin van Helden met de song “A million cries”. Deze song staat op het album met hun naam “Stef White & Kersten de Ligny” uitgebracht voor Inbetween Records.

Zij zijn als akoestisch duo in 2000 begonnen. Hun muziekstijl wordt gerangschikt onder de noemer ‘Americana’, maar zij laten zich niet beïnvloeden door wat men onder deze stijl verstaat. Via hun website kunt nog eens een gedeelte van een aantal songs van hun album beluisteren. Een mix van country/rhythm& blues/jazz! Roots muziek. Zeer de moeite waard!

Texas Renegade - Shelter from the Storm

Vervolgens “Shelter from the storm” door de groep Texas Renegade hier met een track van hun album “That’s life” in 2005 uitgebracht door DvD Surround Facilities BV.

Texas Renegade hier met een album met 21 songs. Op speciaal verzoek van hun fans een album met allemaal “covers” 20 van hun favoriete nummers en 1 eigen geschreven nummer (door Henk Heikamp) op een “live” opgenomen cd! Het is een prachtige weergave van wat u tijdens een live optreden kunt verwachten. U kunt dit album via hun website bestellen, maar het is natuurlijk veel leuker om een dergelijk exemplaar te kopen tijdens een optreden van de groep.

Mark Chesnutt - Heard it in a Lovesong

Dan terug naar Amerika of nog beter gezegd naar Texas en de Honky Tonk met de ervaren countryzanger/gitarist Mark Chesnutt en de titelsong van z’n album “Heard it in a lovesong” eind vorig jaar uitgebracht in Europa door AGR Television Records. Deze song is trouwens een “cover” van de uitvoering door de Marshall Tucker Band. In ieder geval een album met 10 mooie hedendaagse Honky Tonk songs. Zeer aanbevelenswaardig. Op dit moment is Mark Chesnutt voor een aantal optredens in Europa n.l. Frankrijk, Zwitserland, begin maart in Duitsland en daarna weer terug naar Texas voor de Rocking Roadhouse Tour tezamen met Joe Diffie en Aaron Tippin. U kunt nog even kijken naar een aantal albums van Mark en luisteren naar de titelsong van z’n album ” Too Cold at Home ” in 1990 uitgebracht door het MCA Label. Even doorschakelen dus!

Carrie Underwood - I ain't in Checotah anymore

Vervolgens “I ain’t in Checotah anymore” door Carrie Underwood hier met een song van haar album “Some Hearts” in november 2005 uitgebracht door Arista Nashville.

Dit album staat nog steeds op de 2e plaats van de hedendaagse TOP 25 Country Albums met de Dixie Chicks en hun album “Taking the long way” weer op nummer 1. En dat is natuurlijk mede te danken aan het feit, dat dit album van de Dixie Chicks en hun song “Not ready to make nice” dat ook op dit album staat werd onderscheiden met drie Grammy Awards, n.l. “Record of the Year”, “Album of the Year” “ Best country Album” en “Single of the Year” , terwijl de Dixie Chicks voor deze song ook nog eens werden uitgeroepen tot “ Beste Country duo of groepsoptreden”

Carrie Underwood kreeg trouwens ook een aantal Grammy’s n.l. als “ Beste Nieuwe Artiest” , “ Countryzangeres van het Jaar” voor de song “Jezus, Take the Wheel”.

Deze song, die ook werd uitgeroepen tot “ Beste countrysong van het Jaar” staat ook op het album “Some Hearts” . U kunt haar nog even bewonderen en beluisteren met haar song “Before he cheats”, die ook staat op haar album “Some Hearts”. Even doorschakelen!

Tim McGraw - Last Dollar (Fly Away)

Maar gelet op de tijd is het “inpakken en wegwezen” en dus op naar onze uitsmijter Tim McGraw en z’n song “Last dollar (Fly Away), die staat op z’n album “Let it go” dit jaar uitgebracht door Curb Records.

In oktober 2006 werd in Amerika de romantische film “Flicka” uitgebracht en waarin ook nog meegewerkt wordt door Tim McGraw o.a. met de song “My Little Girl” en natuurlijk kunt U de video-clip nog even bekijken en beluisteren. Even doorschakelen dus!

Iedere dinsdagavond “Country Music Round-up” , The Grand Ole Opry in het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard van 19.00-20.00 met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek.

Het programma wordt uitgezonden via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen aan de Lek) via de ether op 107.7 MHz, op 105.9 MHz via het plaatselijke kabelsysteem en als achtergrondmuziek op het informatie TV-kanaal 2.

Wilt U ook eens uw favoriete countrysong horen? Aarzel niet en maak gebruik van dit medium om uw verzoek even door te geven! Hoe?

info@el-okay-ranch.nl

Gewoon even het e-mail adres gebruik, dat wordt aangegeven bij de aanduiding!

Speellijst ” Country Music Round-up “. Datum: Feb. 27 ‘07 19.00 – 20.00 uur

Heruitzending op Mar. 3 ‘07 12.00 – 13.00

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr* Artiest/groep *Titel muziek *Label

1. Country Gazette * Hot Burrito Breakdown * beginmuziek * BGO Records

2. Chatham County Line * Nowhere to sleep* Curb Records

3. Chatham County Line * Route 23 * Curb Records

4. Chatham County Line * Coming Home * Curb Records

5. Paul Craft * Drop kick me, Jesus * Strictly Country Records

6. Paul Craft * Is this you leavin’ * Strictly Country Records

7. The Good Brothers * There goes my live * Hogtown Records

8. The Good Brothers * Tall Pines * Hogtown Records

9. The Good Brothers * Wildwood Flower * Hogtown Records

10. Earl & Randy Scruggs and Doc Watson * Keep on the sunny side * agendamuziek * Mercury Records

11. Jef White & Kersten de Ligny * A Million Cries * Inbetween Records

12. Texas Renegade * Shelter from the storm * DvD Surround Facilities BV

13. Mark Chesnutt * Heard it in a love song * AGR Television Records

14. Carrie Underwood * I ain’t in Checotah anymore * Arista Nashville

15. Tim McGraw * Last Dollar (Fly Away) * Curb Records

Be there next week! Same Time, Same Wavelength

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *