Juanita

In dit programma “Countrymusic Round-Up” aandacht voor het bijzondere verhaal van Dood, een veteraan uit de Amerikaanse  burgeroorlog , z’n vrouw Juanita, z’n paard Shamrock en hond Sam muzikaal  vertolkt in het album “The Ballad of Dood & Juanita”  door Sturgill Simpson.

Maar zoals altijd beginnen we met de bluegrassmuziek deze keer verzorgd door “The Po’ Ramblin’ Boys” met een drietal songs van hun album “Toil, Tears & Trouble” uitgebracht door Rounder Records

Vervolgens  ook nog muziek van het nieuwe album “Gone” van de zanger/schrijver en gitarist Tim Grimm op 10 september j.l. in Europa uitgebracht door Cavalier Recordings.

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het tijd voor de nederlandse inbreng met alvast een voorproefje op de bijzondere start op zondag, 26 September a.s.van een nieuw seizoen “Country Café Concordia” van de Goudse countrygroep “Change of Key” met ook een gast-optreden van Ruud Hermans en gitarist Peter van Gerven.

Ruud Hermans vanavond samen met Dick van Altena met hun song “Me and Jack”, terwijl

het trio “Change of Key” met een song van hun album “Home Is Where My Heart Is” tevens optreedt als uitsmijter van dit programma.

We begonnen het programma “Countrymusic Round-Up” met de songs “Next Train South”, “Bidding America Goodbye” en “Cold Hard Truth” door de The Po’Ramblin’ Boys.

Deze songs  staan op hun album “Toil, Tears & Trouble”, dat in 2019 werd uitgebracht door Rounder Records.

Een bijzondere titel “Gezwoeg, tranen en moeilijkheden”, een hoop ellende bij elkaar, maar in ieder geval fraaie gespeeld en gezongen en dat maakt weer wat goed.

Het album werd in augustus 2019 als hun debuutalbum bij het legendarische bluegrass label Rounder Records uitgebracht.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking van dit bericht door The Po’Ramblin Boys’ hier met de song “Next Train South’ tijdens hun op treden op “The Huck Finn Jubilee 2018” in Onrario Canada.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

The Po’ Ramblin’ Boys werd in het jaar daarvoor dus 2018 tijdens het IBMA Bluegrass Award Festival uitgeroepen tot “Emerging Artist of the Year”.

De groep bestaat uit Jeremy Brown op banjo en zang, C.J. Lewandowski op mandoline met zang, Jasper Lorentzen op de bas, Josh Rinkel op gitaar met zang en Laura Orshaw  op viool.

Dit jaar wordt in Raleigh North Carolina  tijdens het 32ste IBMA World of Bluegrass Festival op 30 september a.s  weer tal van Awards uitgereikt en “The Po’Ramblin’ Boys” zijn nu genomineerd voor de Award “Entertainer of the Year” tezamen trouwens met “Balsam Range”, Billy Strings, Doyle Lawson & Quicksilver en The Del McCoury Band.

U kunt hier ook nog even kijken en luisteren naar The Po’Ramblin’Boys hier met de song “Kentucky on My Mind”tijdens de  Pickathon Old Growth Series in Happy Valley gelegen in de staat Oregon.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu naar singer/songwriter en gitarist Tim Grimm hier met de songs “A Dream”, “Dreaming of King Lear” en  de titelsong van het album “Gone”.

Deze songs staan op album, dat op 10 september in Europa is uitgebracht door Cavelier Recordings, een onderdeel van Cavelier Music Management te Heemskerk, die ook de carrières van een klein aantal zeer getalenteerde artiesten begeleidt.

Tijd om kennis te maken met Tim Grimm hier met de titelsong van z’n album “Gone”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Onderwie dus zoals hier Tim Grimm, maar ook bijvoorbeeld singer/songwriter Ben Benford met recentelijk z’n album “Portraits” en de nederlandse bluesroack-gitarist Julian Sas.

Tim Grimm zoals reeds vermeld singer/songwriter en gitarist in de Americana sfeer in song “Dreaming of King Lear” met een eerbetoon aan z’n muziekvrienden singer/songwriters Eric Taylor, Michael Smith en David Olney, met wie hij regelmatig optrad tijdens hun concerten in de staat Indiana en die vorig jaar 2020 dus zijn overleden.

Ook de song “Gone” is eigenlijk een eerbetoon met o.a. de vermelding van singer/songwriter John Prine, die in april vorig jaar overleed aan de gevolgen van het Corona-virus.

Deze song was in vorig ook een tijdje de nr. 1 song in de folk DJ-hitlijsten en werd tevens ge-nomineerd als “Song of the Year” in “The International Folk Alliance Awards 2021”.

Tim Grimm wordt op dit album o.a. op viool bijgestaan door Diederik van Wassenaar tevens verantwoordelijk voor de stringsessies, Dan Lodge op piano, de weduwe van Eric Taylor, Susan Lindfors Taylor is ook nog vokaal aanwezig evenals de gitarist van Eric Taylor, Marco Fecchio.

Tim Grimm’s Family Band bestaat uit Tim op gitaar met lead-zang, z’n zoons Connor Grimm op staande en electrische bas en Jackson Grimm op gitaar, banjo, mandoline en harmonium en tenslotte z’n vrouw Jan Lucas Grimm op harmonica en allemaal zingen ze mee.

“Gone” een fraai album met 9 songs in de folk/americana sfeer en voor meer informatie kunt u dus terecht via de website!

Voor de lezer van dit bericht nog de mogelijkheid om te kijken en luisteren naar de song “Dreaming of King Lear”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu naar Sturgill Simpson hier met de songs “Ol’ Dood”Part 1), “Played Out”, “Sam”en “Juanita”.

Deze songs staan op z’n zevende studio album met de titel “The Ballad of Dood & Juanita” op 20 augustus van dit jaar uitgebracht door High Top Mountain Records.

Sturgill Simpson wordt bij de laatstvermelde song muzikaal zeer herkenbaar bijgestaan door Willie Nelson op gitaar en Willie is trouwens niet de enige, die assistentie verleend, maar daar kom ik zo direct op.

Een album vol traditionele country, bluegrass en folkmuziek

Nog even over het verhaal  “Ol’ Dood”, de zoon van een pionier uit de bergen van West Virginia en een Shawnee vrouw, scherpschutter, die de ballen van een vleermuis kon afschieten en in dit verhaal tevens een veteraan uit de Amerikaanse Burgeroorlog.

Tijd om kennis te maken met de Ol’ Dood van Sturgill Simpson.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dood heeft zich na de burgeroorlog teruggetrokken op z’n boederij waar hij woont met z’n oogappel en vrouw Juanita met zoontje. Maar het geluk duurt ook hier nooit lang, want z’n vrouw wordt ontvoerd en Dood gaat er achteraan op z’n paard met de naam Shamrock en z’n hond “Sam”.

Alles komt nog wel weer goed, maar z’n hond Sam sneuvelt in de strijd zoals de luisteraars van dit programma “ a capella” gezongen hebben kunnen horen.

Enfin het hele verhaal moet u gewoon maar eens volgen via dit fraaie album “The Balld of Dood & Juanita” met Sturgill Simpson op gitaar met lead-zang muzikaal bijgestaan door o.a. Sierra Hull op mandoline, Mike Bub op de bas, Stuart Duncan op viool, Scott Vestal op banjo, Tim O’ Brien op gitaar met zang, Mark Howard eveneens op gitaar met zang en Miles Miller percussive met zang.

Sturgill heeft in de afgelopen jaren nog meer fraaie albums uitgebracht o.a. het album “High Top Mountain” een soort eerbetoon aan Merle Haggard uit 2013 en vorig jaar de albums “Cuttin’ Grass Vol. 1 en Vol2. met de eerste met de sub-titel de “The Butcher Shoppe Sessions” en nr. 2 “The Cowboy Arms Sessions”.

Voor de gelegenheid kan de lezer hier ook nog even naar het MerleFest te Wilkesboro North Carolina voor een optreden op 16 september j.l.  van Sturgill Simpson en z’n muzikale vrienden hier met de “A Capella” song Sam en “Living the Dream”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Voor een grotere uitvoering even aanklikken

Op naar de agenda met de vermelding van countrymuziek evenementen in de regio:  Gelukkig zijn er  voor countrymuziek artiesten weer mogelijkheden om een concert te organiseren en met de nodige voorzorgen op te treden, ook in deze omgeving met als eerste de Goudse countrygroep “Change of Key”.

Op zondag, 19 september a.s. vanaf 15.00 een optreden van de groep in Theater CulturA & Zo aan de Dorpstraat 7 te Nootdorp met hun muziekprogramma “Country Music Roads”.

Een combinatie van Countrymusic, Americana, Blues, Singer/songwriter, Bluegrass en Easy Listening.

Zij zijn trouwens hun nieuwe seizoen begonnen met hun nieuwe muziekprogramma ‘Roots & Reasons”.

Vervolgens zondagmiddag 26 september 2021 de start van een nieuw seizoen “Country Café Concordia” in het Theater Concordia in Haastrecht met:

Ruud Hermans, Patrick van Gerven & Change of Key

Dubbel concert The Voice Senior winnaar 2019 Ruud Hermans met Patrick van Gerven op dobro & gitaar en de de Goudse countrygroep  “Change of Key” met een voorstelling, die  ongeveer 2,5 uur duurt.

Change of Key bijt het spits af, na een korte pauze wordt het podium ingenomen door Ruud samen met Patrick en na nog een kleine pauze sluiten alle musici gezamenlijk deze middag af.

Afgelopen weken hebben we in overleg met de mensen die al gereserveerd hadden voor dit concert, besloten om deze middag door te laten gaan zonder de 1,5 mtr regel en alleen toegankelijk met de CoronaCheck-app, een geldige PCR test (niet ouder dan 48 uur), of persoonlijke geprinte QR Code.

Het betreft dus een zogenoemd geplaceerde voorstelling.

Entree € 15,- pp Reserveren via / 0654918147

Gelukkig is de “Mallemolen van Corona” zo goed als voorbij en kunt u als countrymuziekliefhebber met gelukkig beperkte voorwaarden de start van het nieuwe seizoen meemaken.

Gewoon nog even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu snel door naar de nederlandse inbreng in het programma “Countrymusic Round-Up” deze keer alvast een voorproefje op het nieuwe seizoen van Change of Key en het optreden op zondag, 26 september in Theater Concordia met Ruud Hermans en Peter van Gerven als gastspelers.

Als eerste nu Ruud Hermans hier met de song “Me and Jack”.

Deze song staat op z’n album “Forevermore”, dat in 2008 uitgebracht door Continental Record Service.

“Me and Jack” werd geschreven door Ruud samen met Dick van Altena en ook staat op hun album “Lonely 2”, dat  in 2006 werd uitgebracht.

Nog even terug in de tijd voor de “Singer Songwriter Sessions” van Dick van Altena en Ruud Hermans  hier met de song “Me and Jack”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens “It Cannot Be You” door Change of Key hier met een song, die staat op hun album “Home Is Where My Heart Is”.

Sinds het uitbrengen van dit album met 14 songs in 2012 is er met deze Goudse countrygroep veel gebeurd naast tal van Nederlandse countrymuziek Awards individueel en groep Awards en natuurlijk het uitbrengen van hun dubbel album “When Music Calls My Name” in 2013 met zelfs medewerking van “The Queen of Bluegrass”, Rhonda Vincent.

En de laatste zondag van de maand september gelukkig de start van van een nieuw seizoen Country Café Concordia met nu als thema “Roots & Reasons”.

Nog even terug naar de opening van het vorige seizoen toen ook met Ruud Hermans, Patrick Gerven en Change of Key in Theater Concordia te Haastrecht.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

One Stair Down for Technical Details

 

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard” .

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Luister mee in de ether op 106.6 MHz FM en het DAB+ netwerk kanaal 8B, de diverse kabelfrequenties of wereldwijd via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard dan wel middels de ‘RTV Krimpenerwaard’ App.

Speellijst ” Country Music Round-up “

Datum: Sep. 14 ‘21 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep   ***   titel muziek   ***   titel album   ***   Label

 1. The Po’ Ramblin’ Boys *** Next Train South   ***   Toils, Tears & Trouble   ***   Rounder Records
 2. The Po’ Ramblin’ Boys *** Bidding America Goodbye   ***   Toils, Tears & Trouble   ***   Rounder Records
 3. The Po’ Ramblin’ Boys *** Cold Hard Truth   ***   Toils, Tears & Trouble   ***   Rounder Records
 1. Tim Grimm *** A Dream   ***   Gone   ***   Cavalier Recordings
 2. Tim Grimm *** Dreaming of King Lear   ***   Gone   ***   Cavalier Recordings
 3. Tim Grimm *** Gone   ***   Gone   ***   Cavalier Recordings
 1. Sturgill Simpson *** Ol’ Dood   ***   The Ballad of Dood & Juanita   ***   High Top Mountain Records
 2. Sturgill Simpson *** Played Out + Sam   ***   The Ballad of Dood & Juanita   ***   High Top Mountain Records
 3. Sturgill Simpson ft. Willie Nelson *** Juanita   ***   The Ballad of Dood & Juanita   ***   High Top Mountain Records
 1. Ruud Hermans *** Me and Jack   ***   ForeverMore   ***                Continental Record Service
 2. Change of Key *** It Cannot Be You   ***   Home Is Where My Heart Is   ***   Change of Key

Be There Next Week! Same Time, Same Frequencies & via the Internet

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *