I forgot to remember to forget

Elvis Presley - I forgot to remember to forget

In dit programma beginnen we met bluegrass muziek van het album “Pretty Green Hills” en “Just look at me now” door Dave Evans.

Vervolgens ver terug in de tijd naar zo rond 1950 dus 57 jaar geleden met de twee zwagers Johnnie Wright & Jack Anglin. Dan alvast een voorproefje op de uitzending van de volgende week met veel countrymuziek van en door Elvis Presley. Dit keer door Johnny Cash en natuurlijk ook nog Elvis Presley zelf met een song van zijn album “Elvis Country”.

Halverwege het programma nog een overzicht van de countrymuziekevenementen in de regio gevolgd Nederlandse artiesten met dit keer de Goudse countrymuziekgroep “Change of Key” en vervolgens nog een instrumental door de Dixie Aces.

Vervolgens naar terug naar de hedendaagse countrymuziek met Trent Willmon, The Little Willies met als stevige uitsmijters de broers Van Zant.

Dave Evans - I still miss someone

De Johnny Cash song “I still miss someone” en de traditional “My home’s across The Blue Ridge Mountains” door Dave Evans en die staan op zijn album “Just look at me now” in 2002 door Rebel records uitgebracht.

Dave Evans hier op lead-gitaar en met lead-zang, Gerald Evans Jr. op viool en mandoline, Tracy Evans op rhythm gitaar en tenslotte Clancy Fields op de bass.

We begonnen de uitzending met de song “Our last Goodbye” trouwens ook met Dave Evans, maar nu van z’n album “Pretty Green Hills” vorig jaar zomer uitgebracht door hetzelfde label Rebel records.

Op dit album wordt hij trouwens bijgestaan door een aantal ervaren spelers en zangers zoals Bobby Hicks op viool en met zang, Randy Thomas, Merline Johnson, Mike Garris en Bo Issac.

Dave Evans, niet te verwarren met een hele grote groep andere Dave Evans, zoals de Britse “finger-picking” gitarist van de jaren ’70 of U2’s gitarist.

Dave Evans - Our Last Goodbye

Met dit album wordt het weer duidelijk dat hij heel veel “country-soul” in z’n stem heeft en er zal dan ook geen verwarring ontstaan met een groeiende groep countryzangers, waarvan de stem dichter bij Garth Brooks ligt dan bij de bluegrasszanger Bill Monroe.

Dave Evans behoort tot een kleine groep banjospelers, waarvan hun carriere is beinvloed door het leiding geven aan hun eigen bluegrassgroepen. Hij leerde al op jeugdige leeftijd naast accordion ook de banjo te bespelen, die hij had gekregen van zijn vader Bill Evans, niet te verwarren met de beroemde jazz-pianist. Hij heeft oa. Gespeeld bij Larry Sparks & Lonesome Ramblers, Red Allen & The Kentuckians, The Boys from Indiana”, maar sedert 1978 vormde hij z’n eigen groep Dave Evans & River Bend en heeft sedert die tijd tal van albums gemaakt bij Rebel Records.

Johnnie and Jack - For Old Times Sake

Dan gaan we zoals aangekondig nog verder terug in de tijd naar zo rond 1950 met het befaamde duo “Johnnie & Jack” met een drietal songs om te beginnen “What about you”.

U hoorde achtereenvolgens “Poison Love” , Lonesome en bekende Louvin Brothers song “I’m gonna love you one more time” maar hier dus in een uitvoering door Johnnie & Jack and The Tennessee Mountain Boys. Bluegrass/countrymuziek uit de jaren 50 uit Nashville Tennessee van het duo Johnnie & Jack, dat staat op het album “Johnnie & Jack and The Tennessee Mountain Boys”. Dit album of beter gezegd CD-box bestaat uit 6 CD’s met in totaal zo’n 180 songs uit de periode 1947 t/m 28 maart 1962 in 1992 uitgebracht door de Duitse maatschappij “Bear Family”, die kosten nog moeite heeft bespaard om een zo volledig mogelijk muzikaal beeld te geven van dit legendarische countryduo uit die periode.

Met een schitterend boekwerk erbij, erg kostbaar, maar zeer de moeite waard. Er zijn natuurlijk ook wel albums van deze groep verkrijgbaar bestaande uit 1 CD, waarvan ik in ieder geval “For old times sake” in 2003 ook uitgebracht door Bear Family en het album “The best of Johnnie & Jack” vorig jaar uitgebracht door Koch Records wil noemen.

Johnnie & Jack doorbraken gedurende de eind jaren ‘40 -’50 de gewoonte van de “zingende country broers” met een aantal duidelijke wijzigingen. Ten eerste waren ze geen broers, maar niet meer dan zwagers van elkaar en ten tweede introduceerden zij een geheel nieuw “Latijnse” ritme in de countrymuziek en ten derde een ongedwongen samenspelen met hun groep The Tennessee Mountain Boys. En van alle zingende duo’s waren zij het meeste geneigd om de grenzen van hun muziek te verleggen van bluegrass naar gospel en bijzondere vertolkingen van R & B songs.

Er valt nog heel veel te vertellen over dit duo en de Tennessee Mountain Boys, waarin o.a. ook Chet Atkins nog heeft gespeeld. Aan de samenwerking van dit duo kwam op 7 maart 1963 abrupt een dramatisch einde.Jack Anglin, enigzins verlaat en onderweg naar de herdenkingsdienst voor Patsy Cline, Hawkshaw Hawkins en Cowboy Copes, die twee dagen eerder door een vliegtuig ongeluk waren omgekomen, reed te snel , vloog uit de bocht en verongelukte.

Johnny Cash - I forgot to remember to forget

Dit jaar is het trouwens ook al weer 30 jaar geleden, dat Elvis Presley overleed, maar z’n muziek leeft nog steeds voort. “I forgot to remember to forget”. Ook een groot aantal countryartiesten zijn hem trouwens niet vergeten en in dit programma nog Johnny Cash met zijn versie van de song “I forgot to remember to forget” of te wel “Ik vergat om me te herinneren te vergeten”. Deze song staat op het album “The songs of Elvis Presley” met tal van countryartiesten zoals Willie Nelson, Marty Robbins, Tammy Wynette, Carl Perkins, Larry Gatlin e.v.a. in 1997 uitgebracht door Columbia Records, maar ook in een nieuwere versie op het album “The King’s Country” in 2001 uitgebracht door Sony.

Voor de luisteraars en lezers van m’n weblog hierbij nog even de originele uitvoering door Elvis Presley uit september 1955 en die in februari ’56 zijn 1ste nr. 1 hit werd. Even doorschakelen dus!

Elvis Presley - Tomorrow Never Comes

“Torrow never comes” door Elvis Presley en dat staat op het album “Elvis Country” vorig jaar februari uitgebracht door RCA/Sony. Het album bevat allemaal opnames van Elvis met countrysongs uit de periode van augustus 1969 tot en met 28 februari 1976.

Een CD met 20 songs, dat eigenlijk deel uitmaakt van een album bestaande uit 3 CD’s met verschillende thema’s zoals Elvis Rock, Elvis Inspirational en dus deze Elvis Country.

Veel van de tracks zijn afkomstig van zijn schitterende album uit 1971 met de naam “Elvis Country” met verder nog een aantal andere opnames uit de eind jaren ‘60 en sommige weer uit de jaren ‘70.Met mooie pop-country songs zoals “For the Good Times”, A Hundred Years from Now”, Kentucky Rain”, de Willie Nelson song “Blue eyes crying in the rain” en natuurlijk ook deze “Tomorrow never comes”.

En deze muziek laat ik ook niet zomaar horen, want de volgende week zondagmiddag, 18 februari is er een speciale “Elvis Presley Tribute” middag in Ammerstol en het programma “Country Music Round-up” is dinsdag, 13 februari geheel gewijd aan de muziek van Elvis met als speciale gast, Marco Goudriaan uit Ammerstol in de studio. Hij organiseert samen met z’n vrouw Gerjo en de officiele fanclub “It’s Elvis Time” een schitterend Elvis muziekfeest en naar verwachting heeft hij wel het een en ander te vertellen. Maar het belangrijkste is natuurlijk, dat U het weet en massaal dit middag gaat bijwonen.

Herinneringen ophalen aan de geschiedenis en de muziek van Elvis, als lezer kunt U als voorproefje nog even kennismaken met een mooie video-clip met een Elvis Presley Tribute met vokale ondersteuning door de bekende zanger/schrijver/gitarist Vince Gill. Even doorschakelen dus!

Na het overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is tijd voor de Nederlandse artiesten met om te beginnen de Goudse country groep “Change of Key” met de song “She can hardly wait” . De groep bestaat uit Marijke de Jong, de muzikale countrymotor van de groep op keyboard en of digitale piano, Joop de Jong, de snaren man op banjo, dobro en lap-steel en tenslotte Danielle Poot, die sinds 2002 bij de groep rhythm gitaar en mandoline voor haar rekening neemt en alle drie zingen ze natuurlijk.

Hier dus de song “She can hardly wait” , een song, die zal staan op hun nieuwe album, voor een deel gemaakt in Amerika. Maar daarover hoort U in de nabije toekomst nog meer. Binnenkort wordt de CD-presentatie naar verwachting in deze regio aangekondigd en wij zullen U tijdig hierover informeren. Maar U kunt natuurlijk ook even een kijkje nemen in hun website!

Dixie Aces - Angel City

Vervolgens de instrumental “Angel City” door de Dixie Aces, die ook wel eens misschien wel de gezelligste “country linedance band” van de Benelux wordt genoemd. “Angel City” staat op hun album met de toepasselijke naam “No words” en dat klopt want ik heb geen woord gehoord in deze song. Het album “No Words” werd vorig jaar juni door het label HJDM uitgebracht.Hun muziek is natuurlijk ook gewoon leuk om naar te luisteren

Trent Willmon - Sometimes I miss Ya!

Dan gaan we weer naar de countrymuziek uit Amerika met de Texaan Trent Willmon en de song “Sometimes I miss Ya” .Deze song staat op z’n album “A little more livin’” ook al vorig juni uitgebracht maar dit keer door Sony/Columbia. U kent Trent nog niet? Gauw even kennismaken via een leuke video-clip. Alweer doorschakelen dus!

The Little Willies - Love Me

Vervolgens “Love me” door The Little Willies” met een zeer herkenbare Norah Jones als lead-zangeres en op de piano. Niemand die zo goed haar enorme succes kan relativeren als Norah Jones zelf. ‘Ik zing maar gewoon wat countryliedjes’, beweerde ze ooit. In de groep The Little Willies, waarin we naast Jones ook haar bassist en songschrijfpartner Lee Alexander, zanger/gitarist Richard Julian, gitarist Jim Campilongo en drummer Dan Rieser tegenkomen, voegt ze de daad maar weer eens bij het woord.

Op een “relaxte” wijze worden bekende en minder bekende liedjes van o.a. Elvis Presley, Kris Kristofferson, Willie Nelson en Hank Williams vertolkt. De naam van het achtergrondkoortje is “The Ordinaires” is, een grappige knipoog naar The Jordanaires, het achtergrondkoortje van Elvis. Het totale gebrek aan poeha is de charme van dit debuutalbum. The Little Willies is een dood-gewone maar uiterst onderhoudende barband, waarbij zich toevallig één van werelds beroemdste zangeressen heeft aangesloten. Hun album werd destijds ook nog eens geintroduceerd tijdens een “David Letterman Show” met een optreden van de groep met hun vertolking van de song “It’s not you, it’s me” en natuurlijk is er een video-clip te beluisteren en te bekijken. Gewoon even doorschakelen!

Van Zant - Plain Jane

Dan nu snel naar onze uitsmijters van vanavond ooit bekend van de groep Lynyrd Skynyrd, maar vanavond als de twee broers Johnny en Donnie Van Zant met de song “Plain Jane” dat staat op hun album “Get right with the man” uitgebracht door Sony Nashville. En natuurlijk hebben we als uitsmijter van dit bericht nog een video-clip voor U met een track van dit album ” Things I Miss the Most”. Even doorschakelen dus!

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” , “The Grand Ole Opry in het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek.

Dit programma wordt uitgezonden via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek op 107.7 MHz via de ether, 105.9 MHz via het Nederlekse kabelsysteem en via TV kanaal 2 als achtergrondinformatie.

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak dan gebruik van de gelegenheid en geef uw verzoek even door via dit medium! Hoe?

info@el-okay-ranch.nl

Gewoon even het e-mail adres gebruik dat wordt aangegeven bij de e-mail afbeelding!

Speellijst ” Country Music Round-up ” Datum: Feb. 06 ‘07 19.00 – 20.00 uur Heruitzending op Feb. 10 ‘07 12.00 – 13.00

Samenstelling & presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr* Artiest/groep *** Titel muziek *** Label

1. Dave Evans *** Our last Goodbye *** Rebel Records

2. Dave Evans *** My home’s across The Blue Ridge Mountains *** Rebel Records

3. Dave Evans *** I still miss someone *** Rebel Records

4. Johnnie Wright & Jack Anglin *** What about You *** Bear Family Records

5. Johnnie Wright & Jack Anglin *** For Old Times Sake *** Bear Family Records

6. Johnnie Wright & Jack Anglin *** Poison Love *** Bear Family Records

7. Johnny Cash *** I forgot to remember to forget *** Columbia

8. Elvis Presley *** Tomorrow never comes *** RCA/Sony BMG

9. Earl & Randy Scruggs and Doc Watson *** Keep on the sunny side *** agendamuziek *** Mercury Records

10. Change of Key *** She can hardly wait *** Change of Key

11. Dixie Aces *** Angel City *** HJDM Music

12. Trent Willmon *** Sometimes I miss ya *** Sony/Columbia

13. Little Willies *** Love me *** Milking Bull Records

14. Van Zant *** Plain Jane *** Sony Nashville

Be there next week with a lot of Elvis Presley Music

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *