Not ready to make nice!

Grammy Award Winners - The Dixie Chicks

De vorige week stond het programma geheel in het teken van de “Elvis Presley Dag” in het Cultureel Café in Ammerstol, maar thans weer terug naar het centrum van de countrymuziek met o.a. de Grammy Award Winners “The Dixie Chicks” met natuurlijk hun winnende song “Not ready to make nice” van hun album “Taking the long way” . Alvast even kijken en luisteren? Gewoon doorschakelen! Maar zoals altijd beginnen we vanavond weer met bijzondere bluegrass met o.a. “The Boys from Indiana” en ook nog eens “Ralph Stanley & The Clinch Mountain Boys”.

Halverwege het programma nog een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio gevolgd door een Nederlandse bijdrage aan dit programma door Hans Venneman en ook nog een song van het nieuwe album “Cloud of Unknowing” van Ad VanderVeen.

Daarna weer terug naar Amerika met o.a. de singer/songwriter Chris Knight vervolgens ook nog uit Texas Kelly Willis met vanavond Blake Shelton als uitsmijter van dit programma.

The Boys from Indiana - Good Time Blues

Zoals aangekondigd “The Boys from Indiana” met drie songs n.l. “Good time blues” en “My nigh to howl” ( Mijn stap avond) en “Little Community Church” of te wel “ De kleine buurtkerk”.

En met TheBoys from Indiana wordt natuurlijk bedoeld de “Jongens uit de Staat Indiana” met bluegrass muziek uit de staat Indiana, dat ligt ten noorden van de staat Kentucky en ten westen van de staat Ohio.

Deze drie songs staan op het album “Good Time Blues” in februaru 2006 uitgebracht door Rebel Records.

Bluegrassmuziek uit de mid-jaren ‘70 van een tamelijk onbekende groep, waarvan weinig albums zijn verschenen. In 1992 verscheen hun enige album op CD met de naam “Touchin’Home” naast alleen nog een aantal oude cassette’s en LP’s, zoals “Atalanta is burning” , Memories and Dreams en “Bluegrass Music is out of sight” , die je enkel en alleen nog kunt tegen komen op bijzondere verkopingen en vlooienmarkten.

Maar vorig jaar heeft Rebel Records hun songs bij elkaar gezocht en via een verzamelalbum met 14 tracks uitgebracht. Een bijzonder mooi album met zanger/schrijver Aubrey Holt met lead-zang en gitaar, z’n broer Jerry Holt, bassist en ook vaak met lead-zang, hun oom Harley Gabbard op dobro en met baritonzang, Paul Mullins op viool, Noah Grase op banjo, Frank Godbey op mandoline en tenslotte Don Edwards op de bas.

De groepsleden hadden allemaal al ergens anders gespeeld, zoals Harley Gabbard bij de Osborne Brothers, Paul Mullins had gespeeld bij de Stanley Brothers, terwijl andere bezig waren met een carriere bij de radio in het Zuidwesten van Ohio.

“The Boys from Indiana” kwamen zelf uit de omgeving van Milan, Indiana in het grensgebied van Cincinnati Ohio, terwijl Paul Mullins woonachtig was in Middletown, Illinois. En zo onstond eigenlijk ook de naam, want Paul nodigde de “harde kern” van de groep bestaande uit de Holts en Harley Gabbard vaak uit in de omgeving van Middletown te spelen en kondigde ze dan aan met “Those wild boys from Indiana” .

Ralph Stanley and The Clinch Mountain Boys - The Lonesome River

Dan is het nu tijd voor de jongens uit de Clinch Mountains met Ralph Stanley & The Boys hier met hun schitterende song “The Lonesome River” gevolged door “I’ll remember you in My Prayers” en “ Gold watch and Chain”.

Deze drie songs staan op hun album “Bound to ride” Ralph Stanley & The Clinch Mountain Boys met “Vintage Mountain Bluegrass” opgenomen in de periode van februari 1971 t/m 16 februari 1976 en dat is al weer zo’n 31 jaar geleden.

Een album met 20 tracks, waarbij tal bekende musici als Ricky Skaggs, Roy Lee Centers en zelfs John Duffey ook nog meededen.

Alhoewel Ralph Stanley bekend staat als een zeer goede banjospeler, heeft vooral zijn zangstem hem een aparte plek bezorgd in de bluegrassmuziek.

De samenzang in de song “Lonesome River” door o.a. John Duffey, Roy Lee Centers en Ralph Stanley is ook weer heel bijzonder te noemen.

De Clinch Mountain Boys bestonden destijds uit Roy Lee Centers op gitaar en met lead-zang, Curley Ray Cline op viool, Jack Cooke op de bas, de inmiddels overleden John Duffey op mandoline en natuurlijk Ralph Stanley op de banjo met tenorzang.

In een aantal songs ook nog te beluisteren Ricky Skaggs op viool, mandoline en met zang, en ook nog de bekende en inmiddels ook overleden Keith Whitley op gitaar en met zang en vervolgens nog Danny Marshall en Ricky Lee beiden op gitaar.

Het album “Bound to ride” door Ralph Stanley & The Clinch Mountain Boys” uitgebracht door Rebel Records een “must” voor de bluegrassmuziek liefhebber en natuurlijk Ralph Stanley & z’n bassist Jack Cooke “are still sittin’ on top of the world”. Gewoon even doorschakelen!

Dixie Chicks - Taking the Long Way

Zondagavond, 11 februari j.l. werden voor de 49ste keer de Grammy Award in Los Angeles uitgereikt met tal van bekende namen. Één van de grootste winnaar was wel de groep The Dixie Chicks met hun album “Taking the long way” en hun song “ Not ready to make nice” en naturlijk vanavond ook dit programma evenals de song “Everybody knows”.

De groep sleepte vijf Grammys in de wacht, onder meer dus voor het album Taking the Long Way en voor de single ‘Not Ready to Make Nice’. Het album werd vorig jaar mei uitgebracht door het label Wide Open/Columbia.

Andere Grammys waren er onder meer voor de Red Hot Chili Peppers en Mary J. Blige. Ook oud-president Jimmy Carter won een Grammy Award in de categorie “gesproken woord”. Christina Aguilera en John Mayer werden uitgeroepen tot beste zangers.

Bij de uitreiking in Los Angeles stond de Britse groep The Police voor het eerst in 23 jaar weer op het podium.

De Dixie Chicks ooit zo rond 1989 begonnen met Martie Seidel op viool met haar zus Emily Erwin op banjo met bassist Laura Lynch en Robin Lynn Macy op gitaar met traditionele country, folk en bluegrassmuziek maakten in 1990 het album “Thanks Heavens for Dale Evans.

Zo rond 1992 veranderde het genre steeds meer in de richting van hedendaagse countrymuziek, vertrokken Macy in 1993 en Lynch in 1998 en waarvoor in de plaats de toen 21 jarige lead-zangeres Natalie Maines, dochter van dlegendarische steel-gitarist Lloyd Maines kwam. Tal van mooie albums zoals “Wide Open Spaces”, “Fly” en “Home” werden uitgebracht evenals in 2003 een schitterende DVD “Top of the world Tour: Live”” werden met groot succes uitgebracht. En dan nu dus een aantal Grammy’s, het kan niet op! En natuurlijk te beluisteren in dit programma en te bewonderen met nog een andere versie van “Not ready to make nice” via dit bericht.Gewoon even doorschakelen!

Hans Venneman - Without You

Na het overzicht van de countrymuziekevenementen in de regio is het tijd voor de Nederlandse bijdrage aan dit programma met om te beginnen Hans Venneman hier met de song “Without you” . Deze song staat op z’n album “Awfully Proud” of te wel “Buitengewoon trots” in maart vorig jaar in eigen beheer uitgebracht.

Op 11 februari jl. trad hij nog op tijdens het 3e singer/songwriters Festival in de Nieuwe Aanleg in Almen tezamen met o.a. Marcel en Wilma Smulders, Wim Pols, Thecla Rutting, Ruud Hermans en Dick van Altena.

Ad VanderVeen - To Say I Love You

Vervolgens “To say I love you” door de singer songwriter Ad VanderVeen hier met een song van z’n album “Cloud of Unknowing” september vorig jaar uitgebracht via het label “Sonic Rendezvous”.

Er staan 11 nieuwe songs op dit album, die te maken hebben met de liefde, verwarring en het wijzer worden en dat beschrijft ook zo’n beetje het leven van Ad van de afgelopen twee jaar.. Ad werd bijgestaan door de “Crossroads Combo” bestaande uit Kersten de Ligny met zang, Arwen Linnemann op de staande bas, Roel Overduin op drums en opgenomen in het bruin café “De Amer” in Amen en dat ligt in Drente.

Een plek in Nederland waar singer/songwriters uit binnen en buitenland zich thuis voelen voor een bijzonder optreden. Neem eens een kijkje in de bijzonder mooie website van Ad VanderVeen!

Chris Knight - Highway Junkie

Maar dan gaan we nu weer terug naar de overkant met een Amerikaanse singer/songwriter Chris Knight met de song “Highway Junkie”, die staat op z’n album “A pretty good Guy” in 2001 uitgebracht door Dualtone”.

Chris Knight afkomstig uit het mijnstadje Slaughters Kentucky niet alleen zanger/gitarist, maar vooral ook schrijver van songs, kreeg in 1996 een contract bij Decca, die z’n eerste album met z’n eigen naam Chris Knight uitbracht.

Hij woonde toen nog steeds in zo’n bekende huistrailer in de buurt van Slaughters. En waarom vertel ik dit? Wel omdat binnenkort een akoestisch album met de naam “Trailer Tapes” wordt uitgebracht met uitsluitend Chris Knight met zang en gitaar zonder verdere begeleiding. U hoort binnenkort nog meer.

Kelly Willis - I don't want to love you

Dan naar Texas en de song “I don’t want to love you” door Kelly Willis van haar album “Well travelled love” in 1990 uitgebracht door MCA Records.

Niet zo maar gekozen, want Kelly Willis geboren op 2 oktober 1968 in Annandale in Virginia, is niet alleen een zeer gewaardeerde singer/songwriter met tal van albums op haar naam, maar ook getrouwd met de Texaanse countryzanger/schrijver Bruce Robison en zijn broer, Charlie, is weer getrouwd met een van de dames (Emily Erwin) van de Dixie Chicks.

Hier dus Kelly Willis met een song van haar eerste Austin country rocker en Texas Steel album. U kunt nog even kijken en luisteren naar Kelly Willis, die in 2005 nog optrad tijdens het “Blue Highways Festival” in Utrecht. Maar hier een Kelly met de song “Heaven’s just a Sin Away” tijdens een “live” optreden in de “Maintanance Shop” van de Universiteit van Iowa in Ames Iowa op 5 november 2005. Even doorschakelen!

Blake Shelton - Some Beach

Dan is het nu tijd voor onze uitsmijter Blake Shelton uit de staat Oklahoma hier met de song “Some beach” die staat op z’n album “Blake Shelton’s Barn & Grill” in 2004 uitgebracht door Warner Bros. En natuurlijk kunt U als lezer van dit bericht ook nog even kijken en luisteren naar deze song. Gewoon even doorschakelen!

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” ! Bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek in het “Verre Westen en Groene Hart” van de Krimpenerwaard via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).

107.7 MHz via de ether, 105.9 MHz via het plaatselijke kabelsysteem en als achtergrond-muziek op het TV-informatiekanaal 2.

Wilt U ook eens uw favoriete countrysong horen? Aarzel niet en geef uw verzoek even door via dit medium! Hoe?

info@el-okay-ranch.nl

Gewoon even het adres gebruik, dat staat vermeld bij de emailaanduiding!

Speelijst ” Vrolek’s Country Music Round-up ” Datum: Feb. 20 ‘07 19.00 – 20.00 uur Heruitzending op Feb. 24 ‘07 12.00 – 13.00

Samenstelling & presentatie : Jan N. Evenhuis

Techniek : Stefan van Boudestein

Nr* Artiest/groep *** Titel muziek *** Label

1. The Boys from Indiana *** Good Time Blues *** Rebel Records

2. The Boys from Indiana *** My night to Howl *** Rebel Records

3. The Boys from Indiana *** Little Community Church *** Rebel Records

4. Ralph Stanley & The Clinch Mountain Boys *** The Lonesome River *** Rebel Records

5. Ralph Stanley & The Clinch Mountain Boys *** I’ll Remember You Love in My Prayers *** Rebel Records

6. Ralph Stanley & The Clinch Mountain Boys *** Gold Watch and Chain *** Rebel Records

7. Dixie Chicks *** Not Ready to Make Nice *** Open Wide/Columbia

8. Dixie Chicks *** Everbody Knows *** Open Wide/Columbia

9. Earl & Randy Scruggs and Doc Watson *** Keep on the sunny side *** agendamuziek *** Mercury

10. Hans Venneman *** Without You *** Hans Venneman

11. Ad VanderVeen *** To Say I Love You *** Sonic Rendezvous

12. Chris Knight *** Highway Junkie *** Dualtone

13. Kelly Willis *** I Don’t Want to Love *** MCA Records

14. Blake Shelton *** Some Beach *** Warner Bros.

Zorg, dat U er de volgende week weer bij bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *