Git it on Brothers!

The Good Brothers in Schoonhoven

Dinsdagavond in de Tapperij in Gouda en donderdagavond, 8 maart in De Overkant in Schoonhoven, maar vanavond natuurlijk ook in dit programma de bluegrassgroep “The Good Brothers”. Vandaag, 6 maart is ook de verjaardag van Doug Dillard en dat betekent een verjaardagsfeestje met een fantastische expeditie tezamen met Gene Clark.

Maar we beginnen vanavond met Donna Hughes met een tweetal tracks van haar bluegrass-album “Gaining Wisdom” of te wel “Verstandiger met de jaren”

Halverwege het programma nog een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio gevolgd door een Nederlandse bijdrage aan dit programma door de groep “Nickels & Dimes” en ook nog de countryzangeres “Doreen” met de titelsong van haar album “The Key to My Heart”

Daarna weer terug naar Amerika met o.a. Mark Chesnutt vervolgens ook nog Eric Church met The Povertyneck Hillbillies als uitsmijters van dit programma.

Donna Hughes - What I'm looking for

We begonnen het programma met de song “What I’m looking for” gevolgd door “Hold on ” door Donna Hughes hier met twee songs van haar album “ Gaining Wisdom” eind vorige maand uitgebracht door “Rounder Records”.

Liedjesschrijfster Donna Hughes en sinds kort dus ook zangeres hier met haar eerste plezierige album “Gaining Wisdom” of te wel “ Steeds verstandiger worden” geproduceerd door de gitaarlegende Tony Rice met een meer dan uitstekende groep musici met o.a. Sam Bush op mandoline, Rob Ickes op dobro, Ron Stewart op viool enz.

Met deze samenstelling zou je waarschijnlijk een recht toe recht aan bluegrass album verwachten, maar het zit een beetje ingewikkelder in elkaar.

Eigenlijk kun je beter spreken van countrymuziek gespeeld op akoestische instrumenten met een aantal songs, zoals de leuke vertolking van Cyndi Lauper’s “Time after Time” en “Where are you, Darling” zijn duidelijk herkenbaar als bluegrass, maar er zijn ook een aantal songs, die duidelijk meer de richting van de hedendaagse countrymuziek verkennen.

Donna Hughes heeft een leuke stem, ze is ook nog een getalenteerde liedjesschrijfster en met zo’n groep musici achter zich kan een mooi debuut album bijna niet meer fout gaan. Zij wordt verder nog geassisteerd door Wayne Benson op mandolin; Mike Bub op de bas; Donna Hughes met zang en op de piano; Scott Vestal op banjo;Tony Rice als producent ook nog op guitaar, z’n broer Wyatt Rice op rhythm gitaar; Rickie Simpkins op mandoline: Tim Stafford als gastspeler op gitaar.

En tenslotte verlenen Mary Chapin Carpenter ; Rhonda Vincent ; John Carroll; Lona Heid; Sonya Isaacs; Carl Jackson; Alison Krauss; Alecia Nugent nog vokale ondersteuning.

Donna Hughes met haar nieuwe album “Gaining Wisdom” uitgebracht door Rounder Records in de gaten houden!

Dillard and Clark - The Fantastic Expedition

Doug Dillard, woonachtig in Nashville Tennessee viert vandaag, 6 maart z’n verjaardag en dat betekent inmiddels 70 jaar geworden. “Funny how times slips away” , een bekende song van Willie Nelson of te wel “ Heel bijzonder hoe de tijd tussen je vingers door glipt”. Als een soort eerbetoon gaan we samen met Doug Dillard op een fantasische tocht met de songs “ She darked the sun” (And with the length of her mind, she darked the sun) , Don’t come rollin’”, “The Radio Song” en “Git it on brother”.

Doug Dillard & Gene Clark hier dus met songs van hun album “The fantastic Expedition of Dillard & Clark” een album uit 1968 en tezamen met hun album “Through the morning, through the night “ uit 1969 in 2001door A & M Records op 1 CD geperst.

Het verhaal van Gene Clark en Doug Dillard. Het gebeurde na middernacht in een kleine eenzame L.A. studio, Nashville zinde naderhand op wraak, toen twee oude vrienden begonnen met het zingen en spelen van country & western stukken, universeel in hun eenvoud, traditioneel in hun vorm en eigentijds in hun uitvoering.

Aan het album “ The Fantastic Expedition of Dillard & Clark” , dat 10 schitterende stukken omvat, werken verder o.a. nog mee: Chris Hillman op mandoline, Bernie Leadon, banjo en guitaar; Don Beck op dobro en mandoline en David Jackson op string bass Andy Belling op electric harpsichord.

De meeste van hun songs zijn allemaal “gecovered” o.a. door Linda Ronstadt en The Eagles

Happy Birthday Doug Dillard!

Doug Dillard, geboren op 6 maart 1937 in Salem Missouri, staat bekend als een van de beste banjo-speler van de bluegrass muziek uit de jaren ‘60 ‘70 actief samen met z’n broer Rodney bekend als “The Dillards” met nieuwe bluegrassmuziek, muziek waarin pop, folk en country rock elementen aanwezig waren. Doug Dillard werd in 1992 door de Society of the Preservation of Bluegrass Music in America als lid van de “Hall of Greats” opgenomen, maar dat wil niet zeggen dat hij inmiddels op z’n lauweren is gaan rusten, want hij wordt nog veel gevraagd als “banjo-tovenaar”. Een plezierige verjaardag en nog vele jaren in goede gezondheid toegewenst Doug! Een verjaardagsfeestje zonder muziek, tja dat gaat natuurlijk niet! Snel even naar een prachtige vertolking van de song “If you ain’t got that Do Re Mi” door Arlo Guthrie samen met The Dillards! Echt even kijken en luisteren naar een schitterende video-clip! Doorschakelen dus!

Good Brothers

Meerdere malen uitgeroepen tot de beste countrygroep van Canada “The Good Brothers” vanavond, dinsdagavond, 6 maart in Gouda en donderdagavond, 8 maart in Schoonhoven en nu alvast even opwarmen hier in dit programma met “There goes life” , “An old Man’s Tear” en de Acadian folksong “La Bastringue”

“La Bastringue” een folk song in de Franse taal dus door de Canadese groep The Good Brothers “live” tijdens een optreden in The Rattlesnake Saloon in Munchen. Nog even een klein stukje tekst van deze vrolijke song.

La Bastringue

Mademoiselle, voulez-vous danser

La bastringue, la bastringue?

Mademoiselle, voulez-vous danser?

La bastringue va commencer.

Oui Monsieur, je veux bien danser

La bastringue, la bastringue

Oui Monsieur, je veux bien danser

C’est pour vous accompagner.

Van dit optreden is een album uitgebracht met de naam “The Good Brothers” live at the Rattlesnake Saloon” door het label Hogtown Records. Een album met 16 tracks in de bluegrass sfeer en zeer de moeite waard. The Good Brothers bestaande uit Brian, Bruce en Larry Good met op het album “Live at The Rattlesnake Saloon” nog versterkt met Wayne Ferguson op viool en mandoline, Jeff Quick op de staande bas en Lorne Pinkney op de drums.

Good Brothers - Blind Faith

Vorig jaar waren zij nog voor een optreden in Nederland, waarbij zij o.a. ook nog speelden in Stolwijk. Hebt U dat gemist? Dan krijgt U nu een herkansing, want op donderdag, 8 maart om 20.30 in Schoonhoven in het restaurant “De Overkant” aan de Wal 34 The Good Brothers en er vindt dan ook nog de presentatie plaats van hun nieuwste album “Blind Faith”.

Nickels and Dimes

Na een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is tijd voor de Nederlandse inbreng in dit programma met om te beginnen met dit keer de groep Nickels & Dimes met de song “Open the Door”.

“Nickels & Dimes” of te wel “Stuivers & Dubbeltjes” met hun song “Open The Door” en dat staat op hun album “Another Spot” in eigen beheer uitgebracht.

Dit album werd op 2 februari j.l. officieel gepresenteerd tijdens een optreden in het theater Villa 29 in Barneveld met veel eigen songs geschreven door Rene Wingelaar en Thomas Manetti.

Rene op gitaar en met zang, Thomas op gitaar en achtergrondzang, Arno Cornelissen op bas, Klaas Christiaan Schukken op drums en percussie en tenslotte nog Freddie op de piano. Voor meer informatie gewoon even doorschakelen naar hun website.

Doreen - Key to My Heart

Vervolgens “The Key to my Heart” gezongen door Doreen hier de de titelsong van haar album, dat officieel in oktober 2005 werd gepresenteerd. Het is inmiddels alweer haar 5e album. Van haar heb ik ook nog het album “Doreen sings the Hits of Patsy Cline”. En als u naar haar website gaat wordt het al onmiddelijk duidelijk met haar vertolking van Patsy Cline’s “Crazy”. En trouwens ook haar album tezamen met Ruud Hermans “Golden Country Duets” Zeer de moeite waard. Neem dus eens een kijkje in haar website.

Mark Chesnutt - You can't find Many Kissers

Dan weer terug naar Amerika of nog beter gezegd naar Texas en de Honky Tonk met Mark Chesnutt met de song “You can’t find many Kissers” van z’n album “Heard it in a love song” eind vorig jaar uitgebracht in Europa door AGR Television Records. Songs met covers van o.a. de Marshall Tucker Band, Waylon Jennings en Hank Wliiams.

In ieder geval een album met 10 mooie hedendaagse Honky Tonk songs. Zeer aanbevelenswaardig. De vorige week donderdag en vrijdag trad Mark Chesnutt nog op in Duitsland en a.s. vrijdag, 9 maart alweer een optreden in Mercedes, Texas in de buurt van Brownsville vlak aan de grens met Mexico met de Rocking Roadhouse Tour tezamen met Joe Diffie en Aaron Tippin. Alweer onderweg dus! Nog even luisteren en kijken? Gewoon even doorschakelen!

Eric Church - Guys like Me!

Ook nog even naar Nashville Tennesee met “Guys like me” door Eric Church hier met een track van z’n album “Sinners like me” vorig jaar juli uitgebracht door Capitol Nashville

Erich Church een schrijver/zanger/gitarist uit Noord Carolina met een soort auto-biografie. Dat wilt U toch wel eens meemaken? How ‘bout you? Gewoon even doorschekelen!

Povertyneck Hillbillies - One night in New Orleans

Maar gelet op de tijd op naar onze uitsmijter, de groep “Povertyneck Hillbillies” uit Dawson in de buurt van Pittsburgh Pensylvaniametmet de song “One night in New Orleans), dat staat op het album “Povertyneck Hillbillies” in juni vorig jaar uitgebracht door Rust Records.

Het album bevat ook nog een DVD dus dat zit voor het vermaak wel goed!

Countryrockmuziek, die wel past bij de fans van de Pittsburgh Steelers! U kunt de “Hillbillies” natuurlijk ook nog even beluisteren in een video-clip! Gewoon even doorschakelen! Right now!!

“Countrymusic Round-up” . Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “The Grand Ole Opry in het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de lokale omroep Vrolek op de frequentie 107.7 MHz via de ether, 105.9 MHz via het plaatselijke kabelsysteem en als achtergrondmuziek op de kabel-krant via TV-kanaal 2.

Vindt U het programma leuk? Vertel het uw buren en vrienden! Vindt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Geef het even door via dit medium! Hoe?

info@el-okay-ranch.nl

Gewoon even het emailadres gebruiken, dat is aangegeven bij de aanduiding!

Speellist ” Country Music Round-up ” Datum: Mar. 6 ‘07 19.00 – 20.00 uur Heruitzending op Mar. 10 ‘07 12.00 – 13.00

Samenstelling & presentatie : Jan N. Evenhuis

Techniek : Stefan van Boudestein

Nr* Artiest/groep *** Titel muziek *** Label

1. Donna Hughes *** What I’m looking for *** Rounder Records

2. Donna Hughes *** Hold on *** Rounder Records

3. Dillard & Clark *** She darked the sun *** A & M Records

4. Dillard & Clark *** Don’t come rollin’ *** A & M Records

5. Dillard & Clark *** The Radio Song *** A & M Records

6. Dillard & Clark *** Git it on Brother *** A & M Records

7. The Good Brothers *** There goes life *** Hogtown Records

8. The Good Brothers *** An Old Man’s Tear *** Hogtown Records

9. The Good Brothers *** La Bastringue *** Hogtown Records

10. Earl & randy Scruggs and Doc Watson *** Keep on the sunny side *** agendamuziek *** Mercury Records

11. Nickels & Dimes *** Open the Door *** RCS

12. Doreen *** The Key to my Heart *** Starsound

13. Mark Chesnutt *** You can’t find many Kissers *** AGR Television Records

14. Eric Church *** Guys like me *** Capitol Nashville

15. Povertyneck Hillbillies *** One night in New Orleans *** Rust Records

Be there next week!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *