Journey’s End

In dit programma “Countrymusic Round-Up een muzikaal eerbetoon aan mandolinespeler, zanger Roland White, de laatst overgeblevene van de befaamde “Kentucky Colonels”, die op 1 april j.l. op 83-jarige leeftijd overleed.

Zoals altijd beginnen we het programma met de bluegrass deze keer dus verzorgd “Roland White and Friends”, waaronder Gina Furtado, Darin & Brooke Aldridge en Jon Weisberger met een drietals songs van z’n album “A Tribute to the Kentucky Colonels”.

Vervolgens terug in de tijd naar de beginjaren ’70 voor unieke ‘live’-opnames in het huis van Clarence White in L.A. met o.a. “Don’t Let Your Deal Go Down” en “Live and Let Live” en nog verder terug naar de mid-jaren ’60 voor The Kentucky Colonels met optredens in Ashgrove Hollywood Ca.

De vorige week zaten Zoe Muth & The Lost High Rollers aan het eind van het programma en heeft u ze maar gedeeltelijk kunnen horenen tezamen met Tommy Alverson en de groep “Wilder Blue” maar nu in de herkansing.

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het tijd voor een nederlands inbreng deze keer door de Brabantse groep “Hidden Agenda DeLuxe” en ook nog eens terug in de tijd voor Thecla Rutting met de song “The Chain of Love”.

Daarna gaan we naar Arkansas voor onze uitsmijter van dit programma, Billy Joe Lemonds, met de song “Redneck Party” van z’n debuutalbum “Born in the Country”.

We begonnen het programma “Countrymusic Round-Up” met de songs “If You’re  Ever Gonna Love Me”, “Little White Washed Chimney” en “Why Have You Been Gone So Long” door Roland White & Friends” “.

Deze songs staan op het album “A Tribute to The Kentuck Colonels”, dat op 26 okotber 2018 werd uitgebracht doo Mountain Home Music.

In dit programma een uitgebreid eerbetoon aan Roland White, die op 1 april j.l. op 83-jarige leeftijd overleed aan complicaties na een zware hartaanval.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking van dit bericht door Roland White & Friends hier met de song “If You’re Ever Gonna Love Me”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Het verhaal begint begin jaren 50 bij de broertjes White, toen bestaande uit Roland, Eric, Clarence, zus Joann White en met vader Eric op de banjo en viool, die samen optraden onder de naam “The White Family”.

Toen hun zus de groep verliet gingen zij verder onder de illustere naam “ The Three Little Country Boys”.

Ze waren “so wie so” al klein van stuk. Later veranderden ze de naam in “The White Brothers”, dat was in de periode, dat hun vader “Eric” zo nu en dan ook meespeelde op de “harmonica”.

Vervolgens hun broer Eric ging trouwen en verliet de groep en daarna kwam Roger Bush voor hem in de plaats.

Roland White moest vervolgens ook nog eens in dienst en zo rond 1963 kwam hij terug en kwam ook Bobby Sloane als violist bij de groep.

De naam werd toen weer gewijzigd naar “The Kentucky Colonels” en onder deze naam bleef de groep zo’n 10 jaar bij elkaar.

In juli 1973 werden Roland en Clarence tijdens het inladen van hun muziekinstrumenten aangereden door een dronken automobilist, waarbij de 29 jarige Clarence verongelukte en Roland zwaar gewond raakte.

Roland White heeft daarna z’n carriere als mandoline-speler en zanger weer opgepakt met o.a. de Roland White Band en werd in 2017 nog door de IBMA opgenomen in de Eregalerij “Music Hall of Fame”.

Op het album “Roland White and Friends” wordt Roland o.a. bijgestaan door Darin en Brooke Aldridge met zang; Kristin Scott Benson en Gina Furtado op banjo, Jon Weisberger op dubbele bas en David Grier en Billy Strings op gitaar.

U kunt hier nog even kijken en luisteren naar een fraaie video-clip van een eerbetoon aan Roland White en The Kentucky Colonels door “Friends”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu verder terug in de tijd voor “The Kentucky Colonels” hier “live” vanuit het huis van Clarence White op 12 janauri 1971 in Topanga Canyon en dat ligt even ten noordwesten van Los Angeles in Californie.

Nog even terug naar Topanga voor The Kentucky Colonels en Byrone Berline met de song “I Am a Pilgrim”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Een muziek feestje onder vrienden met een medley van traditionele bluegrass songs waaronder “Live and Let Live”,  “Don’t Let Your Deal Go Down” en “Crying My heart Out Over You”.

Leroy  “Mack”McNees maakte met z’n bandrcorder opnames van deze “jamsessie” en uw presentator en samensteller heeft hiervan weer een kopie en op een CD gebrand.

Niet in muziekwinkels te vinden, maar wel te beluisteren hierbij uw lokale omroep RTV Krimpenerwaard.

Als lezer nog even terug naar de Ash Grove voor de Kentucky Colonels tijdens een optreden met de song “That’s What You Get for Loving Me”

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link.

Vervolgens ook nog “Journey’s End” (A Life of Sorrow) eveneens door The Kentucky Colonels, maar nu  tijdens een “live” optreden op 19 september 1961 in Ash Grove Hollywood met Clarence White op gitaar, Roland White op mandoline, LeRoy McNees op dobro, Billy Ray Lathum op de banjo en Roger Bush op de staande bas en allemaal met zang.

Een fraaie gospelsong van The Kentucky Colonels , die staat op het album “Livin’ in the Past : Legendary Live Recordings” met 37 opnames, waaronder ook introducties uit de periode 1961 – 1965 en inmiddels ook op CD verkrijgbaar in 2003 uitgebracht door Sierra Records

“Journey’s End” een Mike Seeger song, speciaal voor dit eerbetoon gekozen als laatste song voor Roland White, wiens reis op 1 april j.l. eindigde in Nashville TN.

U kunt hier nog eens luisteren naar The Kentucky Colonels met hun versie van “Journey’s End”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan is het tijd voor u Zoe Muth & The Lost High Rollers van oorsprong uit Seatle met de song “I’ve Been Gone”, die staat op hun album “Starlight Hotel” in 2011 uitgebracht door Signature Sound Recordings.

De unieke stem van singer/songwriter en gitariste Zoe Muth roept herinneringen op aan Nanci Griffith en Iris Dement, die ook hun eigen unieke weg in Nashville zochten, terwijl zij een uistekende vertolkster is van haar verhalen over onberekenbare minnaars en de zelfkant van het leven.

Haar begeleidingsgroep bestaat uit de ervaren dobro en pedalsteel speler Dave Harmonson, Ethan Lawton op mandoline, Mike Dermott op de bas en Greg Nies op de drums, terwijl Joy Mills en Tom Parker de achtergrondzang voor hun rekening nemen.

De naam van de groep “The Lost High Rollers” komt uit een tekstregel “All your lost high roller’s rollin’ home today “ uit de song “No Lonesome Tune” van Townes Van Zandt, die tevens de grote inspiratiebron is voor Zoe Muth.

U kunt hier nog kijken naar een optreden van Zoe Muth & The Lost High Rollers met de song “Hey Little Darlin’” in Threadgill’s WHQ te Austin, Texas

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens in dit programma nog Tommy Alverson hier bijgestaan door Jerry Max Lane met de song “Maybe in Mexico”, die staat op z’n album “Heroes and Friends in 2004 uitgebracht door Palo Duro Records.

Jerry Max Lane, zanger/schrijver/gitarist uit Noord-Texas, die meer dan 50 jaar actief was in de Texaanse muziek industrie en o.a. een leidende rol had als mede-eigenaar van de befaamde “Billy Bob’s”, tevens optrad als “general manager & booking agent”, overleed in 2017 op 75-jarige leeftijd.

Nog even terug in de tijd voor Jerry Max Lane als countryzanger/schrijver/gitarist met z’n “Honkytonker” “This Aint No Beer Joint, but a Tear Joint”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Tommy Alverson, zanger/schrijver/gitarist op dit album met z’n vrienden onder wie ook nog Ray Wylie Hubbard, Heather Morgan, Gary P. Nunn en Leon Rausch.

Tijdloze countrymuziek waarschijnlijk nooit in de top van de Nashville countrymuziek overzichten, maar over een jaar of tien kun je nog steeds het album te voorschijnhalen en naar heerlijk ongecompliceerde country luisteren ook aan de bar in Smithfield, TX.

Als lezer van dit bericht kunt u nog kijken en luisteren naar een optreden van Tommy Alverson met een aantal vrienden in The Ranch te Austin TX met de song “Maybe in Mexico”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

We blijven in Texas voor  “Wave Dancer” door de groep “Wilder Blue” , 5 mans– formatie uit de directe omgeving van Fort Worth/Dallas Texas hier met een song, die staat op het album met 12 songs met hun naam als titel en op 25 maart j.l. in eigen beheer uitgebracht.

Wilder Blue op gericht in 2019  en bestaant  Zane Williams op gitaar met zang Paul Eason op lead guitar, drummer Lyndon Hughes en bassist Sean Rodriguez  en multi-instrumentalist Andy Rogers.

Tijd om eens kennis te maken met The Wilder Blue met de song “Adios”, die staat op hun album “Hill Country” in 2020 eveneens in eigen beheer uitgebracht. Hill Country was tevens de vroegere naam van de groep).

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het nu tijd voor de nederlandse inbreng en daarvoor gaan we naar Brabant voor de groep “Hidden Agenda DeLuxe hier met de song “Tulsa Shining”.

Deze song staat op hun album “Pan Alley Fever” uitgebracht door Continental Record Service. Hidden Agenda DeLuxe bestaande uit o.a. singer/songwriters en gitaarspelers BJ Baartmans uit Boxmeer en Eric DeVries, die als sinds de jaren 1990 veelvuldig met z’n tweeën op een podium zijn te vinden. Daarbij ook regelmatig samen met drummer Sjoerd van Bommel en bassist Gerald van Beuningen. Onder de naam Hidden Agenda Deluxe zorgen Baartmans, Devries, van Bommel en van Beuningen met de CD “Pan Alley Fever” voor een alternatief-country feestje Deluxe! Hun eerbetoon aan Tulsa Oklahoma had volgens mij ook te maken met zangeres/schrijfster en gitariste Carter Sampson, die zij in dit tijd begeleiden tijdens haar tournee in Europa en met wie ze ook nog een fraai Kerst-album uitbrachten.

Eric DeVries was trouwens de vorige week nog aanwezig in dit programma  met een song van z’n nieuwe en 4e album “Song & Dance Man” uitgebracht door MiG-Music.

U kun hier nog even kijken en luisteren naar “Hidden Agenda DeLuxe” met de song “Tulsa Shing”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens “The Chain of Love” door Thecla Rutting/Pot hier met een song, die staat op haar album “Thecla Stories”, een album met 20 songs, die door Thecla waren geselecteerd en in samenwerking met de musici van Calyx onderwie o.a. Wim Pols, Paul van Dongen en Cor Verhaeg en zangers en musici van The Country Trail Band met o.a. Astrid Langeland Hans Steeds, Ron de la Bey, Gideon van Buitenen, Ruud van de Meeberg en haar zoon Jamie Rutting en ook nog Frank Jansen.

Na een langdurige ziekte overleed zij op 5 november 2018 in het ziekenhuis, nadat zij (in 1994 ook in de groep Thirza) de dag ervoor nog samen met haar zoon Jamie en Wim Pols nog hun award-winning lied “In the Eye of the Storm” had gezongen.

Als lezer van dit bericht kunt u nog kijken en luisteren naar The Country Trail Band met Thecla Rutting met de song “In the Eye of the Storm”, zoals ook staat op hun jubileum-album “Silver” in 1994 uitgebracht op DVD en CD door Iris/LW Music.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Gelet op de tijd op naar onze uitsmijter Billy Joe Lemonds met de song “Redneck Party”, die staat op z’n debuut album “Born in the Country”in eigen beheer uitgebracht.

Billy Joe Lemonds een singer/songwriter/ guitarist uit Mcgehee, Arkansas zingt en speelt fraaie pop-countrymuziek in de stijl van de jaren ’90 Tim Graw en Garth Brooks.

Tot slot van dit bericht kunt u nog luisteren naar Billy Joe Lemonds met de song “Redneck Party”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard” .

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Luister mee in de ether op 106.6 MHz FM en het DAB+ netwerk kanaal 8B, de diverse kabelfrequenties of wereldwijd via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard dan wel middels de ‘RTV Krimpenerwaard’ App.

Speellijst ” Country Music Round-up “

Datum: Apr. 5 ‘22 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie: Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep   ***   titel muziek  ***   titel album   ***   Label

 1. Roland White and Friends *** If You’re Ever Gonna Love Me   ***   A Tribute to The Kentucky Colonels   ***                Mountain Home Records
 2. Roland White and Friends *** Little White Washed Chimney   ***   A Tribute to The Kentucky Colonels   ***                Mountain Home Records
 3. Roland White and Friends *** Why Have You Been Gone So Long   ***   A Tribute to The Kentucky Colonels   ***   Mountain Home Records
 1. The Kentucky Colonels *** Live and Let Live medley ***   Live at Clarence White’s   ***   Leroy “Mack” McNees Tapes
 2. The Kentucky Colonels *** Don’t Let Your Deal Go Down medley *** Live at Clarence White’s   ***   Leroy “Mack” McNees Tapes
 3. The Kentucky Colonels *** Crying Me Heart Out Over You *** Live at Clarence White’s   ***     Leroy “Mack” McNees Tapes
 4. The Kentucky Colonels *** Journey’s End (A Life of Sorrow) ***   Livin’ in the Past   ***   Sierra Records
 1. Zoe Muth and the Lost High Rollers *** I’ve Been Gone   ***   Starlight Hotel   ***   Signature Sounds Recordings
 2. Tommy Alverson ft. Jerry Max Lane *** Maybe in Mexico   ***   Heroes and Friends   ***   Palo Duro Records
 3. The Wilder Blue *** Wave Dancer   ***   The Wilder Blue   ***   The Wilder Blue
 1. Hidden Agenda DeLuxe *** Tulsa Shining   ***   Pan Alley Fever   ***   CRS
 2. Thecla Rutting ft. Calyx & The Country Trail Band *** The Chain of Love   ***   Thecla Stories   ***   P4Y JQZ
 1. Billy Joe Lemonds *** Redneck Party   ***   Born in the Country   ***   Joe Lemonds

Be There Next Week! Same Time, Same Frequencies & via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *