Allons en Louisiane

In dit radioprogramma “Countrymusic Round-Up”  een eerbetoon aan de deelnemers uit de Krimpenerwaard e.o. aan de Alpe d’HuZes met muziek in de franse taal.  Niet uit de Franse Alpen maar uit de “Cajun Triangle” in de staat Lousiana USA door o.a. Jo-el Sonier met z’n “Lacasinne Special” , High Performance met “Je vas prendre la blame” en  Balfa Toujours met “Restez, mom et pop, restez”.

Zoals altijd wordt het programma begonnen met de bluegrass deze keer verzorgd door Peter Rowan met songs van z’n nieuwe album ’Calling You from My Mountain’, dat op 24 juni a.s. officieel zal worden gepresenteerd door Rebel Records.

Vervolgens “The Primitive Quartet” uit NC met een drietal gospel songs van hun verzamelalbum “Through the Years Vol. 4”.

Halverwege het programma nog de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio en daarna is het tijd voor de Nederlandse bijdrage deze keer door Dick van Altena met alvast een voorproefje op de Truckrun in de Krimpenerwaard op zaterdag 11 juni en vervolgens nog de song “Verveling” door Cohda & George.

Daarna gaan we weer terug naar de overkant van de grote plas met hedendaagse countrymuziek, waarbij Darby Leadbetter uit Texas tevens optreedt op als uitsmijter van dit programma met de song “All My Rainy Days”.

Het programma werd begonnen met de songs “New York Town”, Penitentiary Blues en “Dream of Heaven” door Multi Grammy Award winnaar Peter Rowan.

Deze songs staan op het fraaie album “Calling You from My Mountain”, dat op 24 juni a.s. officieel zal worden gepresenteerd door Rebel Records.

Een album met 13 songs, waarvan een groot aantal zijn geschreven door Peter Rowan, zoals ook de bluegrassgospel “Dream of Heaven”, dat oorspronkelijk bedoeld was voor een album geinspireerd op Hank Williams”Luke de Drifter” met z’n “Dream of Heaven”.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking van dit bericht door Peter Rowan hier met de song “The Song That Made Hank Williams Dance”, die eveneens staat op het album “Calling You from My Mountain”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Voor de Corona-pandemie had Peter Rowan songs geschreven voor dit album, maar voordat hij naar Nashville kon afreizen om het op te nemen, brak ook daar de besmettingen uit en het album werd nooit uitgebracht.

Naast songs van Peter Rowan ook Woody Guthrie’s song “New York Town” en “Penitentiary Blues” ooit geschreven door “Lightnin’ Hopkins” en later ook nog zeer bekend van de uitvoering door de country outlaw zanger/gitarist David Allen Coe.

Terug naar het album van Peter Rowan, die hier muzikaal wordt bijgestaan door het “crème de la crème” van de bluegrass, zoals Billy Strings, Shawn Camp, Molly Tuttle, Lindsay Lou en Mark Howard, naast z’n eigen sublieme jone groep bestaande uit Christopher Henry op mandoline, Max Wareham op banjo, Julian Pinelli op viool en Eric Thorin op akoestische bas.

Peter Rowan inmiddels 79 jaar, begon in de begin jaren ‘60 als zanger/schrijver en rhtyhm-gitarist bij de “Godfather of the Bluegrass” Bill Monroe en was toen ook de schrijver de bluegrass topper “Walls of Time”.

In de begin jaren ‘70 vormde hij samen met mandoline virtuoos David Grisman, bassist John Kahn en violist Richard Green en voor hem later de beroemde violist Vassar Clements, de bekende bluegrassgroep “Old en in the Way” en in diezelfde tijd ook nog de groep “Muleskinner”.

Peter Rowan, drie jaar geleden ook actief tijdens het EWOB festival in Voorthuizen, “still going strong” met z’n nieuwe album “Calling You from My Mountain”.

Nog even terug naar een optreden van Peter Rowan & Band met de song “Carter Stanley’s  Eyes” tijdens de “County Sales” in Floyd Virginia.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu door naar “The Primitive Quartet” met de songs “Look What Love Has Done for Me”,  “No Longer an Orphan” en “When We Reach the Water”.

 Deze songs staan op het album “Through the Years Vol. 4” met 23 songs, dat op 6 mei j.l. werd uitgebracht door “Mountain Home Music Company.

De groep is ooit gestart in 1973 door de broers Reagan en Larry Riddle en Furman en Norman Wilson tijdens een vistocht, waarbij ze niet alleen hun hengels hadden meegenomen, maar ook een mandoline en gitaar en waarbij ze er toen achter kwamen dat ze met hun vieren best leuk konden samen zingen.

Daarna traden zij vaak op in kerken als het “Riddle-Wilson Quartet”, toen ze in 1978 besloten “full-time”te gaan optreden vertrok Furman en zijn plaats werd ingenomen door Mike Riddle, een broer van Reagan en Larry en waarbij de naam van de groep werd gewijzigd in The Primitive Quartet”.

In 1986 kwam zanger/instrumentalist Randy Fox uit de staat Indiana erbij en nog later Jeff Tolbert eerst als instrumentalist, maar na het overlijden van Norman Wilson ook als zanger optredend.

Inmiddels heeft de groep tal van CD’s en DVD’s  uitgebracht en treden vaak op vanuit Chandler North Carolina.

De muziekuitgever “Mountain Home Music” en Mike Riddle zijn op dit moment bezig om de muziek van “The Primitive Quartet” op zogenaamde verzamelalbums met de titel “Through the Years” uit te brengen.

Begin mei dus “Through the Years Vol. 4” en naar verwachting zullen er nog minstens 4 verzamel-albums met fraaie countrygospels worden samengesteld en uitgebracht.

U kunt hier nog kennis maken met The Primitive Quartettijdens een live optreden met de song “When I Get Home” tijdens de National Quartet Convention 2015  in Pigeon Forge TN.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu als een muzikale bijdrage aan alle deelenemers aan de “Alpe DuZes” Countrymusic Round-up op de Franstalige tour met als eerste Joe-El Sonnier met de “Lacasinne Special” met als informatie nog de melding, dat  Lacasinne een gehucht is in het Franstalige gedeelte van de staat Lousinana

Deze song staat op z’n album “Cajun Life”, dat in 1975 op LP  en in 1980 op CD is uitgebracht door Rounder Records.

Jo-el Sonnier met als bijnaam uit het verleden de “Cajun Valentino” is inmiddels ook al 75 jaar en komt van oorsprong uit Rayne, ook bekend als “Frog Capitol of the World” en dat ligt in de buurt van La Fayette in het centrum van het Franstalige deel van Lousiniana.

Jo-el Sonnier , schrijver en accordenist heeft in het verleden een naam opgebouwd in de country en Cajun muziek.

Hij wordt op dit album o.a. muzikaal bijgestaan door de bekende pianist Earl Poole Ball, Michel Doucet op gitaar en Roy M. “Junior” Husky op staande bas.

U kunt als lezer hier nog nog luisteren naar Jo-El Sonnier hier met de song “Lacasinne Special”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens ook nog de Cajun Dance Hall Band “High Performance” met de song “I’ll Take the Blame” “Je Vas Prendre la Blame”, die staat op hun album “What Makes the Cajun Dance”.

“High Performance Band” bestaat uit Steve Riley op accordeon, viool en met zang. Steve kennen we ook van de Cajun groep “Steve Riley & The Mamou Playboys”. Jamey Bearb op viool en met zang, Jason Bergeron op accordeon en viool, Kevin Dugas op drums, Brazos Huval op de bas, Richard Comeaux op pedalsteel en tenslotte Scott Ardoin op gitaar.

Natuurlijk kunt u hier nog even kijken en luisteren naar “High Performance” hier met de song “Je Vas Prendre La Blame”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nog de fraaie Cajun wals “Restez, mom et pop, restez” door de groep Balfa Toujours of te wel “Altijd Balfa” hier met een song, die staat op het album “La Pointe” in 1998 uitgebracht door Rounder Records.

Met o.a. Christine Balfa, dochter van de bekende Cajun vioolspeler en ambassadeur Dewey Balfa ( The Balfa Brothers) en haar echtgenoot en muzikale duizendpoot Grammy Award winnaar Dirk Powell o.a. op accordeon en viool, Kevin Wimmer eveneens op viool, Mitchell Reed en Peter Schwarz op de bas en tenslotte familielid Nelda Balfa op triangle.

Tijd om nog eens te luisteren naar Balfa Toujours hier met de song “Restez, mom et pop, restez”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is tijd voor de Nederlandse inbreng in dit programma met alvast een voorproefje op de Truckrun op zaterdag, 18 juni door Dick van Altena hier met de song “Ik rij wel door”.

Dit lied staat op het verzamelalbum “De mooiste truckerliedjes”, dat bestaat uit twee CD’s boordevol met songs die dus uitstekend passen bij de Truckrun van 18 juni a.s. hier in de Krimpenerwaard.

Allerlei zangers en zangeressen o.a. Henk Wijngaard, Tina Trucker, The Walkers, Gerard Schonebeek, de Alpenzusjes en “Mannen van de Weg” e.v.a. leveren een bijdrage.

Natuurlijk kunt u hier nog even luisteren naar Dick van Altena met de song “Ik rij wel door”, die van oorsprong staat op z’n album “Diesel Cowboy”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan ook nog “Verveling” door George Blanken en Heidi van der Linden hier met een song, die staat op het verzamelalbum “Dutch Country Music 2017” uitgebracht door de Dutch Country Music Association ter promotie van de nederlandse countrymuziek artiesten.

Van oorsprong staat het lied “Verveling”  van zanger/schrijver/gitarist George Blanken uit Dinther Nrd-Brabant en zangeres Heidi van der Linden eveneens uit Heeswijk-Dinther op het album “Eigen Ding”  door Cohda en George Blanken in 2017 uitgebracht door FEL.

De muziek werd geschreven door Sjef van Rooij, oprichter van Codha (anagram van ad-hoc) en de teksten door George Blanken, terwijl de overige musici allemaal Cohda muzikanten waren en waarbij o.a. Heidi van der Linden als “ad-hoc” zangeres was uitgenodigd.

Een album met 17 songs, waaronder “Jouw stille lied”als verborgen track en de “Efteling” en “Gebruik je oren” als bonus tracks.

Nog even naar Cohda hier met lead-zang door George Blanken en “ad-hoc” zangeres Vivian Gravenberch met de song “Vannacht”, die eveneens staat op het album “Eigen Ding”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

En dan is het ook al weer tijd voor de uitsmijter van dit programma Texaanse singer/songwriter Darby Leadbetter uit Conroe TX even ten noorden van Houston, met de song“All My Rainy Days”.

Deze song staat op z’n tweede album “Livin’Free & Lovin’ Life” met 8 songs, dat vorig jaar november in eigen beheer werd uitgebracht door Darbytown Records.

Tot slot kunt u als lezer kennis maken met Darby Leadbetter en kunt u luisteren naar z’n song “All My Rainy Days”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard” .

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Luister mee in de ether op 106.6 MHz FM en het DAB+ netwerk kanaal 8B, de diverse kabelfrequenties of wereldwijd via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard dan wel middels de ‘RTV Krimpenerwaard’ App.

Speellijst ” Country Music Round-up “

Datum: mei 31 ‘22 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Amenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep   ***   titel muziek  ***   titel album   ***   Label

 1. Peter Rowan *** New York Town   ***   Calling You from My Mountain   ***   Rebel Records
 2. Peter Rowan *** Penintentiary Blues  ***   Calling You from My Mountain   ***   Rebel Records
 3. Peter Rowan *** Dream of Heaven   ***   Calling You from My Mountain   ***   Rebel Records
 1. The Primitive Quartet *** Look What Love Has Done for Me   ***   Through the Years Vol. 4   ***   Mountain Home Music Company
 2. The Primitive Quartet *** No Longer an Orphan   ***   Through the Years Vol. 4   ***   Mountain Home Music Company
 3. The Primitive Quartet *** When We Reach the Water   ***   Through the Years Vol. 4   ***   Mountain Home Music Company
 1. Jo-El Sonnier *** Lacassine Special   ***   Cajun Life   ***  Rounder Records
 2. High Performance *** I’ll Take the Blame (Je Vas Prendre la Blame)   ***   That’s What Makes the Cajuns Dance   ***   Swallow Records
 3. Balfa Toujours *** Restez, mom et pop, restez   ***   La Pointe   ***   New Rounder
 1. Dick van Altena *** Ik rij wel door   ***   De mooiste truckerliedjes   ***  Telstar Masters
 2. Cohda & George *** Verveling   ***   Eigen Ding   ***   FEL
 1. Zona Jones *** One Fool on a Stool (Green Snakes)   ***   Harleys & Horses   ***  ZMAN
 2. Darby Leadbetter *** All My Rainy Days   ***   Livin’Free & Lovin’ Life   ***   Darbytown Records

Be There Next Week! Same Time, Same Frequencies & via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *