I Hope It Rains at My Funeral

In dit programma “Countrymusic Round-Up”  bijzondere aandacht voor de muziek van een aantal countrymuziek legendes, die in de afgelopen vakantieperiode zijn overleden.

We beginnen met een muzikaal eerbetoon in bluegrass stijl aan ‘Big’ Bill Emerson, medeoprichter van “The Country Gentlemen en sublieme banjospeler, middels muziek van z’n album ‘Reunion’, z’n album samen met Cliff Waldron en natuurlijk ‘The Country Gentlemen’ met hun gelijknamige album.

Vervolgens een aantal countrysongs van ‘Storyteller’ Tom T. Hall, waaronder “The Ballad of Forty Dollars’ door hemzelf uitgevoerd en tal van andere door o.a. Kelly Willis, Iris DeMent en Whiskeytown.

Halverwege het programma nog de agenda met een overzicht van countrymuziek evenementen in de region en daarna de nederlandse inbreng in dit programma met een eerbetoon aan Hans Sommer o.a. zanger/gitarist en frontman van de country en popmuziekgroep ‘Sommerset’ met fraaie countrymuziek van het album ‘Sommerset’ en de single Mi Amor/When Blue Eyes Cry’.

Daarna is het in ‘Countrymusic Round-Up’  tijd voor hedendaagse countrymuziek door o.a. de Amarugia Ridge Runners en  warbij Lauren Alaina bijgestaan door Trisha Yearwood tevens optreedt als uitsmijtster van dit programma met de song “Gettin’ Good”.

We begonnen het programma “Countrymusic Round-Up met de song “Old Salty Dog Blues” door Bill Emerson instrumentaal en vokaal bijgestaan door tal van muzikale vrienden, zoals hier ook te horen Tony Rice op gitaar met lead-zang, verder nog Charlie Waller, Red Allen, Jimmy Martin, Bill Harrell en Cliff Waldron.

“Old Salty Dog Blues” staat op het album “Reunion”, dat in 1992 werd uitgebracht door Webco. Vervolgens ook nog Bill Emerson en Cliff Waldron met de “instrumental” “Downtown Blues”, die staat op het album “Bill Emerson & Cliff Waldron Invite You to a Bluegrass Session” uit 1970, waarbij het tweetal o.a. wordt bijgestaan door John Duffey op mandoline, Mike Auldridge op dobro, Bill Poffinberger op viool en Ed ferris op de bas.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking van dit bericht door Bill Emerson op banjo en Tony Rice op gitaar en met leadzang.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

“House of the Rising Sun” door The Country Gentlemen hier met een uitvoering, die staat op het verzamelalbum “The Complete Vanguard Recordings”, dat in 2002 werd uitgebracht.

TheCountry Gentlemen met Charlie Waller op gitaar en met leadzang, Mike Auldridge op dobro, Doyle Lawson op mandoline met zang, Ricky Skaggs als gastspeler op de viool, “Big”Bill Emerson subliem op de banjo, Bill Yates op de bas en Al Rogers op drums.

De vermelde song stond van oorsprong op een LP met als titel “The Country Gentlemen”, dat in 1972  was uitgebracht door Rebel Records.

Het tweede deel van het verzamelalbum stond oorspronkelijk op het album “Remembrances & Forecatsts”, dat vervolgens  in 1974 werd uitgebracht en waarbij de bezetting van “The Country Gentlemen” was gewijzigd met toen Jim Baily banjo en Jerry Douglas op dobro en tenslotte nog Bill Yates nog steeds op de bas maar op dit album ook met zang.

“The Bluegrass Hall of Famer” en een van de meeste gewaardeerde banjospelers in de bluegrassmuziek, Bill Emerson, overleed op 21 augustus j.l. op 83 jarige leeftijd ten gevolge van complicaties bij een longontsteking

Een muzikaal eerbetoon in het programma “Countrymusic Round-Up” aan “Big” Bill Emerson, die in tezamen met Charlie Waller de befaamde “Country Gentlemen” oprichten in 1957 en waarbij in dat jaar vervolgens John Duffey op mandoline en Larry Lahey op de staande bas toetraden.

Nog even terug naar “The House of the Rising Sun” en 1973 voor The Country Gentlemen middels een fraaie slide-show.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Op vrijdag, 20 augustus j.l.  overleed de befaamde verhalenverteller/countryzanger en schrijver Tom T. Hall en ook voor hem in dit programma  een eerbetoon met tal van z’n songs .

We begonnen het eerbetoon aan Tom T. Hall natuurlijk met hem zelf en de song “Ballad of Forty Dollars”, dat eerst als single werd uitgebracht en in 1968 de titelsong was van het album tezamen met nog meer fraaie songs.

Een verhaal uit het leven gegrepen, want Tom T. Hall werkte in z’, n jonge jaren samen met z’n tante op het kerkhof, zag natuurlijk veel begrafenissen en hoorde verhalen zoals “Ik krijg nog 40 dollar van ‘em”.

Tom T. Hall was zowel lid van de “Bluegrass Hall of Fame”, de “ Country Music Hall of Fame en de “Songwriter’s Hall of Fame”.

Niet alleen schrijver van songs, maar ook van verscheidenen boeken, “fiction en non-fiction”.

Hij overleed in z’n huis te Franklin TN op 85-jarige leeftijd, nadat z’n vrouw Miss Dixie, tevens een uitstekende liedjesschrijfster in 2015 op 80 jarige leeftijd overleed.

Nog even terug naar 1971 voor een optreden van Tom T. Hall met z’n “Ballad of Forty Dollars”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens de song “I Flew Over Our House Last Night” ook al zo’n bijzonder verhaal van Tom T. Hall hier vertolkt door Eric Brace & Peter Cooper instrumentaal bijgestaan door de befaamde pedalsteel-speler Lloyd Green en op dobro Mike Auldridge.

Deze songs staat op het album “Master Sessions” uitgebracht door Red Beet Records te Nashville.

De song “I Flew Over Our House Tonight” van Tom T. Hall staat van oorsprong op z’n album “The Rhymer and Other Five and Dimers “ uit 1973, is ook al veel “gecovered” door o.a. de bekende zanger/gitarist Keith Whitley tijdens z’n toer door Europa ook in Holland in 1989.

Beslit nog even kijken en luisteren naar Eric Brace & Peter Cooper bijgestaan door o.a. Lloy Green, Mike Bub en Jen Genderman met hun vertolking van de song “I Flew Over Our House Last Night” tijdens een speciale Tom T. Hall avond in de “Loveless Cafe” in Nashville TN.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

We gaan nog even door nu met Kelly Willis  en de Tom T. Hall song “That’s How I Got to Memphis”, een verhaal, dat niet zoals zoveel songs eindigt met een “happy end”, maar vertelt hoe hij in Memphis terecht kwam op zoek naar z’n geliefde zonder succes.

Kelly Willis, een singer/songwriter en gitariste en getrouwd met de Texaanse singersongwriter Bruce Robinson is woonachtig in Austin Texas.

U kunt nog even kijken en luisteren naar Kelly Willis hier met de song “That’s How I Got to Memphis” tijdens een optreden op 26 februari 2021 in McGonigel’s Mucky Duck in Houston TX.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Deze uitvoering staat op het verzamelalbum “Real: The Tom T. Hall Project” uit gebracht doo Sire Records.

In oktober 1998 werd door het label Sire dit schitterende album uitgebracht, waarin een uitgebreide verzameling van Nashville country ontkenners en alt-country enthousiasten een eerbetoon brachten aan de songs van Tom T. Hall.

Het resultaat van die samenwerking was een zeldzaam fraai “Tribute-album” met zeer bijzondere vertolkingen met als hoogtepunten van dit album niet alleen de Johnny Cash’s versie van “I Washed My Face in the Morning Dew”, Ralph Stanley’s “The Water Lily”, Syd Straw’s “Harper Valley P.T.A”, maar ook de Tom T. Hall song “I Miss a Lot of Trains” met een bijzondere uitvoering door zangeres/pianiste en gitariste Iris Dement.

 

When the train pulls in the station you’ll be waiting at the track,

You’re havin’ trouble sleepin’ nights you want me to come back,

But that old train will just roll on by, you’ll know I never came,

Because I sleep good and miss a lot of trains.

 

De overige coupletten van deze song kunt u nog lezen middels deze video-clip van Iris DeMent met de song “I Miss a Lot of Trains”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens in dit programma ook nog  de song “I Hope It Rains at My Funeral”, hoe kom je er op om zo iets te bedenken, op papier te zetten en muziek erbij te maken, weer zo’n bijzonder verhaal van Tom T. Hall over een man, die voortdurend tegenslag ondervindt in z’n leven en tenslotte opmerkt, dat hij hoopt, dat het regent op z’n begrafenis, want hij ligt dan droog”.

“I Hope It Rains at My Funeral” hier  vertolkt door de illustere groep “Whiskeytown”, een alternatieve country en rock band, in 1994 opgericht in Raleigh, North Carolina door Ryan Adams en verder bestaande uit Caitlin Cary, Phil Wandscher, Eric “Skillet” Gilmore en Mike Daly.

Ook deze uitvoering staat dus op het album “Real – The Tom T. Hall Project”. Een zeer fraai en meer dan verdiend eerbetoon.

Natuurlijk kunt u hier ook nog luisteren naar Whiskeytown met hun versie van “I Hope It Rains at My Funeral”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het tijd voor de Nederlandse inbreng in het programma “Countrymusic Round-Up”  en daarvoor terug in de tijd naar de eind jaren ’70 voor een eerbetoon aan Hans Sommer, bandleader en zanger/gitarist van de groep “Sommerset” hier met hun vertolking van de “Patsy Cline” song “I Fall to Pieces”.

Hans Sommer vormde met z’n broers Andre en Ronald in de eind jaren ‘60 de groep “Sommerset” met toen ook nog zanger/gitarist Ab van Woudenberg, Guus Paat, Ernst Makily en Pim Fuchs, als in 1974 ook nog zngeres Rosina Louwaars bij de groep komt, werden ze met hun countrymuziek zeer populair met hun covers “Almost Persuaded”, Another Lonely Night”, “There Goes My Everything” en in dit programma ook met hun Patsy Cline cover “I Fall to Pieces”.

Deze song staat trouwens op hun album “Sommerset” met 12 songs, dat in 1975/1976 werd uitgebracht door CNR met ook nog songs als “I’m Not Lisa” en “Love Letters in the Sand”.

De groep heeft in die jaren zelfs nog op getreden in het Mekka van de countrymuziek in Nashville TN.

Vervolgens ook nog “When Blue Eyes Cry” door het ensemble “Sommerset” met een lied, die staat op hun single met ook nog de song Mi Amor”.

Deze single werd in 1980 uitgebracht door RCA en de groep Sommerset had met de laatstvermelde song in de jaren ‘80 een redelijk succes en stond tevens toen in de Nederlandse  TOP 10.

In die tijd waren zij trouwens ook regelmatig te zien en te horen in nederlandse TV-shows zoals de “Eddy Beckers Go Round Show”, in de nederlandse TopPop natuurlijk en bij Ted de Braak.

In die tijd werd het accent van de muziek meer verlegd naar de country-pop sound en dat is ook goed te horen horen in de song “When Blue Eyes Cry”.

Hans Sommer overleed op zondag, 15 augustus j.l. op 68 jarige leeftijd na een landurige en helaas vergeefse strijd tegen kanker in Driebergen.

Als lezer van dit bericht kunt u luisteren naar Hans Sommer met de toepasselijkse song “Adios Amigo”,die ook als laatste track staat op z’n album “De Rijmelaar” in 2018 uitgebracht door het label “Sam Sam”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu naar de Amarugia Highlands in Missourri voor de “Amarugia Ridge Runners hier met de song “Gettin’Right Ain’t Always Wrong”.

Amarugia Ridge Runners, een 5-mans formatie uit de Amarugia Highlands zo’n 50 mijl ten zuid-oosten van Kansas City Missouri, met een song, die staat op hun album “Midwest Millionaires’’, dat op 26 augustus j.l. tijdens een “Release Party” in  “Knuckleheads Saloon & Music Theater” op de Rochester Ave. te Kansas City, Missouri werd gepresenteerd en nu dus hier bij uw RTV Krimpenerwaard in Bergambacht.

Tijd om eens kennis te maken met de Amarugia Ridge Runners hier met de song “The Drink”, die eveneens staat op hun album “Midwest Millionaires”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

En dan is het ook al weer tijd voor onze uitsmijtster Lauren Alaina hier vokaal bijgestaan door Trisha Yearwood met de song “Gettin’ Good”, die staat op haar album “Sitting Pretty on Top of the World”, dat op 3 september j.l. werd uitgebracht door 19 Recordings/Mercury Nashville.

Laura Alaina bracht zo’n 10 jaar geleden na de tweede plaats bij “American Idol” achter Scotty McCreery, haar eerste album uit.

Vervolgens 7 jaar later haar tweede album “Road Less Traveled”, maar deze maand september een fraai album met 15 mooie songs.

Tot slot van dit bericht kunt u nog kijken en luisteren naar Lauren Alaina hier met de song “Getting Good”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard” .

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Luister mee in de ether op 106.6 MHz FM en het DAB+ netwerk kanaal 8B, de diverse kabelfrequenties of wereldwijd via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard dan wel middels de ‘RTV Krimpenerwaard’ App.

Speellijst ” Country Music Round-up “

Datum: Sep. 7 ‘21 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*   Artiest/groep    ***   titel muziek   ***   titel album   ***   Label

 1. Bill Emerson *** Old Salty Dog Blues   ***   Reunion   *** Webco
 2. Bill Emerson & Cliff Waldron *** Downtown Blues   ***   Invite You to a Bluegrass Session   ***   King Records
 3. The Country Gentlemen *** House of the Rising Sun   ***   The Complete Vanguard Years   ***   Vanguard
 1. Tom T. Hall *** Ballad of Forty Dollars   ***   Ballad of Forty Dollars   ***   Polygram Specials
 2. Eric Brace & Peter Cooper ft. Lloyd Green and Mike Auldridge *** I Flwe over Our House Last Night   ***   The Master Sessions   ***   Red Beet Records
 1. Kelly Willis *** That’s How I Got to Memphis   ***   Real – The Tom T. Hall Project   ***   Sire
 2. Iris DeMent *** I Miss a Lot of Trains   ***   Real – The Tom T. Hall Project   ***   Sire
 3. Whiskeytown *** I Hope It Rains at My Funeral   ***   Real – The Tom T. Hall Project   ***   Sire
 1. Sommerset *** I Fall to Pieces   ***   Sommerset   ***   CNR
 2. Sommerset *** When Blue Eyes Cry/Mi Amor   ***   single   ***   RCA
 1. Amarugia Ridge Runners *** Getting’Right Ain’t Always Wrong   ***   Midwest Millionaires     ***    Close Enough Records
 2. Lauren Alaina ft. Trisha Yearwood *** Getting Good   ***   Sitting Pretty on Top of the World   ***    19 Recordings/Mercury Nashville

Be There Next Week! Same Time, Same Frequencies & via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *