House of Gold

In dit programma “Countrymusic Round-Up” nog even terug naar de franstalige countrymuziek en daarvoor gaan we nu naar Quebec, Canada voor countryzangeres Guylaine Tanguay met o.a. “Vole colombe” en “Si il n’y avait plus de lendemain”

Zoals altijd wordt het programma begonnen met de bluegrass deze keer verzorgd door Audie Blaylock & Redline met drie singles w.o. ‘Better Angels Fly Away’ als een voorproefje op het nieuwe album, dat in de loop van dit jaar zal worden uitgebracht.

Vervolgens ook nog Larry Sparks & The Lonesome Ramblers met een drietal fraaie bluegrass gospelsongs van het album ‘Ministry in Song’ vorig jaar mei uitgebracht door Rebel Records.

Halverwege nog de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio en daarna tijd voor de nederlandse bijdrage met deze keer uit Friesland het duo “Sybe & Marjan” met de song “Eilan fan Mijn dreamen” en Timo e Jong met de song “Unparalleled”.

Vervolgens gaan we weer terug naar de overkant van de grote plas met hedendaagse countrymuziek door Zona Jones met een song van z’n album “Harleys & Horses” en treedt Cody Johnson op als uitsmijter van dit programma met de song “’Til You Can’t”.

We begonnen het programma “Countrymusic Round-Up  met de songs “Love’s Fleeting Fire”, “Better Angels Fly Away” en “Different Than Today” door Audie Blaylock & Redline.

De laatstvermelde song is geschreven door bassist Reed Jones en vorig jaar november als single uitgebracht door “The 615 Hideaway Records”.

Het gaat over families destijds woonachtig in Oost-Kentucky in de jaren ‘30, die in grote getale vertrokken naar Ohio, Indiana en Michigan, omdat daar meer werk was en dat komt weer overeen met songs, die o.a. staan op het album “Industrial Strenght Bluegrass”.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking van dit bericht door Audie Blaylock en schrijver/bassist Reed Jones met de song “Different Than Today”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Audie Blaylock hier op gitaar met leadzang, Reed Jones op bas, Evan Wardop de banjo en Mason Wright op viool en gastspeler de vroegere Redline mandoline-speler Patrick McAvinue

“Better Angels Fly Away” werd op 22 mei j.l. als single uitgebracht evenals de andere vermelde songs bedoeld om deel uit te maken van het album van Audie Blaylock & Redline, dat in de loop van dit jaar zal worden uitgebracht door “The 615 Hideaway Records”.

Op 22 mei j.l. was de bezetting trouwens Audie Blaylock: op gitaar met zang, Reed Jones: op de bas met zang, Scott Vestal op de banjo banjo en Patrick McAvinue: op viool en mandoline.

 Nog even naar de studio van 615 Hideaways Records voor Audie Blaylock & Redline met de song “Love’s Fleeting Fire”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu naar zanger/gitarist en bandleider Larry Sparks op de gospeltoer hier met de songs “Don’t take Your Eyes of Jesus”,”Holdin’ On”en “Someone to Care”.

Deze songs staan op het album “Ministry in Song” met 12 songs geheel in bluegrass gospel stijl, dat vorig jaar werd uitgebracht door Rebel Records.

Larry hier met lead-zang en natuurlijk zeer herkenbare gitaarspel, z’n zoon Larry D. Sparks op bas, Ron Stewart op viool en banjo , John Rigsby op harmonica, Lonesome Rambler Evan Wilson op mandoline met zang, Jacob Wright op de banjo, een grote rol trouwens ook voor zanger/schrijver Daniel Crabtree als schrijver van een aantal songs van dit album,

Larry Sparks, geboren op 15 september 1947 in Lebanon Ohio, was 19 jaar toen Carter Stanley overleed en hij  door Ralph Stanley werd gevraagd om bij zijn groep “The Clinch Mountain Boys” te komen spelen, nadat hij al een paar keer eerder was ingevallen in de groep.

Larry heeft ruim 3 jaar als ledzanger/gitarist deel uitgemaakt van de “Clinch Mountain Boys” en deze jaren kunnen worden aangemerkt als de “ Stanley Brothers School of Bluegrass”.

In 1969 vormde hij zijn eigen groep “The Lonesome Ramblers”.

Zo’n 8 jaar geleden in 2014 werd van hem het album “Lonesome & Then Some – A Classic 50th Celebration als jubileumalbum ter ere van z’n 50 jarige carriere als bluegrass gitarist en zanger door Rebel Records uitgebracht, toen met medewerking van o.a. Alison Krauss, Bobby Osborne, Jesse McReynolds, Curly Seckler, Judy Marshall en toen natuurlijk ook nog Dr. Ralph Stanley zelf.

Nog even terug naar het fraaie gospel album “Ministry in Song” met Larry Sparks hier met de song “House fo Gold”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu naar Quebec Canada voor Guylaine Tanguay hier met de songs “Donnez moi un Tush Push”, “Vole Colombe” en “S’il n’y avait plus de lendemain” vrijvertaald “ als er geen morgen meer is”.

Het laatstvermelde lied evenals “Vole Colombe” staan op haar album “Classique Country”, dat in juni 2016 werd uitgebracht door Les Disques Creation/Musicor

Wellicht hebben  veel luisteraars van dit programma deze song herkend:  “S’il n’y avait plus de lendemain”, “If tomorrow never comes, will she know how much I love her?”

Deze song is in 1989 geschreven door de bekende Amerikaanse countryzanger/schrijver gitarist Garth Brooks samen met Kent Blazy. En wellicht niet gedacht, maar de song gaat over de liefde van een vader voor z’n dochter.

Deze song werd daarna nog talloze keren door tal van andere artiesten op hun manier vertolkt, zoals ook de Britse zanger Ronan Keating, die daarmee in 2002 de nr.1 plaats verwierf in de UK Singles Chart.

“S’il ný avait plus de lendemain” is  natuurlijk ook van toepassing op de deelnemers van Alpe Du’Zes.

 “Vole Colombe” of te wel vrij vertaald “Vlieg duif”, die we in het programma “Countrymusic Round-Up”  in het grijze verleden ook al eens hebben laten horen in de versie van Jean-François Breau en die staat op het eveneens Canadees Franstalige countryalbum  “Quand Le Country Dit Bonjours…” .

Guylaine Tanguay uit Lac Saint-Jean en dat ligt ten noorden van de stad Quebec in de provincie Quebec hoorde u ook nog met de song “Donnez moi en Tush Push” en deze song staat op haar album “Country”, dat in 2020 eveneens werd uitgebracht door Musicor.

U kunt als lezer nog kijken en luisteren naar een optreden van o.a. Guylaine Tanguay met de song “Vole Colombe” en daarna gaan ze nog gewoon even door met fraaie franstalige countrymuziek met o.a. ook nog Guy Legault.

 Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

 

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het nu tijd voor de Nederlandse inbreng in dit programma en daarvoor gaan we naar Witmarsum  Friesland voor het duo “Sybe en Marjan”, respectievelijk Sybe Krol en Marjan Giessing hier met het lied “Eilan fan Myn Dreamen”.

Dit lied staat op hun debuutalbunm “Ungetiid” of te wel “Geen tijd” uitgebracht door H.O.M.E.

“Eilan fan Myn Dreamen”, zeer bekend van de vertolking hiervan door The Springfields met de titel “Islands of Dreams”, werd reeds eerder als single uitgebracht en werd naar het Fries vertaald door de oprichter en accordeonist van de “Wiko’s”, Kobus Algra, die helaas in 2014 overleed.

Een album met 12 liedjes in de Friese taal , het Bildts en een engelstalig liedje met voor iedere smaak wel wat.

Dus het is geen specifiek countrymuziekalbum, maar ook de andere songs zijn leuk om te horen.

En dat is ook weer niet zo vreemd, want Marjan maakte in het verleden als bassiste deel uit van het reeds eerder vermelde Friese amusementsorkest de  Wiko’s, waarmee ze regelmatig te zien op de landelijke TV in programma’s als “Op volle toeren”, terwijl Sybe Krol actief was als drummer in tal van groepen.

U kunt hier nog even kijken en luisteren naar Siebe en Marjan met de song “Eilan fan Myn Dreamen”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens “Unparalleled” door zanger/schrijver en gitarist Timo de Jong. Deze song werd in december vorig jaar als single werd uitgebracht via Revanche Records.

Timo de Jong van oorsprong uit Meppel, maar al weer geruime tijd woonachtig in Leeuwarden, maakt Americana muziek geïnspireerd door de jaren zestig, maar dan in een eigentijds en verfijnd jasje gestoken.

Zijn diepe, warme zangstem doet denken aan de befaamde crooners van begin vorige eeuw. Inmiddels heeft hij ook een nieuw album uitgebracht met de titel “Dwadle”, waarop ook deze “Unparalleled” op staat.

Voor een optreden van Timo de Jong met de song “Unparalelled” in het TV-programma “Noardewyn Live” van Omrop Fryslân.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu door naar de overkant voor Zona Jones van oorsprong uit Corpus Christi aan de Golf van Mexico, Texas met de Honky Tonker “One Fool on a Stool (Green Snakes on the Ceiling)”, die staat op z’n album “Harleys & Horses” ooit in 2004 uitgebracht door D/Quarterback Records, maar inmiddels opnieuw uitgebracht door ZMAN.

Zona is al vanaf z’n jeugd bezig met de muziek en optredend met in de groep “Swing West” vestigde zich tenslotte als advocaat in Beaumont TX.

Maar het optreden als countryzanger/gitarist levert kennelijk meer plezier op en hij vestigde zich vervolgens in Nashville TN om in 1994 het album “Harleys & Horses” uit te brengen.

In 2009 bracht hij nog via AGR het album “Prove Me Right “ uit.

Als lezer van dit bericht kunt u kennismaken met Zona Jones met de song “One Fool on a Stool”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

En dan is het ook al weer tijd voor onze uitsmijter van dit programma Cody Johnson met de song “’Til You Can’t” .

Deze song staat op het album met de titel “Human: The Double Album”, dat op 8 oktober vorig werd uitgebracht door CoJo Music/Warner Music Nashville en bestaat uit twee CD’s met in toaaal 18 songs.

Een bijzonder dubbelalbum van de Texaanse countryzanger/gitarist Cody Jinks, want “Human: The Double Album”  is helemaal gevuld met nummers, die oorspronkelijk werden afgewezen door andere Nashville-artiesten, omdat het “te country voor country” zou zijn.

Tot slot van dit bericht nog een fraaie video-clip van Cody Johnson met de song “’Til You Can’t “.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard” .

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Luister mee in de ether op 106.6 MHz FM en het DAB+ netwerk kanaal 8B, de diverse kabelfrequenties of wereldwijd via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard dan wel middels de ‘RTV Krimpenerwaard’ App.

Speellijst ” Country Music Round-up “

Date: juni 7 ‘22 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep   ***   titel muziek   ***   titel album   ***   Label

 1. Audie Blaylock & Redline *** Love’s  Fleeting Fire   ***   single   ***   The 615 Hideaway Records
 2. Audie Blaylock & Redline *** Better Angels Fly Away   ***   single   ***   The 615 Hideaway Records
 3. Audie Blaylock & Redline *** Different Than Today   ***   single   ***   The 615 Hideaway Records
 1. Larry Sparks *** Don’t  Take Your Eyes of Jesus   ***   Ministry in Song   ***   Rebel Records
 2. Larry Sparks *** Holdin‘ On   ***   Ministry in Song   ***   Rebel Records
 3. Larry Sparks *** Someone to Care   ***   Ministry in Song   ***   Rebel Records
 1. Guylaine Tanguay *** Donnez-moi un Tush Push   ***   Country   ***   Musicor
 2. Guylaine Tanguay *** Vole Colombe   ***   Classique Country   ***   Musicor
 3. Guylaine Tanguay *** S’il n’y avait plus de lendemain   ***   Classique Country   ***   Musicor
 1. Sybe & Marjan *** Eilân Fan Mijn Dreamen    ***    Ûngetiid   ***   H.O.M.E.
 2. Timo de Jong *** Unparalleled   ***   single   ***   Revanche Records
 1. Zona Jones *** One Fool On A Stool (Green Snakes)   ***   Harleys & Horses   ***   ZMAN
 2. Cody Johnson *** ‘Til You Can’t   ***   Human -The Double Album   ***   CoJoMusic/Warner Music Nashville

Be There Next Week! Same Time, Same Frequencies & via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *