A Country Superstar Christmas

In het programma “Countrymusic Round-Up” besteden we in deze donkere dagen van december en zo vlak voor de Kerstdagen natuurlijk veel aandacht aan de countrymuziek in Kerstsfeer.

Niet de overbekende songs, die u via  diverse radio-stations kunt horen, maar “iets heel anders” bijzondere Kerstmuziek in bluegrass stijl door o.a. het gelegenheidsduo Steve Gulley & Dale Ann Bradley en Ralph Stanley and the Clinch Mountain Boys.

Vervolgens muziek van het bijzondere album “A Farmhouse Christmas” van het duo Joey + Rory en ook nog een aantal Country Superstars, zoals George Strait, The Mavericks en Tracy Byrd met hun favoriete kerstsong .

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de region is het tijd voor de nederlandse inbreng door Wim Pols samen met Ruud v.d. Meeberg en de song “New Star Shing” en uit Gouda “Change of Key” heel toepasselijk met hun song “Dear Footprints in the Snow”

Daarna is het tijd voor het album “A Green and Red Christmas” met de Swedish Chef en z’n “Christmas Smörgåsbord” en blijven we nog even in de Zweedse kerstsfeer met het John Linberg Trio tevens uitsmijter van dit programma met een song van hun album “Rock This Christmas”.

We begonnen het programma “Countrymusic Round-Up” met de song “Christmas the Mountain Way” door Steve Gulley samen met Dale Ann Bradley tevens de titelsong van het album, dat in februari van dit jaar werd uitgebracht door Rural Rhythm Records, een vooruitziende blik dus.

Een fraaie verzamelalbum met 15 kerstsongs door tal van bekende bluegrassmusici zoals ook Marty Raybon, Audie Blaylock, “Cumberland River” en “Common Strings”.

Het is een “live” opname van de “Christmas : The Mountain Way” een kerstshow in de traditie van het Appelachie Gebergte in The Bell Theater in Pineville KY.

Op dit album ook nog Dale Ann Bradley met de song “In the Sweet By and By”, maar in dit programma heb ik gekozen voor de song “Christmas in Savannah”, die staat op het verzamelalbum “God Didn’t Choose Sides, Vol. 1: Civil War True Stories About Real People”, dat in 2013 ook werd uitgebracht door Rural Rhythm Records met ook weer tal van bluegrass musici met bijzondere verhalen over de burgeroorlog in de V.S. met o.a. ook Russell Moore, Tim Stafford, Ronnie Bowman en Bradley Walker.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking met de promotie van het album “Christmas The Mountain Way” met o.a. dale Ann Bradley en Steve Gulley.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens ook nog “Beautiful Star of Bethlehem” en daarvoor gingen we een stapje terug in de tijd met Ralph Stanley & The Clinch Mountain Boys hier met de song die staat op het album “Christmas in the Mountains” uitgebracht door Rebel Records.

Hier nog The Clinch Mountain Boys met Keith Whitley op gitaar en met lead-zang, Jack Cooke op de bas en baritonzang en Troy “Renfro” Profitt op lead-gitaar, Curley Ray Cline op viool en natuurlijk on-miskenbaar Ralph Stanley op z’n banjo met z’n tenorstem.

Deze song staat ook op hun album “Clinch Mountain Gospel” opgenomen in juni 1977 en op LP uitgebracht door Rebel Records, natuurlijk allang grijs gedraaid, maar gelukkig in 2001 op een CD geperst met kenmerk REB-CD-1571.

U kunt als lezer ook nog even terug naar een optreden van Ralph Stanley & The Clinch Mountain Boys hier met de song “Beautiful Star of Bethlehem”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu naar Joey + Rory hier met de songs “Come Sit on Santa Claus’ Lap.”, “Another Wonderful Christmas” en “The Gift”. Deze songs staan op hun album “A Farmhouse Christmas”, dat in 2011 werd uitgebracht door Sugar Hill Records.

Rory Lee Feek en z’n echtgenote Joey Martin Feek begonnen hun muzikale carrieres als solo artiest en hadden daarmee redelijk success, maar de schijnwerpers werden echt op hen gericht, nadat zij elkaar ontmoetten, trouwden en gingen optreden als duo.

Voor het echtpaar begon hun muzikaal succes met de deelname aan de Country Music TV-show “Can You Duet” in 2008. Zij werden 3e en heel veel sympathie van duizenden tv-kijkers, waardoor zij een contract kregen bij Sugar Hill Records en het album “The Life of a Song” werd uitgebracht.

In maart 2010 werden zij tijdens de Academy of Country Music Award Show uitgeroepen “Top New Vocal Duo”.

Rory en Joey waren kundige liedjesschrijvers en muziekmakers en bij de meeste songs op dit album zijn ze betrokken als schrijver, spelen allebei prima gitaar en kunnen zoals u inmiddels wel heeft gehoord ook uitstekend samenzingen wat ook al reeds was te beluisteren.

In 2014 werd een paar maanden na de geboorte van hun dochter Indiana baarmoederhals kanker geconstateerd, waaraan zij in eerste instantie succesvol werd geopereerd, maar in juni 2015 bleek, dat kankercellen zich toch hadden verspreid.

Op vrijdag, 4 maart 2016 overleed Joey Feek na een vergeefse strijd tegen baarmoederhalskanker op 40-jarige leeftijd in haar ouderlijk huis in haar woonplaats Alexandria in de staat Indiana.

Een dramatisch einde van een succesvol duo. In april van dit jaar werd het album “If Not for You”  door haar man Rory Feek uitgebracht via Gaither Music Group als een eerbetoon aan Joey Feek.

U kunt in dit bericht nog kijken en luisteren naar een optreden van Joey + Rory met hun kerstsong song “The Gift” op 14 december 2011 tijdens het programma “Music City Roots” vanuit de Loveless Cafe te Nashville TN.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu verder met een aantal country supersterren met als eerste The Mavericks met hun kerstbijdrage aan dit programma in de vorm van de bekende song “Santa Claus Is back in Town”, die staat op de 1ste uitvoering van het verzamelalbum “A Country Superstar Christmas”.

Deze song werd destijds als single uitgebracht, maar staat ook nog op een ander verzamelalbum met als titel “Christmas Cookies” in 2001 uitgebracht door MCA Nashville met o.a. ook Lee Ann Womack, George Jones, Mark Chesnutt en Gary Allen.

Voor de lezer nog even terug naar een optreden van The Mavericks op 10 december 2016 in The Grand Opera House te Wilmington Delaware hier met hun versie van de song “Blue Christmas”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Van dit album hoorde u trouwens ook nog George Strait met de song “A Merry Christmas Strait to You”, die trouwens van oorsprong staat op z’n album met dezelfde titel in 1986 door Universal Special products uitgebracht.

Strait heeft in de tussentijd niet stilgezeten, want vorig jaar verscheen nog z’n dubbelalbum “Strait for the Holidays”.

Vanuit Texas voor u nog george Strait hier met de song “Merry Christmas Strait to You”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens ook nog “Christmas Like Mama Used to Make It” door Tracy Byrd hier met een song, die eveneens staat op het verzamelalbum “A Country Superstar Christmas”.

Dit verzamelalbum was de eerste in een reeks van vier met op dit album 14 kerstsongs door verschillende country super sterren zoals ook Vince Gill, Alan Jackson, Reba McEntire, Wynona Judd en Lorrie Morgan.

Wilt u dus tijdens de kerst een aantal uren fraaie countrykerst muziek horen, dan is de aanschaf van dit album en de andere “A Country Super Star Christmas 2, III en 4 uitgebracht door Hip-O aan te bevelen.

Voor u als lezer hierbij nog Tracy Byrd met de song “No Room” middels een “slide-show”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

 Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het nu tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma en daarvoor gaan we nog even terug naar december 2015 voor Wim Pols en Ruud van de Meeberg hier met de song “New Star Rising”.

Deze song staat op het fraaie Kerst-album met als title “Home for Christmas”, dat in 2015 door Neo Music werd uitgebracht.

Op deze CD zijn verschillende artiesten en muzikanten te horen zoals ook  Shirley Ann uit Zoetermeer, Zingga, Tom Ensink, en ook Change of Key.

U kunt hier nog luisteren naar Wim Pols samen met de Country Trail Band met Ruud van de Meeberg hier op drums hier met hun song “The Brightest Star”, die staat op hun album “Silver”uitgebracht door Living Water Music.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Zij hebben allen op geheel eigen wijze met elkaar een mooie en gevarieerde productie neergezet.

NEO music wil met het uitbrengen van deze Falling Snow CD “Home for Christmas” de traditie van het jaarlijks uitbrengen van een CD met eindejaars muziek in ere herstellen.

Dan ook nog “Dear Footprints in the Snow” door de Goudse countrygroep “Change of Key” hier natuurlijk regelmatig in het programma aanwezig ook vanwege hun maandelijkse optreden in Country Café Concordia gratis toegankelijk ter promotie van de countrymuziek.

Ook in deze kerstsingle werd het trio weer bijgestaan door de amerikaanse muzikale duizendpoot Tim Crouch.

De vorige week in het programma met hun nieuwste kerstsingle “Sweet Little Miss Christmas”, maar nu even terug gegrepen naar 2015, want deze song staat ook op het album “Home for Christmas” uitgebracht door NEO Music.

Ongetwijfeld zult u hun nieuwste  Kerstsingle natuurlijk ook kunnen aanschaffen op zondag, 24 december tijdens de Kerstshow in Country Café Concordia te Haastrecht.

U kunt hier nog luisteren naar “Dear Footprints in the Snow” middels een fraaie “slide-show”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Dan nu weer zo’n bijzonder Kerstlied namelijk de Swedish Chef met zijn bijdrage aan de kerst met de song “Christmas Smörgåsbord”, die staat op het album “A Green and Red Christmas”, dat werd uitgebracht door Walt Disney Records.

Een leuk album met allemaal bekende Muppets in Kerstsfeer zoals bijvoorbeeld ook Miss Piggy, Electric Mayhem, Wolff, Gonzo & Fozzie en natuurlijk ook nog Kermit samen met Miss Piggy en als verrassing ook nog Andrea Boccelli met the Muppets met de song Jingle Bells.

Natuurlijk kunt u nog even luisteren naar The Swedish Chef en z’n Walt Disney vrienden hier met hun“Christmas Smörgåsbord”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

En dan is het ook al weer tijd voor onze uitsmijter van dit programma “A Good Feeling Coming” door het Zweedse trio John Lindberg hier met een song, die staat op hun album “Rock This Christmas”.

Een kerstalbum van de Zweedse rockformatie ‘John Lindberg Trio’, een groep rond de gelijknamige zanger en songschrijver, contrabassist Martin Engström en drummer Joakim ‘Jocke’ Dunker.

Meestal opereren deze heren in de rockabillystijl, waarin ze ook hun albums “John Lindberg Rockabilly Trio” uit 2006, “Win Or Lose” uit 2007 en “Brand New Philosophy” uit 2009 brachten.

In 2011 verscheen het album  “Made For Rock ‘N’ Roll” en in mei 2012 verscheen hun  studioalbum “Hell Of A Ride”.

De voor deze feestdagen bedoelde plaat “Rock This Christmas” is dus een extraatje van deze rockers en mag hier zonder meer als een zeer aangenaam beluisterbare plaat omschreven worden.

Twaalf lekker swingende rocknummers rond het thema ‘Kerstmis’ waarvan elke vorm van cliché ontdaan is, zoals in de openingstrack “A Good Thing Coming” , “Make My Wish Come True” en de wel heel stevige rocker “Last Month of the Year”.

Tot slot van dit bericht kunt u nog eens kennismaken met het John Lindberg Trio hier met hun kerstsong “Make My Wish Come True”, die eveneens staat op hun album “Rock This Christmas”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use The Link!

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard”.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Luister mee in de ether op 106.6 dan wel 107.7 MHz, de diverse kabelfrequenties of wereldwijd via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard.

Speellijst ” Country Music Round-up ”  Datum: Dec. 12 ‘17 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek & presentatie: Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep   ***   titel muziek  ***   titel album   ***   Label

 1. Steve Gulley & Dale Ann Bradley *** Christmas the Mountain Way   ***   Christmas the Mountain Way   ***   Rural Rhythm Records
 2. Dale Ann Bradley *** Christmas in Savannah   ***  God Didn’t Choose Sides, Vol. 1   ***   Rural Rhythm Records
 3. Ralph Stanley & The Clinch Mountain Boys *** Beautiful Star of Bethlehem   ***   Clinch Mountain Gospel   ***   Rebel Records
 1. Joey + Rory *** Come Sit on Santa Claus’ Lap   ***   A Farmhouse Christmas   ***               Springhouse Records
 2. Joey + Rory *** Another Wonderful Christmas   ***   A Farmhouse Christmas   ***   Springhouse Records
 3. Joey + Rory *** The Gift   ***   A Farmhouse Christmas   ***   Springhouse Records
 1. The Mavericks *** Santa Claus Is back in Town   ***    A Country Superstar Christmas   ***   Hip-O
 2. George Strait *** Merry Christmas Strait to You   ***   A Country Superstar Christmas   ***   Hip-O
 3. Tracy Byrd *** Christmas Like Mama Used to Make It   ***   A Country Superstar Christmas   ***   Hip-O
 1. Wim Pols & Ruud v.d. Meeberg *** New Star Shining   ***   Falling Snow-Home for Christmas   ***   Neo Music
 2. Change of Key *** Dear Footprints   ***   Falling Snow-Home for Christmas   ***   Neo Music
 1. Swedish Chef *** Christmas Smörgåsbord ***   A Green and Red Christmas   ***   Walt Disney Records
 2. John Lindberg Trio *** A Good Thing Coming   ***   Rock This Christmas   ***   Cosmos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *