In the Garden

In dit programma “Countrymusic Round-Up” worden weer eens herinneringen opgehaald aan recente top-countrysongs door o.a. The Band Perry, The Pistol Annies en Stoney LaRue.

Maar zoals altijd beginnen we het programma met de bluegrass deze keer verzorgd door de groep “Magnolia Drive” met muziek van hun nieuwe album ‘Timeless’, dat op 28 januari j.l.. werd uitgebracht door Mountain Fever Records.

Vervolgens ook nog een eerbetoon aan Bobbie Lee Nelson middels een drietal inspirerende songs van het album ‘The Willie Family Band’ met Willie Nelson, z’n twee zoons en dochters en z’n zus Bobbie.

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het tijd voor een Nederlands inbreng deze keer door zanger/schrijver Eric Devries met een song van z’n album “Song & Dance Man en vervolgens de groep Savannah samn met Dick van Altena met de song “Trying to Get Over You.

 Daarna gaan we naar Seatle voor Zoe Muth & The Lost High Rollers, tevens uitsmijters van dit programma, met een song van hun album “Starlight Hotel”.

We begonnen het programma “Countrymusic Round-Up” met de songs “Lonely Side of Goodbye”” , “Girl on Sugar Pie Lane” “It’s Me Again, Lord” door de groep Magnolia Drive uit Madison Mississippi.

Deze songs staan op hun album “Timeless” of te wel “Tijdloos”, dat op 28 januari j.l. is uitgebracht door “Mountain Fever Records” en tevens hun debuutalbum bij deze gerenommeerde bluegrass  platenmaatschappij.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking van dit bericht door “Magnolia Drive” met de song “Going Home” tijdens de “IBMA 2020 Virtual Showcase”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Tijdloos zijn inderdaad de songs, die staan op dit album, want de bluegrass gospel “It’s me Again, Lord” stond ook al op het album “The Model Church” uit de jaren ‘60 van J.D. Crowe & The Kentucky Mountains Boys.

“Girl on a Sugar Pie Lane” geschreven door Tommy Collins was in de mid-jaren ‘60 ook al een topper van Buck Owens & His Buckaroos

De groep Magnolia Drive uit Madison gelegen in de Magnolia State, de bijnaam van de staat Mississippi, werd zo’n 10 jaar geleden op gericht en bestaat uit Don Robinson op de banjo, Mike Nowell op gitaar, z’n broer Steve “Speed” Nowell op de bas en Cory Burton op mandoline

Alle vier bandleden zingen mee, waarbij Don Robinson meestal de leadzang voor z’n rekening neemt en de tenorzang bij de samenzang. Als gastspelers zijn nog aanwezig Glen Harrell op viool  en  Tim Hathorn op resonator-gitaar.

U kunt hier nog even luisteren naar Magnolia Drive met de song “The Girl on a Sugar Pie Lane”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan gaan we van Mississippi naar Texas voor Willie Nelson, z’n zus Bobbie Nelson en z’n zoons Lukas en Micah, zijn dochters Paula en Amy begeleid door de Family Band. hier met de songs “Family Bible”, “In the Garden” en  “I Though about You, Lord”.

Nog even tereug in de tijd naar een optreden van Willie Nelson en Johnny Cash met hun herinneringen aan de “Family Bible”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Deze song staan op het album “The Willie Nelson Family”, dat op 19 november  vorig jaar werd uitgebracht door Legacy Recordings.

De Willie Nelson klassieker “The Family Bible” komt uit de jaren ‘50 en “In the Garden”werd in 1912 geschreven door C. Austin Miles fraai gezongen door Willie met toch wel een enigszins breekbare stem en het mooie pianospel van Bobbie.

Dit album is voor dit programma “Countrymusic Round-Up” als een eerbetoon aan Bobbie Lee Nelson weer tevoorschijn gehaald.

U kunt hier kijken en luisteren naar een eerbetoon en herinneringen van Willie Nelson aan z’n overleden zuster Bobbie Lee Nelson.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Zij overleed op 10 maart j.l. op 91 jarige leeftijd. Meer dan 50-jaar speelde zij piano in de band van Willie Nelson en dat begon in 1972 toen Willie een platencontract tekende bij Atlantic.

De muziekgenen hebben ze waarschijnlijk geërfd van hun grootouders, die hun kleinkinderen groot brachten met liefde voor de muziek in Abbott Texas.

Willie Nelson, die z’n z’n 88-ste verjaardag vierde op april 2021,  op dit studioalbum nog steeds een op en top countryzanger en schrijver nog steeds formidabel aanwezig met zang en z’n karakteristieke gitaar.

Maar ondanks het feit dat zijn gezondheid hem soms parten speelt weigert “The Red Headed Stranger”om met pensioen te gaan en verschijnen er met grote regelmaat steeds nieuwe albums van deze veteraan.

In 2021 was dit z’n tweede album en in februari 2021 bracht bij het album “That’s Life” als een eerbetoon aan Frank Sinatra uit.

De “Willie nelson Damily Band” bastond uit Willie Nelson op gitaar, zang, Bobbie Lee Nelson op piano, Lukas Nelson op akoestische gitaar, elektrische gitaar, zang en achtergrondzangf, Micah Nelson op drums, bas en achtergrondzang, Paula en Amy Nelson met achtergrondzang, Mickey Raphael op  mondharmoncia, Billy English op drums, Paul English percussie en tenslotte Kevin Smith op de bas.

Tot slot van dit eerbetoon nog terug naar 1993 voor Willie Nelson op gitaar met zang en z’n zus Bobbie Lee Nelson op piano met de song “In the Garden”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu naar de pop-countrymuziek van gisteren met als eerste The Band Perry met de song “Queen Maybelline”.

Deze song staat op hun album met hun eigen naam als titel in 2010 uitgebracht door BMLG Records.

De Band Perry uit Mobile Alabama bestaat uit Zus Kimberly Perry (leadzang, rhythm-gitaar en piano) en haar broers Reid Perry (op basgitaar en achtergrondzang) en Neil Perry (op drums, mandoline en accordion)  werden in 2014 uitgeroepen tot “Vocal Group of the Year”.

De groep heeft zich na verloop van tijd meer toegelegd op de pop-muziek en zullen we het in de countrymuziek hier mee moeten doen.

Nog eens terug naar 2010 voor The Band Perry hier met de song “Queen Maybelline”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens ook nog het illustere trio “The Pistol Annies” met de song “Trailer for Rent”, die staat op hun album “Hell on Heels”, dat in 2011 werd uitgebracht door RCA Reecords.

Deze fraaie damesgroep bestaat uit Ashley Monroe , Miranda Lambert en Angeleena Presley.

Alle drie hebben ook een behoorlijke carrier opgebouwd in de countrymuziek.

Natuurlijk kunt u als lezer hier nog even luisteren naar The Pistol Annies” hier met hun song “Trailer for rent”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan ook nog “Aviator” door Stoney LaRue hier met de titelsong van z’n 3e studio album in 2014 uitgebracht door Blue Rose Records.

Stoney LaRue speelt echte Texaanse countrymuziek zonder de “poespas” van de hedendaagse Nashville pop-country, maar meer “heartland country” met een smaakje van de blues erbij,

waarbij hij wordt geholpen door een aantal bekende musici zoals Randy Scruggs op akoestische gitaar, Glen Duncan op viool, mandoline en akoestische gitaar en natuurlijk zijn eigen bandleden.

Een mix dus van stevige country en “southern rock”, waarschijnlijk medegevormd door de vele optredens samen met z’n groep “The Organic Boogie Band” in danshallen en honkytonks in Oklahoma en Texas en waarin ook z’n debuut album “Downtown” werd opgenomen’.

Nog even terug naar Stoney LaRue hier op z’n “frontporch” met de song “Aviator”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het tijd voor de Nederlandse inbreng in het programma en daarvoor zanger/schrijver en guitarist van songs in de Americana sfeer Eric Eric DeVries hier met de song “Little White Lies”.

Dze song staat op z’n 4e solo-album “Sing & Dance Man”, dat eind vorig jaar werd uitgebracht.

Een album met 12 zelfgeschreven songs, waarvan 11 door Eric en 1 door z’n vrouw Mo van Hal.

Eric Devries hier op gitaar, dulcimer, mondharmonica en met zang en hij wordt bijgestaan door o.a. Lucas Beukers op de bas, Joost van Es op viool,  Sophie Janna zang en met multi-instrumentalist Janos Koolen op resp. gitaar, dobro, mandoline, accordeon en klarinet.

Tijd om weer eens kennis te maken met Eric DeVries met z’n song “Little White Lies”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens “Trying to Get Over You” door de succesvolle nederlandse countrygroep Savannah en Dick van Altena tijdens hun “Back to the Country Part V” toer, waarvan door CMS Productions ook een album is uitgebracht.

Van hun “Back to the Country’s” concerten zijn een aantal albums uitgebracht, die u tijdens de pauze van hun tournee kunt aanschaffen.

Er zijn er inmiddels meerdere verkrijgbaar.

Op dit moment treden ze niet in onze omgeving op maar in de maand mei is “Back to the Country Part 11” gepland op 11 mei in “Theater De Stoep” te Spijkenisse en op 13 mei in Theater “Het Kruispunt” in Barendrecht en 9 juni in het Stadstheater te Zoetermeer, maar als luisteraar wordt u ook via het programma Countrymusic Round-Up” op de hoogte gehouden.

Als lezer van dit bericht nog even naar een optreden van Savannah, Dich van Altena en Cor Sanne tijdens “Back to the Country Part IX” met een aantal fragmenten van bekende country-songs.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu  “Zoe Muth & The Lost High Rollers” van oorsprong uit Seatle hier met de song “I’ve Been Gone”.

Deze song staat op hun album “Starlight Hotel” in 2011 uitgebracht door Signature Sound Recordings.

De unieke stem van singer/songwriter en gitariste Zoe Muth roept herinneringen op aan Nanci Griffith en Iris Dement, die ook hun eigen unieke weg in Nashville zochten, terwijl zij een uistekende vertolkster is van haar verhalen over onberekenbare minnaars en de zelfkant van het leven.

Haar begeleidingsgroep bestaande uit de ervaren dobro en pedalsteel speler Dave Harmonson, Ethan Lawton op mandoline, Mike Dermott op de bas en Greg Nies op de drums, terwijl Joy Mills en Tom Parker de achtergrondzang voor hun rekening nemen.

De naam van de groep “The Lost High Rollers” komt uit een tekstregel “All your lost high roller’s rollin’ home today “ uit de song “No Lonesome Tune” van Townes Van Zandt, die tevens de grote inspiratiebron is voor Zoe Muth.

Tot slot van dit bericht kunt u nog eens luisteren naar Zoe Muth & The Lost High Rollers” met de song “I’ve Been Gone” tijdens een optreden in Theater “Music Star” te Nordestedt even ten n.o. van Hamburg.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard” .

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Luister mee in de ether op 106.6 MHz FM en het DAB+ netwerk kanaal 8B, de diverse kabelfrequenties of wereldwijd via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard dan wel middels de ‘RTV Krimpenerwaard’ App.

Speellijst” Country Music Round-up “

Datum: Mar. 29 ‘22 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep   ***   Titel muziek   ***   titel album   ***   Label

 1. Magnolia Drive *** Lonely Side of Goodbye   ***   Timeless   *** Mountain Fever Records
 2. Magnolia Drive *** Girl of Sugar Pie Lane   ***   Timeless   ***   Mountain Fever Records
 3. Magnolia Drive *** It’s Me Again   ***   Timeless   ***   Mountain Fever Records
 1. Willie Nelson *** Family Bible   ***   The Willie Nelson Family   ***   Legacy Recordings
 2. Willie Nelson *** In the Garden   ***   The Willie Nelson Family   ***   Legacy Recordings
 3. Willie Nelson *** I Thought About You, Lord   ***   The Willie Nelson Family   ***   Legacy Recordings
 1. The Band Perry *** Queen Maybelline   ***   From the Vault 2010-2013   ***   BMLG Records
 2. The Pistol Annies *** Trailer for Rent   ***   Hell on Heels   ***   RCA Records Label Nashville
 3. Stoney LaRue *** Aviator   ***   Aviator   ***   Blue Rose Records
 1. Eric Devries *** Little White Lies   ***   Song & Dance Man   ***              M.i.G. –music GmbH
 2. Savannah en Dick van Altena *** Trying to Get Over You   ***   Back to the Country Part V   ***   CMS Productions
 1. Zoe Muth and The Lost High Rollers *** I’ve Been Gone   ***   Starlight Hotel   ***   Signature Sounds Recordings

Be There Next Week! Same Time, Same Frequencies & via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *